Şimdi Ara

Mortal Kombat 1 [PS5 ANA KONU] (125. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.508
Cevap
46
Favori
86.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
5 oy
Sayfa: önceki 122123124125126
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sanırım bu yorumu bana yazdın, mk1 ölmüş bir oyun değil hala oynanıyor hala oyuna yeni başlayanlar var, oyuncu sayısı düşmüş olabilir ama hala taze bir oyun. Tekken 8'in arenları güzel dememe neden takıldın dostum, hani onuda Tekken'i övmek için değil MK1 yapımcılarını eleştirmek için yazdım, bir MK sever olarak bizim de aynı kalitede arenalar görmemiz lazım.

şunu da yazayım, bana göre Tekken 8 asla MK1 den daha iyi bir oyun değil, MK1, 5 basar Tekken 8'e sebeplerini eğer istersen yazarım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Bana göre MK1 Tekken 8 den daha yenilikçi daha güzel bir oyun, eğer ağır bir Tekken fanı değilseniz Tekken 8'i sevmek için önemli bir sebep yoktur. Sebeplerine gelince.

1.Arcade modu berbat, Arcade modu diyince herkesin aklına klasik 5-10 karakterden oluşan merdiven sistemi ve sonunda bir boss ile varsa alt boos ile dövüşeceğimiz bir mod gelir, boss'u yenince ana hikaye ve karakter ile ilgili bir sinematik, hikaye anlatımı gelir ve oyun biter, eskiden atari salonunda buna oyun kapatmak, oyun bitirmek denirdi ve heyecanla oyunun bitişini, boss hikayesini karakterimizin hikayesini falan izlerdik ama Tekken 8 de bu yok, giriyorsun Arcade moda karşına 8 karakter çıkıyor, son karakter boss Devil Kazuya, hard modda son derece basit bir şekilde rakibi yeniyorsun yener yenmez karşına GAME OVER yazısı çıkıyor, ne bir sinematik var ne hikaye anlatımı hiç bir şey yok, oyun bitiyor ama zerre o his yok içinde. Bu yüzden Arcade modu bana göre başarısız tamin edici değil.

Bu arada her karaktere özel bir karakter hikaye modu var ama buda sadece 4 karakterle dövüştüğün kısa bir mod, arcade modun tadını vermiyor.

2. olarak Tekken 8 oynanış açısından bir kaç yenilik dışında hiç bir yenilik sunmuyor, ha Tekken 7 oynamışım ha 8, grafik ve arenalar dışında bana yeni bir oyunmuş hissini asla vermedi, sadece karakterlerin move setine bir kaç yeni haraket eklenmiş o kadar, Tekken 7 deki alışık olduğumuz komboların bazıları da çıkartılmış. Bir süre oynadıktan sonra hemen sıkılıyorsun çünkü oyun grafik dışında Tekken 7 nin üstünde yenilik sunan bir oyun değil, Tekken 7 de yaptıklarını bu oyunda da yapıyorsun, aynı kombo aynı hareket aynı karakter aynı bitiş. Tekken 7'de ki karakterlerin %90'ı Tekken 8 de de var, üç beş yeni karakter eklnmiş o kadar.

Halbuki MK1 de Asrah, Nitara, Havik, Li Mei, Reiko, Quan Chi, Reptile ve daha bir çoğu gibi uzun süredir görmek istediğimiz çok daha yeni karakterler var, neredeyse faların istediği bütün karakterler geldi, çok daha yeni kombolar, kameo karakterleri, brutality, animality, fatality gibi 10 farklı bitirişle rakibi yeneceğin seçenekler var, her rakipte bu sefer şu brutality'i yapıcam, bu sefer animality yapıcam, bu sefer fatality yapıcam gibi bir sürü seni oyuna bağlayan farklı bitirişler var, Tekken 8 gibi her karakteri aynı bitirşle aynı kombolarla yenip sıkılmıyorsun.

3. olarak, MK1 de her kombaya iliştirebileceğin karakterlere has (special moves) özel hareketler var, bu da karakterleri özel ve gizemli yapan şeyler, örneğin Raiden, şimşek tanrısı, elektrikssel güçleri var, elektrik şoku veriyor teleport oluyor vs vs, örneğin Sub Zero, buz atıyor donduruyor dondurucu özel güçleri var, Scorpion ip atıyor ateş ile ilgili özel güçleri var, Tekken 8 ide se bu özel hareketler her karakterde ya 1 ya 2 tane vardır ya da hiç yoktur, onları da kafana göre her komboda kullanamassın, boştayken kullanırsın veya belli bi kombo kombinasyonu ile kullanabilirsin, Tekken bu konuda sınırlayıcıdır, yaptığın tek şey ezberlediğin bir kaç sıkıcı kombodur.

4.olarak Tekken 8 de costumes kısmı alel acele özensiz yapılmıştır, her karaktere ait 3-4 farklı kostüm olsa da bu modda özelleştirilebilir kıyafetler her karakter için aynı, misal kazuya için oluşturduğun kombini bir başka karakter ile de olulşturabilirsin, yani her an karşında aynı kıyafetleri giymiş farklı bir karakter görebilirsin, bütün karakterler aynı mağazadan alışveriş yapıyor gibi de düşünebilirsin.

5. MK1 de herkes invasion moduna kötü bir mod diyordu ama daha kötü bir mod daha var bu da Tekken 8'deki Ball Mode, bu modda plaj arkplanlı bir arena da rakibi plaj topuyla yenmeye çalışıyorsun, sen topa vuruyon top da gidip rakibe çarpıyor canı azalıyor :D Yahu canım tenis oynamak istiyorsa voleybol oynamak istiyorsa açarım bu tarz bir oyun oynarım, dövüş oyununda bu nedir yani, kimine göre eğlenceli gelebilir ama kendi fikrimce bir dövüş oyununda bu tarz saçma modlara gerek yok, topla adam mı dövülür, ciddi ciddi voleybol oynasalar belki daha zevkli bir mod olabilirdi.

