Şimdi Ara

MOĞOL'UM BEYLER SORULARI ALIYIM. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
4
Favori
5.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son zamanlarda aranan birşey old.nu görünce hemen yeni hesap açtın.Amacın ne kardeş
  • Cengiz değil de Chinggis,Batukhan,Temur ismini kullanıyorlar. Genelde Moğolca,Çince ve Rusça isimler.

+1 talas ve curcan katliamları.

Bunun cevabını daha önceden vermiştim hocam Moğol ve Türk kültürü birbirine çok benzer evet bizde de kartal ile avlanma var hatta ayı bile avlıyorlar. Bozkır kültürü olanlar da yaygın yani kartal falan evcilleştirme. Ayrıca biz de GER sizde Boz üy. Kardeş olduğumuza halen inanmayanlar var. Ailem ile birlikte Türkiye'de yaşıyorum şuan ama sık sık gitmeye çalışıyorum.

Ayrıca biz de Türkler gibi çok misafirperverizdir mesela bozkırlarda yaşayanlar misafire birşey ikram ederken önce tadına onlar bakar sonra misafire ikram ederiz çünkü geçmişte insanları zehirleyerek öldürmeye çalışmışlardır.

• İmzanda Tanrı, Ök-Ük, Türk yazıyor.

Muhtemelen Türkçü bir arkadaşımızsın, kendini moğol gibi göstermen çok saçma dostum.

Türksün işte burda doğup burada yetişmişsin, her şekilde belli ediyorsun Türk olduğunu cümlelerden, neyin çabası bu.

Memnun oldum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wntd1903

quote:

Orijinalden alıntı: .GalataSaray.

quote:

Orijinalden alıntı: MOĞOL.

Açıkcası ben arapları sevmem dostum. Osmanlı'da da bu böyleydi araplar Türkleri sevmezdi çünkü Osmanlı Türklük bilincini yok etmeye çalıştı islamla beraber araplığı empoze etmeye çalıştılar ama dediğm gibi araptan dost olmaz mesela bizde Türklerle beraber müslüman olduk çünkü Türkler müslümanlığı seçti ve biz de azınlık olduğumuz için aralarında kaynayıp gittik. Ama dediğin doğru İslam Türkü yüceltemez Türk islamı yüceltti Türkler olmasa islam diye birşey şuan olmayabilirdi. Bu konular da daha yatkın arkadaşlar vardır eminim.

Ben Müslümanım.Müslümanlar kardeştir bizim inancımızda.Sen Gayri Müslümsin karışma bizim itikadımıza.Herkes kendini neyin yücelteceğine kendi karar verir sana akıl danışmadık.

egosunu tatmin etmek ve içindekileri dökmek için açmış konuyu. ataları o kadar kütüphaneyi yakıp yıkmasaymışda iki satır bişey okuyabilseymiş keşke

iyi de ataları yanlış yaptıysa bu arkadaşın suçu ne? Bizim atalarımız hiç mi kötü bir şey yapmadı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• buralarda bi laf vardır moğol no ss no güven
  • quote:

Kimse size Cengiz Han sizin atanızdır demedi bunu kendi kendinize yamamya çalışmışsınız ve sonra Moğollar katil barbar Türk düşmanı vb hikayeler uydurmuşsunuz kendi kendinize. Diyorum ya Moğol İmparatorluğun adı. Ama İmparatorlukta biz azınlıktık siz daha çoktunuz yani bu katil olayı başlı başına saçmalık o zaman Türkler da bar bar katil Çünkü Tarih te Türk devleti hep birbirini kesip biçmiştir.

2. Olarak sen Türk doğmak kaderdir ama din seçimdir. Türkler olmasa araplar o dini yayabilicek miydi? size arap yaşam ve kültürünü din diye yamamışlar hala uyuyun siz.

Teşekkürler dostum.

Ayrıca dostum GERler öyle dandik çadırlar gibi değil yapıldığı maddeye göre gayet sıcak tutabilir. Bir apartman dairesinden daha rahat olabilir. Zaten genelde bozkır hayatı yaşayan insanlar hayvancılık ve tarım ile uğraşmak zorunda et bedavaya gelir ne güzel.

MOĞOL'UM BEYLER SORULARI ALIYIM.

MOĞOL'UM BEYLER SORULARI ALIYIM.

