Şimdi Ara

Mortal Kombat 1 [PS5 ANA KONU] (122. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: istanblue001 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2.508
Cevap
46
Favori
86.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
5 oy
Sayfa: önceki 120121122123124
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şaka gibi aynı içerikleri isim değiştirerek tekrar satışa sunmuşlar

Meal şu arkadaşlar bu sürüm çıktığına göre kp3 olmayacak.
    Mortal Kombatyoutube
    Mortal Kombat 1: Definitive Edition - Official Launch Trailer
    https://www.youtube.com/watch?v=9NT7MUHRcKY&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nier -- 14 Mayıs 2025; 18:53:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Evet bugün Mortal Kombat 1 resmen sona ermiştir. Bu saatten sonra Kombat Pack 3 beklemeyin, bu imkansız. Ultimate yani nihai diyor trailerda. Artık bir sonraki oyuna odaklanın, MK1 buraya kadarmış. Definitive Edition paketinden sonra devam etme ihtimali yok. Zaten Definitive'in "kesin, kesinlikle" gibi bir anlamı var. Bu MK gördüğüm en kötü karakter yelpazesine sahip oyun oldu. Dvorah, jade, Jax, Sheeva vb sayısız karakter dışarıda bırakıldı. Gördüğüm en kötü Mortal Kombat oldu. Bakalım sırada İnjustice 3 mü var.

• Bundan sonra belki birkaç denge yaması daha aldıktan sonra kaderine terk edilir . Onun dışında yeni içerik beklenmiyor . Dün başlayan brussels pro turunda yayında maçı izleyen Ketchup ‘a ( Kendisi eski pro dövüşçü , sunucu ve içerik üretici ) sence mk1 öldü mü diye sorduğumda . Yeni içerikler açısından diyorsan evet öldü dedi .

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    +Oynanış(kombolar , hava komboları , upblock , kameolara göre şekillenen oynanış )
    +Roster(Dövüşçü kadrosu 2011 dahil olmak üzere en iyisi )
    +Kostümler ve renk paletleri
    Eksiler;
    -Hikaye(Artık paralel evren geçmiş gelecek muhabbetinden gına geldi . Lütfen iyi veya kötü karakterler farketmeksizin ölümler olmalı ve biz oyuncular şok olmalıyız)
    -İçerikler(Berbat sıkıcı invasion modu yerine gelişmiş bir krypt geri dönmeli üstüne de tek kişilik ekstra bir mod daha olmalı )
    -Dengeleme(2 senedir En iyi ve en kötü karakterler arasında o kadar fark var ki . Eğer düşük tier bir karakter oynuyorsanız s tier bir karakter geldiğinde maçı oynamanıza gerek yok )
    Evet kısaca değerlendirecek olursak artılar eksiler böyle . Kameolar oyunu batırdı yorumuna da günün sonunda çok dirensem de katılıyorum . Ben kameoların oyuna renk kattığını ve güzel bir çeşitlilik getirdiğini hep savundum ama pratikte hiç öyle olmadı . Bazı dövüşçü ve kameolsrın uyumu o kadar güçlü oldu ki oyunun tadı kaçtı.
    İnjustice 3 konuşuluyor ancak bu dedikodular bana çok mantıksız geliyor . Warner Bros günün sonunda kar etmeyi hedefleyen bir firma ve İnjustice serisi toplamda 3 milyon bile satamamış bir oyun . Berbat denilen mk1 5 milyon satışı şimdiden geçmiş . İnj3 olursa bu sebeple çok şaşırırım . Maalesef bu jenerasyonda çıkan bütün oyunlar hep eksik hatalı ve kötü çıktı . Çünkü bütün oyunlar pandemide geliştirme sürecindeydi . Uzaktan çalışma dönemi çoğu firmayı etkiledi. Umarım bir sonraki Mortal Kombat oyunu daha özenli aceleye getirilmeden çıkışı yapmalı . 4 yılda bir yerine tekken ve sf serileri gibi 6-7 yılda geliştirilirse daha ayakları yere basan bir oyun ortaya çıkar .

