arkadaşlar merhaba ben monster P170EM serisinden alacağım makine mühendisliği okuyorum o yüzden öncelikli tercihim autocad solidworks vs çizim programlarını performans sıkıntısı yaşamadan kullanmak bu yüzden bana GTX660M yeter mi ha geri kalan boş zamanlarımda da birkaç oyun oynarım cod mw3 ve btfiled3 falan çünkü ben ilk kez böyle performanslı bir bilgisayar alacağım 9 yıldır oyun oynayamıyorum oyunlarada hasret kaldım yani evdeki 10 yaşındaki masaüstünden dolayı ayrıca benim laptop da aradığım ısınma sorunu olmaması performans ve herhangi bir teknik sıkıntı çıkarmaması geri kalan tasarım ışıklı klavye vs beni ilgilendirmiyor okuduğum yorumlardan da kafam karıştı monstera çok kötü diyende var iyi diyende sizin yorumlarınız beni aydınlatacaktır şimdiden yorumlarınızı bekliyorum bana vaktinizi ayırırsanız sevinirim çok teşekkürler
Fhd çözünürlülükte ultra ayarlarda bf3 gibi ağır oyunlarda zorlanır ama yüksek ayarlarda bütün oyunları rahat oynarsınız oyun leptoplarının kasaları geniştir havalandırma fazla olduğu için soğutmada bir okadar iyi oluyor.Gtx670 alabilirseniz onu alın yada alabilirseniz son seri ekran kartı gtx680 alın her konuda rahat edin.
Bence 660m yeterli. Boş yere para vermenize gerek yok. İlla bf3'ü ultra detay oynamanıza da gerek yok bence. Çok makul seviyede 660m ile her oyunu görüntü kalitesi bakımından ciddi kayıplar olmadan oynayabilirsiniz. Kaldı ki ha high ha ultra oyun oynarken farkı anlamayabilirsiniz bile. Sslerde bile bazen insan karıştırıyor hangisi iyi diye.
Sonuçta masaüstü gamer pc toplamıyorsunuz. Hadi onu geçtim 660m laptoplar için üst seviye ekran kartı sayılır. Autocad,solidworks vs için çok rahat yeter de artar. Sonuçta öğrencisiniz ve çizeceğiniz çizimler vs için 630m bile baş edebilir. Üst düzey 3d çizimler için zaten quadro serisi ekran kartları var. Benim masaüstünde de gtx460 var autocad,solidworks gayet sorunsuz.
Bu kadar yazmamın sebebi forumda elbet 670-680 al kafan rahat eder diyenler olacaktır. Onlara fazla aldırış etme bence. Sonuçta öğrenci adamsın ve belli bir bütçe ayırıyorsun bu işe. Zaten maddi olarak sıkıntın olmazsa forumda konu açıp yardım istemezsin. Gider en kralını alırsın.
yazdığınız cevaplar için teşekkür ederim peki monster kalitesi hakkında ne diyorsunuz dedim ya forumda çok kötü diyen de var iyi diyende o yüzden kararsızım teknik servis ve ürünün kalitesi iyi olmalı yani kolay kolay arıza vermeden ağız tadıyla kullanmak istiyorum alacağım ürünü az para vermeyeceğim çünkü kısaca bilgisayarı aldıktan sonra bir daha fokus bilgisayara yolum düşmesin istiyorum bu konu hakkında da düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim teşekkürler