Şimdi Ara

Motor kullanıcılarına sorularım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar arkadaşlar hayatımda hiç motor kullanmadım ama hep içimde bir istek var artık bende motor sahibi olmak istiyorum.. bugün tesadüfen Peugeot django marka turunculu motor gördüm bayıldım.
    Etrafımda hiç motor kullanan birisi yok onun için kafamdakileri sorabileceğim kimsede yok.

Kafamı en çok karıştıran şey çalınma olayı..

1- Çalınmaya karşı kasko yapılabiliyor mu? Malum otomobil çalınırsa kaskodan ödeme alınabiliyor ama motorların riski daha yüksek böyle birşey var mı? Varsa 15-20bin liralık motorun kaskosu ne kadar tutuyor? Apartmanda yaşıyorum motoru maksimum bina içine koyabilirim.

2- Motorla gezmeye falan gittiğinizde diyelim ki arkadaşlarınızla buluşacaksınız dışarı bırakıp mekana girdiğinizde geri dönünce bulamama tedirginliği yaşıyor musunuz? Ne gibi önlemler alıyorsunuz?

3- Bi yerlere girip çıktığınızda sürekli çalınır anksiyetesi yaşıyor musunuz yada eve girdiğinizde sabah bulamama korkusu vs? Bildiğim kadarıyla kilit falan bi işe yaramıyormuş kucaklayıp arabanın arkasına atıp çalıyorlarmış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Allah muhafaza hiç kullanmayın derim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Özkan Motor

Allah muhafaza hiç kullanmayın derim
    Sebep yazmayınca bir önemi ve anlamı olmuyor. Neden almayayım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klise Adam -- 7 Nisan 2020; 22:45:24 >
  • O arkadaş boş yapıyor çok takılmamak lazım.

1 -> Her motorun ve her kaskonun şartlarına göre fiyat farklı çıkar. Onu sorgulatmanız lazım ama zannımca 1000₺ gibi bir fiyat çıkabilir.

2 -> Hayır yaşamıyorum. Kalabalık yere bırakmaya özen gösteriyorum ve direksiyon kilidi ile beraber disk kilidini takıyorum. Özellikle alarmli olanlar işinize bayağı yarıyor.

3 -> Devamlı o korkuyla yaşamıyorsunuz. Bi yerden sonra alışıyorsunuz. Branda ile üzerini örtüp dikkat çekmesini engellemek ilk mesele. Sonra tüm önlemler alınmalı. Eğer tekin yerde değilseniz ya da evinizin bahçesi/garajı yoksa kasko yaptırmalısınız.
  • Motor candır kesinlikle alın. ilk motorumu 2020 r 25 aldım çok şükür mutlyum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hira-

Motor candır kesinlikle alın. ilk motorumu 2020 r 25 aldım çok şükür mutlyum :)
    Güle güle kullan kanka hiçbir sorumu yanıtlamasanda

• Kasko yaptırın, eğer bütçeniz uygunsa abus disk kilidi ve zinciri alın. Ondan sonra içiniz rahat olur

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • motoruma arvento taktım. kafam rahat.
  • Kaskonun belli şartları var her çalınmayı karşılamıyor. Yanlış hatırlamıyorsam kameralı kapalı otoparkları, kameranın gördüğü sokakları kapsıyor.

Çalınma korkusu ilk başlarda çok oluyor daha sonra yavaşça alışıyorsun. Disk kilidi, zincir kilit vs biraz rahatlatıyor ama yine de motorun üstüne çıkıp aynasıyla düğmeleriyle oynayan dallamalar olabiliyor.

Motora başlıyorsan ne tarz motor alacağını, bütçeni, şehir içi mi şehir dışı mı, sokak arası mı otoban mı kullanacağını belirtmen lazım. Ekipmana da en az 2.500 lira ayırman lazım.

Eğer evinde garaj veya site içi kapalı otopark yoksa veya yakınında aylık kiralayabileceğin bir otopark yoksa almanı tavsiye etmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bloodbanger -- 12 Nisan 2020; 13:19:37 >
  • 1- Evet oluyor fakat fiyatlar çok değişken ama en kötü ihtimalle 1-2 binden başlıyordur.
    2- Göz önüne koyma şansım varsa göz önüne koyuyorum. En kötü ihtimalle disk kilidi takıyorum. Zaten genelde insanların çok olduğu yerler olduğu için e bir de disk kilidi varken gidipte kimse motoru zorlamayacağını düşünüyorum.
    3- Başlarda çok vardı sürekli kontrol eder, bakardım. Sonralarda alıştım. Sabit bir yere zincir kilit ile arka lastikten bağlıyorum. Önede disk kilidi, üstünede branda. Allaha emanet edip bırakıyorum.

İmkanın varsa kasko yaptır. Tabii onlarında şartları oluyor bazılarında (bu çalınma şeyi için) kapalı bir yerde yada kilit ile korunuyor olması şartı gibi.

