Şimdi Ara

MORTAL ONLİNE (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
1
Favori
18.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • evet daha çok var. dün serverda mobları yok etmişlerdi. server çok zorlanmasın diye. zatne 3 4 çeşit mob var. yenilerini ekliyorlar sürekli. her neyse.

    fps görüş açısı beklediğimden daha iyi. çünkü fpsde animasyonları yapmak bence daha zordur. ve fena olmamış. oturma kalkma yüzme animasyonları güzel.

    ölme olayıda çok hoş olmuş. gözler kısılıyor.kanlanıyor.adam yüz üstü düşüyor.çat ruhun çıkıyor sonra. gidip prieste rezleniyorsun. (wowun tam tersi. wowda cesete ruhla gidiyorsun. bunda cesetten prieste gidiyorsun)

    grafikler çok hoş. görüş mesafesi çok iyi.uzaktan karınca görüyorsun sana doğru koşuyor. biraz yaklaşınca meğer insan olduğunu görüyorsun. (yani çok uzaklardan insanları görebiliyorsun)

    adam olmasına çok var. ama combat olayı herkese göre olmayabilir. malum vuruş skilleri yok.
    sadece kılıcı savur. kılıcı ileri it veya shield bash var şimdilik. daha fazla olcağınıda pek sanmıyorum. yani eğer karizmatik combat animasyonları istiyorsan bu oyun sana göre değil.

    nese oyunun yapımcılarıda çok komik. dün serverın durumunu takip edelim diye bi link verdiler. mesela server up ... server down... booting debugging.. şeklinde. dün gece duruma bakayım dedim. şu yazıyordu going to sleep... eheh adam uyumaya gitmiş. serverı bırakmış




  • Anladım dedikleri tarih de oyunu çıkartırlarsa bu da güme gidicek gibi
  • dedikleri tarih ekim kasım aralık 2009

    bu durumda bence aralıkda çıkar. aralığa kadarda daha çok var. bnce yaparlar düzgün.
  • peki dedikleri ülke kurma gibi sistemler olursa benm için farketmez oynarım zaten bide oyunun sistemiyle zewk wermesi gerek .
  • kendi armorumu ve silahlarımı yaptıkdan sonra daha güzel oldu oyun. yanlız kafamda kale gibi bir kask var. acayip bişi. ama maden toplamaya üşendiğimden üzerimde deriden dandik bir elbise var. hiç yakışmadı kaska. bu arada kask takınca (helmet) görüş kısmi olarak kısılıyor. ekranın kenarları puslanıp kararıyor. çok hoşuma gitti.

    syphodias sen nerelerdesin. neler yaptın oyunda. oyundaki nikin nedir. buluşalım oyunda.
    (ndadan mı korkuyorsun yoksa)
  • Daha hala oyuna giremedim malesef, arkadaşım benim hesaptan öğlen girmiş canlı telefon bağlantısıyla oynadım birazcık diyebilirim :) 2 tane bomboş köy bulmuş banka filan aradı hesapta belki 3-5 kuruş bişey vardır diye ama bulamadan uyuyakaldı adam:D Ben işteyken server açılıyo eve gittiğimde kapanıyo malesef. Bu gidişle zor oynarım betayı sinir hastası etti beni bu server dün akşam saat 7:30 gibi girdim oyuna, karakteri yaratım, tam girdim dedim loadingde takıldı oyun, server kapanmış yine :((( Sen işi ilerletmişsin walla zırhlar filan, herhalde serverdaki tek türk sensin sen oynadıkça bizimde şanımız yürüsün artık burda :) Nickim BATU buarada seninki nedir?

