Şimdi Ara

Monster W350SKQ Çift Harddisk Kullanımında Isınma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Monster W350SKQ notebook sahibiyim. Cihazın özellikleri şu şekilde ;

MONSTER® Q47W350SKQ01 15.6"
    Intel® Core™ i7-4700MQ 4-Cores; 6MB L3; 2.40GHz > 3.40GHz; 47W; 22nm :
    Intel® HM87 Express Chipset
    Var ! Intel Smart Response Teknolojisi desteği içerir.
    2GB GDDR5 nVIDIA® GeForce® GTX760M 128-Bit DX11
    15.6" Full HD ( 1920 x 1080 ) Mat LED Ekran
    16GB (2x8GB) DDR3 1600MHz SODIMM
    750GB Western Digital Scorpio Black 7200RPM
    RAID 'siz Depolama
    8x Super Multi DVD-RW / CD-RW Combo Sürücü
    Türkçe Klavye (TR)
    İşletim Sistemi Linux (Türkçe) + Windows 8 Sürücü DVD 'si
    2-in-1; 802.11b/g/n WLAN and Bluetooth™ v4.0 Module; Half Mini-Card PCIe Adapter
    2.0 MP Kamera
    Parmak İzi Okuyucusu
    Internal Bluetooth™ v4.0
    Notebook Çantası

Daha önceden farklı bir notebook sahibiydim ve tek disk OCZ Vertex 4 256 GB SSD ile kullanıyordum. Açıkcası Monster markasını çift disk desteği ve garanti etiketi olmamasından (SSD diskimi takabilmek için) dolayı tercih ettim. Fakat uzun bir süredir düşük performanslı kullanımlarda (mesela sadece google chrome açık) ısınma problemi yaşıyorum ve bu ısı sorunu ne işlemci de ne de ekran kartında Harddisk'te !

Mesela google chrome'da forumlarda takılıyorum, ekran kartı intel'e geçiş yapmış, hafif arkadan müzik çalıyor, fan hiç üflemiyor kapalı, ortada hiçbir şey yokken birden bir gürültü patırtı kopuyor fan başlıyor son kademe çalışmaya (hele gece vakti denk gelirse evdekileri uyandırıyor/uyutmuyor ! ) Baya uzun süre çalışıyor hatta sinir oluyorum kapatıyorum yeniden açıyorum susuyor tekrar başlıyor vs.

Kaputun altı ;

Notebook bana geldiğinde resimde 2 numaralı yerde HDD takılıydı. Notebook'u almadan önce SSD'yi 2 numaralı yere takmayı düşünüyordum (sitesindeki resimlerde de oraya takılıydı ) şöyle bir baktım 1 numaralı yer pek tekin gelmedi HDD'yi oraya almak istemedim SSD'yi 1 numaralı yere taktım.Uzun süre öyle kullandım. Fan son kademe (ama ne kademe) üflerken bakıyorum fanın olduğu yere buz,işlemcinin oraya tutuyorum elimi buz gibi,ekran kartı tarafları orasıda buz, SSD'nin olduğu kısım...Cayır cayır yanıyor !

Notebook'tan kaynaklanacağı o kadar saçma geldi ki,baya 1-2 ay SSD ısı sorunu diye arandım durdum internette. OCZ garanti işlerini bilenler bilir belirsizlik abidesi.

Zaten zamanın da en ucuz burda diye gittigidiyordan faturasız (Faturayı göndermedi satıcı SSD'de ikinci el gibiydi.Yüzeyinde çizikler vardı,üstünde "PASS" yazan şu yapışkanlı sarı küçük kağıtlardan vardı kutuyu açtığımda ?! Ama kutunun da jelatini vardı yırtmıştım, 1.5 yılda 3 tane HDD pert eden casper NİRVANA notebook'um vardı o heyecanla jelatine de kanarak itiraz etmedim bastım onayı ) almışım SSD'yi böyle boynum bükük duruyorum. Siz siz olun böyle bilinçsiz alış-verişler yapmayın. Neyse bu ayrı konu devam edelim...

Tam SSD'yi garantiye gönderecekken HDD ile yerini değiştiriyim dedim yine ısınırsa son çare göndercez artık gurbete. SDD 1 numaralı yerde cayır cayır yanarken, HDD 2 numaralı yerde klimalı oda gibi takılıyordu çünkü. 3-4 gün önce yaptım bu değişimi.

Sonuç SSD şuan hiç ısınmadan 2 numaralı yerde güzel güzel çalışıyor. Bu seferde HDD başladı fanın canına okumaya.

