Şimdi Ara

MOĞOL'UM BEYLER SORULARI ALIYIM. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
4
Favori
5.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kafanin arkasında türklerde olduğu gibi çıkıntı var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nice Beach

Medieval 2 total war'da moğollar bela oldu. Zayıf noktalarımız nelerdir ? Sizi nasıl yenebilirim ?

Alan savaşında moğollar her türlü alır.Kalelerinize saldırmalarını bekleyin .

• quote:

Orijinalden alıntı: .GalataSaray.

MOĞOL. şimdide sen yanılıyosun.Türkler İslam'ın bayraktarlığını yapmış bir kavim ve müslüman bir kavim nasıl oluyorda araplar ve müslümanların düşmanı oluyormuş...

Türklerin en büyük düşmanı Araplardır. Sen sanıyorsun ki Türkler kendi isteğiyle hemen müslüman oldu. Araplar müslüman olmayan Türklerin kafasını kesmişler, kadınlara tecavüz etmişler ve köle olarak satmışlardır. Hala Araplara kardeşimiz mi diyorsunuz? Hayır adamların geninde var, gördük 1. dünya savaşında yaptıkları ihaneti. Moğollarlada savaşmışız zamanında evet ama kültür olarak çok benzeriz, aynı geni taşımasakta ben onları Türk gibi görüyorum hep.
  • Hayır hocam Moğollar barbar falan değildir eğer barbarsak Türkler'de bir o kadar barbardır çünkü Moğollarla Türkler hep beraber yaşadılar Timur İmparatorluğu Moğol ve Türklerden oluşuyordu %85'i Türktür diyebiliriz zaten Timur'da Türk Moğol değil öyle kadınlara çocuklara falan saldırma olayını duymadım zaten pek bilinmezde. Ama Timur sadece Beyazidi almakla yetinde ona kalsa bütün Osmanlıyı yerle bir ederdi Ankara kadar geldi geri döndü.

Evet ordunun %85 i Türktür. Evet malesef asimile olma durumu söz konusu araplar,pers ve farslar tarafından çünkü bugün bakarsan van'da da yaşıyan kırgız Türkleri var ama asimile olma durumu söz konusu falan değil.

Evet var dostum.

Dediğin gibi Araplar Türklere kendi kültür ve yaşam tarzlarını din diye empoze etmiştir zaten Türk düşmanı diyebiliriz onlar için.

.GalataSaray.
    Dostum bir arap sevdan varsa o senin sorunun şu an ki müslümanların halinide görüyoruz. Bir tane bile gelişmiş müslüman devleti yok hepsi yıkılmış amerikanın oyuncağı. allah akbar allah akbar diye diye kafa kesiyorlar. ve o süper dediğin osmanlı 100 yılda sadece 180 kitap bastırmıştır. zaten gelişemediği için yıkıldı.

altan19
    İç Moğolistanla beraber 10 milyon falan nüfus oluyor gelişmemiş bir ülke olduğundan dolayıda az olabilir ama zaten tarihdede gördüğümüz gibi moğolların nüfusu hiç bir zaman çok değildi ordunun tamamı neredeyse Türklerden oluşuyordu ve göçebe yaşadıkları için dünyanın pek çok yerine dağalmıştır.

teyzen nevfik
    Yok öyle birşey varsa kız yollayın.

Ben Ressam
    Türklere karşı bir sorunları yok seviyorlar hatta zaten Türklerde yaşıyor burada.
    Ortak olarak ordu ve ulus var benzer kelimeler var temür demir tağ dağ gibi.

axella aux
    biliyorum dostum. bizde tobşur örnek olarak şu müzik. dombra gibi oda 2 telli

FaRaKaN
    hocam down sendromlu çocukları bize benzetiyorlarmış sanırım.

mrmıstık
    müzileri ziyaret ettiniz mı dostum? ayrıca gerlerde kaldınız mı?
    iş için mi oradsınız?

İlkkez sizden duyuyorum. Bilmiyorum dostum ne ile alakalı olduğunu biraz baktımda kuran'da falan yazıyormuş hiç duymadım biz böyle birşey.

• dombra
  • böyle şarkı söylüyenler sibiryalılar ama moğollar da var diye biliyorum. bir arkadaşım vardı tekamül'den dauletbek saminbet diye ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boxor -- 31 Ocak 2014; 14:37:20 >
  • İmzanı değiştir kurallara uygun değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: WishMaster_

quote:

MOĞOL. şimdide sen yanılıyosun.Türkler İslam'ın bayraktarlığını yapmış bir kavim ve müslüman bir kavim nasıl oluyorda araplar ve müslümanların düşmanı oluyormuş...