    NDA dan korkmuyorum desem yalan olur walla ama zaten anlatıcak bişeyler görmem de zor gibi belki haftasonu oynayabilirim.
  • benim nikim oguz.
    oyunda ilk başladığın yerin (location 1) yakınlarındaki şehirde takılıyorum. (şehir derken çadırlardan oluşan bi şehir)
    nehiri takip edip bulabilirsin. dağlar v şekilini almış bi biçimde orda uzaktan bakınca.

    neyse bn ciddi ilerlettim oyunu. ama silahlar dengesiz. hızlı olayım diye kendime 2 tane kılıç yapım. çok büyük değil ufak kılıçlar. hani şu korsanların kullandıklarından. şimdi çok hızlı vuruyorum ama diğer adamlar bana benim onlara vurduğumun 3 katı vuruyor. 2 vuruşta ölüyorum :D
    bu arada okçuluk çok zor ve eğlenceli gözüktü. gerçi yaptığım yay çok dandik sanırım ondan 3 metre ileri atıyor okları :D
    düzeltirler bunları.
    gel senle görüşelim oyunda.
  • serverın açık olduğu zamana denk gelebilirsem bulurum seni kesin. Of ya şeytan diyo bas istifayı eve git deli gibi oyna
  • server açık oluyor genelde ama girebilmek çok zor. 1 saat uğraştıktan sonra az önce girdim. ama 1 dk geçmeden fatal verdi. çıldırdım.
  • bu oyuna pek ilgi yok herhalde bu forumda.

  • Walla ben deli gibi merak ediyorum . Adamlar hayalimdeki oyunu yapmışlar ama bakalım anlattıklarını verebilceklermi . Anlattıkları gibiyse artık bi türk ülkesi kurarız oyunda
  • oyunla ilgilenen birileri olsa anlatıcam maceralarımı ama duvara konuşmak istemiyorum :D
  • ben zaten seni diğier forumdan takip ediyorum nick in aynı burda pek bu oyunla ilgilenen yok sanırım .

    ben şeyi merak ediyorum oyunda dengeleri oturtmak cok zor onu nasıl başarcaklar. bide ultima online benzerlikleri warmı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fearlesstürk -- 7 Ağustos 2009; 16:42:37 >
  • evet paticikdede yazıyorum eğer orayı diyorsan
    malesef ultima oynamadım bilmiyorum.
    dengeler konusunda haklısın ama daha stat gelişimi aktif değil sanırım. herkes nerdeyse 2 vuruşta gidiyor. bazıları tekte. o yüzden denge konusunda şuan için bişi dyemicem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smarthan -- 7 Ağustos 2009; 16:55:29 >
  • smarthan peki oyun kendini biraz belli artık ucundan da olsa :D ne düşünüyosun adam olurmu bu oyundan gümleme olasılığı varmı?
  • valla ne diyim bilmem. ben keyif alıyorum şu haliyle.
    dark messiah of might and magic diye bir oyun vardı. çok severdim zamanında.
    mortal oynarken onu oynuyormuş gibi hissediyorum :)

    bide adam gibi bir silah yaptıkdan sonra daha bi komik oluyor oyun.
    noob şehrinden hiç ayrılmadım daha. (noob şehri sanırım)
    millet starter silahlarını alıp bana artislk yapıyorlar. gidiyom bi vuruyom. one shot kafa kol kopuyo :D

    daha hiç bişi görmedim oyunda. yani mekaniği anladım. ama noob şehrindn çıkmadım daha. (noob dememin sebebi bu şehrin yakınlarında başlıyoruz oyuna)

