Şimdi Ara

Mondeo 1.5 ecoboost? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
14.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Mondeoyu dizel alacaksan tadından yenmez. Ama benzin fiyatları bu şekilde iken 11_12 litre yakan araç bakım masrafından çok benzin yakar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rock steady

    Aynı motora (1.5 ecoboost), hemen hemen ayni agirliga (1.5 ton) fakat farkli sanzimana sahip olan grand c-max kullanmaktayim. Bu aracı almadan önce de mondeo sw almak uzere ciddi arastirma yapmistim. Senede 10 bin km yapamayan biri olarak 1.5 ecoboost yakit sarfiyati beni etkilemez diye dusunmustum ve hala da ayni sekilde dusunuyorum. Önceki aracım mazda3 skyactive'di. Tutumlu bir atmosferik benzinli motordan turbo beslemeli benzinli motora gecis yapmak keyifli bir tecrube acikcasi. Yakit tuketimi olarak s.ici 9 lt civari goruyorum. S.dışı 110'a sabitleyerek 7 lt'yi tutturuyorum, zorlanarak 6.5 yapilabilir. Ancak bu yakit tuketimini 90 bin nufuslu yogun trafigi olmayan bir ilcede yakaliyorum, istanbul-ankara gibi yogun trafige sahip sehirlerde s.ici dur kalklarla rahat 11-12 lt olur diye dusunuyorum. Tabi bir de sanziman farkindan dolayi mondeo 0.5-1 lt daha fazla yakacaktir.

    Mondeo konfor olarak inanilmaz bir araba, ne ses, ne cukur, ne tumsek... tank gibi adeta, icerde tamamen izole bir ortamda yolculuk yapiyorsunuz. Passat'tan bu anlamda daha iyi bence. Lpg ile ilgili olarak da prins'in sistemleri cok pahali oldugu icin benim kullanimimla amorti edilmesi zor oldugundan hic niyetlenmedim acikcasi, bu konuda bir yorum yapamayacagim haliyle. Fakat dizel passat'tan sonra ecoboost mondeo sizi yakit anlaminda üzer. Uzulmemek icin benim gibi +2 lt'yi kabul ederek bu işe girmeniz gerek, ki dedigim gibi benim yasadigim yer icin bu rakami kafamda +2 lt olarak belirlemistim ama sizin durumda dizelden geciste cok daha fazla olacaktir.

    Ozetle; hic macera aramayin bence, eger yeni araba alacak biri olsaydiniz iki araba arasinda mondeo'yu tavsiye ederdim ki o da yakit onemli degil diyorsaniz... Ama şu sartlarda aracinizin bakimini yaptirip keyifle binmeye devam edin derim. Ya da 508 secenegi uzerinde de durmak mantikli, eski kasasinin da sw modelini epey incelemistim ama yeni kasanin turkiye'de sw mondeli olmadigi icin vazgecmistim, gayet konforlu ve guzel bir arac 508.
    Emek verip yazmışsın. Çok teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • zgbayraktar kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, gonlunuze gore olur umarim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2 yıla yakındır 1.5 eco otomatik Mondeo kullanıyorum. Daha önce 2009 1.8 Passat ve 2013 1.6T İnsignia kullanmıştım.

    Aracın ikinci el piyasası son 6 ayda %10 kadar artış yaşadı. 110 bin TL civarına 50 bin km'de ve sorunsuzlar mevcut iken bu durum 125 civarına kadar çıkmış. Ancak 2015 ve sonrası D sınıfı otomatik araçlar arasında muadilleri daha yüksek fiyatlarda iken değerlendirilebilecek bir araç.

    Tasarımı eski olsa da canlılığını ve heybetini koruyor. Tam otomatik şanzumanı var ve bakımları aksatılmadığı taktirde yüzlerce km sorunsuzca götürebilir. Aracın ses sistemi, konforu, yalıtımı vs zaten bilinen ve önde gelen özellikleri.
    Yakıt ortalaması benim için 9 lt/100 km ancak forumda 8 ile 12 arası değerleri paylaşanları da gördüm.

    İkinci elde satışı bahsedildiği gibi ağır değil. Uçuk fiyatlar yazmadıysanız tutulan ve canlı bir pazarı var.

    Yol tutuşu bir İnsignia değil, vites geçişleri ve 0-100 metre hızlanması bir DSG Passat değil, iç mekan malzeme kalitesi bir Mazda 6 değil.




  • Ikinci el piyasası dert değilse mazda 6 da değeri bilinmeyen araçlardan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PLAYER66 P kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle...
    Ayrıca yakıt, motor-şanzıman ve sorunsuzluk-bakım olarak daha da memnun edecektir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben dizelini yeni sattim daha titanium 1.6 tdci cok iyiydi yakit ful ist sehir ici 6.5 yakiyor arac.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O cussede ve ağırlıkta olan o araç İstanbul trafiğinde 6.5 yakamaz hocam clio fiesta polo gibi araçların dizelleri ancak o kadar az yakar tabi şehir içi İstanbul için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: funnerman

    O cussede ve ağırlıkta olan o araç İstanbul trafiğinde 6.5 yakamaz hocam clio fiesta polo gibi araçların dizelleri ancak o kadar az yakar tabi şehir içi İstanbul için.
    Kimseyi inandirmak gibi bi derdim yok aslinda ama madem oyle buyrun. Mondeoyu bilmeyen konusur alan keyfini surer. Yine altini cizerek soyluyorum bmw alacak olmasam hayatta satmazdim efsane bir arac mk5 mondeo. Kimseye laf anlatamassin abi al omur boyu bin bu araca.

    Mondeo 1.5 ecoboost?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mondeo 1.5 ecoboost özelikle yoğun trafik de şehir içi 12,13 litre yakıyor,ama bu değerler yoğun trafik değerleri,sehirler arası kullanimda 7,7.5 lite civari yakıyor.youtube bunla ilgili bir çok video mevcut.lpg olayı ford otokoç servislerinde landirenzo marka garantili ecoboost uyumlu lpg takılıyor.Ayrica prins marka yaklaşık 8000 tl civari ecoboost motora uyumlu lpg kiti mevcut.bu bilgileri guncel mondeo 1.5 kullanıcı olarak yaziyorum.whattsapp grubumuz var lpg ile bilgileri buradan kolayca bulabilirsiniz.yakit sizin gözünüzü o kadar korkutmasin.eski aracim 508 thp 156 bg di,mondi o araçtan daha az yakiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mondeo nun tek alınabilir motoru 2.0 dizel olanı , 1.6 tdci hem ağır kalıyor hem eski nesil motor. 1.5 ecoboost direk ocağa incir ağacı dikmelik o arabaya lpg falan işlemez tank gibi araba bence hiç bulaşmayın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Prins vsi2 lpg kiti 7500 8000 lira arası.1.5 ecoboost à tam uyumlu. Başka kit taktırmayın. 160 hp passatlar arkanızdan izliyor anca. Tam otomatik sorunsuz şanziman. Ödüllü motor. Herkesçe kabul edilen konfor ve sessizlik. Sınıfındaki arabalara göre Lpg ile en fazla 5 kuruş fazla yakar. şiddetle tavsiye ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selam 2.el mondeo 1.5 T alma niyetim var; güzel bir araç buldum ancak yazılımlı..
    aRAÇ 200 beygir yapılmış..acaba fabrika yazılımına geri dönüş yapılır mı?

    yada bu şekilde kullanılsa bir sorun-sıkıntı yaşatır mı?

    çok hız-performans merakım yok.. kendi orijinal gücü bana yeterli..
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.