Şimdi Ara

[Motivasyon Konusu] Üniversiteye gidenler hayatınız nasıl?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
5
Favori
7.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet neler yapıyorsunuz nasıl gidiyor? Kaç seneniz doldu ve nasıldı?

Deneyimlerinizi DH'a aktarın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Koç'un burssuz sıralamaları çok düşük değil ki ? Ayrıca zengin ailelerin düşük puanlı çocuklarıyla arkadaş olmayı gazideki sözde milliyetçi aptallarla arkadaş olmaya tercih ederim. (Gazideki düzgün arkadaşlar alınmasın ama gazinin ortamını çok iyi biliyorum)

Benim bahsettiğim şey sıralama değil, insan kalitesi farklı bir olay.
    Burasi bir ütopya dünyadan bi haber insanlarin ortak noktasi ogrenciden çok araba var bugattiye kadar her turlu gormen mumkun cogu hoca dahil kimsenin okul ile alakasi yok ne kadar boş etkinlik var oradalar. Kizlar okula değil bara gidiyor sanki kimsenin giydigini sorguladigim icin degil beni ilgilendirmez ama şaşırırsınız tahmin edemeyeceginiz cesitte kiyafeti burada gorebilirsiniz ya da göremezsiniz cunku kiyafet yok :D bez parçası. Onu da geçtim cok onemli bir mevzu degil zaten alisiyorsunuz. Asil problem kafa yapilari erkeklerin bildigi 2 mevzu var pardon 3 araba, kiz, futbol ( daha 6 yasinda cocuk gibi lego oynayanlari da var ama onlar ultra zenginler akvaryum baliklari sayilari az) kizlar mi onlarda kuafor, makyaj, alisveris. Araban varsa default olarak kız da gelir ama en az 50-60klik olacak yoksa işin zor. Ortam yok çünkü muhabbet etmeyi bilmiyor kimse hayatinda bir zorluk gormemis her ay kopek gibi para harcayip nasil kazanildigini sorgulamayan tipler bunlarla ne konusabilirsin ki zaten hayatla alakalari yok dedigim gibi. Ha ben ilk 10klik bolume girecem orasi duzgun olur demeyin burslu giren 3-5 kisi disinda sinavda iyi yapmis bile olsalar bir garipler. Geldigimden beri kafa dengi bir kişi bulabildim o da ben gibi tekrar hazirlaniyor :D
    Pozitif yanlari ise
    Kutuphanesi mukemmel zaten cok az kisi gidiyor asiri buyuk yatip uyumak istediginde filan gidilir. Ders calismak icin zaten hep oradayim.
    Yemekleri pahali ama lezzetli her öğlen farkli sey yedim 1 sene boyunca
    Servisler ucretsiz
    Çardakları var mangal köfte ekmek filan satiyorlar orada oturunca okulda değilde sanki antalya izmir de filan gibi oluyor
    insan agaclar cok olunca bir de orman havasi gibi
    Binalar asiri temiz
    Ama diyorum ya icindeki insanlar insan olmadigi icin kampusu ne kadar guzel olursa olsun kalmak istemiyorsun.
    En önemlisi ögrencilerin %95i okumak için gelmiyor ders kimsenin umrunda değil e bu durum hocalara da yansiyor. 1 donemdir algoritma dersi aliniyor haftada 4 saat. Final sinavi icin youtube den 3 saatlik video izleyip 1-2 saat kendim uygulayarak en yüksek notu aldim finalden. Derslerin coguna girmedim. Yani hocalar da sallamıyor dersleri.

2.olarak ortam diye bir şey yok para ve gösteriş. Ha buldun 8-10 kisi oturdun bir yerlere konusulan 3 konu var araba kadınlar ve futbol. Tarihmiş kitapmış genel kültürmüş asla bilmezler.

2-3 saat ders araniz var diyelim sıkılır ölürsünüz.

Dağın tepesinde okul asla kar tatili verilmiyor tüm okullar tatil olmustu biz gitmek zorunda kaldik servisten indigim yerden fakulteye 30 dakika da filan anca gittim herhalde kaya kaya.

Yeni ehliyet almiş babasinin aldigi arabayla okula gelen dogru duzgun araba kullanmayi bilmeyen insanlar 2018 model full özellikli otomatik arabayla geri geri giderken 100 inc ekran ve ses uyarisi olmasina ragmen arabaniza gecirip bir de sanki fakirmiş de ödeyemezmiş gibi kaçarlar. Arabanla gitmesen servisler disinda gitmesi çok uzun arabanla gidersen de zaten (annen baban yillarca para biriktirmis 20-30kya araba almis onlar icin cok kiymetli) bunun gibi yaratiklar arabanin 4 kosesine kesinlikle sürterler çarparlar.

Aklınız varsa yazmayin.
  • Ankara hukuk tayım. Zamanının yüzde 90 ı yatarak geçiyor. Hukuk isteyenler seneye baya rahatsınız okula gitmeden de çok güzel notlar alabileceksiniz

• Anlatsam motivasyonunuz bozulur

Ama şunu söyleyim, ben Hacettepedeyim. Ne yapın edin mutlaka ortalama üstü okullara gidin, Gazi gibi sacma sapan öğrenci kitlesi olan okullardan uzak durun.
    Yanınızdaki insanları kaliteli olması çok önemli.

