Şimdi Ara

Monitor Audio (MA) Başlığı (62. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.255
Cevap
28
Favori
164.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Asefik

sağol @astramastra

Ben bu amfiyi ev sinema sistemine entegre olarak kullanacam,frontlar stereo amfiye bağlı olacak centre ve surrounda hoparlörler pioneer amfiye,zaten Naim Naitte HT by-pass özelliği var.

Bu sayede power amfi gibi çalışmış olacak,istediğim zamanda sadece Naim Naitle 2.0 stereo keyfimi yapacam.

Vesselam varsa niyetiniz sinema zevkinizde eksilme olmuyor. stereo keyfinizide stereo amfi ile almış olursunuz,artı laf edende olmaz (sinema amfisi ise müzikmi dinlenirmiş diyorlarya )

çok güzel düşünmüşsünüz o amfi benim de favorimdir iyi günlerde kullanın

• Güle güle kullan Asefik
  • Şefikcim ıyı gunlerde kullanmanı dılerım
  • quote:

Orijinalden alıntı: murat 131

çok güzel düşünmüşsünüz o amfi benim de favorimdir iyi günlerde kullanın

Nait XS'in sizin gönlünüzüde çalmış olması beni memnun etti...sağolun...

quote:

Orijinalden alıntı: rgokdemir

Güle güle kullan Asefik

Sağol Refik

quote:

Orijinalden alıntı: tansel

Şefikcim ıyı gunlerde kullanmanı dılerım

teşekkürler Tansel'im

• Merhaba arkadaşlar,

Kullandığım Polk Audio TSI400 serisi hoparlörlerden memnun olmama rağmen,HI-FI adına bir kaç olumlu adım atmak ve kendimi geliştirebilmek adına sistemimi yenilemeye karar verdim.Cuma günü Extreme Audio'ya gidip KEF Q500,Focal 716,ve Boston Acoustics BAA360-A modellerini yan yana dinleyip kıyaslama imkanım oldu.Amfi olarak Marantz KI-Pearl Lite amfi kullanıldı.Q500 vokal performansı ile diğerleri arasından sıyrılırken bas parformansı ile hayal kırıklığı yarattı,Focal 716v aşırı baskın tizleri ve yok gibi görünen basları ile(marka ve hoparlörü kötülemek niyetinde değilim ve cidden Marantz ile çok kötü bir eşleşme olduğunu düşünmekteyim.)bana göre dinlediğim hoparlörler arasında sınıfta kaldı.Boston Acoustics markası fena çalmamasına rağmen 960 Euro'luk fiyatı duyulunca rafa kalktı.
    Ertesi gün tekrar dinlemeye giderken tek bir hedefim vardı.TSI 400'leri almadan önce tasarımı ile rüyalarımı süsleyen Monitor Audio RX6 ve Van Den Hul Hybrid Magnum alıp işi bitirecektim.Yanında başka bir hoparlör dinlemeye tahammül edemiyordum düşünün artık daha almadan nasıl bir sevdaysa bu..Ya başka bir hoparlör performansı ile önüne geçerse vs.. Ama sonra bir anda gözüm karardı ve son serisiyle çok övülen Paradigm Monitor 9 v.7 ile yanyana dinlemeye karar verdim ki vermez olaydım.Monitor Audio gibi hastası olduğum bir marka(geçmiş mesajlarıma bakabilirsiniz) Paradigm'ın yanında adeta bir radyo gibi kaldı.En büyük özelliklerinden biri olan basları var ile yok arasında,vokal performansı ise kesinlikle radyodan dinlermiş gibi bir havaya büründü.Buna rağmen pes etmeyip 5-6 cd ve farklı müzik türlerinde denedim.Ama nafile..Başladım Paradigm'a giydirmeye ve kötülemeye yok odun gibi tasarımı var yok böyle yok şöyle..Ama en sonunda Monitor Audio ile kavuşmamızın maalesef daha üst serilere,gelecek zamanlara kaldığını farkedip pes etmek zorunda kaldım ve Paradigm Monitor serisinin fiyatlarını araştırmaya başladım.Aslında Paradigm geçmiş serileri ile hiç alakasız ve bu denli kaliteli,fark edilir bir ses vermese kesinlikle alma niyetim olmayacaktı.Fakat şu an alternatiflerim içinde Focal Chorus 816 v'nin ardından ikinci sırada.Focal 800 serisi görüntü olarak gözüme çok hitap eden ve bu ürünlerden biraz daha üst segment gibi duruyor.Umuyorum haftaya onlarıda dinleyip gerçekten kendim için hayırlı olan bir kararı vereceğim..