    potansiyel olduğunu söylemeliyim ama herkese göre değil. ben arkadaşım beğnmedi. aoc oyunuyorduk zamanında imzamda görüldüğü gibi . ben daha animasyonlu şeyler seviyorum dedi. kılıcı sağa sola savurmak hiç karizmatik değil fln bişiler dedi. yani dediğim gibi herkese göre olmayabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smarthan -- 8 Ağustos 2009; 12:41:45 >
  • Anladım sanırım daha belli bir kitleye hitap eden bir oyun . Aslında bende FPS sewmem ama sunduğu olanaklar çok fazla oyunun eğer o olanakları doğru düzgün sunmayı başarırlarsa helal olsun ekibe bunu görmek için sanırım uzun bir zamanımız var gibi :D
  • Smarthan girdim sonunda oyuna sanada baktım ama göremedim :) , çok uzun süre kalamasam da atmosfere hasta oldum, eski bi ultima oyuncusu olarak mining ve lumberjackin kastıkça arttığını görmek oyuna bağlanmam için yetti ama serverdaki düzensizliğin halledilmesi şart ,şuan oyundan kopmadan oynamak çok zor connecting skilli olsaydı 100lemiştim kesin :) . Kısacası şimdiden acayip zevk aldım oyundan, ileride daha da çok saracağı garanti ama genel MMO formatından farklı olduğu için garipseyenler olucaktır, özellikle de saldırı için sadece farenin sol tuşuna 2 kere basıp rahat rahat adam veya yaratık kesmenin üşengeçliğine alışmış olanlar. Bu arada maceralarını anlatabilirsin ben can kulağıla dinliyorum seni merak etme
  • gather olayı gerçekten çok güzel yapılmış. kestiğin ağaca göre kazdığın taşa göre farklı maden yada odun veriyor...
    uzun bi yazı yazayım. sen sanırım oyuna yeni girdin gibi.ben sanki yeni girmişin gibi hem sana ipuçları vereyim ardındanda bir kaç olay anlatayım :P

    öncelikle loc1 den başlarsan nehri takip et. eğer göle ulaşırsan aynen geri git. öbür tarafa doğru takip et.bi yerde nehir 2ye ayrılır. 1i kuytu bir yere gider. diğeri açıklığa. kuytu yere gidersen şehri bulursun. (yanlış hatırlamıyorsam yol böyleydi)

    şehre vardığında millette çok acayip zırhlar olduğunu görürsün görmüşündür vardıysan. ilk yapıcağın şey etrafına adamların toplandığı npcnin yanına gidip r ye basıp give me weapon demek olcak. bu sana hem starter balta hemde starter armor vercek. hemen ardından keyfine göre ya pvp yap ya maden topla yada başka yerlere git keşif için. maden topladığını varsayıyorum. zaten buraya kadarki kısmı yapmışsın sanırım...

    herneyse şimdi belki bilmiyorsan diye şehrin içinde bir refine eden npc var. topladığın madenleri ona götüreceksin. refine ediceksin. örneğin granum topladın. bunu refine edince pig iron, silver, golda dönüşür. yani mesela 100 granum= 120 pig iron + 20 gold+ 20 silver gibi bir şekilde çıkar.
    çıkan pig ironu tekrar refine edersen steel olur. steeli tekrar refine edersen tungsteel olur. yanlız unutma 1 tungsteel= 2 steel= 4 pig iron.

    şimdi kendine armor yapmamış varsayıyorum seni.topladığın herhangi bir madenle şovalye kostümü yapabilirsin. ama benim gibi mallık etme. çok şekil olayım diye zırhımı full steelden yaptım. bide bol bol attım daha iyi korusun diye. ama gel gör ki adamım zıplayamıyor şuan.o yuüzden bronzdur hayvan kemiğidir şudur budur ile yap.
    öyle çok ağır zırh yapmana gerek yok. adamlar bana 35 vurcağına 30 vuruyor bu zırhla. o kadar ağır zırha rağmen değişen bişi yok. yine 2 vvuruşta gidiyorum.
    şimdi birde silah yap. eğer kılıç türevi keskin şeyler yapıcaksan keskin kısmını kesinlikle tungsteel ile yap. damagene en az +10 eklicektir. (bir hatırlatma benim 39 canım var. milletin 46 47 civarı. yani bu +10 az gibi görünmesin. aslında çok) tutma kısmını core kısmmını herhangi bir ağaçla yap. yardımcı madde olarak ben ciks olsun diye hep altın koyarım. keyfine bağlı. yanlız son yaptığım mallığı sende yapma diye söyliyim. kesinlikle çok ciks olsun diye herşeyi altın yada gümüşle süsleme. bak ben yeni kılıcımın kabzasını gümüş ve altından yaptım. şimdi acayip stamina yiyor.

    birde şehirde bankaya bişi bırakıyorsun mesela yada kafana göre rp yapıyorsun. adamın biri geldi sana saldırdı. hiç karşılık verme. hemen chat ekranına "guards" yaz. (o tırnak işaretleri yok. başında / - fln yok. düz guards yazcan) ardından karşındaki adam çat diye ölecek.(sistm ultima gibiymiş. guardlar gelmiyor sen çağırıyorsun.)

