Şimdi Ara

MOĞOL'UM BEYLER SORULARI ALIYIM. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
4
Favori
5.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: MOĞOL.

Sorulara cevap vermiyeceğim arkadaşlar bundan sonra bazı saygısız insanlar yüzünden hevesim kaçtı.

Bosver hocam adam daha Hazar Turkleri ni bilmiyor, ilk sordugu sey de sii ler mi kafaya bak, gelmis sana catiyor. Bunlarin hepsi boyle gulup gec.

edit. Hemen de degistirmis mesajini ben yazinca

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirkadyen -- 31 Ocak 2014; 1:45:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Sorulara cevap vermiyeceğim arkadaşlar bundan sonra bazı saygısız insanlar yüzünden hevesim kaçtı.

Hocam kusura bakmada ortaya bir fikir atarsın ve doğal olarak insanlar buna katılmayıp karşılık verebilir.Bundan rahatsız olmanın mantığı nedir yani? Mahallede işine gelmeyince ben oynamicam ya diyip giden çocuklar gibisin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Eostre

quote:

Bosver hocam adam daha Hazar Turkleri ni bilmiyor, ilk sordugu sey de sii ler mi kafaya bak, gelmis sana catiyor. Bunlarin hepsi boyle gulup gec.

Kendi kendine gelin güvey olma koçum. Ben adamın islam düşmanı olduğunu bilmiyordum , o mesajını görmeden sorular sormuştum. Şimdi İslam düşmanı adama Osmanlı'yla , Türkiye ile sorular sormam ne kadar doğru olur? Ne kadar tarafsız cevap alırım? Önce İslam'a , sonra Osmanlı'ya hakaret etmeyeceği ne malum?

Söz konusu vatan , milet , din , bayrak ve ecdad olunca kendimi hiç tutamam anında parlarım. Kötü bir huy olabilirim ama naparsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: .GalataSaray.

quote:

Açıkcası ben arapları sevmem dostum. Osmanlı'da da bu böyleydi araplar Türkleri sevmezdi çünkü Osmanlı Türklük bilincini yok etmeye çalıştı islamla beraber araplığı empoze etmeye çalıştılar ama dediğm gibi araptan dost olmaz mesela bizde Türklerle beraber müslüman olduk çünkü Türkler müslümanlığı seçti ve biz de azınlık olduğumuz için aralarında kaynayıp gittik. Ama dediğin doğru İslam Türkü yüceltemez Türk islamı yüceltti Türkler olmasa islam diye birşey şuan olmayabilirdi. Bu konular da daha yatkın arkadaşlar vardır eminim.

Ben Müslümanım.Müslümanlar kardeştir bizim inancımızda.Sen Gayri Müslümsin karışma bizim itikadımıza.Herkes kendini neyin yücelteceğine kendi karar verir sana akıl danışmadık.

egosunu tatmin etmek ve içindekileri dökmek için açmış konuyu. ataları o kadar kütüphaneyi yakıp yıkmasaymışda iki satır bişey okuyabilseymiş keşke

• quote:

Orijinalden alıntı: Albert Enişten

quote:

quote:

Kendi kendine gelin güvey olma koçum. Ben adamın islam düşmanı olduğunu bilmiyordum , o mesajını görmeden sorular sormuştum. Şimdi İslam düşmanı adama Osmanlı'yla , Türkiye ile sorular sormam ne kadar doğru olur? Ne kadar tarafsız cevap alırım? Önce İslam'a , sonra Osmanlı'ya hakaret etmeyeceği ne malum?

Söz konusu vatan , milet , din , bayrak ve ecdad olunca kendimi hiç tutamam anında parlarım. Kötü bir huy olabilirim ama naparsın.

Ben hazar diyorum osmanli nerden cikti. Hazar Turklerinin yoneticileri Yahudi. Halkinda da her dinden insan var. Ama bunun simdi mogollarla veya mogolistan ile ne ilgisi var ? Hazarlar azerbaycanin orda yasamis, mogollar ta orta asya da. Lise bilgisi bunlar

Su yakmis yikmis diyen arkadaslara da, Cengiz Han dunyanin gordugu en buyuk askeri dehalarindan birisidir. 1000 yil onceki seyle gunumuzdeki bir kisiyi barbar diye suclayip kucuk gormek de terbiyesizlikten baska birsey degildir.

