Şimdi Ara

Monitöre Giren Böcek Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
2
Favori
1.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Nasıl olduysa monitörün içine böcek girmiş.Fark ettiğimde hareket de ediyordu şimdi öldü sanırım.Nasıl ve tam olarak nereye girmiş olduğunu anlamadım.Monitörde pixel hatası var gibi görünüyor.Bu arkadaşı buradan nasıl çıkarabiliriz

Monitöre Giren Böcek Sorunu

Video İçin Tıkla

• Teknik bilginiz yoksa siz çıkartamazsınız, bir servisten yardım alın. Bildiğim kadarı ile garantiden sayılmayan bir durum, garantisi var ise tüketici hakları dernekleri ile ve servisi ile irtibata geçip durumu teyit ettirebilirsiniz.
    Macbook Air M1//Poco F5//Jabra Elite 3//Axen Kapadokya 32"//Asus Zenpower //Logitech Z323

• Bir servistn yardım almanizi oneririm ama garanti parasi sizi asabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gordion_56 -- 27 Mayıs 2014; 19:19:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapabilecek fazla seçenek yok. Teknik bilginiz ve el becereniz var ise paneli ve ekran koruyucu kısmı açıp içerisinden çıkartmayı deneyebilirsiniz. Hafifçe vurmak, elektrik süpürgesi ile çekmek bazen işe yarar sonuçlar vermiş ama çok fazla umutlanmamak gerekiyor, bu işi atlatırsanız şayet monitörün bir yerine (sağına, soluna, olmadı bir paket ile arka kısmına felan asıverin, aman sakın içine olmasın) naftalin gibi böcek kovucu malzeme kullanın.

Teknik bilginiz yok ise ya böcekle yaşamaya alışın veya bu işten anlayan bir tanıdığınızdan yardım alın hiç olmaz ise teknik servisten yardım isteyin.

fakat şunu deneyin monitörün bi yerindengirmiş o yeri bulup elektrik süpürgesini dayayın oraya

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

DH Çevreciler ve Doğaseverler Kulübü
  • El becerim var fakat yinede monitörün içini açmaya korkuyorum.Daha doğrusu korktuğum nokta paneli ve ekran koruyucu birbirinden ayırmak.Bu iki parçayı ayırırsam araya toz vs girebilir..Bu da eskisinden de beter bir görüntü almama sebep olabilir diye düşünüyorum.Gerçi monitörün garantisi de olmadığını göre boş bir zamanımda içini açar bakarım.Elektrik süpürgesi taktiği tutar umarım.Yada 1 sene bekleyeyim de fosilleşsin belki buhar olup çıkar ordan

@Roccoti
    @dopac34

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Nasıl girdiyse çıkar kendi haline bırakın.

moniyorum orasina tiklatin vurum vs belki asgiya duser...

sert vurmayin...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Xperia Z2

Msi Bazooka, Intel i3 6100 Skylake, Msi GTX 960 4G, Kingston Fury 8 GB 2133 Mhz, 1 TB Seagate HDD, Zalman Z3 Plus 600W,
  • Kader kısmet, ben genelde toz ortamlarından sakınılması hallerinde banyoyu öneriyorum. Banyoda ki tozsuz ortam evlerimizde bulabileceğimiz en temiz ortam. Tek sıkıntı nem ve ıslaklık, bu konuda biraz dikkatli olmak gerekiyor. Eğer açmaya niyetiniz olur ise bunu aklınızda bulunması için yazıyorum ki inanın toz nedeni ile çıkacak sıkıntınızı minimal düzeye indirebilir. Sonrasında paneli toplamadan evvel etrafını çok az nemli ince bir tülbent ile çevirip yine çok hafif bir vakum ile çekerek panel ve ekran koruyucu arasındaki tozu çekmeyi düşünebilirsiniz. Bu şekilde de içerideki tozların filtre işlemini basit bir yöntem ile yapabilirsiniz. Ben bu işlemleri hdd disk veya kafa değişimi sırasında dört yanı fayans ile döşenmiş, içerisinde hiç bir kumaş ve benzeri malzeme bulunmayan odamda geçekleştiriyorum ve sonuç oldukça tatminkar, İntelin havasız odaları kadar olmasa da . Geçmiş olsun, kolay gelsin.

• dopac34 kullanıcısına yanıt
    Tavsiyeleriniz için teşekkürler.Monitörün içini açarsam haberdar ederim

• aslında basit elin tornavida tutuyorsa rahatlıkla çıkartabilirsin

Orijinalden alıntı: zwanzig

El becerim var fakat yinede monitörün içini açmaya korkuyorum.Daha doğrusu korktuğum nokta paneli ve ekran koruyucu birbirinden ayırmak.Bu iki parçayı ayırırsam araya toz vs girebilir..Bu da eskisinden de beter bir görüntü almama sebep olabilir diye düşünüyorum.Gerçi monitörün garantisi de olmadığını göre boş bir zamanımda içini açar bakarım.Elektrik süpürgesi taktiği tutar umarım.Yada 1 sene bekleyeyim de fosilleşsin belki buhar olup çıkar ordan

@Roccoti
    @dopac34

Mantıklı düşünmüşün hocam açma bence de. Sıradan bi tuşlu telefonun bile ekran koruyucusunu söktükten sonra içine giren tozun önünü alamıyoruz birini temizlesek başka bi tarafı kirleniyo. Hiç bulaşma sökme işine

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.