Bildirim
monitörde DVI çıkışı nedir ne işe yarar?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
yok mu bilen? yok mu yardım eden -
Görüntünün daha kaliteli iletilmesini ve titreşimlerin engellenmesini sağlar.Benim bildiğim bu daha bilgili arkadaşlar da çıkacaktır elbet ama 20 dakika içinde cevap bekleme bence -
tşk. haklısın bekleyeyim bakalım -
tr.wikipedia.org
Sayısal Görüntü Arayüzü - Vikipedihttp://tr.wikipedia.org/wiki/Say%C4%B1sal_G%C3%B6r%C3%BCnt%C3%BC_Aray%C3%BCz%C3%BC
VGA (640*480) dan sonra gelen en ii digital görüntü arabirimidir.1080p görüntü hariç(HDMI) diger bütün cözünürlükleri iletmek amacı ile kulllanılan (cözünürlük destegi lcd sine gore degişir) arabirimdir. su an lcd lerin ekran kartına baglamak amaci ile en cok kullanılmakta olan görüntü arayüzüdür.
İki dijital cihaz birbirine DVI ile doğrudan bağlanır
-
jnrgndz teşekkürler ama doğrusu pek anlamadım bilgim olmadığı için. peki dvi çıkışı olmayan bir lcd monitör alırsam kayıplarım ne olur. dvi çıkışı olursa elle tutulur gözle görülür avantajı nedir? bu dvi çıkışı fiyatı da artırır sanırım. -
Fazla bir fiyat farkı yoksa DVI portu olan monitör almak daha mantıklı. Şahsen DVI bağlantıyı hiç kullanmadım. Ama sağdan soldan duyduğum kadarı ile özellikle büyük ekranlı monitörlerde (19 inç ve üstü) DVI bağlantının VGA' ya nazaran hissedilir derece daha kaliteli görüntü verdiği söyleniyor. 17 inç ve daha küçük monitörlerde ise DVI ile VGA bağlantı arasındaki gözle görülür bir fark olmadığı söyleniyor. -
quote:
Orjinalden alıntı: ensonmad
jnrgndz teşekkürler ama doğrusu pek anlamadım bilgim olmadığı için. peki dvi çıkışı olmayan bir lcd monitör alırsam kayıplarım ne olur. dvi çıkışı olursa elle tutulur gözle görülür avantajı nedir? bu dvi çıkışı fiyatı da artırır sanırım.
hocam ben zaten dvı cıkışlı monitör kullanmıyom acıkcası cok kayıp olmaz analogdan baglanırsın ben de öyle baglanıyom
17 lik vga dan baglama monitörüm var benim mesela ama söyle söylim ekran boyutu büyüdükce dvı kullanım artıyo genellikle böyle de onun böyle söyledim -
Masaüstümde 226cw kullanıyorum dvi olarak az önce vga dan bağlayıp denedim 22inçte fark çok açık olarak belli oluyor. dvi kesinlikle çok kaliteli tabi 17 inçte bunu farketmeniz zor bence.... -
quote:
Orjinalden alıntı: burak9006
Masaüstümde 226cw kullanıyorum dvi olarak az önce vga dan bağlayıp denedim 22inçte fark çok açık olarak belli oluyor. dvi kesinlikle çok kaliteli tabi 17 inçte bunu farketmeniz zor bence....
O zaman;17" lcd alırken dvi veya vga olmasına dikkat etmeyelim -
quote:
Orjinalden alıntı: gktgys
quote:
Orjinalden alıntı: burak9006
Masaüstümde 226cw kullanıyorum dvi olarak az önce vga dan bağlayıp denedim 22inçte fark çok açık olarak belli oluyor. dvi kesinlikle çok kaliteli tabi 17 inçte bunu farketmeniz zor bence....
O zaman;17" lcd alırken dvi veya vga olmasına dikkat etmeyelim
evet bence dikkat etmenize gerek yok dvi olanlarda fiyat çook farkediyor çünkü....17 inç dvi parasına 19 vga alınır çok daha iyi olur BENCE....
-
Harici bileşen bölümündeki bu konu ile ilgili üst konuya bakmanı öneriyorum -
teşekkürler arkadaşlar. bi de dvi çıktı başımıza. bi bilgisayar alacağım ha şu daha iyi, ha bu daha iyi diye diye fiyat listesi kabarıyor giderek yorumlar için teşekkürler. madem 17 inch de fark etmiyo bu gidişle onu alırım sanırım fakat ekran kartını 4850 almayı düşünüyorum. acaba 17 inch lcd monitör kullanırsak 4850 ye yazık mı ederiz. yani 4850 ekran kartı olanın 19inch ve üstü dvi çıkışlı monitörü olmalı mı? (karttan kapasitesinin altında verim almamak için)? ne diyosunuz bu konu hakkında?
