PC de hiç bir sorunum yoktu. Masaüstü bu arada. Zorlamicak bir oyun oynarken 1 saat sonra falan monitör birden kapanıyor ama uyku modu gibi sarı olan ışığı turuncuya falan da dönmüyo. hiç güç gelmiyormuş gibi elektrik kesintisi gibi tamamen kapanıyor. Kasa çalışır durumda diğer her şey çalışır durumda. 10 dk sonra falan arka kablolarını çıkarıyorum üflüyorum falan geri takıyorum bunu bir kaç kere yapıyorum sonra ekran geri geliyor. tesadüf müdür öyle yapınca düzeliyor mu anlamadım. yarım saat sonra falan yine aynısı oluyor. sorun kabloda mı monitördemi güç kaynağında mı veya başka birşey mi hiç bi şey anlamadım birden böyle yapmaya başladı. ne yapmam lazım? |
Monitör durup dururken neden güçten kesilir? Yardım ..

-
-
monitör yeni mi eski mi ,marka model nedir
-
Hocam güç kablosu dandikse sıkıntı çıkarıyor olabilir.
Ben bu sorunun benzerini laptop adaptörlerinde yaşamıştım yan sanayi aldığım adaptörlerin yonca power kablosunu hamanın sağlam kabloları ile değiştirdim. Dandik güç kabloları adaptör, laptop, monitör vs bozabiliyor. Mümkünse farklı bir power kablosu ile bir deneyin.
Yaşadığım soruna gelirsek, adaptör sürekli gücü alıp kesiyordu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E9F644F03 -- 23 Ocak 2022; 23:47:20 > -
monitörüm bu. 7-8 senedir kullandığım bi monitör. güç kablosu değiştirdim denedim olmadı diğer kabloyu değiştiremedim henüz onu deneme fırsatım olmadı ama sanki çok ısınıyo kendini kapatıyo sonra açıyo gibi sanki. çözemedim.
-
güç kablosu değiştirdim değişen bir şey olmadı.
-
güç kartında kapasitörler kapasite kaybetmiş olabilir açıp kontrol etmek gerek
-
Buna benzer bir problemi geçen günlerde 15 yıllık monitörümde yaşadım.Bilgisayar açılıyor ancak monitöre bir türlü görüntü gelmiyordu.Sorunu çözmek için teknik servise verdiğimde axelfoly'nin dediği gibi güç kartındaki kapasitörlerin şişip patladığını öğrendim.Arızalı kapasitörler yenilenince sorun kalmadı.
-
daha önce monitörde öylesine ayarlar yapmıştım ayarları yüksek seviyelere çekmiştim dün aklıma geldi. Şimdi menüden fabrika ayarlarına döndüm açıkçası gözümü biraz rahatsız da ediyor ama hiç kapanma olmadı. Acaba kapasitörler patladığı için full ayarlarda ısınma yapıp kendini kapatıyor olabilir mi. kapasitörler yenilenince full ayar kullanabilir miyim. maliyetli bişey mi ki kapasitörler
-
Aynı monitör, aynı sorun var. Çözebildiniz mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bilgisayarcıya 300 lira verdim çözüldü :')
monitörü on günde geri alabildim baya uğraştılar en sonunda o arka kısımda kablonun girdiği bölmeyi değiştirdiler sorun çözüldü. Ona da mantıken değil şunu da değiştirelim deneyelim diyerek yapmışlar. Mantıklı olasılıkların hiç biri çözüm olmadı.
Geçmiş olsun sizede.
-
Aynı monitör bende de aynı sorunu yaptı, neymiş arkadaş yaa
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X