Arkadaşlar HWMonitor ve AIDA64 Extreme programlarıyla ayrı ayrı takip ettim. HDD 54 dereceye çıktığında fan başlıyor son gaz çalışmaya 49 dereceye düşünce duruyor tamamen. Bu 54 dereceye kadar ısınma sürecinde hiç fan çalışmıyor (internette gezinirken) ve core sıcaklıkları 55-60 dereceler arasında geziyor fan başladığında 40 dereceye kadar düşüyor. Bir kere işlemci yada başka birşey için çalışmadığı fanın son gaz çalışmadığı apaçık çünkü işlemciye yük binince (araba tarifleri için kusura bakmayın) yüke göre gayet düşük,orta vs devirlerde gayet güzel devreye girip çalışıyor fan. Render yapmadığınız sürece, oyun sırasında olsun vs fanın son kademe çalıştığına hiç rastlayamıyorsunuz, o konuda memnumum. Bu son kademe fan çalışması dediğim Turbo Boost olarak geçiyor ve Fn+1 tuşuna basarak manuel olarak devreye sokabiliyorsunuz oyunlarda extra soğutma isterseniz.

Notebook'a 2700₺ para vererek aldım kargodan geldi açtım (değil notebook'ta , ekranda jelatin falan hak getire..Neyse) Ölü Piksel... Hayda gerisin geri gönder bekle. Hadi cihazı değiştirseler bile bir nebze beklemeyi fazla sorun etmezsin ama cihaz değiştirilmiyor.Baya servise gitti ekranı değişti..Orasında burasında çizik..İkinci kez servise gönderişim de söyledim,alırken bakmanız gerekiyordu dediler.Ekranın değiştirildiği servis formunda ürünün fiziksel durumu kısmında genel çizikler var diye not düşülmüş.Yahu laptop geldi kapağını açtım, tuşuna bastım açıldı, ölü pikseli gördüm, kapatttım kapağını gerisin geri kutusuna koydum. Kargoyu teslim aldıktan yarım saat içinde geri gönderilmek üzere kargodaydı. Detailing hastası bir insanım.Çiziklere takığım.Hadi kapağını açarken oldu farz edelim. Notepad'ın yanını nasıl tırmıklayabilir bir insan ?? Hepsini söyledim alırken bakacaktınız cevabı aldım. Yine "Neyse" dedim ( Detailing hastası birinin gözüne çizik nasıl takılır hepiniz tahmin edersiniz her gün çizikleri göre göre kullandım) .

Bir ara mavi ekran hastalığımız patlak verdi. Bu da ikinci servise gitme sebebi oldu. Ram'leri değişti. BIOS güncellemesi gelmiş ama es geçilmiş yapılmadan gönderilmiş !

Akım sesleri var dedim normal dendi. Bildiğiniz böyle elektrik akıyor duyuyorsunuz. Eğer arkada müzik çalıyorsa klavyeden sessize alırsanız kesiliyor akım sesi. Açınca geliyor . Müzik çalmıyorsa fayda etmiyor sesi kapatmak. Buna da tamam dedim böyle kullanmaya devam ettim.

Hatta şimdi servis kağıtlarına tekrar bakınca "Fan durduk yere son hızda çalışıyor" şikayetimi de gördüm.O zamanlarda varmış sorun ama bilmiyordum tabi 1 numaralı harddisk bölümünden kaynaklandığını..Şuan kesin eminim ordan kaynaklanıyor. Tabiki serviste bir sorun görülmemiş fan la ilgili.

Uçak modu tuşu var. Basınca Wi-Fi falan kapanıyor. Basıyordum çalışmıyordu. Yine arıza kısmında belirttim. Sorun görülmemiş klavye testten geçmiş. Format atılmadığından bilgisayara işletim sistemi gönderdiğim gibiydi.Geldi açtım laptopu bastım uçak tuşuna yine çalışmıyordu. Meğersem Hotkey programını yükleyip çalıştırmak gerekiyormuş kendim buldum düzelttim şimdi çalışıyor.

O gün saat 11:00-16:00 arasında yapılan testte klavye,fan,akım sesli hoparlör hepsi geçmiş Allah'tan bi Ram kalmışta değiştirmişler.( Resmini çekebilirim sağlam kutucukları "tik" lenmiş test raporunu :) )

Bilgi olsun diye söylüyorum.Servis konusunda Monster için hızlı demişlerdi bir notebook incelemesinde benimki tam 1 hafta sürdü.Yorum sizin kimine kısa gelir kimine uzun.

Neyse konu farklı yerlere gitmesin durum bu..Isınıyor..

HDD'i harici harddisk olarak kullanmayı düşündüm bu seferde laptopu alma amaçlarıma ters düştü. Eski casper NİRVANA bilgisayarı 2 kez değişmiş sayısız servise gönderilmiş biri olarak, sırf çift disk desteği var ve sorunsuz kaliteli bir marka diye Monster'ı tercih ettim.Severek aldım laptopumu ama yaşadığım sorunlar ortada yazdıklarım yanlış anlaşılmasın burda asla ama asla markayı kötüleme gibi bir niyetim yok bir kullanıcı olarak yaşadıklarımı ( yorumlarımı bile değil ) sizlerle paylaşıyorum.Hatta gözüm hep Tulpar serisindeydi.Bir çok marka kasasını ortak kullansa da artık uzak bakıyorum diyebilirim, dilim yandı. Hele bu HDD'yi harici disk olarak kullanma fikri o kadar saçma ve sinir bozucu geliyor ki anlatamam.Ya da bilgisayarı altında soğutucuyla kullanma fikri gibi ! Böyle tek disk soğutuculu falan kullanacaksam niye bu laptopa bu kadar para verdim düşüncesi geliyor sonra..... Aman aman.

