Şimdi Ara

Monitor Audio (MA) Başlığı (60. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3.255
Cevap
28
Favori
164.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kdundar

teşekkürler by@li...

Rica ederim.

Paradigm topiğinde kafamı kurcalayan ups ayrıntısı takıldı kafama, bir göz atarsanız memnun olurum:)

Engin bilgilerinizden faydalanmak isterim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asefik

quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

sesi etkiler elbette. bir zorunluluk değil ama artı özelliktir. bu özelliğinden dolayı bir ampli hakkında karar vermem yahut almam.

ilerde ayrı bir stereo sistem kurarsam benim içinde önemi kalmayacak ama şu an için önemli...

quote:

bu bir zorunluluk değil ilave bir özellik olarak düşünün. ancak faydalı bir özellik. stereo amplide ses açma kapama katını diyeyim basitçe devre dışı bırakıyor tüm kontrol avr ye geçiyor.

ok o halde HT by-pass özelliği kesin olmalı kriterime yazdım

quote:

hegel h70 te yok bu özellik h100 de var o da fiyat olarak belirttiğiniz rakamı aşıyor.
    elicit te mevcut ancak fiyat olarak sormanız lazım
    creek destiny 2 de kesin var 5350 de yanlış hatırlamıyorsam olması lazım, fiyat olarak alınabilir diye biliyorum
    krell s300 i de bu özellik mevcut ancak fiyat olarak aşıyor, krell kav 400xi de ht bypass var ancak 0 bulamazsınız, ikinci elde bulursanız kaçırmayın derim
    nait xs olması lazım av bypass
    primare i30 da yoktu diye hatırlıyorum

Açıya HT by-pass ile XLR girişide eklersek geriye Krell KAV-400xi ve Naim Nait XS kalıyor.Yanlışım varsa düzeltin lütfen...roksan caspian m2 de xlr giriş var ht by-pass varmıdır acaba?

roksan caspian m2 için ne düşünüyorsunuz?

krell de xlr var naim de olmaması lazım...

caspian da yok bildiğim akdarı ile av bypass. tamamen şahsi fikrimce kandy ve caspian arasından fiyatına göre kandy yi daha alınası bulmuştum... caspian daha iyi ama kandy f/p olarak daha başarılı bence.

bu xlr konusuna çok takılmayın derim, her iki cihazda tam dengelenmiş yapıda ise bir anlam ifade ediyor ki sadece dışında xlr bağlantısı olması bu topolojide üretildiğini göstermez. tek avantajı gain (voltaj) artışı olabilir. tamamen nacizane fikrim bu noktaya çok takılmayın derim, tabi karar sizin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kdundar -- 18 Mart 2012; 13:59:38 >

• Bende Asefik bey gibi düşünenlerdenim herhalde hometheater ve stereo aynı yerdeyse sistemi olumsuz etkilemeyecek bir switching gerekecek. Peki bağlantıyı tamamen bypass etmiyor mu, stereo amfinin powerı ile receiverın powerının uyumu sorun olur mu? Bende Roksan Caspian merak edenlerdenim.

DAC konusuna gelince özelliğine baktığım daclarda USB'den 24bit 192khz desteği görememiştim. İyibir dahili ses kartı alsak Asus Xonar gibi aynı işi görür mi?

http://www.asus.com/Multimedia/Audio_Cards/Xonar_Essence_STX/#specifications
  •  Monitor Audio (MA) Başlığı

Bu marka hakkında bilginiz varmı ? Geçenlerde rastladım bir ara dinlemek istiyorum, bypass girişi de mevcut..
    http://www.canhifi.com/product_detail.aspx?pid=546
  • quote:

Orijinalden alıntı: bwhiteshark

Bende Asefik bey gibi düşünenlerdenim herhalde hometheater ve stereo aynı yerdeyse sistemi olumsuz etkilemeyecek bir switching gerekecek. Peki bağlantıyı tamamen bypass etmiyor mu, stereo amfinin powerı ile receiverın powerının uyumu sorun olur mu? Bende Roksan Caspian merak edenlerdenim.

DAC konusuna gelince özelliğine baktığım daclarda USB'den 24bit 192khz desteği görememiştim. İyibir dahili ses kartı alsak Asus Xonar gibi aynı işi görür mi?

DAC olarak Teach UD-H01 dahada iyi usbden 32bit 192khz destekliyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: by@li

quote:

teşekkürler by@li...

Rica ederim.