Bu arada söylemeden geçemeyeceğim showroomda gördüğüm Monitor Audio PL serisi cidden tasarım olarak gelinebilecek son nokta gibi duruyor.Ses kalitesini dinlemedim ama mutlaka iyi olduğunu düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikaraer -- 19 Mart 2012; 19:56:12 >

• Bu sizin tecrübeniz ve sizin kulağınız ama basslarda MA lara laf eden ilk sizi gördüm

bende tam tersi RX6 nın baslarını çok severim ve bu konuda Monitor audioları herkeste bilir...artı eski setim Definitive BP10 dan kuruluydu sağlam bassı bilirim.

Size tavsiyem Monitor Audioları Pioneer ve Onkyo amfi ile dinlemeniz,bunuda PROAV da yapabilirsiniz...Extremede RX6 ları eğer Marantz ile dinlediyseniz bu yorumlarınıza çok şaşırmam...

Ama hayatında ilk defa MA dinlemiş birinin hayalindeki hopa bu kadar sayması olsa olsa paradigm reklamı olur
  • quote:

Bu sizin tecrübeniz ve sizin kulağınız ama basslarda MA lara laf eden ilk sizi gördüm

bende tam tersi RX6 nın baslarını çok severim ve bu konuda Monitor audioları herkeste bilir...artı eski setim Definitive BP10 dan kuruluydu sağlam bassı bilirim.

Size tavsiyem Monitor Audioları Pioneer ve Onkyo amfi ile dinlemeniz,bunuda PROAV da yapabilirsiniz...Extremede RX6 ları eğer Marantz ile dinlediyseniz bu yorumlarınıza çok şaşırmam...

Ama hayatında ilk defa MA dinlemiş birinin hayalindeki hopa bu kadar sayması olsa olsa paradigm reklamı olur

Bakın Şefik Bey,

İlk defa Monitor Audio dinledim demiyorum birazdan size örnek olarak vereceğim konularda da 8 ay önce Monitor Audio almak istediğimi söylemiş bulunmaktayım.

O zamanlar RX6'yı Can Hi-Fi'da dinlemiş ve çok beğenmiştim..

http://forum.donanimhaber.com/m_52367364/mpage_1/f_/key_//tm.htm#52367364

http://forum.donanimhaber.com/m_58274468/mpage_1/f_/key_//tm.htm#58281737 Altlarda yazdığım mesajda bu hoparlörleri öneriyorum fakat yine yanyana dinlemedim hepsini tek tek dinledim..

Kaldı ki ben Monitor Audio modellerini dinlemedim demedim,başka bir hoparlör ile yan yana dinlemedim dedim.Yan yana dinlediğim de büyük bir farklılık ortaya çıkmış oldu.

Focal,Kef ve Bostonları Extreme Audio'da dinledim(Kozyatağı)Marantz KI-Pearl Lite..
    Monitor Audio RX6 ve Paradigm Monitor 9'u ise PROAV'de bende bulunan Pioneer A-A6MK2 amfi ile dinledim.

Emin olun eğer hala Paradigm reklamı yaptığımı düşünüyorsanız buyrun,Tuncay Bey'i tanıdığınızı sanıyorum,arayın,ismimi verin ve o size anlatsın benim Monitor Audio almak için neler yaptığımı..Eğer reklam olarak algılandıysa yazılarımı da silmeye hazırım..Ama bu benim kendi kulak tecrübelerimdir.Büyük bir ihtimalle Paradigm'da almayacağım Focal 800 serisi almak istiyorum..Fakat gördüğüm ve duyduğum kadarı ile anlatayım,benim beğenmediğim bir sistemi kimse beğenmek ya da beğenmemek zorunda değil.Kulak zevkidir bu, nasıl göz zevki varsa.Bir insan nasıl bir tabloyu beğenip binlerce lira harcayabilir,diğeri ise buna hiç bir anlam veremez ve tabloyu beğenmez,seste aynen böyledir.