Sorunla ilgili benim görüşüm ise,tamamen kasa tasarımıyla alakalı..Ram'leri altında olduğu gibi havalandırma yapabilirlerdi. HDD'yi çıkarmak yada soğutucu kullanmam gerekecek gibi duruyor . Millet işlemci de, ekran kartında ısı sorunu yaşarken benim HDD ısı sorunu yaşamam gerçekten insanı gülümsetiyor Ulan şans diyorum, makine sonuçta bu tasarlanıyor üretiliyor ne şansı şansa yer olmamalı bu sektörde..

Ama fanın da günahını almamak lazım. Soğutma kanallarından anlayacağınız üzere 1 numaralı kısma hayli uzak canı çıkıyor tabi sogutacağım diye.

Daha fazla uzatmadan öncelikle bu makale uzunluğundaki yazımı okuyan herkese çok teşekkür ederim bu soruna bir çözüm düşünenler,bulabilenler varsa benimle paylaşırlarsa çok sevinirim.Yeni Abra serisini alacaklara da birazda olsa fikir verebildiysem ne mutlu bana.

Keza Monster ailesi benden laptopu servise göndermemi istemeden bir çözüm yolu bulabilirse yada sorunu kesin şu diyip benden servise göndermemi isterse çok minnettar kalacağım... @MonsterMusteriHizmetleri

Herkese iyi forumlar..

• Merhaba. Sizin cihazınıza özel gibi geldi bu durum. Bende Abra A7 v1.1 kullanmaktayım. Anlık ısı değerlerim şu şekilde;

3 şeyi merak ettim:
    1-Bios güncellemesi yaptınızmı? Fan dönüş hızı daha dengeli olabilir yeni güncelleştirmede.
    2-Fanı temizledinizmi?
    3-Termal macunları yeniledinizmi?
  • 1 numaralı bölümde hani işlemciye benzer bir şey var o ne. Eğer kuzey köprüsü gibi bir şeyse hdd yi o ısıtabilir. Bilgisayar çalışıken oraya bir dokunun bakalım ısınıyor mu?

Bir de ölü piksel işi 30 gün içinde olursa anında yeni bir ürünle değiştirilmiyor muydu?
    "MONSTER notebook modellerinde ilk 30 gün içinde çıkabilecek sorunlarda birebir, anında yeni bir ürünle değişim garantisi veriyoruz. Bu süreç içinde üründe oluşabilecek tüm teknik sorunlarda ürünü hemen yeni bir ürünle birebir değiştiriyoruz.

MONSTER notebook modellerinde ilk 30 gün içinde çıkabilecek ÖLÜ PIXEL hatalarında anında yeni bir ürünle birebir değişim garantisi veriyoruz. ÖLÜ PİXEL nedeni ile değişim garantisi uluslarası markalarda min. 5 - 6 adetten itibaren başlarken MONSTER notebooklarda 1 adet ÖLÜ PIXEL çıksa bile ürünü yeni bir ürünle birebir değiştiriyoruz."

Sİtesinde hakkımızda bölümünde neden monster yazan yerde böyle yazıyor.

• Ben de tek disk olmasına rağmen 57 derecede çalışıyor :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: besir99

Merhaba. Sizin cihazınıza özel gibi geldi bu durum. Bende Abra A7 v1.1 kullanmaktayım. Anlık ısı değerlerim şu şekilde;

3 şeyi merak ettim:
    1-Bios güncellemesi yaptınızmı? Fan dönüş hızı daha dengeli olabilir yeni güncelleştirmede.
    2-Fanı temizledinizmi?

Benim değerlerim de şu şekilde

Bende nedense SSD'nin sıcaklığı gözükmüyor.Sensörü mevcut değil sanırım.

1. Teknik servisle telefonla görüştüğümde Bios güncellemesinin riskli bir durum olduğunu, eğer hata yapılırsa cihazdan görüntü alınamayacağı söylendi korktum açıkcası yapmadım. Servise gönderdiğim zaman Bios güncellemesinin yapılmasını talep ettim ama yapılmadan gönderildi.

Bios ekranı şu şekilde :

2.Fan tertemiz o konuda çok titizim zaten fanda en ufak bir sorun yok soğutuyor.Sorun bu ısınmanın nedeni..

3. 11/11/2013 tarihinde aldım laptopu daha bir yıl bile olmadı macunlar da sorun olacağını sanmıyorum. Zaten işlemci yada ekran kartında ısınma sorunu yaşamıyorum.

