Şimdi Ara

MOĞOL'UM BEYLER SORULARI ALIYIM. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
4
Favori
5.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Anadolu hakkında ne biliyorlar?
    Türkçe ile benzerlikler varmı ortak kelime vs ?
  • Bu forumdaki tek moğol benim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dombıra'dan kimse bahsetmemiş :) bilir misin sen bro? :) ben arada bir dinlerim... (ezgisi hoş geliyor bana)

ayrıca burda herkes birşeyleri savunmuş... yok araplar yok türkler yok bilmem ne... hatta milletinin geçmişi yüzünden moğol'u suçlayan bile olmuş :)

anlamadığım olay şu.... (türkler herhangi birine nedensiz sebepsiz zarar verselerdi... ya da yüz kızartacak bir suç işleselerdi ) şimdi beni türk olduğum için neden suçlasınlar ki... ben mi yaptım... biraz empati yapın öyle yazın şuraya.... (adamı nedensiz suçlamayın..)

bir de arap hayranları var... bunlara cahil demekten öte geçmek istemiyorum.. (sonu genelde banla bitiyor...)
  • Gobi Çölü ne harika bir yerdir ya :)
  • Eskiden herkesin çekindiği bir ırktı Moğollar, kim söylemişti hatırlamıyorum ama laf şöyle birşeydi; "Eğer Moğollar olmasa Dünya şu an 200 yıl daha ilerideydi."
    Gittikleri her yeri yakıp yıktılar, bilgi belge bırakmadılar, astroloji gözlem evlerinden din merkezlerine kadar heryeri yok ettiler. İlahi adalet diyeceğim, şimdi hallerine bakın.
  • SS'lerin ile güvenirliğini arttırsaydın keşke, soru soracaktım ama sana ait seni kanıtlayan birşeyler göremedim o yüzden şuanda gözümde sadece moğol hayranısın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .GalataSaray.

quote:

Orijinalden alıntı: Eostre

quote:

Orijinalden alıntı: .GalataSaray.

Ulan pespaye herif.İslam'la ve diniyle her yerde gurur duyan türklere sataşmak için mi açtın konuyu ?Türkler tam 1000 sene Osmanlı ve Selçukluyla dünyaya hükmetti Müslümanken.Kafirken kaç sene sürmüş kurdukları devletler ?Senin Moğol İmparatorluğun kaç sene sürdü ?Dünya'nın en uzun süre süper gücü olmuş insanlar Müslümanlardır.Matematiğin temellerini biz attık,tıbbın temellerini biz attık,Dünya'nın yuvarlak olduğunu ilk biz söyledik Avrupalılar Müslümanlardan öğrendi ve kendilerine mal ettiler.Şuan zayıfsak şöyle böyle diye arkamızdan iş çevirme neymiş Türkleri çok severmişte bilmem ne de...Bak en başta seni savundum seni,adamın ne suçu var gelmiş butaya kültürünü anlatıyor dedim.Ama sen sınırları aştın...İnsanların yüzüne söyleyemeyeceğin lafları sanal ortamlarda kusma.

Kafirken kaç sene sürmüş devletler diyor, 1400-1500'lü yıllar ile 600-700'lü yılları mı karşılaştırıyorsun

Birde gülücük koymuş komik çocuk.Tarih ilerledikçe süper güç olma süresi uzayacağını var sayıyorsan İngiltere kaç sene süper güç kaldı ?Amerika yüzyılın sonuna kadar süper güçlüğü Çin'e devretmesi bekleniyor kaç sene kaldı ?Hala bizim rekorumuzu yakalayan yok yeryüzünde.

tabi canım 1000 sene dünyaya hükmetmişiz, koskoca imparatorluk çökerken de dünyaya hükmediyorduk demi