• Mortal Kobat, fight stickte oynanabilir hale dönmesi lazım eskisi gibi. Abuk subuk şeyler konsumables, relic, talisman falan gibi şeyler yüzünden right analog stick yönleri için 4 ekstra tuş ekledim. Bence çok bir olayları da yok. Bence bu sistemi kaldırmaları lazım. Standart dövüşlerde, rankedda falan zaten işe yaramayan şeyler tamamen kaldırsalar da iyi olur yeni gelecek oyunlarda.

İnvasion modunu çıkarırsan casual oyuncular ne oynayacak hocam? Towers of time bir yere kadar götürüyor.

• Benim için Mortal Kombat demek: Bir oyunda birkaç karaktere oyuncuları iyice ısındırıp bir sonraki oyunda bu karakterleri topyekûn çöpe atmak demek. Yok abi şöyle güzel bir roster göremedik. Hep birileri eksik oldu durdu. MK X te Noob Saibot, Rain, Smoke, Shoa Kahn, Fujin, Frost ve benzeri sayısız karakter oyunda yoktu. MK 11 de yine Ermac, Takeda, Kenshi, Reptile, Quanchi, Shinnok ve benzeri sayısız karakter oyunda yoktu. MK 1 de Sonya, Jax, Dvorah, Kabal, Kano, Jade, Goro gibi sayısız karakter oyunda yoktu... Bu Ed Boon un oyun felsefesini hiç beğenmedim. Sub Zero ve Scorpion dışında kimsenin yeri garanti değil oyunda. Bir sonraki Mortal Kombatta Raiden olmazsa şaşırmam artık. Adam eksik rosterla oyunu bitirmeyi seviyor. Gidip de Armageddon 2 çıkarıp tüm karakterleri (Bo Rai Cho, Meat, Onaga, Tremor, Kintaro vb) eklesin demiyorum. Yine eksik karakterler olsun yine full roster çıkarma ama artık kemik kadronu koru. Her seferinde bir sürprizle karşılaşmayalım. Bu karakter oyuna eklenecek mi diye korku duymayalım. Tekken'e bak kemik kadrosundan kimseyi dışarıda bırakmıyor, muhakkak getiriyor. Mortal Kombat ise Liu Kang gibi ana karakterin bile movesetini değiştirip bambaşka hale getiriyor. Bence yapımcılar oyuna hiç bağlılık duymuyor, para odaklı düşünüyorlar sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x_abner -- 23 Mayıs 2025; 9:8:24 >

• nier kullanıcısına yanıt
    Hocam invasion modu eğer birkaç kez oynanırsa eyvallah ancak her sezon aynı şeyler oynadığımız için bir yerden sonra skinleri almak istesem bile bana yük gibi geldi . Dediğim gibi krypt kesinlikle geri dönmeli ve ekstra bir mod olabilir .

Hocam roster konusundaki eleştirilerinize katılmıyorum . Bence mortal kombat serisi diğer oyunlardaki gibi bir sirkülasyon yapmalı . Tekken 8de eddy heiachi gibi karakterler sf6da akuma m.bison gibi karakterler bile dlc ile geldi . Mortal kombat yeni karakter üretme konusunda 2 oyundur çok tutuk kaldı . Ben scorpion sub zero ve liu kang dışında herkesin değişmesi gerektiğini düşünüyorum . Hikayede sevdiğimiz sevmediğimiz ne kadar çok karakter varsa ölmeli . Ölmeli ki bu evrenin acımasız kanlı olduğuna inanalım . Yoksa bu hali marvel sinema evreni gibi olacak .
    Ölen karakterler ise oyuna sonradan dlc olarak gelebilir . Hikayeye etki etmeden canon dışı olarak olabilir . Mesela mk11 e mileenanın gelmesi gibi . Gerçi orada da evren sıfırlandı falan ama hikayede etkisi yoktu . Demek istediğim şu evrenler sıfırlama geçmiş gelecek artık bitsin . Sürekli yeni düşman yeni kahramanlar çıksın .
    Gelelim diğer eleştirinize . Her yeni MK oyununun köklü değişimler geçirmesi ve bir önceki ile alakası olmaması durumuna . Sanırım mk3 sonrası her MK böyle oldu . Bu MK oyunlarının geleneği oldu . Ancak bu durum da oyuncular arasında tartışılıyor . Bir kesim yepyeni bir oyun yepyeni bir heyecan olarak bakıyor ve yeni oyuncular için de bunu bi avantaj gibi görüyor . Ancak bunun eksi tarafı hali hazırda oyunu seven alışan için geçişi zorlaştırması . Benim birçok tanıdığım mkx temposuna alıştığı için mk11 e geçemedi . Ve yine tandıklarımdan mk11 ile dövüş oyununa başlayanlar mk1 e alışamayıp oyunu sildi .