Türklerin en büyük düşmanı Araplardır. Sen sanıyorsun ki Türkler kendi isteğiyle hemen müslüman oldu. Araplar müslüman olmayan Türklerin kafasını kesmişler, kadınlara tecavüz etmişler ve köle olarak satmışlardır. Hala Araplara kardeşimiz mi diyorsunuz? Hayır adamların geninde var, gördük 1. dünya savaşında yaptıkları ihaneti. Moğollarlada savaşmışız zamanında evet ama kültür olarak çok benzeriz, aynı geni taşımasakta ben onları Türk gibi görüyorum hep.

2. Dünya savasi baslamadan once turkiye,bulgaristan ve yunanistan anlasma yaptilar aralarinda Hitler herhangi birine saldirsa diger devletler yardima gelecekti.Bulgaristan ve Yunanistan isgal edildi Hitler tarafindan Turkiye yardim etmedi korkudan yani ihanet etti.Bu nedir o zaman kardes daha cok ornek var.. Ozelestiri yapmayi ogrenin.Pencereyi acarak manzarayi daha iyi gorebilirsin...

• quote:

Orijinalden alıntı: Crixus01

quote:

Orijinalden alıntı: WishMaster_

quote:

2. Dünya savasi baslamadan once turkiye,bulgaristan ve yunanistan anlasma yaptilar aralarinda Hitler herhangi birine saldirsa diger devletler yardima gelecekti.Bulgaristan ve Yunanistan isgal edildi Hitler tarafindan Turkiye yardim etmedi korkudan yani ihanet etti.Bu nedir o zaman kardes daha cok ornek var.. Ozelestiri yapmayi ogrenin.Pencereyi acarak manzarayi daha iyi gorebilirsin...

Sen benim özeleştiri yapmadığımı nerden biliyorsun? Ayrıca Türkiye Yunanistan' a yiyecek yardımı yapmıştır, müdahele etse bile. Hem Almanya' ya bir şey yapamayacağı gibi kendi halkınıda ölüme sürüklemiş olacaktı ve bence en doğru kararı vermişiz müdahele etmeyerek. Ama Arapların durumu çok farklı, onları kardeş bilmişiz, omuz omuz a savaşacağız bir bakmışız adamlar bize sokuyor kılıcını. Din kardeşi din kardeşi diye sızlanırsınız, din kardeşi dediğiniz adamların vicdanı sızlamış mı ki senin atana kılıcını sokarken? Bu hiç bir zaman değişmedi, aldık Suriyelileri adamlar anamıza bacımıza sulanıyorum, hergün karşılaşıyorum bu tiplerle, üstüne üstüne yürüyorlar ters ters bakıyorlar. Sanki biz onların ülkesinde mülteciyiz anasını satıyım.

• Konuyu açan arkadaş moğolum soruları alim gibi saçma konu açıyorsun sonra saçma cevaplar gelince neden böyle oldu diyorsun.... Beynin buz yemiş galiba.
  • Türkiye de okuyan veya yaşayan Moğollar la görüşüyor musun?

• quote:

Orijinalden alıntı: Karşıyakalı_

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MOĞOL.

Açıkcası ben arapları sevmem dostum. Osmanlı'da da bu böyleydi araplar Türkleri sevmezdi çünkü Osmanlı Türklük bilincini yok etmeye çalıştı islamla beraber araplığı empoze etmeye çalıştılar ama dediğm gibi araptan dost olmaz mesela bizde Türklerle beraber müslüman olduk çünkü Türkler müslümanlığı seçti ve biz de azınlık olduğumuz için aralarında kaynayıp gittik. Ama dediğin doğru İslam Türkü yüceltemez Türk islamı yüceltti Türkler olmasa islam diye birşey şuan olmayabilirdi. Bu konular da daha yatkın arkadaşlar vardır eminim.

Ben Müslümanım.Müslümanlar kardeştir bizim inancımızda.Sen Gayri Müslümsin karışma bizim itikadımıza.Herkes kendini neyin yücelteceğine kendi karar verir sana akıl danışmadık.

Bu da mongol herhalde

adam gayet normal ve doğru şekilde ayetten delillendirerek konuşmuş. sen adama mı hakaret ediyosun yoksa ayete mi hakaret ediyosun onu açıkla da bilelim.