    şimdi buraya kadar ipucu verdim. birazda tecrübelerime dayanaraktan. ama lütfen yanlış anlama. bilmiyorsun diye değil bilmiyorsan diye.

    şimdi birde geçen gün yaşadığım bir olay anlatayım.
    ben zırhımı yeni yapmışım. çok ağır olduğu içinde zaten koşamıyor adam sadece yürüyor. herneyse. kendime güveniyorum tabi zırhtan dolayı. kılcım flnda çok deli (44 vuruyor millete) neyse adamın biri geldi. duel ? yazdı. adamda starter elbisesi var. elindede starter baltasına benzer bişi. baktım şöyle bir adama. dedim ula ben bunu one shot gönderirim. neyse kabul ettik. adam çekti baltasını. uzaktan başladı charge atmaya. bende bekliyorum yeterli mesafeye gelsin kılıcı indireyim kafasına. neyse yeterli mesafeye geldi. kaldırdım kılıcı (kılıç yaparken kullandığım malzemelerden dolayı çok hantal ve ağır) . adamı gördüm önümde. savurdum kılıcı. hemen yana kaçtı.neyse dedim. nasılsa bende deli bir zırh adamda da starter silah var diye kendi kendime gaz veriyorum. tekrar kaldırdım kılıcı bu sefer bu geldi ben vuramadan bi tane çaktı ki kafama çat !?!??!?! 35 !?!?!?! damage.(benim 39 canım var.) lan dedim noluor. hemen guards yazdım. adam geberdi sora anladm ki meğer adamdaki balta starter baltası fln değil kendisinin yaptığı çok acayip bir baltaymış. yahu bu ne dengesizlik. benim kılıç bu kadar ağır hantal ve baltaya göre çok daha büyük 44 anca vuruyor. adamdaki balta seri hafif ve 35 damage atıyor. yani sen sen ol one hand balta yap kendine. bende yapcam bidahaki girişimde.ve sen sen ol sakın ağır zırh yapma. hatta şöyle deriden fln yap zırhını. benim gibi kalırsın öyle. zıplayamadan.

    evet çok uzun oldu. ama olsun :P . eğer sana bahsettiğim şehirdeysen görüşürüz.ben ordayım




  • Tecrübelerini paylaştığın için çok saol, çok faydalı olucak tabi oyuna girebilirsem :) oynayamasam da oynamış kadar oluyorum yanlış anlamayı bırak tekrar çok teşekkür ederim vakit ayırıp bu kadar uzun bi yazı yazdığın için, zaten bana faydası olmasa bile bigün elbet birileri daha oyuna üye olur bunları okur :)) Şu pig iron'un üst üste refine edildini bilmiyodum çok iyi oldu sölediğin. Guards, mining olayları benim eski oyun ultima onlineda da vardı burda da olması çok güzel keşke oynasaymışsın şu ultimayı çok şey kaçırmışsın walla tabi grafiklere önem vermiyosan çünkü bildiğin dandiktir. silah yapma olayyında anlamadığım şey kulandıpın miktarı seç diyo 0,6-1,5 gibi değerler oluyo bunlar neyin nesi onu çözemedim bi kılıç bide kalkan yapmıştım tam dışarı çıkıcakken oyundan düştüm bidaha da fırsatım olmadı.

    oyun acayip atraksiyonlu şimdiden anladığım kadarıyla balta olayını deniycem bende bidahaki sefere ama adamın balta kullanma skilli seninkinden yüksek olduğu için de öle yüksek damage vurmuş olabilir belki. Bir de adamı guardlar öldürürse lootlayamıyomusun? baltayı alıp sefa sürseydin :)

    off acayip oynamak istiyorum şu oyunu ama ya şu server düzelcek yada ben işten çıkıcam başka yolu yok, yeni ipuçlarını bekliyorum, yolun da bahtında açık olsun savaşçı




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.