Tekken 8 in ana hikaye moduna hiç girmedim ama sadece mishima ailesinin ekişmesini konu alıyormuş, fazla sinematik vs falan yokmuş buradan da anlaşılacağı gibi MK1'in ana hikayesi çok daha güzel gibi duruyor, bunu hikayeyi oynadıktan sonra yorumlamak daha doğru olsa da şimdilik böyle.

Kısaca Tekken 8 bana yeni bir oyunmuş hissini vermedi, bu yüzden sanki Tekken 7 oynuyormuşum gibi sıkıldm ama MK11 ile MK1'i kıyaslayınca her iki oyun arasında dağlar kadar fark oldğunu oyuna girer girmez anlayabiliyorsn.

Dip not olarak ekleyeyim, şimdi Tekken hayranları Tekken'deki move set ve kombo kombinasyonu hiç bir oyunda yok diye tepki verebilir ama şöyle bir durum, Tekken'de bir komboya başlamak için illa rakibin ayaklarını yerden kesmeniz gerekir, aksi taktirde hiç bir komboyu tam yemez veya hiç yemez, her karaterde de bu rakiplerin ayaklarını yerde kesme taktiği aynıdır, örneğin Jun ile aparkat vuruyormuş gibi aşağı ileri tuşlarını aynı anda basıp yumruğa bastığımız hareket, bu hareketi yaptıktan sonra bilinen en iyi kombo ileştirilir, bu harekettte hemen hemen her karakterde vardır, Nina da, Lili de, Kazuya da, Jin de kısaca hemen hemen hepsinde vardır, bir süre sonra farkına varıyorsun ki ben hep aynı hareketi aynı komboları yapıyorum. :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi junis -- 31 Ağustos 2025; 17:29:51 >

• Yapacakları şey çok basit aslında. Bu oyun motorunu kullanıp yeni senaryolu armageddon tadında kameoları kaldırîp bir oyun çıkaracaklar 40 dolardan. Bunu yap sadece. 9-10-11’den de arenaları güncelleyip koy. Offline’a da mod ekle turnuva falan şeklinde eski umk3’de vardı bu mod. Sat 40 dolara armageddon 2 diye. Deli gibi satar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belki de mortal kombat 1 in son büyük turnuvası olan Final Kombat’ ı izliyorum . Şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki oyunun hali içler acısı . Turnuva ; havik, reiko,Homelander ,t1k arasında sıkışıp kalmış . Arada sonic cyrax , grr da geras oynuyor da farklı bir şey görüyoruz .
    Bunu kendime itiraf etmem çok uzun sürdü ama sabah ezanının da okunduğu şu dakikalarda artık kendime yalan söyleyemeyeceğim . Mk1 , mk11’den bile kötü oyun . 2 yıldır sanırım bu sanrı ile yaşadım . Oynanış iyi diye hep kandırdım kendimi ama şimdi bakıyorum ki oynanış da belli başlı karakterler arasında sıkışmış .
    Son olarak ‘kardeşim işin ucunda 200k dolar var tabi ki en güçlü karakterler oynanacak ‘ eleştirilerine cevap olarak da sadece şunu söyleyeyim son büyük sf6 turnuvası olan Ewc top 16 yı bi izlesinler .

• Türk oyuncu kanimani, sonicfoxu eledi helal be 3:54:38

barRUNNyoutube
    #mortalkombat1 #mortalkombat
    https://www.youtube.com/watch?v=J0btgTQNp6w

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Sponsora bağlı biraz, geçen de Türk Bayrağı açarak sevinmiş.

Ses senkron sorunları
    Yayının çökmesi
    Berbat sosyal medya yönetimi
    5-6 karakter arasında sıkışan Final Kombat’ın nihayete ermesiyle pro oyuncular bir sonraki Netherrealm oyununda görüşmek üzere tarzı mesajlar yayınladı . Bu durumda Mortal Kombat 1 ‘in tabutuna çakılan belki de son çiviydi .
    Acaba pro oyuncuların bi bildiği mi var yoksa mk1 de artık gelecek görmedikleri için mi böyle söylediler şimdilik bilemiyoruz .
    Tahminim son bir büyük denge güncellemesi aldıktan sonra desteğin tamamen kesileceği yönünde .

Hocam mortal kombat oyunları gamepade daha uygun . Stickle oynanmaz diye bir şey yok ama gereksiz . Eskiden bir iki pro oyuncu oynuyordu ama artık onlar da yok . Tavsiyem dualsense alışmanız . Diğer dövüş oyunlarından farklı bir de blok tuşu olduğu için daha rahat edersiniz

Doğru haklısınız. Sonradan düşününce stickle oynamak pek konforlu olmaz mk için

What we need, are more eyes. Fear the Old Blood.
  • malikenes54 M kullanıcısına yanıt

Armageddon tarzı aynı motorla tüm karakterlerin olduğu bir oyun da araya atabilirler aslında. Grafikler hala çok güzel duruyor.

• Oyuna geçenlerde bi denge yaması geldi ama sanırım kimsenin umrunda olmadı . Bu arada oyunun hakları netflixe yakın bir zamanda geçecek . Mortal kombat 1 ,oynadığımız son mortal kombat oyunu olabilir .

Bu kadar köklü seriye hicbir sey olmaz hocam. Sadece sjw icerikler bir tık artar. Onu da zaten yapiyorlardi son oyunlarda.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.