Şimdi Ara

Monster Abra A5 v9.1.2 İncelemem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu benim 2-3 aylık kullanım süreci yapmış olduğum incelememdir. Şahsi fikirlerinizi belirtebilirsiniz.
    Öncelikle 7.nesil i7 7700HQ işlemci ve GTX 1050 ekran kartı beni bu ürünü almaya çekti.
    İşin tuhaf yanlarıyla başlayalım.
    Hatırlayanlar belki vardır HP incelemesi yapmıştım youtube kanalımda da var bu inceleme.
    HP laptobum i5 6300HQ ve 960m kullanıyor lolde full ayarlarda 150-200 civarı fps alırken Monster'da bu değerin 150'ye bile yaklaşamaması garip bir durum.
    Ayriyeten ekran yansımasız fakat kalitesiz bir ekran IPS olmadığından bana öyle geldi büyük ihtimal 250 lira verirseniz IPS taktırabiliyorsunuz sanırım öyle hatırlıyorum. HP'de IPS ekran vardı.
    GTA 5 son ayarlarda akıcı bir şekilde oynatıyor gidin bütün ayarları en son ayara çekin Benchmark testinde en az 35 fps en fazla 45 fps alıyor. Her şeyi maksimum seviyeye alırsanız kaplamalar çevre uzaklığı felan. HP de benzer değerleri alıyordu.
    Sistemde bir ağırlık var arkadaşlar Harddiskten kaynaklanan bişe mi bilmiyorum ama bir ağırlık var geç açılma geç yüklenme gibi.
    En gıcık kaptığım şey ise laptop fişe takılıyken arada bir bip bip diye ötüyor fişi çıkarıp geri taktığımda düzeliyor. Araştırdım bataryadan kaynaklı bir durum olduğunu gördüm.
    Çoğu kişiye bu sıkıntılarımı sorduğumda HP'nin sistemi uyumlu bir şekilde çalıştırdığını Monster'ın ise toplama bir bilgisayar gibi çalıştığını söylediler.
    Ayrıca en çok değer verdiğim bir bilgisayarda hoparlörünün güzel olmasıydı maalesef Monster'da ben o berbat ses kalitesinden ötürü müzik dinlemiyorum. Telefondan dinliyorum müziği inanın böyle kalitesiz bir hoparlör görmedim kullandığım bilgisayarlarda
    Allah var müşteri hizmetleri iyi lakin ürün vasat benim gözümde kardeşim. Hatta 2.seneyi düşünüyorum HP ile mi gitsem diye çünkü daha stabildi laptop. Müzik kalitesi görüntü kalitesi olsun.
    Fanlar uçuyor haliyle uçması lazım çünkü yanar bilgisayar ama acayip gürültülü çift fan olduğundan.
    Fan hızını programla ayarlayabiliyorsunuz kısayım dediğiniz anda bu seferde bilgisayar ısınıyor.
    Bu sıkıntılar laptoptan soğuttu beni şu an üniversiteden geldim dönemi kapattık. Masaüstünü kullanıyorum. Monster bir köşede yatıyor.
    3 bilgisayar kullanmaktayım.
    HP,Monster,Masaüstü

HPnin özellikleri

i5 6300HQ
    4 GB GDDR5 128 Bit GTX960M
    8 GB DDR4 2100 MHz
    IPS FULL HD LED EKRAN

Monster

i7 7700HQ
    4 GB GDDR5 128 Bit GTX1050M
    8 GB DDR4 2100 MHz
    Yansımasız FULL HD LED EKRAN

Masaüstü

i5 4460
    2 GB GDDR5 256 Bit R9 270X
    6 GB DDR3 1333 MHz
    IPS FULL HD Monitor

Kullandığım sistemleri de belirttim aklınızda soru işaretleri oluşmasın diye. Bu laptopu aldığım güne geri dönseydik eğer parayı masaüstünü güçlendirmede kullanırdım. Görüntü ve ses kalitesi berbat ee benim gözümde de sadece performans yeterli olmuyor kaldı ki HP bile daha yüksek fps alıyor.

• Gtx 1050 ile gtx 960m arasında bir ucurum söz konusu değil, yani görünen şu ki bu sistemlerde 1050 li Monster ile yapıpta elinizdeki 960m li HP de yapamadığınız ne vardı da böyle bir tercihe gittiniz ? Bunu merak ettim açıkcası..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: vins_3075

Gtx 1050 ile gtx 960m arasında bir ucurum söz konusu değil, yani görünen şu ki bu sistemlerde 1050 li Monster ile yapıpta elinizdeki 960m li HP de yapamadığınız ne vardı da böyle bir tercihe gittiniz ? Bunu merak ettim açıkcası..

Valla onu ben de şu an merak etmiyor değilim acaba daha mı güzel gözüktü gözüme sitesinde çözemedim.

