Şimdi Ara

MOSTAR GEZİ NOTLARIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
91
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Az önce yayınladığım Mostar yazımda, Mostar'da gezilecek yerler, kısa tarihi bilgisi, ulaşım, otobüs bileti ve bagaj işlemleri ve Osmanlı eserleri ile ilgili EN GÜNCEL gezi notlarımı bulabileceksiniz. Umarım beğenirsiniz.

http://www.seqununseyahatnamesi.com/mostar-gezi-notlarim/

• quote:

Orijinalden alıntı: Esquierdo

Merhaba arkadaşlar,

Az önce yayınladığım Mostar yazımda, Mostar'da gezilecek yerler, kısa tarihi bilgisi, ulaşım, otobüs bileti ve bagaj işlemleri ve Osmanlı eserleri ile ilgili EN GÜNCEL gezi notlarımı bulabileceksiniz. Umarım beğenirsiniz.

Diğer kaynaklardan alıntı yapmayı sevmediğinizi yazmısınız bloğunuzda, peki tariihi eserlerin geçmişiyle ilgili bilgileri nasıl yazıyorsunuz o zaman?Eserlele ilgili oldukça ayrıntılı bilgiler paylaşıyorsunuz, bu bilgileri eserlerin yanında bulunan o ülkenin yazısıyla yazılmış bilgilendirme tabelasından alıp yazmıyorsunuz sanırım

• quote:

Orijinalden alıntı: dekareme

quote:

Orijinalden alıntı: Esquierdo

Merhaba arkadaşlar,

Diğer kaynaklardan alıntı yapmayı sevmediğinizi yazmısınız bloğunuzda, peki tariihi eserlerin geçmişiyle ilgili bilgileri nasıl yazıyorsunuz o zaman?Eserlele ilgili oldukça ayrıntılı bilgiler paylaşıyorsunuz, bu bilgileri eserlerin yanında bulunan o ülkenin yazısıyla yazılmış bilgilendirme tabelasından alıp yazmıyorsunuz sanırım

Alıntı derken birçok blogger wikipedia'dan uzun uzun cümleleri alıp kendi bloguna yapıştırıyor ve bu çok açık bir biçimde anlaşılıyor. Elbette ben de internette olsun, yazılı başka kaynaklar olsun yararlanıyorum.

Kısaca benim oraya yazdığım bilgiler yerine göre yerel kişilerden öğrendiklerim, yerine göre elime geçen broşür ya da bilgilendirme yazıları, yerine göre daha önceden okuduğum tarihi kaynakların yerine göre de kendi bilgilerimin harmanlanması ile oluşmuş açıklamalardır.

Yani, alıntıyı sevmiyorum dememdeki kastım şu : Sen bir kaleyi anlatıyorsun. Bunu internetten bakıp 16. yüzyılda ya da 1550'de yapıldı vs falan diyebilirsin uzatmadan, kısa olarak. Bu çok normal ama kalııp da cami 12x20 m ebatlarında gibi bilgi vermen saçma olur. Mesela adam hayatından İliryalılar diye bir topluluğu duymamış ama kalkıp uzun uzadıya İliryalılar ile ilgili bilgi veriyor. Zaten gözüme çarpan o uzun cümleyi kopyalayıp google'da aratınca hangi siteden alındığı belli oluyor.

Umarım anlatabilmişimdir. Kısa bir cümlede alsam bir yerden onu kendi cümlelerimle ifade ediyorum.

• Hazırcılık yapılmaması güzel olmuş, bu da blogu diğerlerinden farklılaştırır ve doğal bir hava katar

Benim merak ettiğim; sonraki rota olarak kharkive i seçmişsiniz; halbuki Ukrayna'da o şehirden öncelikli olarak gezilecek şehirler varken, neden öyle hiçbir esprisi olmayan bu şehir seçtiniz, neden odessa, lviv veya kiev değil...
  • quote:

Orijinalden alıntı: dekareme

Hazırcılık yapılmaması güzel olmuş, bu da blogu diğerlerinden farklılaştırır ve doğal bir hava katar

Benim merak ettiğim; sonraki rota olarak kharkive i seçmişsiniz; halbuki Ukrayna'da o şehirden öncelikli olarak gezilecek şehirler varken, neden öyle hiçbir esprisi olmayan bu şehir seçtiniz, neden odessa, lviv veya kiev değil...

Güzel düşüncen için teşekkür ederim hocam. Açıkçası, Kharkiv'e tek başıma gitmiyorum bir arkadaşımla olacak. Kültür turundan daha çok takılmaca bir tur olacak. Bir de yanlış hatırlamıyorsam uçak bileti daha uygun olduğu için orayı seçmiştik. Zamanı iyi ayarlayıp günübirlik de olsa Kiev'e gitmeyi düşünüyorum. Aslında, bileti aldıktan sonra hafiften pişman olmadım desem yalan olur.

Zamanı gelince oralara da illaki gideriz hocam. Teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Amsterdam-Rotterdam Gezi Rehberi
    8 yıl önce açıldı
    Kapadokya gezisi. Ülkenin hali.
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.