• Forumda bu kadar aptal olduğunu biliyordum da,bu kadar cahil olduğunu şimdi görüp emin oldum.

Gidip wikipediadan okuduklarınıza göre yada o aptal orta okul seviyesinde bile olmayan tarih kitaplarına göre ;

-Moğollar türk değil,

-Cengizhan Türk mü

-Yok siz nasıl yaşıyorsunuz,yok nasıl tarzınız vs gibi aptalca sorular sorup,çıkarımda bulunmayın.

Moğollar türktür,bir türk boyu tarafından kurulup,amacına asya bozkırlarında ulaşmıştır.

Devasa bir imparatorluk haline gelip,oğulların devleti bölmeleri ve farklı dinlere yönelmeleri nedeniyle dağılmıştır.

Avrupalıların anlattığı,yine sadece onların kaynaklarında yer alan moğollar cani,moğollar barbar gibi kaynağını da iddaa edenlerin yazdığı tezlere inanmayın.

Biraz gerçek bilgiye ulaşma isteğiniz varsa ki %80 iniz buraya dalga geçmek amacıyla geliyorsunuz (acınacak tarih bilginizle) Murat Bardakçı,İlber Ortaylı gibi tarihi bilen adamların gösterdiği kaynakları okuyun.

• Yere dusen mogollari ne yapiyorsunuz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Moğollarla Türkler kardeş falan değildir.ikiside ayrı kavim ama kız alıp verme olayları çok olduğundan akraba denebilir ama asla kardeş denilmez.Türkler için orta asya da:
    1-Çin
    2-Moğol
    düşmandır bu böyle biline ayrıca Çin ile de kız alıp verme davalarımız olmuştur.Hatta bu yüzden kaç tane Türk devleti yıkılmıştır.Ama bir çinli çıkıp biz kardeşiz Türklerle demiyor.Bence bu senin avuntun.
  • Faydalı bir konu. Yazılanları zevkle okudum. Başka bir kültüre ait bir insanı tanımaktan daha güzel ne olabilir ki? Hemde yaşadığımız şu çağda.

Nerden baksan 1000 yıldır orta doğuyla haşır neşir bir ırkız. Sadece kurduğumuz küçük bir beylik bile 700 sene ayakta kalmış. Araplarla birlikte aynı dini benimsemişiz. Bahsettiğim gibi uzun yıllar birlikte yaşayıp aynı dine inandığımız için bu ırka karşı dokunulmazlık var. Çevrenize bile baksanız ortalık arap isimlerinden geçilmemekte.

Öz olarak Moğollarla kardeşiz. Zaten biz Orta Asya'ya ait bir ırkız. Irk olarak Sakarya Savaşı gibi yakın bir zamanda yaşanmış bir savaşta bile akıncılarla büyük yardım konvoylarına baskın verdik. Belki bu özelliğimizle imkansız bir savaşı kazandık. Moğolistan dünyanın öbür köşesi deyip küçümsemek biraz cahillik olur. İki tane farklı ırktan arkadaş seçmem istense ve bu Moğol ile Arap olsa ben gözüm kapalı Moğol'u seçerim. Hiç olmazsa bozkırlarda at koştururuz fena mı?

Bu kadar yazıp soru sormamak olmaz. Çadırda yaşayan kişiler tuvalet ihtiyaçlarını nasıl görüyorlar? Alman-Rus savaşlarında çoğu Alman asker tuvaletlerini yapacağı esnada ölmüşlerdi. Moğolistan'da soğuk bir coğrafyada. Gerçekten merak ediyorum. Aynı zamanda çadırda su ihtiyacını nasıl gideriyorsunuz?

• "Montla zıç" Olayı bizden geliyor. Tuvaleti gerlerden uzağa tahta bir kulübdede yapıyorlar hocam. Bozkır hayatı yaşayan herkeste durum böyle kazakistan kırgızistan.

Resimlerden anlayacağın kadarı yetenek istiyor o işi yapmak. Ama doğaya karşı yapmakta ayrı bir güzel oluyor.

Uçsuz bucaksız bozkırlar.

• Burda herkes tarihi doğru bilmiyor tabiki ayrılıkçı konuşanlar olacaktır. Çok da takma. Beğenmediğine cevap verme sonra aksini söyleyenler yüzünden ortam tartışma ortamına dönüyor.

