Şimdi Ara

Mondial mi, Asya Motor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
54.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yıllarca Aprilia'nın çeşitli Scooter tipi motorlarını kullandım. Teknik konularıyla açıkçası pek ilgilenmedim.
    Şimdi şu yeni çıkan Çin malı motorsikletlerden almayı düşünüyorum. Sadece birkaç yıl ev - okul arası kullanacağımdan fazla para vermeyeyim, elimde kalan parayla dev gibi bir televizyon alayım dedim. ;)

Mondial ve Asya Motor arasında kararsız kaldım. İkisinin de fiyatları neredeyse aynı olan, Vespa tipi Scooter'ları var.

Mondial 125 ZN (http://www.mondialmotor.com.tr/urun/urunresimgor.php?resim=uploaded/urun/big/1150523441.jpg)

ve

Asya Motor As 125 T (http://www.asyamotor.com.tr/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=7)

Bu iki motordan birini sizin yorumlarınıza göre almayı düşünüyorum. Hangisinin daha kaliteli olduğu konusunda hala kararsızım. Görüşlerinizi belirterek yardımcı olabilirseniz çok sevineceğim.

Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canturhan -- 10 Temmuz 2006; 17:13:00 >

• ne fark ederki ikiside çin malı asya motorun o modelini çanakkale de kullanmıştım doğrusu pek beğenmedim mondiali bilmiyorum ama çok tutuluyo bana sorarsan televizyondan vazgeç honda al derim
  • Mondial al ya. rahat güzel. bende mondial var 10 gün dışarda calışmadan durdu. ama bir ateşlemede calıştı. ve aldığımdan 3 ay sonra oldu bu olay.
  • Mondial
  • kardes bence yamaha en iyisi ama senin soruna karsılık mondial, asya motor dan iyi dir ama motor alcaksan yamaha 2.honda 3.mondial baska modeller
    de var ama sen bilirsin kardes sana kalmıs bise...
    :::: .•´¯`•» «*_âkç_ *» «´¯`•. :::
  • Elbette Yamaha, Honda vs gibi markalar bunlardan daha iyidir.
    Fakat dediğim gibi, bu öyle uzun süre kullanılacak bir motor değil. Bir nevi, "bir-iki sene kullan, sonra at" motoru olacağından kalitesi o kadar da önemli değil.
    Yoksa gider yine Aprilia falan alırdım.

Sonuç olarak; "Mondial, Asya Motor'dan daha kalitelidir" diyebilir miyiz?
  • bu modeli düşünüyorsan JINLUN a da bak derim . Çünkü distribütör fabrikası izmitte ve yedek parçası bol. Haluk ULUSOY 'un şirketi. ben de JINLUN CITY COMFORT kullanıcısıyım iyi ki JINLUN almışım.

Reklamlara bakma sen
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Scooter mı yoksa vitesli mi?
    7 yıl önce açıldı
    Şahin mi ? Renault Brotway mı ?
    17 yıl önce açıldı
    Ford mu Opel mi ?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kardeşim Mondiali tercih ederim.Adamlar 2005 satış lideri oldu.Çin malı falan diyolar ama hepsi Çin malı.Sonra 2 yıl garanti var daha ne olsun.
  • Bu aralar Asya motor çok moda. Dışarıya çıktığımda nereye baksam Asya. ben asya yı tavsiye ederim...
  • O GARAANTİ DEDİĞİN ŞEY BOŞ ARKADAŞ AYRICA BU İŞ SATIŞ LİDERLİĞİNE BAKMIYOR KALİTE ÖNEMLİ OLAN KALİTE!!!

AZ ÖNCEKİ AÇTIĞIM TOPİCE BAKARSAN ZEALSUNDA ÇİN MALI MONDİALDA AMA ZEALSUN MONDİALA GÖRE DAHA KALİTELİ

GELELİM GARANTİ MESELESİNE BEN MONDİAL 151 RS ALDIM AYNEN KANDIM MONDİAL İYİ DEDİLER GİTTİM ALDIM ERTESİ GÜN DURDUK YERE BASTIM ÇALIŞMADI DAHA SIFIR MOTOR.. MARŞ DÜĞMESİ BOZULMUŞ BANA DEDİKLERİ ŞEY KULLANIICI HATASI GARANTİYE GİRMEZ.. EE ALLAHIN KULU BEN MOTORU DAHA DÜN ALDIM EVE KOYDUM BİNMEDİM BİLE!!!