• istanbul üniversitesinde mi okuyosun okulda bi moğol çocuk vardı
  • Bilmiyorum hocam ama savaşların çoğun da kullanılıyordu ateşli ok bildiğim kadarıyla ve bunun la ilgili olarka ateşli ok diye kayan yıldız ve meteorlara diyorlardı belki onlardan esinlenip yapmış olabilirler tam bilgim yok.

Hocam şuan %25-30 civarı göçebe olarak Moğolcası GER olan Türkçesi Boz üy denen çadırlarda yaşıyorlar. Dediğim gibi kışarı aşırı soğuk olduğundan yaşamak da zor oluyor.

Evet dostum. Cengiz Han bizim için çok önemli bir lider. ve buralarda halen insanlar geleneklerini yaşatmaya çalışıyor.

Kızılderililer Türk değil sadece onlarda orta asyada yaşamış bir kabile bering boğazındaki buzullar erimeden önce amerika kıtasına göç etmişler.

Ben Türkleri severim ama sen gelip burada kendi ırkını küçültürsen sana diyebilecek bişe yok. Ayrıca emin ol senden daha objektifim en azından benim dinime mensup olmayan birine hedö hödü pis kaka demem bar bar mış kütüphane yakmışmış güldürmeyin beni Türk ve Moğollar bir arada savaştı hep o kütüp haneleri Türkler ve Moğollar birlikte yaktı gelipr bana burada hedö hödü yapamazsın saygı duycasın önge.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Albert Enişten

quote:

quote:

Ben hazar diyorum osmanli nerden cikti. Hazar Turklerinin yoneticileri Yahudi. Halkinda da her dinden insan var. Ama bunun simdi mogollarla veya mogolistan ile ne ilgisi var ? Hazarlar azerbaycanin orda yasamis, mogollar ta orta asya da. Lise bilgisi bunlar

Su yakmis yikmis diyen arkadaslara da, Cengiz Han dunyanin gordugu en buyuk askeri dehalarindan birisidir. 1000 yil onceki seyle gunumuzdeki bir kisiyi barbar diye suclayip kucuk gormek de terbiyesizlikten baska birsey degildir.

Sen ne diyorsun anlamıyorumki. Beni hangi dinden oldukları ilgilendimez. İnançlarına saygı duyarım. Benim sorunum gayrimüslümlerle değil İslam düşmanı gayrimüslimlerledir!

Zedeleyici sözler kullanarak (islam denen şey) (Türkler olmasaydı İslam olmazdı) gibi cümleler kullanarak mileti kışkırtmak adamlık sayılıyor da , ona karşılık vermek mi hadsizlik!? Sorunu birazda kendinizde arayın.

• abi bu nası bi konudur nası saçma mesajlardır adam ben moğolum soru soruyun demiş siz gitmiş tarihi açmışsınız adama ne size ne abi yaşanmış olmuş birşey burdaki hiç birimizin orda olup yapmadığı bişey üzerine niye birine bişey yüklemeye veya tartışma yaratmaya çalışıyosunuz bilgi için felan demeyin bana kör karga anlar ordaki iğnelemeleri karşınızdakilerin sizden daha farklı veya daha büyük insanlar olabilceğini unutmayın tarafınızı bu kadar belirtmiyen lütfen
  • quote:

Yok dostum. Moğollar her yerde.

Türkler islamı yaymış ve yüceltmişlerdir boş yapma kendi tarihinden haberin yok gelip bana laf yapmaya çalışıyorsun.

Bilmişlik taslama , aklının almayacağı kadar bilgim var merak da etme.

Ben Türkler İslam'ı yaymamış mı dedim? Yoksa "Türkler olmasaydı İslam denen şey olmazdı" cümlesini kastetmene mi karşı çıktım? Okuduğunu anlama konusunda pek iyi değilsin sanırım. Biraz daha Türkçe kitap okursan daha iyi olur en azından boş konuşmuş olmazsın.

Senin için İslam hiçbir şey ifade etmiyor olabilir ama bizler için en kutsal ögedir İslam! Ve onu sadece Allah'ın istemesiyle yayılıp devam ettirilebilir , biz Türkler ise aracı olarak buna şereflendirilmişizdir.