Eski bilgisayarım Monster abra a7 v6.1.1
    İ74720hq
    8gb 1600 mhz ram ( yükseltme ile 16 gb yaptım)
    750 gb 7200 rpm disk (250 gb 850 evo ssd taktım)
    Gtx960m 2 gb ekran kartı
    17.3 mat led fhd ekran

Yeni bilgisayarım HP ab201nt
    i57300 hq
    8gb 2400 mhaz ram
    128gb ssd + 1 tb 7200rpm hdd
    gtx1050 4 gb ekran akrtı
    17.3 ips fhd ekran

@vins_3075 Gtx1050 ile 960m arasında uçurum kadar fark yok ama küçümsenmeyecek kadarda fark var ortalama %20 %30 arası bir performans farkı var. Gtx1050, gtx970 ile gtx960 arası bir kart Gtx970m ile çok az bir performans farkı var .

Monsterin dış kasa kalitesi HP'den çok çok iyiydi. Monsterde mat led ekran vardı HP'de ise ips ama alışkanlıkmıdır nedir ips bana göre değil . Monsterdeki ekranı halen arıyorum . Maddiyatı düzeltince ips ekranı değişip mat led yapacağım, bulabilirsem 4 k olarak değişeceğim .

Ses kalitesi olarak hp bang of olusen kullanıyor, Monster ise onkyo . Ses kalitesi olarak monstere gerçekten fark ettığını söyleyebilirim . Ama bang of olusen arayüzü 5 kuruş etmez . Hiç bir ayar yok diyebilirim . Bu konuda sound blaster her türlü önde . Oyunlarda falan SB'in kalitesi bariz belli ediyor kendini, özellikle kulaklık kullanırken . Ben fps olayında monsterden yana sıkıntı yaşamamıştım. Başka cihazlar ne veriyorsa oda bana aynı fps veriyordu .

Unutmadanda yazayım, ben monster cihazımı sorun yaşadığım için sattım, servis her türlü desteği sağladı fakan 3 kez servise gitti bu yüzden bilgisayardan soğudum ve sattım 1 yıl ara verdim gaming laptop işine Sonra hp ye geçtim. Sonra millet demesin monster fanboyu falan .

Isınma konusuna gelirsek Tek fanlı hp bilgisayarım en zor şartlarda 80 dereceyi geçmezken monster 88-92 arası gezerdi . Zaten birazda bundan huylanıp sattım .

Şimdilik aklıma gelenler bunlar . N11 de indirim vardı abra a10 v1 modeli 3500 tl ye satılıyordu niyetlendim alacaktım. O arada hp yi gördüm ve onu aldım . Son derece memnunum diyebilirim . Genel olarak değerlendirirsem Hp'yi aldığıma memenunum

Bu gün yine bilgisayar alacak olsam Monster kesinlikle listemde olur ama bu sefer en ufak arızada değişim talep ederdim heralde

Zaten monster olaylara çok pozitif yaklaşıyor bilgisayarınızda sorun yaşanazı bile firma ile sorun yaşamazsınız .

quote:

Çoğu kişiye bu sıkıntılarımı sorduğumda HP'nin sistemi uyumlu bir şekilde çalıştırdığını Monster'ın ise toplama bir bilgisayar gibi çalıştığını söylediler.

Ayrıca bu şehir efsanesindende vazgeçin . Driverler farklılık gösterebilir ve sisteme etki edebilir ama bütün markalar zaten toplama yapıp satıyor, asus aynı cihazı toplayınca kendi parçalarını koymuyor zaten yine içindeki parçaların çoğu intelin ve anakarta gömülü geliyor . Yani bu söylenen tamamen şehir efsanesidir . Bütün bilgisayarlar zaten toplama oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARTHUR. -- 24 Mayıs 2017; 15:17:27 >

• konuya yeni rast geldim ben de yaklaşık 1 yıllık deneyimlerimi yazayım. 2017 haziran ayında aldım cihazı. Başlarda bahsedilen konuların çoğunu ben de yaşadım aslında; özellikle geç açılma ve yavaş işlem yapma sorunlarını hatta ilk geldiğinde 2-3 kere formatladım cihazı ama yine aynıydı ta ki samsung'un m2 ssd'sini alıp pcye takana kadar. o andan itibaren bottleneck dediğimiz hadiseden kaynaklandığını anladım her şeyin. cihazın içinde gelen hdd oldukça düşük hıza sahip olduğu için sistemi inanılmaz yavaşlatıyormuş.

Şuana kadar oynatmadığı oyun olmadı, her oyunu en yüksek ayarlarda 60FPS oynatmıyor tabiki gtx1050 ama standart bir oyuncu olarak beni oldukça tatmin ediyor. en son oynadığım iki pc oyunu Witcher3 ve Nier Automata gayet iyi FPS aldığımı söyleyebilirim (tam sayıyı hatırlamıyorum şuan).

Hoparlör olayı ise Sound Blaster Sinema 3 olmadan zevk almak imkansız. ne film ne de müzik için yeterli. ama usb flash içinde driverların içinde gelen Sound Blaster Sinema 3'ü açarsanız tatmin edici olabiliyor.

Benim bir yıllık deneyimlerim bunlar dostlar. İyi günler dilerim.

• Şu anda 9.senemdeyiz şarjı fişe takılı çalışıyor elektrik kesilince o da kapanıyor onun dışında hiç bir sorunu yok hala tıkır tıkır çalışıyor

Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.