• kadıköydeyim patlıyorum aklı olan kadıköyde bi okul yazsın

• Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    hocam o zaman kimse koç falan yazmasın. Sonuçta yanındaki öğrenci belli :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: coreturk4

hocam o zaman kimse koç falan yazmasın. Sonuçta yanındaki öğrenci belli :D
    Koç'un burssuz sıralamaları çok düşük değil ki ? Ayrıca zengin ailelerin düşük puanlı çocuklarıyla arkadaş olmayı gazideki sözde milliyetçi aptallarla arkadaş olmaya tercih ederim. (Gazideki düzgün arkadaşlar alınmasın ama gazinin ortamını çok iyi biliyorum)

Benim bahsettiğim şey sıralama değil, insan kalitesi farklı bir olay.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Donanım -- 20 Mayıs 2019; 15:6:22 >
  • Gelmeyin yolun sonu bombok bi yere cikiyor lise de fulledigim fizik konularindan 1 aldim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Hocam Hacettepe de hangi bölümdesiniz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Uzun uzadıya yazmaya gerek yok ama koçun ücretli sıralaması gaziden düşük (çoğu bölüm için).
    Sana katılmıyorum. Gazi de böyle bir ortam vardır doğrudur ama bu üniversiteye gidilmeyeceği anlamına gelmez.
    (Gazi üniversitesini istemiyorum , tercih de etmeyeceğim büyük ihtimal :D )
    Bu düşünceye sahipsen koç üniversitesinde de zengin çocuklar var, saçma sapan marka takıntısı olan insanlar var. Bence hiçbir farkı yok. Her üniversitenin öğrenci profilinde sıkıntılar var. koç üniversitesinde öğrenci profil ortalaması daha iyidir ama kriter değil. Senin seçeceğin kişiler önemli.
  • İlk 10kya filan girip baskenti yazmak gibi bir aptallik etmeyin sonra kirik obp ile nasil kazanirim diye ben gibi gezersiniz

• Başkentte başınıza bir şey mi geldi hocam neden yazmayalım?

• coreturk4 C kullanıcısına yanıt
    Adam gaziyi bu yüzden mi eleştirmiş sence?

• eğer çok istemiyorsanız iyi bir ünide zor mühendislik okumayın, çok zorlanırsınız. 2017de 9k yapıp itü makineye girdim baya pişmanım tekrar hazırlanıyorum
  • meturan. M kullanıcısına yanıt
    Burasi bir ütopya dünyadan bi haber insanlarin ortak noktasi ogrenciden çok araba var bugattiye kadar her turlu gormen mumkun cogu hoca dahil kimsenin okul ile alakasi yok ne kadar boş etkinlik var oradalar. Kizlar okula değil bara gidiyor sanki kimsenin giydigini sorguladigim icin degil beni ilgilendirmez ama şaşırırsınız tahmin edemeyeceginiz cesitte kiyafeti burada gorebilirsiniz ya da göremezsiniz cunku kiyafet yok :D bez parçası. Onu da geçtim cok onemli bir mevzu degil zaten alisiyorsunuz. Asil problem kafa yapilari erkeklerin bildigi 2 mevzu var pardon 3 araba, kiz, futbol ( daha 6 yasinda cocuk gibi lego oynayanlari da var ama onlar ultra zenginler akvaryum baliklari sayilari az) kizlar mi onlarda kuafor, makyaj, alisveris. Araban varsa default olarak kız da gelir ama en az 50-60klik olacak yoksa işin zor. Ortam yok çünkü muhabbet etmeyi bilmiyor kimse hayatinda bir zorluk gormemis her ay kopek gibi para harcayip nasil kazanildigini sorgulamayan tipler bunlarla ne konusabilirsin ki zaten hayatla alakalari yok dedigim gibi. Ha ben ilk 10klik bolume girecem orasi duzgun olur demeyin burslu giren 3-5 kisi disinda sinavda iyi yapmis bile olsalar bir garipler. Geldigimden beri kafa dengi bir kişi bulabildim o da ben gibi tekrar hazirlaniyor :D
    Pozitif yanlari ise
    Kutuphanesi mukemmel zaten cok az kisi gidiyor asiri buyuk yatip uyumak istediginde filan gidilir. Ders calismak icin zaten hep oradayim.
    Yemekleri pahali ama lezzetli her öğlen farkli sey yedim 1 sene boyunca
    Servisler ucretsiz
    Çardakları var mangal köfte ekmek filan satiyorlar orada oturunca okulda değilde sanki antalya izmir de filan gibi oluyor
    insan agaclar cok olunca bir de orman havasi gibi
    Binalar asiri temiz
    Ama diyorum ya icindeki insanlar insan olmadigi icin kampusu ne kadar guzel olursa olsun kalmak istemiyorsun.

• Hocam insanların nasıl olduğu umrumda değil başkentin diğer şehirlere nazaran daha iyi olduğunu düşünüyorum. Ben Ankara da iyi bir üniversiteye yerleşip işime bakarım. Teşekkürler cevabınız için

• meturan. M kullanıcısına yanıt
    Ben başkent üniversitesinden bahsediyordum zaten :D yoksa benimde hedef şuan Ankara üniversitesi,hacettepe filan. Tek tavsiyem özel üniversiteleri yazmayın. Bilkent tobb disinda.

• Odtü bilgisayar hazırlık sınıfı öğrencisiyim yatarak hazırlığı geçiyoruz 12.sınıfın acısını çıkartıyorum bu yıl
  • Başkent üniversitesi mi :d hocam ben Ankara yı söylüyorsunuz sanmıştım :D

• Uniye geldim hâlâ yks calisiyorum ya da boş boş takiliyorum,hayalindeki bolumu ya da uniyi kazanmadiktan sonra boş yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D63A2EC38 -- 21 Mayıs 2019; 4:7:22 >
    Gazi elektrik elektronik de mi kotudur 22k siralamasi var.Ya da ne bileyim gazideki tip,dis,eczacilik gibi bolumlerin de siralamasi gayet iyi.

Boyle ust seviye bolumlerde de bahsi geçen olaylar yasaniyor mu yoksa diger bolumlerdeki elemanlar etkisini tum fakultelere mi yayıyor?

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.