Sormak istediğiniz bir soru varsa,ya da bu konuda benim yanlış davrandığımı düşünüyorsanız her konuda mantıklı bir şekilde görüşebiliriz,ve sizin önerilerinizi de dinleyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikaraer -- 19 Mart 2012; 19:26:12 >

• Hayirliolsun asefik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: altanpsx

Hayirliolsun asefik.

çok kuru oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: ikaraer

Merhaba arkadaşlar,

Bu mesajı hoparlör araştıran arkadaşların yararlanması için Paradigm forumunada koyuyorum.

Okuyan ve görüş belirten herkese teşekkürler..

herkes kendi zevki ve bütçesine göre seçim yapar,zevkler ve bütçelerde farkldır bu sebeple çok çeşitli setuplar ortaya çıkar...

Benim karşı çıktığı sizin yukarda kendi beğeninizi sanki hoparlör seçiminde bir manifestoymuş gibi yararlanılabilir olarak sunmanızdır

Siz A6 amfiniz ile RX6 dan istediğiniz yada kafanızda çok büyüttüğünüz performansı alamamış olmanız sizin adınıza bir üzüntüdür ve size özeldir.

daha yukardada Sn HIDEFMAN bir tablo paylaştı ve RX6 fiyat performans olarak Mükemmel ödülünü aldı...

e şimdi ne yapacağız mükemmel ödülünü verenler sağırmı yada bass düşmanımı yada siz RX6 dan radyo sesi duyduysanız radyo severlermi!!!

Benim sizle konuşacak neyim olsunki ben MA nın satıcısı değil kullanıcısıyım ama ben Trabzondayım yolunuz düşerse sizi ağırlarım ve kendi setup'umda RX6 ları dinletirim.

Stereo amfi bendede var Naim Naid XS yeni aldım artı sinema amfisi sorarsanız LX73 az önce sipariş verdim bunları belirtiyorum çünkü dinleyipte vereceğiniz karar şüphe kaldırmayacaktır artık.

Ama herşeye rağmen paradigimi sizin daha çok sevmenize kimse bir şey diyemez diğer paradigm alanlara nasıl hayırlı olsun dediysek sizede deriz...

• HI-FI dünyasında Amerikan, Alman ve İngiliz soundu diye bir kavram var. Özellikle Amerikan ve Alman soundları birbirlerine yakın gibi dursa da farklılıklar da belirgin. Burada baskın olan şey ise bu kültürlerin beslendikleri müzik türlerinin farklılıkları. Tabiki bu hoparlörlerin üretiliş amaçları müzik dinlemek biz tutup sinemada da kullandığımız için kavramlar biraz karışıyor. Aşağıdakiler tamamen kendi izlenimlerim olup beni bağlar

Amerikan soundu : İşte Paradigm , Jbl , Infinity , Genesis , Aereal , Silverline , Mcintosh gibi markalar. Çok büyük sahne oluşturan ve kendinizi müziğin dinlendiği bir mekanda değilde stadyumda hissettirebilecek kadar hatta 20hz - 20khz frekans aralığında flat resposu arayan 3 hatta 4 veya 5 yollu sistemler. Büyük mekanlarda büyük sistemler. Krell , Mark Levinson , Classe , NHT , Wilson Audio gibi... Rock - Country - Blues - Jazz v.b. tibi müzikte all rounder tarzında çalmalı ve ne detaydan fazla ödün vermeli ne de sert olmalı. Basslar derin ve uzayan yapıda olabilir ve naturellik doğalarında yoktur. Sıcak , etli ve şekerli...

Alman Soundu : Amerikan sounduna benzer. Basslar daha sert ve tok . Orkestral müzikler ve gotik yapıda fazla detay yerine daha dolgun ve karanlık çalarsa daha iyi. Özellikle yaylıların sahne aldığı büyük orkestralarda uzun süreli ve yüksek volumelerde dinlenilebilir olmalı. Yapım kaliteleri daha özenli seçilen materyallerin teknolojiyle yoğurulmuş olmaları satınalma kararlarını etkiler.