Siz laptop soğutucusu kullanıyormusunuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SunGear -- 29 Haziran 2014; 3:06:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hacı1992

1 numaralı bölümde hani işlemciye benzer bir şey var o ne. Eğer kuzey köprüsü gibi bir şeyse hdd yi o ısıtabilir. Bilgisayar çalışıken oraya bir dokunun bakalım ısınıyor mu?

Bir de ölü piksel işi 30 gün içinde olursa anında yeni bir ürünle değiştirilmiyor muydu?
    "MONSTER notebook modellerinde ilk 30 gün içinde çıkabilecek sorunlarda birebir, anında yeni bir ürünle değişim garantisi veriyoruz. Bu süreç içinde üründe oluşabilecek tüm teknik sorunlarda ürünü hemen yeni bir ürünle birebir değiştiriyoruz.

MONSTER notebook modellerinde ilk 30 gün içinde çıkabilecek ÖLÜ PIXEL hatalarında anında yeni bir ürünle birebir değişim garantisi veriyoruz. ÖLÜ PİXEL nedeni ile değişim garantisi uluslarası markalarda min. 5 - 6 adetten itibaren başlarken MONSTER notebooklarda 1 adet ÖLÜ PIXEL çıksa bile ürünü yeni bir ürünle birebir değiştiriyoruz."

Sİtesinde hakkımızda bölümünde neden monster yazan yerde böyle yazıyor.

Onun ne olduğu bilmiyorum açıkcası oda aklıma gelmedi değil belki o ısınıyordur diye.Bilgisayar çalışırken dokunmam sorun yaratmaz mı ? Statik elektrik vs. Zaten kapağı açmadan önce mutlaka batarya bağlantısını kesilmesi gerekiyor diyorlar. Sanırım ben HDD çıkarıp 1 numaralı bölge boşken denemeliyim.

Peki kuzey köprüsü ısınıyorsa sorun anakartta mıdır ?

Ben alırken de aynı banner ve yazılar mevcut idi fakat laptop değişimi yapılmadı maalesef..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SunGear -- 29 Haziran 2014; 3:20:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: burakesan

Ben de tek disk olmasına rağmen 57 derecede çalışıyor :D

Valla ben bu işten birşey anlamadım. Fan hızı nedir 57 derecedeyken ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus laptop ısınma sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Msi notebook donma ve lag sorunu
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: SunGear

quote:

Merhaba. Sizin cihazınıza özel gibi geldi bu durum. Bende Abra A7 v1.1 kullanmaktayım. Anlık ısı değerlerim şu şekilde;

3 şeyi merak ettim:
    2-Fanı temizledinizmi?

1. Teknik servisle telefonla görüştüğümde Bios güncellemesinin riskli bir durum olduğunu, eğer hata yapılırsa cihazdan görüntü alınamayacağı söylendi korktum açıkcası yapmadım. Servise gönderdiğim zaman Bios güncellemesinin yapılmasını talep ettim ama yapılmadan gönderildi.

Bios ekranı şu şekilde :

2.Fan tertemiz o konuda çok titizim zaten fanda en ufak bir sorun yok soğutuyor.Sorun bu ısınmanın nedeni..

3. 11/11/2013 tarihinde aldım laptopu daha bir yıl bile olmadı macunlar da sorun olacağını sanmıyorum. Zaten işlemci yada ekran kartında ısınma sorunu yaşamıyorum.

Bios'un sürümü çok eskiymiş evet,Senin bios'un 5 Eylül 2013 tarihinde çıkmış ve 1.03.03 çıkmış durumda en son. Bende kendin uğraşıp riske girme derim. Servis güncellemeyi unutmuş olabilir.
    Eğer İstanbul da isen Monster merkeze gidip elden ver. Bir çay içme süresinde güncelleyip verirler.

Cihaz daha yeniymiş evet. Ancak parçalarda sıcaklık biraz fazla. Benim oda sıcaklığım 24° civarı ve soğutucu kullanmıyorum. Sadece torrent ve sayamayacağım kadar çok tarayıcı sayfası açıktı verdiğim sıcaklık değerlerinde ve batarya ile çalışıyordu, fişe takılı değildi.
    Hdd için sıcaklık değeri normal. Ssd dinlenme modunda olduğu içinmi gözükmedi acaba diyeceğim ama sanırım windows kurulu,hep aktif olması lazım dolayısıyla. Ekran kartı sıcaklığıda gözükmüyor. Eğer Msi Afterburner kurulu ise onu çalıştırdığında gözükür ekran kartı sıcaklığı da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetcs -- 29 Haziran 2014; 3:45:32 >

• SunGear kullanıcısına yanıt
    Yok bildiğim kadarıyla ısınması normal bir şey ama oradakinin ne olduğunu bilmiyorum. Siz en iyisi dokunmayın dediğiniz gibi ama muhtemelen sebep o parçadır yani görünürde pek bir şey yok.Bir de hdd sıcaklıklarınız normal zaten(Gerçi benim hdd 40 derecede çalışıyor ona göre mantık yürüterek alttaki elemanın hdd yi ısıtabileceğini söyledim ama diğer arkadaşlarda da sizdeki sıcaklıklar var) . Elinizi oraya koyarak sıcaklığı anlayamazsınız. Sorun bios dan da kaynaklanabilir dediğiniz gibi. Siz en iyisi dokunmadan servise gönderin.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: burakesan

Ben de tek disk olmasına rağmen 57 derecede çalışıyor :D

Valla ben bu işten birşey anlamadım. Fan hızı nedir 57 derecedeyken ?