Tüm Türki milletler gibi Moğollar Ve Türkiye Türkleri kardeştir. Öyle lafta da diil ana baba bir kandaş kardeştir. Şimdiki bölücü söylemler eskiden de vardı. Birbirine kenetlenmiş güçlü milletleri kardeş kavgası çıkarıp ayırma taktiği eskiden de vardı. Moğollarla bizim aramızda çıkarışan fitneler de bundan ibarettir.

Yoksa koskoca Türk dünyasını milletlere ayırmak nasıl mümkün olabilirdi? Azerbaycan Türkleri ile aramıza bir fitne atılmamış ki en sorunsuz Türk boyu bizimle onlardır. (gerçi hiçbir boyla aramızda sorun falan yok, olamaz)

İslamı ne kılıçtan geçtik de zorla seçtik, nede araplar yüzünden araplaştık. Moğolun da dediği gibi osmanlıyı araplaştığı için bende pek sevmem ama sevdiğim ve gönülden bağlı olduğum bir özelliği varsa bu devlet islamı arap yarımadasından çıkarmış, ve düyaya yaymıştır. Yaydığı her toprak parçasında savaşlar yüzyıllarca olmamış, insanlar adaletle yönetilmiş, zulümü durdurmuştur. Ama bu kutsal görevi Türk imajını yitirmeden de yapabilirdi. Çöl araplarına tıpatıp benzemeye de pek gerek yoktu.

Ancak araplar bizim düşmanımız değiller. Bırakın yoz olsunlar bırakın islamı yaşamasınlar, osmanlı zamanında bizi sırtımızdan bir gurup arap ajan lawrence'in dolduruşuna gelerek bıçakladı. Olsun. Onlarsız arap yarımadası olmaz. Kalp kazanmaya çalışmak öldürmekten değerlidir.

4:85 - Kim güzel bir işte aracılık ederse, ona o işin sevabından bir pay vardır. Kim de kötü bir şeyde aracılık yaparsa, ona da o kötülükten bir pay vardır. Allah her şeyi gözetip karşılığını verir.
    6:160 - Kim iyilik getirirse, ona o (getirdiği)nin on katı vardır. Kim kötülük getirirse, sadece onun dengiyle cezalandırılır; onlar haksızlığa uğratılmazlar.
    42:40 - Bir kötülüğün cezası yine onun gibi bir kötülüktür, ama kim affeder, bağışlarsa onun mükafatı Allah'a aittir. Şüphesiz ki Allah, zalimleri sevmez.

Türk'lük bir ırk yada milletten öte bir durumdur. Irk olsak, kendimizi diğer ırkları ortadan kaldırmaya adardık. Millet olsak diğer şimdinin güçlü milletleri bizi ortadan kaldırmak için savaş üstüne savaş düzenler ve bunu başarırdı. ''Türk'' lük, kardeş olma bilincidir. Dünyanın dört bir yanında kardeşlerimiz topluluk olmuş yaşamaktadır. Bu dünya düzenine göre devlet kurmuşlar, milletleşmişler. Kimisi de ''Moğol''un anlattığı gibi göçebe geleneklerine bağlı kalmış.

Ama bana sorarsanız tüm Türk milletleri gurbettedir. Ve diğer kardeşleriyle bir olmayı beklemektedir. Bizlerin bu dünyadaki bir amacı varsa o da budur.
    Bundandır ki korkularından sürekli ''Barbar Türkler, ezik Türkler, birşey üretemeyen Türkler'' v.b. Söylentiler, fitneler çıkarırlar. Tarih boyunca bu gibi laflar bitmedi.

Biz Dünyaya yayılmış en büyük toplumuz. Kimimiz Azeri, Kimimiz, Moğol, Anadolu Türkü, Çuva, Kazak, Hakas, Kırım... Bunlar sadece boy isimleri, ağacın dallarının , damarların adları. Köken Türk'dür. Irk değil, kardeş'tir.

@MOĞOL.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BFCEFA2F8 -- 31 Ocak 2014; 18:23:36 >

• Cengiz Han'ı Qulan Gal'mı öldürdü ?
  • Bir dipnotta benden olsun Türk kelimesi Araplar tarafından Müslüman olan Hunlara denmiştir. Okursanız Çinliler Türk demez Hun derler. (Eski kaynaklar) Ayrıca Türkler olmasa İslam gelişmezdi gibi bir düşünce Müslüman olmayan için mantıklı gelsede Müslüman bir kimse bilir ki "Kafirler istemese bile Allah nurunu tamamlar" (Saff suresi 8. ayet , Tevbe suresi 32.ayet)
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.