• Mortal Kombat Trilogy gibisi gelmedi. Fatality, stage fatality, babability, Animality, Friendship, kombolarla yapılabilen brutalityler. Bambaşka bir şeydi. Bu oyun Midway tarafındayken kesinlikle daha iyiydi.

• Beklenen resmi açıklama geldi . Herhangi bir dlc bundan sonra gelmeyecekmiş ama bug ve denge yamaları gelmeye devam edecekmiş . Eğer Homelander ve T-1000 gibi grab kombo karakterleri nerflemezlerse oyunu bir daha oynamamak üzere sileceğim . Maalesef bu iki karakter oyunu kırıyor .

Ghostface de sıkıntılı gibi göründü bana. Oyunu henüz çok iyi oynamıyorum ama ilk attığım rankedda bu tipe yenildim. Her türlü blokları kırdı anlamadım. Sindel ile oynuyorum traningde saatler harcayıp tüm kombolarına hakim oldum.

MK11’de evren sıfırlamadan ziyade açık kapı karakterlerin geçmişten günümüze gelmeleriydi. Bu şekilde istediği karakterleri oyuna ekleyebildiler. Mortal Kombat alternatif zaman çizgileriyle bir nevi kendi topuğuna sıktı. Mileena bile khaos reigns’de liu kang’e söylüyor böyle sürekli saldırı olduruyor ipin ucu kaçtı diyor. Alternatif zaman çizgileri hem evreni hem de karakterleri önemsizleştiriyor. Khaos reigns’in bittiği noktada bir dlc daha gelecek gibiydi, mk mythologies’deki elementlere falan bağlayacaklardı o da olmadı. Gelecekte yeni bir mk çıksa aynı yazar devam ettiği için açıkçası hikaye konusunda pek de umudum yok. Ne yapıp edip alternatif zaman çizgilerini teke düşürmeleri lazım. Benim aklıma gelen senaryo daha büyük bir tanrı ortaya atıp tüm zaman çizgilerini teke düşürecek evrenler arası bir mortal kombat turnuvası yapılması gerektiği yönünde. Hem serinin ismine yaraşır hem de karakterler sadece kendi hayatları için değil evrenleri için savaşacakları için sırtlarındaki yük daha fazla olur. Dragon Ball superdeki gibi battle royal falan da olabilir. Sonuçta senaryo gereği her seferinde tek bir kişiyle dövüşürüz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuomir -- 25 Mayıs 2025; 1:23:40 >

• bu son çıkan paketin khaos dlc'li bundle paketten farkı varmıdır ?

• Yemin ederim geçenlerde Guilty Gear Strive oynadım, Mortal Kombata bin basar. Önyargılıydım ama bi baktım sanat eseri gibi oyun. Karakterleri çok iyi, çok yaratıcı, insanı bu dünyadan alıp götürüyor adeta

Belki buranın konusu değil ama o oyunun animasyonları beni çok yordu . Anime tarzı ve karışıklıktan bahsetmiyorum karakterlerin hareket animasyonları çok tuhaf . Sanki stop motion tekniği kullanılmış ve bu duruma alışamadım .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KAKÁ -- 30 Mayıs 2025; 21:33:7 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • malikenes54 M kullanıcısına yanıt

Karanlık atmosferini yitirmiş MK1'de artık. Kombo çeşitliliği güzel kameolarla birlikte ama bazısı cidden abartı. Mesela Omni-Man ile oynayan gelince onlineda oyundan soğuyorum adamın havada karada bitmeyen komboları var. Bir de slow motion sıçrama olayı var aslında o havada devam edilen komboları yapmayı kolaylaştırıyor. Her karakterde olmayabilir. Single player meselesi fazla kısıtlı. 1*2 haftada her şeyi açtım ben. Zaten adamlar oyunu güncellemeyi bırakmışlar belli ki. Yeni bir şey gelmez pek bu saatten sonra mevcut oyunun içinde.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.