Bu ısıdayken normal fan hızında oluyor, ama sistemin genelini ısıttığı için bir kaç sekme açtıktan sonra (özellikle Flash içerikli siteler) fan devrini arttırmaya başlıyor. Boş haldeyken işlemci ısısının 64 derecenin altına içmediği belirteyim. Bilgisayara geçince ekran görüntüsü atayım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

3 şeyi merak ettim:
    2-Fanı temizledinizmi?

Bios ekranı şu şekilde :

Bios'un sürümü çok eskiymiş evet,Senin bios'un 5 Eylül 2013 tarihinde çıkmış ve 1.03.03 çıkmış durumda en son. Bende kendin uğraşıp riske girme derim. Servis güncellemeyi unutmuş olabilir.
    Eğer İstanbul da isen Monster merkeze gidip elden ver. Bir çay içme süresinde güncelleyip verirler.

Cihaz daha yeniymiş evet. Ancak parçalarda sıcaklık biraz fazla. Benim oda sıcaklığım 24° civarı ve soğutucu kullanmıyorum. Sadece torrent ve sayamayacağım kadar çok tarayıcı sayfası açıktı verdiğim sıcaklık değerlerinde ve batarya ile çalışıyordu, fişe takılı değildi.
    Hdd için sıcaklık değeri normal. Ssd dinlenme modunda olduğu içinmi gözükmedi acaba diyeceğim ama sanırım windows kurulu,hep aktif olması lazım dolayısıyla. Ekran kartı sıcaklığıda gözükmüyor. Eğer Msi Afterburner kurulu ise onu çalıştırdığında gözükür ekran kartı sıcaklığı da.

Sitesinde en son 1.03.01 ve 1.03.02 gözüküyor. Hangi siteden takip ediyorsun güncellemeleri ? Maalesef İstanbul'da ikamet etmiyorum

Fişe takılı olmamasından kaynaklanabilir fazla akım çekmiyor bildiğiniz üzere.Benim sürekli fişe takılı ve yüksek performans ayarlarında kullanıyorum.

O screenshot'u aldığımda geceydi ve laptopun tam yanında bulunan cam açıktı. Yarım saat sonra yine 53-54 derecelere çıktı fan açtı açacaktı yani (bazen 55'te açıyor)

Onların gözükmemesine bende anlam verebilmiş değilim. Sende gözüküyorsa bende de gözükmesi lazım bu programda . Evet SSD'de windowns kurulu.

Bir de şunu merak ediyorum. HDD'yi 1 numaralı yere taktığımdan beri sesini çok duyar oldum ve HDD sürekli çalışıyor. Mesela bilgisayarı açıp D:'ye (HDD'nin içine) girmediğim halde sürekli çalışıyor. 2 numaralı yerdeyken bilgisayarı bir süre kullanıp D'ye girdiğimde HDD'den marş sesi gibi bir devirlenme sesi duyuyordum. Şuan o ses hiç gelmiyor sürekli devrede kullanmadığım halde. Keza görev yöneticisinde de %0 gösteriyor.Sende de HDD sürekli çalışır haldemi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: hacı1992

Yok bildiğim kadarıyla ısınması normal bir şey ama oradakinin ne olduğunu bilmiyorum. Siz en iyisi dokunmayın dediğiniz gibi ama muhtemelen sebep o parçadır yani görünürde pek bir şey yok.Bir de hdd sıcaklıklarınız normal zaten(Gerçi benim hdd 40 derecede çalışıyor ona göre mantık yürüterek alttaki elemanın hdd yi ısıtabileceğini söyledim ama diğer arkadaşlarda da sizdeki sıcaklıklar var) . Elinizi oraya koyarak sıcaklığı anlayamazsınız. Sorun bios dan da kaynaklanabilir dediğiniz gibi. Siz en iyisi dokunmadan servise gönderin.

HDD sıcaklığım o screenshot'tan sonra 53-54 derecelere çıktı. Sadece gece ve laptopun yanındaki pencerenin açık olmasından biraz geç yükseldi. Servise daha önce bahsettim çözüm bulamadılar gerçi HDD veya 1 numaralı bölge ısınıyor demedim fakat fanın birden son hız çalışmasından bahsettim belki orda yapmamıştır emin değilim. Laptopu göndererek doğru iletişim kurulmuyor sanırım bios güncellemesi için İstanbul'a gidebilirsem bu sorunu da yüzyüze orda anlatmak daha iyi olacak. Bıktım ya buda Casper'e döndü 3'üncü servise gidişi olacak.