Buna inanmıyor olabilirsin ama bizim inancımızı alaya alamazsın. Alırsan karşılığını da alırsın.

• ağır troll, moğolların kesip biçtiği Türklerin üzerine, cumhuriyetin ilk yılları cengiz han denen moğol Türklerin atasıdır diye millete dikte etmeye çalıştılar yıllarca. bu da kafayı yemiş bi moğol hayranı herhalde. bildiğin Türk düşmanı troll.
  • Moğolların Türkler ile aynı kandan olduğunu biliyorlar mı ordakiler?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackEagle03 -- 31 Ocak 2014; 2:27:51 >
  • Kimse size Cengiz Han sizin atanızdır demedi bunu kendi kendinize yamamya çalışmışsınız ve sonra Moğollar katil barbar Türk düşmanı vb hikayeler uydurmuşsunuz kendi kendinize. Diyorum ya Moğol İmparatorluğun adı. Ama İmparatorlukta biz azınlıktık siz daha çoktunuz yani bu katil olayı başlı başına saçmalık o zaman Türkler da bar bar katil Çünkü Tarih te Türk devleti hep birbirini kesip biçmiştir.

2. Olarak sen Türk doğmak kaderdir ama din seçimdir. Türkler olmasa araplar o dini yayabilicek miydi? size arap yaşam ve kültürünü din diye yamamışlar hala uyuyun siz.

Teşekkürler dostum.

Ayrıca dostum GERler öyle dandik çadırlar gibi değil yapıldığı maddeye göre gayet sıcak tutabilir. Bir apartman dairesinden daha rahat olabilir. Zaten genelde bozkır hayatı yaşayan insanlar hayvancılık ve tarım ile uğraşmak zorunda et bedavaya gelir ne güzel.

• Tabi ki biz Türkleri çok severiz tarihimizden aynı yerde aynı şekilde aynı kültürde yaşayışımızdan zaten burada pek çok Türk yaşıyor duha tuva uygur. Ama halen Moğollar Türk düşmanı diyen insanlar var araştırmadan etmeden geliyorlar konuşuyorlar. İşte bu sebepten Moğollar anadolu Türklerinden nefret edebilir ama kazakh uygur kırgızhlarla hiç bir sorunumuz yok çünkü onlar bize barbar katil gibi şeyler söylemiyorlar aksine çok seviyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3A3C20BC2 -- 31 Ocak 2014; 2:42:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: .GalataSaray.

MOĞOL. şimdide sen yanılıyosun.Türkler İslam'ın bayraktarlığını yapmış bir kavim ve müslüman bir kavim nasıl oluyorda araplar ve müslümanların düşmanı oluyormuş...

Biraz araştırırsan müslüman olmayan türklerin emeviler tarafından nasıl öldürüldüğünü görürsün
  • Birde Moğollar Mete,Kürşad,Cengiz,Timur,Gökhan gibi Türkçe isimler kullanıyorlar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackEagle03 -- 31 Ocak 2014; 2:54:33 >
  • Hocam bakma arap meraklılarına sen, Türk ve Moğol öz kardeştir. Cengiz Han'ın yaptıklarından Moğolları sorumlu tutanları bilgilendirmek isterim ki, Moğol Ordusunun %85'i Türk kökenlidir ve Cengiz Han'ın en kudretli komutanı Subutay Türk oğlu Türktür. Her ne kadar Anadolu Türklüğü biraz araplaşsa da, Orta Asya'daki Türklerle kültürel bağınızın hala sürdüğünü bilmek çok güzel.

Bu arada, Kazakistan'daki kartal ile avlanma Moğolistan'da da var mı, varsa ailende ilgilenen var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi göbek deliği pamukçuğu -- 31 Ocak 2014; 3:01:56 >
  • Yere dusen cekik gozluleri ne yapiyosunuz

• O değil bu yaz Bi tane Uygur görmüştüm bende.konustuk ettik.hoş kızdı vesselam.ismini hatırlamıyorum ama turkçe,bişeydi.misal rahmet teşekkürler demekmiş. Vs vs ama hatun bildiğin millattan önce gelmiş

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.