Şimdi Ara

moto kuryeler gerçekten çok para kazanıyo mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • zemin kat komşu moto kuryeydi, vergi ödemekten bıktım kuryeliği bıraktım diyo. en son vergilerini ödememiş. şimdi kayıt dışı organizasyon işi yapıyo elden para alarak.

Trendyol falan çok para veriyomuş ama motorun bakımı-yakıtı, vergisi vs derken, en fazla asgari ücretin 5 bin TL fazlası kadar para kalıyo diyo. herkes böyle diyo. üstünü kazandığını söyleyene inanma dedi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Tanıdık biri günde 6 saat motor sürerek ayda net 80 bin kazandığını söylemişti…

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 14-15 saat sürersen iyi kazanırsın yoksa kazanamazsın.

• Cem_Alim C kullanıcısına yanıt
    senelerdir bu böyle. ben 10 bin kazanırken bunlar 12 bin kazandıklarını söylüyolardı. ben 30 kazanırken 32-35 rakamlarını duyardım.

hepsi ciroyu söylüyo. geliri söylüyolar yani. giderden bahsetmiyolar hiç.

neden böyle yapıyolar? çok basit. Türkiye'de maaşının iyi olması karşı tarafı ezmek için kullanılır.

• Cem_Alim C kullanıcısına yanıt
    6 saat kısmını kaçırmışım. Türkiye'de kimse moto kuryeye 6 saatte 80 bin net kazandırmaz. firmalar aptal değiller.

• 01001101 kullanıcısına yanıt

Ondan da olabilir tabii de onlar benzin giderini zamanı hatta telefon şarjının bile maliyet olduğunun farkında degil

• Elyesa541997 E kullanıcısına yanıt
    - motoru sen satın alıyosun.
    - motorun tamirlerini sen üstleniyosun
    - yakıt
    - vergi

ABD'deki TIR işinde de aynı hile var. Türk'leri kekliyolar: "TIR alın yerinizden kalkmadan işletin" diye. bizikiler alıyo, sonra tırı satın aldığı paranın yarısına satmaya çabalıyo elden çıkartmak için. çünkü giderleri o kadar fazla ki, sana çok az kâr kalıyo. TIR'ın çalışırken yaşadığı değer kaybı da cabası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 4 Ocak 2025; 20:53:30 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kuryeler ne kadar kazanıyor?
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

Bu maddelerin hepsi hobi çoğu için yani zaten motor kullanmayı

Afedersin ama araran kaynak yapmayı seviyolar

Bu arada bence kurye yemek getirmesin ya hep soğuk gelio

• umarim kazaniyorlardir. havayi gunesli gorup motorla turlamaya ciktim. cikmaz olaydim.

iki saat yorgan dibinde isinmaya calistim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Geçen bi arkadaşım 110bin fatura kestiğini söylemişti. Giderlerle 70-80k kalıyordur herhalde

• Neden kimsenin maasini oldugundan fazla soyleyecegi kafama yatmadi. Fakir edebiyati, aglamak gibi garanti bi yol varken? Ha kariya kiza abartabilir de elaleme aglar yani. Ulkede herkes yalandan agliyor anasini satayim, bir kuryeler mi enayi?

Edit: asgari ucretlileri, ozel sektorde 6 gun calisip 3 kurus alanlari tenzih ederim. Bir de cogu guzel kizin artik bakiyorum manitasi kurye. Para olmasa hepsi mi aska sevgiye kuryeleri seciyor?

Edit2: kuryelerin aldiklari da tabi helali hos olsun, fazla bulan kendi gecip kuryelik yapsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PunisherLord -- 5 Ocak 2025; 9:37:34 >
  • Bahsi geçen kazançlar 14-16 saat çok yoğun bölgelerde çalışan kuryeler için geçerli. Genelde çalışma saati 10 saattir hocam. İzmirde piyasa şuan esnafın yanında dükkan motoruyla 40k, kendi motorunla çalışırsan 60k civarı tl bilgin olsun. Sigorta işyerine ait. Yemeksepeti trendyol vs daha farklı. Kıyaslamayı sen yap az mı çok mu?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.