• quote:

quote:

quote:

quote:

3 şeyi merak ettim:
    2-Fanı temizledinizmi?

Bios ekranı şu şekilde :

Sitesinde en son 1.03.01 ve 1.03.02 gözüküyor. Hangi siteden takip ediyorsun güncellemeleri ? Maalesef İstanbul'da ikamet etmiyorum

Fişe takılı olmamasından kaynaklanabilir fazla akım çekmiyor bildiğiniz üzere.Benim sürekli fişe takılı ve yüksek performans ayarlarında kullanıyorum.

O screenshot'u aldığımda geceydi ve laptopun tam yanında bulunan cam açıktı. Yarım saat sonra yine 53-54 derecelere çıktı fan açtı açacaktı yani (bazen 55'te açıyor)

Onların gözükmemesine bende anlam verebilmiş değilim. Sende gözüküyorsa bende de gözükmesi lazım bu programda . Evet SSD'de windowns kurulu.

Bir de şunu merak ediyorum. HDD'yi 1 numaralı yere taktığımdan beri sesini çok duyar oldum ve HDD sürekli çalışıyor. Mesela bilgisayarı açıp D:'ye (HDD'nin içine) girmediğim halde sürekli çalışıyor. 2 numaralı yerdeyken bilgisayarı bir süre kullanıp D'ye girdiğimde HDD'den marş sesi gibi bir devirlenme sesi duyuyordum. Şuan o ses hiç gelmiyor sürekli devrede kullanmadığım halde. Keza görev yöneticisinde de %0 gösteriyor.Sende de HDD sürekli çalışır haldemi ?

Takip ettiğim yer burası:http://repo.palkeo.com/clevo-mirror/
    Kendi başına bios güncelleştirmesi yapmanı önermiyorum, hiç bir sorumluluk almıyorum.

2 numaralı yere takılı olan hdd ve ssd sürekli çalışır durumda(torrent için kullandığımdan dolayı, yoksa torrent'i kapatırsam bekleme moduna alıyor), 1 numaralı yere takılı olan hdd ise bekleme modundaydı, sıcaklığı gözükmesi için hdd'ye giriş yapıp bir video açtım sadece.
    Sanırım sende 1. bölgeye taktığında hdd bekleme moduna girmiyor.

Sanırım konuyu henüz görmedi @MonsterMusteriHizmetleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetcs -- 29 Haziran 2014; 17:13:48 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

3 şeyi merak ettim:
    2-Fanı temizledinizmi?

Bios ekranı şu şekilde :

Takip ettiğim yer burası:http://repo.palkeo.com/clevo-mirror/
    Kendi başına bios güncelleştirmesi yapmanı önermiyorum, hiç bir sorumluluk almıyorum.

2 numaralı yere takılı olan hdd ve ssd sürekli çalışır durumda(torrent için kullandığımdan dolayı, yoksa torrent'i kapatırsam bekleme moduna alıyor), 1 numaralı yere takılı olan hdd ise bekleme modundaydı, sıcaklığı gözükmesi için hdd'ye giriş yapıp bir video açtım sadece.
    Sanırım sende 1. bölgeye taktığında hdd bekleme moduna girmiyor.

Sanırım konuyu henüz görmedi @MonsterMusteriHizmetleri

Yok kendim yapmayı kesinlikle düşünmüyorum zaten..

Evet bekleme moduna hiç girmiyor sürekli çalışıyor işlem yapmadığım halde.

• kardeşim aynı sorun bendede var . o 1 dediğin yere ssd taksam o 55 derece oluyor onu cıkarıp hardıskı taksam o 55-60 derece oluyor . diğerinde sıkıntı yok . ayrıca zaten harddısk bozuk oldugu ıcın almıstım ssd yı hardıskı depo olarak kullanıyorum . acaba harddısk garantı kapsamındamı onu bıle bılmmıyorum . ben sırf o fan sesınden kurtulmak ıcın bıosuda guncelledım . BIOS 1.03.02 ve EC 1.03.01 . kendı sıtesınden ındırıp kurdum . ben yarına rıyıp servise gonderıcem . sıkıldım fan sesınden yanı . ayrıca zaten BIOS 1.03.03 ve EC 1.03.02 çıkmıs http://repo.palkeo.com/clevo-mirror/W3xxSK/ burda gozuktugu gıbı . bios güncellemesı kamera sorununu çözuyor diğeri sanırım fan sorununu öle yazıyor yanı . ama daha kendı sıtesıne dusmedı 1 aydır . bakalım gorcez . önceden müşteri memnunıyetı ıcın bu foruma bakan monster yöneticileri vardı artık onlarda yok malesef .