İngiliz Soundu : Küçük mekanlarda özellikle booomy çalmayacak . Yakın dinleme mesafelerinde detaydan ödün vermeyecek POP kültüründen gelenlere hizmet edecek küçük driverler mümkünse kompleks yapıda olmayan 2 yollu hatta 2,5 yoldan fazla olmayan mütevazi sistemlerdir. Her elektronikle eşleşmezler yüksek wattları sevmez aşırı parlak elektroniklerde çekilmez olablirler.

Fransız soundu : Sizi kayıt mekanının dışından değilde mekanın içinde olmanızı sağlayabilecek kadar naturel çalmaya ayarlanmışlardır. Focal , Triangle, Cabasse . Sevmeyeni boldur alışıktan sonra vazgeçilmez olurlar.Lambalıları sever kötü kayıtlardan nefret ederler.

Burada anlatmaya çalıştığım siz ne duymak isterseniz o sounda yakın hissedersiniz. Yukarıdaki soundlardan hangisine yakınsanız o sizin için en güzelidir. Polk audio sounduna alışan birisinin Focal'den zevk alması biraz zor olabilir. Ancak insanoğlunun bir değişime 21 günde adapte olabilildiği gerçeğine göre vakitle o sound da sizin için referans olabilir.

• quote:

quote:

Merhaba arkadaşlar,

Bu mesajı hoparlör araştıran arkadaşların yararlanması için Paradigm forumunada koyuyorum.

Okuyan ve görüş belirten herkese teşekkürler..

herkes kendi zevki ve bütçesine göre seçim yapar,zevkler ve bütçelerde farkldır bu sebeple çok çeşitli setuplar ortaya çıkar...

Benim karşı çıktığı sizin yukarda kendi beğeninizi sanki hoparlör seçiminde bir manifestoymuş gibi yararlanılabilir olarak sunmanızdır

Siz A6 amfiniz ile RX6 dan istediğiniz yada kafanızda çok büyüttüğünüz performansı alamamış olmanız sizin adınıza bir üzüntüdür ve size özeldir.

daha yukardada Sn HIDEFMAN bir tablo paylaştı ve RX6 fiyat performans olarak Mükemmel ödülünü aldı...

e şimdi ne yapacağız mükemmel ödülünü verenler sağırmı yada bass düşmanımı yada siz RX6 dan radyo sesi duyduysanız radyo severlermi!!!

Benim sizle konuşacak neyim olsunki ben MA nın satıcısı değil kullanıcısıyım ama ben Trabzondayım yolunuz düşerse sizi ağırlarım ve kendi setup'umda RX6 ları dinletirim.

Stereo amfi bendede var Naim Naid XS yeni aldım artı sinema amfisi sorarsanız LX73 az önce sipariş verdim bunları belirtiyorum çünkü dinleyipte vereceğiniz karar şüphe kaldırmayacaktır artık.

Ama herşeye rağmen paradigimi sizin daha çok sevmenize kimse bir şey diyemez diğer paradigm alanlara nasıl hayırlı olsun dediysek sizede deriz...

Söylediğim gibi öznel yargılarla yola çıktım,evet manifesto gibi açıklamam yanlış ve bu yazıyı sileceğim,fakat ben size şahit olduklarımı anlattım..Her gün onlarca,yüzlerce belki yüzlerce Klipsch satılmasına rağmen,onlar da bir çok ödüle boğulsa onları da orta ses diye bir kavramlarının olmamasından dolayı eleştiririm.

A6'nın giriş seviyesi uygun fiyatlı bir amfi olduğu kesin,Naim gibi bir amfiyle dinlediğinizde benden çok daha farklı bir ses alacaksınız mutlaka,fakat A6 ile dinlediğimde ben beğenmedim.