Paradigm topiğinde kafamı kurcalayan ups ayrıntısı takıldı kafama, bir göz atarsanız memnun olurum:)

Engin bilgilerinizden faydalanmak isterim.

iltifatınız için teşekkür ederim ama inanın tahmin ettiğiniz gibi bir bilgim yok benim :)

ups konusunda geçmişte tek bir denemem oldu onu da ben kendi adıma denemeden saymıyorum açıkçası, 1 kva tunçmatik online bir ups i ofisten eve getirip denemiştim ama sonuç o kadar kötü olmuştu ki 1 saat olmadan çıkartıp ofise geri götürmüştüm. teknik olarak okuduğum kadarı olumsuz tarafları mevcut tam sinüs olduğunu iddia eden cihazların bile böyle olması mümkün görünmüyor. sese pek sokmayın dilerseniz ups i, hdd ler, projeksiyon v.b. bileşenler için kesinlikle faydalı olur anlık elektrik kesintilerinde.

bunlar haricinde düşük voltajlı (5, 6 veya 12 v) daclarımda kuru akü deneyip çok memnun kaldığımı eklemek isterim.

• quote:

quote:

Bende Asefik bey gibi düşünenlerdenim herhalde hometheater ve stereo aynı yerdeyse sistemi olumsuz etkilemeyecek bir switching gerekecek. Peki bağlantıyı tamamen bypass etmiyor mu, stereo amfinin powerı ile receiverın powerının uyumu sorun olur mu? Bende Roksan Caspian merak edenlerdenim.

ufak bir düzeltme,

usb den 24/192 destekliyor teac, içindeki d/a çevrim yapan çipin desteği 32/192...

• Kullandığım dac larda bende akü ile kullandım. Kesinlike katılıyorum. Ses inanılmaz değişiyor.

Bu durumda 3 kva güce ihtiyaç var mı sorusu belirdi kafamda. Bunu netliğe kavuşturup hangisini alacağımı belirleyip sadece epsonda ve diğer ekipmanda kullanayım.
  • quote:

quote:

dcs, bel canto ve mus. fidelity m1 dac ilgimi çeker. varsa önerinide almak isterim.
    uygun fiyatlı PCM1704 lü DAC var mıdır?

m1 yeni modeli var m1-a usb asenkron, mf seviyorsan güzel bir alternatif olur...

bel canto dijital konusunda oldukça başarılı öneririm. bana göre performans iyi ama fiyat biraz yüksek. 1.5 ve 2.5 düşünülebilir. optimum cihaz 2.5 aslında.

dcs debussy dinledim çok başarılı ancak fiyat olarak buralara gelince alternatifler çok fazlalaşıyor rakipsiz veya kesin alınmalı diyemem.

1704 e çok takılma ama illa ki desren fiyat limiti söyle bildiklerim varsa öneri yaparım.

benim önerim weiss dac2, hegel hd11 veya 20, audiomat tempo 2.5 olur iyi bir sisteme eklenmek üzere.

Korhan bey teşekkürler.
    MF m1-a idi kastım. usb asenkron olduğu için özellikle ona baktım. önce ki selefi asenkron değildi. weiss hep sempati duyduğum kalite firmadır.
    weiss'e odaklanalım bakalım. PCM1704 hep radarımda; ama işin sadece entegre ile bitmediğinin farkındayım. uyarınıza teşekkürler.

quote:

quote:

sesi etkiler elbette. bir zorunluluk değil ama artı özelliktir. bu özelliğinden dolayı bir ampli hakkında karar vermem yahut almam.

ilerde ayrı bir stereo sistem kurarsam benim içinde önemi kalmayacak ama şu an için önemli...

@Hocam yine de entegre amplinin ht bypass özelliğinin olmaması onu kullanmaya engel değil yine de. aklımızda bulunsun. hem şöyle de düşünebiliriz. ht bypass özelliği olmayan integrated ampli sisteme bağlıyken diyelim avr'den surround back'in db ve volumunu arttırsak da ses yine cılız, tatmiznsiz. bu durumda integrated ampl.nin kumandasını eline alıp volumu yükselmeye başlıyorsun. : P selamlar

• quote:

bu xlr konusuna çok takılmayın derim, her iki cihazda tam dengelenmiş yapıda ise bir anlam ifade ediyor ki sadece dışında xlr bağlantısı olması bu topolojide üretildiğini göstermez. tek avantajı gain (voltaj) artışı olabilir. tamamen nacizane fikrim bu noktaya çok takılmayın derim, tabi karar sizin...

sn kdundar bilgiler için tekraren teşekkürler

ok o halde xlr bağlatısı desteği değil ht by-pass tercihi ile yola devam...

rega elicit,creek destiny 2 ve creek Evolution 5350,naim xs bu dördü için ses tarzı ve güç olarak neler söyliyebilirsiniz?

edit: düzenleme...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asefik -- 18 Mart 2012; 14:22:17 >

• quote:

@Hocam yine de entegre amplinin ht bypass özelliğinin olmaması onu kullanmaya engel değil yine de. aklımızda bulunsun. hem şöyle de düşünebiliriz. ht bypass özelliği olmayan integrated ampli sisteme bağlıyken diyelim avr'den surround back'in db ve volumunu arttırsak da ses yine cılız, tatmiznsiz. bu durumda integrated ampl.nin kumandasını eline alıp volumu yükselmeye başlıyorsun. : P selamlar

inlaki aksini iddia etmedik sadece olsa daha iyi olur mantığı bende hasıl oldu...

bu arada hala yolun buralara düşmedi balık köfte sözümü ahiretemi taşıyacağız
  • quote:

quote:

quote:

ufak bir düzeltme,

usb den 24/192 destekliyor teac, içindeki d/a çevrim yapan çipin desteği 32/192...

düzeltme için sağolun ama bu haldede Sn bwhiteshark'ın istediği desteği sunuyor Teach UD-H01...

• quote:

quote:

sn kdundar pazar günümü neşelendirdiniz tekraren teşekkürler

ok o halde xlr bağlatısı desteği değil ht by-pass tercihi ile yola devam...

rega elicit,creek destiny 2 ve creek Evolution 5350,naim xs bu dördü için ses tarzı ve güç olarak neler söyliyebilirsiniz?

bu cihazlardan 5350 haricinde hepsini dinledim ancak hepsi farklı zamanlarda ve farklı sistemler de idi bu sebeple aralarında bir karşılaştırma yapmam yanlış olur.

rega elicit benim açıkçası çok hoşuma gitmişti, a/b klas diyor ama a klas gibi kontrolü ve sesi var cihazın çok başarılı bulmuştum ben hem proac hem de rega hoparlörler ile.

naim in kalitesi ve tarzı bellidir. kendine has biraz karakteri. diğer ingiliz markalardan ayrılıyor bu noktada. ben proac, kudos ve pmc ile dinledim bu 3 marka ile de uyumlu buldum. dinlerken içinizi kıpır kıpır eden bir tarzı var :)

creek destiny daha az bilinen bir marka bizim için (distribütör ankarada) üstteki ikisinden, distiribütöründe atc ve epos ile dinlemiştim, bir arkadaşımda montior audio ile. başarılı bir ampli dengeli, detaylı, güzel tonu var, ingiliz hoparlörler ile uyumlu çalıyor. ama bende üstteki 2 si kadar heyecen uyandırmadı. bu tamamen benim kulak referansım ve zevkim ile ilgili bir durum.

burada biraz sizin zevkiniz ve hoparlörünüz ile uyumu giriyor devreye. her 3 markada değerlendirilebilir bence.

ben de neşelendim eski dinletileri hatırlayınca :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kdundar -- 18 Mart 2012; 14:37:16 >

• o halde şöyle diyeyim...sıcak, parlak ve sert olmayan, ağdalı, dağılmayan bass sesi veren, midleri çok önde olmayan sistemleri severim.

zaten bende son günler rega ve naim ile roksan bakıyordum demekki bilmedende doğru yoldaymışım...tabi kendi açımdan.
  • Naimi Sn HI-DEF-MAN arkadaşımızda bana önermişti.

Bu iki modelide yani Rega Elicit ve Naim Nait XS, Monitor Audio RX lerle test etmek geriye kalan durum halim herhalde...
  • quote]Orijinalden alıntı: Asefik

bu arada hala yolun buralara düşmedi balık köfte sözümü ahiretemi taşıyacağız

Hocam iyi hatırlattın ya. canım nasıl çekiyor şimdi. inşallah; dört gözle. (((:
  • quote:

Orijinalden alıntı: lufubu

@Asefik, sizin uzmanlık alanınız.

http://www.amazon.co.uk/OEHLBACH-LIMIT-PICTURE-CompVideo-Colour/dp/B000FS9B3O

Bu kabloyu daha uygun fiyatla nereden bulabilirim?

Sn lufubu ben sadece futureshoptan besleniyorum ama amazon.com da varsa ebuydada vardır,oranında uzmanı Nuri'dir

• quote:

http://www.futureshop.co.uk/qed-qunex-srcv2-silver-reference-rca-to-bnc-component-video-1m-p-584.html

Bu nasıl?

bir tarafı BNC konnektör,işinize yararmı?
  • quote:

Fena değil gibi, ben halen hq component kullanıyorum.
    Durumumuz biraz Hacivat gibi " Yar bana bir eğlence medet" .
    Humax 2000hdci uydu alıcı da hdmi dan component e döndüm. Dsmart HD de yayınları 1080i den denonla 1080p ye yükseltiyorum.

görüntü hdmi çıkışa göre fark ediyormu?
  • 
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.