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafa228

kardeşim aynı sorun bendede var . o 1 dediğin yere ssd taksam o 55 derece oluyor onu cıkarıp hardıskı taksam o 55-60 derece oluyor . diğerinde sıkıntı yok . ayrıca zaten harddısk bozuk oldugu ıcın almıstım ssd yı hardıskı depo olarak kullanıyorum . acaba harddısk garantı kapsamındamı onu bıle bılmmıyorum . ben sırf o fan sesınden kurtulmak ıcın bıosuda guncelledım . BIOS 1.03.02 ve EC 1.03.01 . kendı sıtesınden ındırıp kurdum . ben yarına rıyıp servise gonderıcem . sıkıldım fan sesınden yanı . ayrıca zaten BIOS 1.03.03 ve EC 1.03.02 çıkmıs http://repo.palkeo.com/clevo-mirror/W3xxSK/ burda gozuktugu gıbı . bios güncellemesı kamera sorununu çözuyor diğeri sanırım fan sorununu öle yazıyor yanı . ama daha kendı sıtesıne dusmedı 1 aydır . bakalım gorcez . önceden müşteri memnunıyetı ıcın bu foruma bakan monster yöneticileri vardı artık onlarda yok malesef .

Garanti kapsamındadır. Evet dediğiniz gibi EC 1.03.02 bu sorunu çözmüş gibi gözüküyor fakat "Sometimes" yazmışlar. Kesinlikle o bölgedeki ısınmadan kaynaklanıyor kafasına göre yapmıyor belli bir dereceye gelince açıyor fanı son kademe inşallah bu sorunu çözüyordur.

Biraz geç gördüm mesajı gönderebildiniz mi servise bir gelişme var mı ? O bölüme harddisk takılı olmamasına rağmen geçenlerde yine 1 kez yaptı bu sorunu. Durum hakkında bilgilendirebilirseniz çok sevinirim.

• gönderdim . bugun eliime geçti kardeşim . mukemmel bir servis anlayıışı var öncelikle bunu belirteyim . iyi almışım dedım yanı .zaten ben masaustune notepad olarak yazmıstım bıde aradılar tek tek sorunları konustuk . bugun elime geçti yaptıkalrı seyleri yazan bir kağıtla .

önce ec 1.03.02 sürümünü yüklemişler ve sorun ortadan tamamen kalktı daha fan sesi duymadım , saatlerdir :)
    ssd ısınması normalmıs sata 3 oldugu ıcın cok verımlı çalıştıgından :)
    ayrıca macunalrı bitmiş macunlarını yenilemişler fan temizlenmiş . fan zaten temizdide macunlar arayan adam bitmiş demişti . normalde 60 derecelerde pc 50 derecelere düştü .
    ayrıca harddıkim bozulmustu sadece onun ıcın gondermek ıstemıyordum onuda yenısıyle değiştirmişler.
    ve ayrıca neden bilmiyorum ama ramlerimde değişmiş . 16 gb ram vardı 8x2 ikiside değişmiş .

yanı demem o kı sorun çözüldü ve sadece 1 gun sürdü :) ben 14 de gonderdım 15 inde orda oldu .onlar 16 sında gonderdı suan elimde :)

• quote:

gönderdim . bugun eliime geçti kardeşim . mukemmel bir servis anlayıışı var öncelikle bunu belirteyim . iyi almışım dedım yanı .zaten ben masaustune notepad olarak yazmıstım bıde aradılar tek tek sorunları konustuk . bugun elime geçti yaptıkalrı seyleri yazan bir kağıtla .

önce ec 1.03.02 sürümünü yüklemişler ve sorun ortadan tamamen kalktı daha fan sesi duymadım , saatlerdir :)
    ayrıca macunalrı bitmiş macunlarını yenilemişler fan temizlenmiş . fan zaten temizdide macunlar arayan adam bitmiş demişti . normalde 60 derecelerde pc 50 derecelere düştü .
    ayrıca harddıkim bozulmustu sadece onun ıcın gondermek ıstemıyordum onuda yenısıyle değiştirmişler.
    ve ayrıca neden bilmiyorum ama ramlerimde değişmiş . 16 gb ram vardı 8x2 ikiside değişmiş .

yanı demem o kı sorun çözüldü ve sadece 1 gun sürdü :) ben 14 de gonderdım 15 inde orda oldu .onlar 16 sında gonderdı suan elimde :)

Teşekkürler bilgilendirme için..

Bende pazartesi kargoya vermeyi düşünüyorum. Notepad'e yazdınız acaba bende benzerini yazayım ?

• quote:

quote:

gönderdim . bugun eliime geçti kardeşim . mukemmel bir servis anlayıışı var öncelikle bunu belirteyim . iyi almışım dedım yanı .zaten ben masaustune notepad olarak yazmıstım bıde aradılar tek tek sorunları konustuk . bugun elime geçti yaptıkalrı seyleri yazan bir kağıtla .

Bende pazartesi kargoya vermeyi düşünüyorum. Notepad'e yazdınız acaba bende benzerini yazayım ?