Konuşacak birşeyden kastım,hiç muhabbetimin olmadığı biriyle saatlerce karşı karşıya konuşmak değil,yeni yeni HI-FI işine başlayan bir arkadaşınıza nasıl HI-DEF-MAN sıkılmadan cevap veriyorsa ve bilgisi dahilinde öneriler yapıyorsa aynı şekilde sizden de öneriler dinlemek ve tecrübelerinizi paylaşmanızı istediğimi belirttim.Ne eksiği,ne fazlası..

Ödül alma konusuna gelince o gün orada dinlerken de belirttim.Yahu ben gerizekalı mıyım,bu kadar dergi,inceleme sitesi ödül verdi,ben bunu nasıl duyamadım diye.Tuncay Beye ısrarla sordum burn-in oldu mu vs diye O da evet burn için oldukça zaman geçti dedi.

Tekrar ve tekrar belirtiyorum Paradigm'ı ne olursa olsun almak istemiyorum söylediğim gibi.Ayrıca hala reklam olduğunu düşünüyor olabilirsiniz fakat,üyelik tarihim 2007 ve bu işlere ilk başladığım tarihte Mecanica'dan HI-DEF-MAN'den ,nuribaras'tan yardım da istemiş biriyim.Reklam yapmak için sizce 5 sene fazla değil mi ya da hoparlör aldıktan(Polk Audio) 6 ay sonra Paradigm reklamı yapmak hangi cümleler ile mantıklı bir şekilde açıklanabilir?Hemde evimde bulunmayan ve belkide asla bulunmayacak bir marka hakkında..

Şu an forumda olduğunu gördüm sayın murat131'de Cumartesi günü olaya bizzat şahit olmuştur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikaraer -- 19 Mart 2012; 19:56:49 >

• Paradigm alma konusunda üstünüze çok gelmiş olabilirim kusura bakmayın ama kendinizi neden böyle paradigm almam diye sınırlıyorsunuzki...

hi-fi hobisi dozunda yapılırsa bence insana faydalı sigaraya verilip havaya gönderilen dumandan çok daha değerli ve kalıcı,sonuçta herşey insan için...

inanın butür konular ilk defa açılmadı sonda olmayacak konuyu uzatmamak hem gerçeklik açısından hemde biz ve forum açısından daha doğru olacak diye düşünüyorum.

Bilgi ve tecrübe konusuna gelince ben 2005 tarihli üyeyim ama bu işlerde size tecrübe aktaracak durumda kendimi görmüyorum,sadece olaylara daha pratik bakıyorum.

hatta sizle yazışırken pmden HIDEFMAN arkadaşımızdan alacağım interconnect kabloyla ilgili yorum alıyordum

• quote:

Paradigm alma konusunda üstünüze çok gelmiş olabilirim kusura bakmayın ama kendinizi neden böyle paradigm almam diye sınırlıyorsunuzki...

hi-fi hobisi dozunda yapılırsa bence insana faydalı sigaraya verilip havaya gönderilen dumandan çok daha değerli ve kalıcı,sonuçta herşey insan için...

inanın butür konular ilk defa açılmadı sonda olmayacak konuyu uzatmamak hem gerçeklik açısından hemde biz ve forum açısından daha doğru olacak diye düşünüyorum.

Bilgi ve tecrübe konusuna gelince ben 2005 tarihli üyeyim ama bu işlerde size tecrübe aktaracak durumda kendimi görmüyorum,sadece olaylara daha pratik bakıyorum.

hatta sizle yazışırken pmden HIDEFMAN arkadaşımızdan alacağım interconnect kabloyla ilgili yorum alıyordum

Evet bazı şeyleri uzatmamak lazım haklısınız,HI-FI konusuna da yeni başlayan ben,açıkçası sizleri okuyarak ve yorumlarınızı dinleyerek kendime bir yol haritası çiziyorum.Sizin yazdıklarınız ve şu an edindiğim tecrübeler ışığında bir kaç gün sonra gidip,iyi bir amfiyle mesela (Naim,Vincent) ile tekrar RX6 ve RX8 dinleyip yorumlarımı yazacağım hatta bakmışsınız evime getirmişim,inceleme mesajlarını yazıyorum.Olmayacak birşey değil..Bilgim bu konuda sınırlı,fakat tecrübelerini aktaran arkadaşlar gibi bende birşeyler yazmak istedim.