• Bence bizim orta asyadakilerle kırgızlarla özbeklerle moğollarla falan hiç bi bağımız yok hiç benzemiyoruz arkadaş Türkiye Türkleri asimile olmuş yunan+bulgar+arap+ermeni vs vs karışmışız...
  • Yakında Türküm soruları alayım konuları görürsek şaşırmayalım
  • Hocam öğretmenlik yaptığım okulda bir arkadaş var kazak. Ancak moğolistanda doğmuş büyümüş. Yani moğol kültürü ile yetişmiş. Malum ülke MONGOL olarak geçiyor. Ona sorduğumda cevap alamadım bilgisi yokmuş.
    Mongol genetik bozukluk sonucu çıkan bir hastalık. Hastalık da denmez de işte bir nevi hastalık. Acaba neden mongol demişler? Bir bağlantısı var mı ?
    Behçet hastalığı var mesela tıp literatüründe ve bu hastalığı Bizim Türk Doktorlarımızdan Hulusi Behçet bulduğu (teşhis) için adı behçet hastalığı olmuş. Buna benzer bir hikayesi var mı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MOĞOL.

Kardeşim öncelikle öğrenci olarak asla gelmeyi düşünme çünkü yurtlar çok dandik 10 kişi falan kalan insanlar var. Ayrıca kızlı erkekli kalıyorlar cinsiyet ayrımı yok. Kiralar oldukça pahalı ayrlık 400 500 $ gibi. Kışları oldukça zorlu geçiyor -40 dereceye kadar çıkabiliyor. Suç oranı oldukça yüksek internet ve televizyon kullanımı varla yok arası birşey burada halen bir göçebe hayat söz konusu. Bozkır hayatı yaşamak için güzel fakat gerçekten zorlu ama genelde yaşanıcak bir ülke değil diyebilirim.

Soğuk olduğu için genelde bol bol tüketiyoruz diğer içkilerden daha farklı bir kafası var anlatılmaz yaşanır kardeşim.

@MağaraAdam
    100% Moğol.
    @-berkay-
    Türkiye'de yaşıyorum Moğolistan'dan daha çok seviyorum...

@Nice Beach
    Güreş konusunda üstümüze yoktur sumo güreşince dünya 1. liklerimniz var. Yani zor kardeşim.

@xan7hos
    Khöömei diyoruz ona. Türk ve Moğol kültürün de yaygın...

Forumda başka milletlerden insanların olması dürüstçe soruları cevaplaması çok güzel bir şey iyiki burdasınız hocam

• 6 ay darhan'da kaldım - 47 yi gördüm 2 ay sonrada erdenete gidiyorum.
  • zmax kullanıcısına yanıt
    Ben Kırgızistanda doğdum ve 8 yaşıma kadar orada kaldım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @EsadSamil ben eksin gideceğim türkistan veya kırgızistan Türkiye Türklerine sempatileri felan varmıdır nedir durum?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Willy Willie

atalarının barbar katiller olmasından utanç duyuyor musun?

Bir başkasının yaptığını başkasına mâl edemezsin. Söz konusu katliamsa bunu her devlet her millet yapmıştır önemli olan tekrarlanmaması.
  • Geçmiş geçmişte kalmıştır , Moğolları sevmem.Ayrıca gelmişsin Türk ile Moğol'un kardeş olduğunu söylersin.Alakamız yok sizinle.Kurt ile başka şeyleri karşılaştırma.Türkiye Halkı Lazı , Çerkesi , Gürcüsü , Macırı , Kürdü vb halklarıyla bir bütündür.Türkiye 1923'te kurulmuş ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bize emanetidir.Atesti,Hristiyanı,Müslümanı hepsiyle bir bütün.Moğollar kadar dünyaya zarar veren bir Nazi Almanya'sı var birde siz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nice Beach

Medieval 2 total war'da moğollar bela oldu. Zayıf noktalarımız nelerdir ? Sizi nasıl yenebilirim ?

Moğol askerleri toplu birliklere ve atıcı birliklere karşı dayanıksîzdır. Ne yap ne et yakın dövüşten kaçın. Bol bol süvari bas. Süvarilerden başka şansın yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yecüc ve Mecüc o taraftan çıkacak diyorlar. Bilginiz var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphace -- 31 Ocak 2014; 13:57:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerim35

Tam blokluk konu Arap aşıklarına bir bir ban

Hocam bu adamlarla zaten konuşamazsın benim de 2 konum bu baltalar yüzünden baltalandı.. :) @MOĞOL.
  • Geç kalmışsın suikastçi yetiştirip sana saldırana kadar yok edebilirdin onları.Neyse artık yapman gereken köprü savaşları bol bol

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.