ıkı note not defteri açtım . ilkiine

http://repo.palkeo.com/clevo-mirror/W3xxSK/

Kaynak clevonun tüm bioslarının olduğu yukardaki linktir.

Sizin sitenizden indirdiğim ve güncellediğim BIOS 1.03.02 ve EC 1.03.01 dir .
    Bunlarda kamera sorunu ve fanın çalıştığında durmama sorunu var .

Clevo ise en son olarak BIOS 1.03.03 ve EC 1.03.02 nin güncelemelerini koymus.
    BIOS 1.03.03 ün kemara sorunu için , EC 1.03.02 nin fan için oldğu açıklamasını eklemiş .

açıklama olarak ;

1. System BIOS for W350SKQ/W370SK.

2. Modify webcam power on timing.

3. Refer to readme.txt to update firmware.

ve

1. EC firmware for W350SQ/W370SK.

2. Improve "sometimes fan too loud" issue.

3. Refer to readme_EC.txt to update firmware.

yapmış .

Ben sizinr esmi sitenizde olmadığı için güncellemedim ama sizin notebook servise gitmişken bu güncelleştirmeleri yapmanızı rica ediyorum .
    dosyalar klasörün içindededir veya kaynağından tekrar indirebilirsiniz .

Şimdiden teşekkür ederim , iyi çalışmalar .

İKİNCİSİNE İSE

Sorunum ssd bölgesindeki ssd nin yarım saat gibi yükte 60 dereceleri geçmesi .
    normalde ise 55 derecelere gelip fanı sürekli çalıştırması .
    ayrıca fan çalıştığı zaman bir daha pc yi kapatmadan durmuyor .
    yukardaki not defterinde bios guncellemsinin geldiğini ve sanırım bu sorunun ortadan kalkacağınıı belirtmiştim .

Ayrıca harddiskimde bad sektorler var . low level format attım , harddıskın kendı programınıda denedım ama
    başında ve sonunda ölü yerler var okuma hızı 20 lere düşüyor ve çıt çıt ses geliyor . sımdılık o bolgelerı bölüp
    kullanım dısı bıraktım . garantısıne gondermek ıstedım , ınternette sorgulattım garantısı devam edıyor ama
    nasıl göndereceğimi ne yapacağımı bulamadım . yardımcı olursanız sevınırım .

iyi çalışmalar .

• quote:

quote:

quote:

ıkı note not defteri açtım . ilkiine

http://repo.palkeo.com/clevo-mirror/W3xxSK/

Kaynak clevonun tüm bioslarının olduğu yukardaki linktir.

Sizin sitenizden indirdiğim ve güncellediğim BIOS 1.03.02 ve EC 1.03.01 dir .
    Bunlarda kamera sorunu ve fanın çalıştığında durmama sorunu var .

Clevo ise en son olarak BIOS 1.03.03 ve EC 1.03.02 nin güncelemelerini koymus.
    BIOS 1.03.03 ün kemara sorunu için , EC 1.03.02 nin fan için oldğu açıklamasını eklemiş .

açıklama olarak ;

1. System BIOS for W350SKQ/W370SK.

2. Modify webcam power on timing.

3. Refer to readme.txt to update firmware.

ve

1. EC firmware for W350SQ/W370SK.

2. Improve "sometimes fan too loud" issue.

3. Refer to readme_EC.txt to update firmware.

yapmış .

Ben sizinr esmi sitenizde olmadığı için güncellemedim ama sizin notebook servise gitmişken bu güncelleştirmeleri yapmanızı rica ediyorum .
    dosyalar klasörün içindededir veya kaynağından tekrar indirebilirsiniz .

Şimdiden teşekkür ederim , iyi çalışmalar .

İKİNCİSİNE İSE

Sorunum ssd bölgesindeki ssd nin yarım saat gibi yükte 60 dereceleri geçmesi .
    normalde ise 55 derecelere gelip fanı sürekli çalıştırması .
    ayrıca fan çalıştığı zaman bir daha pc yi kapatmadan durmuyor .
    yukardaki not defterinde bios guncellemsinin geldiğini ve sanırım bu sorunun ortadan kalkacağınıı belirtmiştim .

Ayrıca harddiskimde bad sektorler var . low level format attım , harddıskın kendı programınıda denedım ama
    başında ve sonunda ölü yerler var okuma hızı 20 lere düşüyor ve çıt çıt ses geliyor . sımdılık o bolgelerı bölüp
    kullanım dısı bıraktım . garantısıne gondermek ıstedım , ınternette sorgulattım garantısı devam edıyor ama
    nasıl göndereceğimi ne yapacağımı bulamadım . yardımcı olursanız sevınırım .

iyi çalışmalar .

Çok teşekkürler bilgiler için.. Peki Hdd'yi kullanmadığınız zaman Hdd çalışıyor mu ? Mesela bende şuan windows SDD üzerine kurulu Hdd'yi hiç kullanmama rağmen sürekli çalışıyor bu durum sizde de var mı ?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.