Birde takip cihazları oluyor onlardan da kullanabilirsin. Ama en güzel yöntem kapalı garajın olacak koyacaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emr0n -- 12 Nisan 2020; 18:31:37 >
  • Selam.

Yaşım 40 ı geçti, geçtiğimiz yazdan bu yana sürekli motor kullanıyorum ve bir nevi bağımlılık yaptı diyebilirim, hatta bu yüzden arabamın aküsü bile zayıflamaya başladı.

Django' ları ben de çok güzel buluyorum, hani öyle bir imkanım olsa evimde geniş bir salon, içinde de her renk kombiniyle Django' lar olsun oturduğumda onları da sürekli göreyim isterdim :))

Dediğiniz anksiyete durumları bende de oluyor, bir defa otelin önünde bırakmam gerekti ama kaldığım yer ada olduğu için orda neredeyse hiç hırsızlık olmuyordu, bunu bilerek ve Abus kilide güvenerek uyuyabilmiştim. :)

Avm lere veya bir yerlere kısa süreli gir çık yaparken biraz evham oluyor tabi, ama arkadaşların da dediği gibi zamanla azalan bir şekilde.

Motosikleti yaşadığınız yerin trafik kültürü ve yolları da uygunsa daha da fazla tavsiye ederim, kabaca otomobile oranla 40 küsür kat fazla kaza riski içerse de diğer bir yandan çok daha fazla uyanık olmanızı şart kıldığından zeka - sinir sistemi hatta kalp üzerinde bile olumlu etkileri vardır, candır, özgürlüktür motor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerce -- 18 Nisan 2020; 1:30:53 >

• 1. Motosiklet kaskosu pahalı çıkıyor. Ne kadar vukuatsız sürücü de olsanız motosikletin %10'u gibi bir fiyat çekmelerine hazır olun derim.

2. Disk kilidi zaruri bir şey. Bir yerde 15-20 dk bırakacaksam bile disk kilidini takıyorum. Motoru sırtlayıp götürmelerine engel değil ama it kopuk direksiyon kilidini kırıp götüremez. Bu arada 50 tl'lik çin malı kilitleri tavsiye etmiyorum. Onları kolayca açıyorlar. Paraya kıyıp kaliteli bir şey almanızı hatta motosiklet bütçesine eklemenizi tavsiye ederim.

3. Sırf motosiklet için güvenlik olan bir sitede oturuyorum. Başka bir yere geçmem gerekirse ya bir otoparkla anlaşırım.
  • Motosiklet kaskosu malesef motor fiyatına oranlandığında çok tuzlu. Ve sorduğun bütün sorularının cevabı takip hizmeti almaya çıkıyor. Ben de yeni motor kullanıcısıyım. İşyerinin 7/24 güvenliği var, sorun değil. Oturduğum sitenin girişine de 2 tane motorcu hiç kilit bile vurmadan bırakıyorlar, zaten güvenlikçiler de motorcuların sahiplerini tanıdığı için sıkıntı olmuyor sanırım. Ben de güveniyorum, kendimi tanıtıp motor aldığımı söyledim. Sıkıntı olmaz, gözümüzün önünde olsun yeter, dediler.

Birkaç gün zincir bağlayarak güvenlikçilerin bulunduğu site girişine koydum ama evden girişe gidip zinciri çözmesi, brandayı çıkarıp getirmesi; tekrar gezip gelince aynı işlemi tekrarlaması baya usandırıyor.

Ve evet yine dışardayken gözünün önünde olmadığı zamanlar sıkıntı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: command_4

motoruma arvento taktım. kafam rahat.
    Fiyatı ne kadar ? Aküyü bitirmiyor mu nasıl bir cihaz?

• quote:

Orijinalden alıntı: esmerce

Selam.

Yaşım 40 ı geçti, geçtiğimiz yazdan bu yana sürekli motor kullanıyorum ve bir nevi bağımlılık yaptı diyebilirim, hatta bu yüzden arabamın aküsü bile zayıflamaya başladı.

Django' ları ben de çok güzel buluyorum, hani öyle bir imkanım olsa evimde geniş bir salon, içinde de her renk kombiniyle Django' lar olsun oturduğumda onları da sürekli göreyim isterdim :))

Dediğiniz anksiyete durumları bende de oluyor, bir defa otelin önünde bırakmam gerekti ama kaldığım yer ada olduğu için orda neredeyse hiç hırsızlık olmuyordu, bunu bilerek ve Abus kilide güvenerek uyuyabilmiştim. :)

Avm lere veya bir yerlere kısa süreli gir çık yaparken biraz evham oluyor tabi, ama arkadaşların da dediği gibi zamanla azalan bir şekilde.