Kendinize iyi bakın,tekrar sisteminiz hayırlı olsun..

• Asefik, hayirli olsun cok guzel bir cihaz. Ama yukarida Korhan bey biraz sabret derken 3-5 saat den biraz daha fazlasini kastetmisti :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Evet bazı şeyleri uzatmamak lazım haklısınız,HI-FI konusuna da yeni başlayan ben,açıkçası sizleri okuyarak ve yorumlarınızı dinleyerek kendime bir yol haritası çiziyorum.Sizin yazdıklarınız ve şu an edindiğim tecrübeler ışığında bir kaç gün sonra gidip,iyi bir amfiyle mesela (Naim,Vincent) ile tekrar RX6 ve RX8 dinleyip yorumlarımı yazacağım hatta bakmışsınız evime getirmişim,inceleme mesajlarını yazıyorum.Olmayacak birşey değil..Bilgim bu konuda sınırlı,fakat tecrübelerini aktaran arkadaşlar gibi bende birşeyler yazmak istedim.

Kendinize iyi bakın,tekrar sisteminiz hayırlı olsun..

Lütfen acele etmeyin A6 sahibi iseniz sizden LX73 veya 83 serisi bir Pioneer amfi ile önce dinlemenizi rica edecem sonuçta Pioneer sesine aşikarsınız...

Sizde iyi bakın...teşekkür ederim sağolun.

• quote:

quote:

Evet sağolsun Sn. kdundar epey paylaşım yaptı bizle

Sn. Altanpsx, geçen LX73 kararımı sabah uyanınca iptal edip LX75 e çevirmiştim...bu sabahta neden kendimi 4 bin tl sıfır stereo amfi ile kısıtlıyorum diyerek ikinci el olsun daha güçlü bir amfi olsuna yöneldim.

Çünkü krell kAV 400xi ye baktım 200watt 8ohmda sağlam amfi...

Evet sabreden dervişi örnek almak lazım

Evet bu saate kadar sabrederek muradıma erdim

Stereo Amfi olarak Naim Nait XS modelini aldım

http://www.naimaudio.com/hifi-products/nait-xs

6moons tarafından yapılan incelemesi

http://www.6moons.com/audioreviews/naim3/naim.html

whathifi beş yıldız

http://www.whathifi.com/review/nait-xs

Monitor Audio (MA) Başlığı

ürünü sıfır olarak Extreme Audio'dan aldım (liste fiyatı 1.865 pound= 5.300 tl ) Rafi bey MA RX lerde olduğu gibi yine güzel indirim yaptı sağolsun

Elime ulaşınca kendim çektiğim resimleri paylaşırım...

Öncelikle Sn. kdundar ve pm yolu ile yazıştığım HIDEFMAN arkadaşımıza teşekkürler

Darısı hatta daha iyisi isteyenlere nasip olsun inşallah...

Naim Nait XS modelinin Stereoplay testi. Olağanüstü çıkmış

Güzel günlerde kullanın

• aman Allahım MA RX6 mükemmel & Nait XS olağanüstü

süper paylaşımlar Sevgili HIDEFMAN

@SertaçS size bir nevi cevap olmuştur herhalde demekki önemli olan sadece sabretmek değil doğru şeyi erken yakalayınca sabretmemek lazım...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: altanpsx

Hayirliolsun asefik.

çok kuru oldu

Haklisin arabadan attigim icin oyle oldu. İnsallah guzel gunlerde keyifle dinlemek nasip olur. Naim kendi basina bir kulvar. Naim farkli bir cihaz. Naim hifi filan dinlemez muzik yapar, cokta keyiflidir. Sesini seviyorsaniz bir baska marka aramaz surekli hicapti, super capti ugrasirsiniz
  • fotoşop bunlar , şaka bir yana Şefik abi siz deme lütfen alınıyorum....Bayiden 0 alınca erken yakalamış olmuyorsun pek ama neyse Cihazlar beğenilmeyecek çapta değil güle güle eskit.. Harbiden eskit ama bu sefer.
  • 
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.