-
SORU: 17 inch veya 17 inch üstü fakat dvi girişsiz bir monitör alırsam 4850 ekran kartına verdiğim paraya yazık mı olur? 4850 nin performansından yeterince yararlanamaz mıyım?
yorumlar için teşekkürler. -
quote:
SORU: 17 inch veya 17 inch üstü fakat dvi girişsiz bir monitör alırsam 4850 ekran kartına verdiğim paraya yazık mı olur? 4850 nin performansından yeterince yararlanamaz mıyım?
yorumlar için teşekkürler.
Hiç de yazık olmaz. 17" bir monitör al dvi girişli olsa da olmasa da farketmez çok büyük bir fark yok. Bende 22" 226cw monitör var DVI ile bağladım, bir de VGA ile bağladım çok büyük bir fark yok. Ama aldığın monitörü DVI girişli almanı tavsiye ederim böylelikle geleceğe dönük bir yatırım olur. -
can-selcik iki şey yazacağım
birincisi: 22 inch te vga vaya dvi büyük fark yok demişsin bu yukarda diğer üyelerin yazdıklarıyla çelişiyor.
ikincisi: SorrowOcean adlı üyenin ##YENİ BİR SİSTEM TOPLARKEN ŞUNLARI UNUTMAYIN## adlı üst konusunun 12. maddesinde şöyle yazılıdır:
12- Saniye başına düşen kare miktarı sizin oyundan alacağınız keyfi belirler. Ancak belirli bir orandan sonra göz bunu algılamayacaktır (40fps). Oyun amaçlı ekran kartı alırken diğer bir dikkat etmeniz gereken nokta MONİTÖRÜNÜZ. Eğer 17 inch (dolayısıyla düşünük çözünürlük oranı) bir monitörünüz varsa daha az kuvvetli bir ekran kartı size yetecektir. Monitörler büyüdükçe ekran kartlarının da daha kuvvetli olması gerekmektedir keyifli oyun oynayabilmek için.
SorrowOcean ın yazdıklarıyla senin yazdıkların yine çelişmektedir.
Şimdi bunlara bakarak 17inchlik monitörün 4850 ye yazık edeceğini düşünüyorum. bilmem yanlışmıyım yine de.
-
quote:
can-selcik iki şey yazacağım
birincisi: 22 inch te vga vaya dvi büyük fark yok demişsin bu yukarda diğer üyelerin yazdıklarıyla çelişiyor.
ikincisi: SorrowOcean adlı üyenin ##YENİ BİR SİSTEM TOPLARKEN ŞUNLARI UNUTMAYIN## adlı üst konusunun 12. maddesinde şöyle yazılıdır:
12- Saniye başına düşen kare miktarı sizin oyundan alacağınız keyfi belirler. Ancak belirli bir orandan sonra göz bunu algılamayacaktır (40fps). Oyun amaçlı ekran kartı alırken diğer bir dikkat etmeniz gereken nokta MONİTÖRÜNÜZ. Eğer 17 inch (dolayısıyla düşünük çözünürlük oranı) bir monitörünüz varsa daha az kuvvetli bir ekran kartı size yetecektir. Monitörler büyüdükçe ekran kartlarının da daha kuvvetli olması gerekmektedir keyifli oyun oynayabilmek için.
SorrowOcean ın yazdıklarıyla senin yazdıkların yine çelişmektedir.
Şimdi bunlara bakarak 17inchlik monitörün 4850 ye yazık edeceğini düşünüyorum. bilmem yanlışmıyım yine de.
birincisi: çelişebilir ama ben pek bir fark görmedim. tabiki fark görememiş olmam fark olmadığı anlamına gelmez.
ikincisi: Bence çok da yazık olmaz. Bir oyunda 4850 ile 22"'de hareketli bir sahnede 20fps alıyorsan 17"'de 30 fps alırsın belki de. Yani istersen 17" istersen 22" alabilirsin. Senin tercihin ama bence yazık olmaz.
-
o zaman fazla kurcalamaya gerek yok. dvi hakkında bilgilendim. tüm yazanlara teşekkürler. -
Merhaba arkadaşlar...
Benim sorum da şu olacak; NVIDIA Palit GF 9600 Sonic 1GB 256Bit Ekran Kartım var. Üzerinde DVI çıkış bulunuyor. Fakat, Monitörüm Samsung 733N 17" üzerinde de DVI girişi yok. Ekran kartımda da analog çıkışı dönüştürücü o mavi çıkışlı olan aparat var. Acaba DVI kalitesi elde edebilirmiyim? Bunun icin ne gerekir?
ilgili arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim, yorumlarınızı bekliyorum.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X