Motosikleti yaşadığınız yerin trafik kültürü ve yolları da uygunsa daha da fazla tavsiye ederim, kabaca otomobile oranla 40 küsür kat fazla kaza riski içerse de diğer bir yandan çok daha fazla uyanık olmanızı şart kıldığından zeka - sinir sistemi hatta kalp üzerinde bile olumlu etkileri vardır, candır, özgürlüktür motor.
    Motor aldım düşerim çarparım diye uygun yollu olsun,motordanda anlamam diyerek sıfır kuba blueberry aldım. 2 gündür kullanıyorum 50 km yaptım çabuk alıştım çok keyif aldım.
    Evde koyabileceğim kapalı bir yer var ama dışarda bir yere gidince ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Öyleki dün susuzluktan öldüm etraftada hep A101 bim falan vardı önüne bırakıp giremedim korkudan.
    Böyle ufak tefek market ihtiyacı falan olunca motoru ne yapıyorsunuz? Direk bırakıp giriyor musunuz?

• Yeni motorunuz hayırlı olsun güle güle kullanın, son zamanlarda çok merak edilen bir model ve oldukça pratik bir kullanıma sahip iyi bir seçim olmuş bence, kardeşim de Orbit 50cc ile başlamıştı ilk sürüşe.

Ben Akçay' da ikamet ediyorum, burda hemen heryerde tanıdık çok bu da benim açımdan bir avantaj ama gene de marketlere girip çıkarken içerden -mümkünse- görebileceğim ve tanıdıkların olduğu noktalara koymaya çalışıyorum, içim rahat etmezse diske Abus RS kilidimi takıyorum, ayrıca uzun süre bırakmak zorunda kalırsam kullanmak üzere aldığım Abus Granit zincirim de var.

Hırsızlık olaylarında dikkatimi çeken çalınan modelin eğer gündüz vakti çalınmışsa düz kontak yapması kolay ve piyasada popüler olması, gece çalınmışsa daha iri ve immobilizerlı olması.

• quote:

Orijinalden alıntı: esmerce

Yeni motorunuz hayırlı olsun güle güle kullanın, son zamanlarda çok merak edilen bir model ve oldukça pratik bir kullanıma sahip iyi bir seçim olmuş bence, kardeşim de Orbit 50cc ile başlamıştı ilk sürüşe.

Ben Akçay' da ikamet ediyorum, burda hemen heryerde tanıdık çok bu da benim açımdan bir avantaj ama gene de marketlere girip çıkarken içerden -mümkünse- görebileceğim ve tanıdıkların olduğu noktalara koymaya çalışıyorum, içim rahat etmezse diske Abus RS kilidimi takıyorum, ayrıca uzun süre bırakmak zorunda kalırsam kullanmak üzere aldığım Abus Granit zincirim de var.

Hırsızlık olaylarında dikkatimi çeken çalınan modelin eğer gündüz vakti çalınmışsa düz kontak yapması kolay ve piyasada popüler olması, gece çalınmışsa daha iri ve immobilizerlı olması.
    Teşekkür ederim. Bende tasarım olarak beğenip aldım orbit kisbee vs bütçem el veriyordu ama tarz olarak hoşuma gitmiyor onlar..hayatımda ilk kez motor sahibi olduğum için ve daha önce hiç motora binmediğim için kıyaslama yapamıyorum haliyle ama iki gündür 58 kilometre yaptım frenini gidişini beğendim zaten önemli olanda kişisel olarak zevk almak değil mi?
    Dün bi markete ihtiyar bir amca geldi direk yan ayağı indirip girdi içeri.
    Disk kilidi bende alacağım ama gözlemlediğim kadarıyla Metro market ve avm ler dışında zincirle bağlayabilecek bir yer yok. Bu çalınacak korkusunuda aşarsam rahat edicem artık Hepimize kazasız belasız sürüşler olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klise Adam -- 18 Nisan 2020; 21:31:6 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Klise Adam

Fiyatı ne kadar ? Aküyü bitirmiyor mu nasıl bir cihaz?

Alıntıları Göster
    ikinci el cihaz 200-250 tl.
    yılda 210 tl harita parası,
    ayda 9,90 tl turkcell m2m data hattı.

2-3 gün motor çalışmaz ise aküyü tabiki bitiriyor.
    şöyle bir çözüm buldum. motorun gizli bir yerine 12v 1,3ah ışıldak aküsü koydum.
    kontak kapalı iken yedek aküden enerji alıyor.
    kontak açık iken arvento enerjiyi ana aküden alıyor, yedek akü ise şarj oluyor.
    arada bir röle sistemi var.

motor çalıştığı anda,
    çekildiği anda bildirim geliyor.

anlık hareket takibi yapılabiliyor,
    kaza yaptığımda sevdiklerime bildirim gönderiyor,
    arvento'ya bir miktar daha para verirsem (40-50 tl) uzaktan kontak kapatma stop etme alarm çalma gibi özelliklerde eklenebiliyor.

• Altın Elbiseli Adamyoutube
    BİZ BU ZİNCİRİ YİNE KESEMEDİK! - SECURAGE GUARDIAN KESİLMEZ ZİNCİR
    https://www.youtube.com/watch?v=kqKfWa52ABQ&feature=youtu.be

Bunu al kafan rahat olsun.

• TeknoTakip var fiyatı yanlış hatırlamıyorsam 900 TL civarıydı bi araştır bence

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.