ONUDA GEÇ YOLDA GİDİYORUM SÜRATIM 30 40 BİŞE PATT DEDİ EKSOZ CONTASI VE BUHİ PATLATTI GÖTÜRDÜM GARANTİYE GİRMEZ DEDİ

SORARIM NERESİNDE BUNUN GARANTİ??????????????

• Arkadaşım motor şans işi. Zealsunda böyle problemler olmuyor mu? Gelelim servise. O senin ilin servisi öyle. Ben hergün Mondial servisinin yanındaki dükkandayım. Adamlar her türlü problemle ilgileniyorlar.
  • zealsun mondiala göre kalitedir arkadaşım.. babamda zealsun var benim 125 lik scooter 3 yıldan bu yana daha tornavida değimemiş motora bir yağ değişiyor tamam tıkır tıkır gidiyor ben mondialı sıfır aldım ertesi gün servise gittim zaten hiç cıkmıyozki servisten..

ben gereken şikayeti yaptım zaten ama sonuçta cin malı patenti çin olunca türkiyedeki müşteri hizmetlerinden ne bekliyosunki
  • bende mondial var.çoğu kalite olarak yakın.servisi yakın hangisi varsa tercihini ona göre yap derim
  • Ama bişey varsa da Zealsun Mondial e göre daha pahalı.
  • zealsundaki motor hangi markada var soruyorum? adamlar bir scooter cıkarmış taksi gibi göstergede ufak ekran var kontağı actığın zaman teker disklerine kadar kontrol ediyor nerede elektronik aksam var hepsini gözden geçiyor okey yazısı cıkınca marşa basıyosun bir yerde arıza olduğu zaman gösteriyor.. bu özellik hangi markada var?? mondialdamı asya motordamı yoksa diğerlerindemi?_

ZEALSUN unun fiyatları okadarda pahalı değil kaliteli bir motor istiyosan zealsun derim.. tamam oda çin malı ama çin malınında iyisi var kötüsü var..
  • Değerli görüşleriniz için teşekkürler. Gittim kırmızı bir Mondial 125 ZN aldım sonunda. Gayet de memnun kaldım ilk 250 km lik kullanımımdan. Tipi çok güzel her şeyden önce. Yalnız iki temel problem yaşamaktayım;

1) Farının uzunu da kısası da en fazla 3 mt önümü aydınlatıyor. Umarım sadece basit bir ayar sorunudur. 500-1000 km lik bakımda göstereceğim.

2) Arka far yanmıyor. Sadece fren sıkınca stop lambaları yanıyor. Geceleri görünürlük açısından önemli bir problem olabilir kullanım yerine göre. Tabii bu da basit bir ayar sorunu olabilir.

Bu konuları servisten sonra yazarım.

Son olarak da şunu söyleyeyim, Zealsun tavsiyesi için teşekkürler ama ben Mondial mi Asya Motor mu diye sordum. Çoğu insan da bunu soruyor. Dolayısıyla burada Zealsun un özelliklerini anlatmanın, tartışmanın hçbir yararı olmadığını düşünüyorum. "Zealsun Motor" gibi bir başlık açılmasını ve tartışmanın buraya kaymasını rica ediyorum.

• ikisinide alma bence

• çin mallarının kalite olarak birbirinden hiç farkı yok servisi sana en yakın olanı al.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tuncay

çin mallarının kalite olarak birbirinden hiç farkı yok servisi sana en yakın olanı al.

+++
    ikinci el al derim, cünkü fazla zarar etmezsin. Temiz bul al. (1000 ytl civarı)
  • tabi ki de MONDİAL
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.