Ulan pespaye herif.İslam'la ve diniyle her yerde gurur duyan türklere sataşmak için mi açtın konuyu ?Türkler tam 1000 sene Osmanlı ve Selçukluyla dünyaya hükmetti Müslümanken.Kafirken kaç sene sürmüş kurdukları devletler ?Senin Moğol İmparatorluğun kaç sene sürdü ?Dünya'nın en uzun süre süper gücü olmuş insanlar Müslümanlardır.Matematiğin temellerini biz attık,tıbbın temellerini biz attık,Dünya'nın yuvarlak olduğunu ilk biz söyledik Avrupalılar Müslümanlardan öğrendi ve kendilerine mal ettiler.Şuan zayıfsak şöyle böyle diye arkamızdan iş çevirme neymiş Türkleri çok severmişte bilmem ne de...Bak en başta seni savundum seni,adamın ne suçu var gelmiş butaya kültürünü anlatıyor dedim.Ama sen sınırları aştın...İnsanların yüzüne söyleyemeyeceğin lafları sanal ortamlarda kusma.

• Turkleri severmiş ama kullandiği laflara bak sincabin...

• seni burda yazdıran yönetici, admin var ya, ben ona yanıyorum. la fa la sol. kayahanın şarkısıdır.
  • quote:

Ulan pespaye herif.İslam'la ve diniyle her yerde gurur duyan türklere sataşmak için mi açtın konuyu ?Türkler tam 1000 sene Osmanlı ve Selçukluyla dünyaya hükmetti Müslümanken.Kafirken kaç sene sürmüş kurdukları devletler ?Senin Moğol İmparatorluğun kaç sene sürdü ?Dünya'nın en uzun süre süper gücü olmuş insanlar Müslümanlardır.Matematiğin temellerini biz attık,tıbbın temellerini biz attık,Dünya'nın yuvarlak olduğunu ilk biz söyledik Avrupalılar Müslümanlardan öğrendi ve kendilerine mal ettiler.Şuan zayıfsak şöyle böyle diye arkamızdan iş çevirme neymiş Türkleri çok severmişte bilmem ne de...Bak en başta seni savundum seni,adamın ne suçu var gelmiş butaya kültürünü anlatıyor dedim.Ama sen sınırları aştın...İnsanların yüzüne söyleyemeyeceğin lafları sanal ortamlarda kusma.

Kafirken kaç sene sürmüş devletler diyor, 1400-1500'lü yıllar ile 600-700'lü yılları mı karşılaştırıyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: Eostre

quote:

Kafirken kaç sene sürmüş devletler diyor, 1400-1500'lü yıllar ile 600-700'lü yılları mı karşılaştırıyorsun

Birde gülücük koymuş komik çocuk.Tarih ilerledikçe süper güç olma süresi uzayacağını var sayıyorsan İngiltere kaç sene süper güç kaldı ?Amerika yüzyılın sonuna kadar süper güçlüğü Çin'e devretmesi bekleniyor kaç sene kaldı ?Hala bizim rekorumuzu yakalayan yok yeryüzünde.

• Tam blokluk konu Arap aşıklarına bir bir ban

• quote:

quote:

quote:

Birde gülücük koymuş komik çocuk.Tarih ilerledikçe süper güç olma süresi uzayacağını var sayıyorsan İngiltere kaç sene süper güç kaldı ?Amerika yüzyılın sonuna kadar süper güçlüğü Çin'e devretmesi bekleniyor kaç sene kaldı ?Hala bizim rekorumuzu yakalayan yok yeryüzünde.

Ne ecdadmış ya bir türlü vazgeçemiyorsunuz geçmişte yaşamaktan. Osmanlının süper güç olduğu zamanlar 1450-1650 arası 600 yıl süper güç falan değil. İlk 200 yıl beylik son 200 yılda gerileme dönemi. Bir ömür sayıklanacak birşey var mı? Yok. Müthiş başarıları olabilir ama yıkılırken anadoluda bir çakılmış çivi olmaması da bugün yaşadığımız sıkıntıların temel sebeplerinden.

• quote:

quote:

Açıkcası ben arapları sevmem dostum. Osmanlı'da da bu böyleydi araplar Türkleri sevmezdi çünkü Osmanlı Türklük bilincini yok etmeye çalıştı islamla beraber araplığı empoze etmeye çalıştılar ama dediğm gibi araptan dost olmaz mesela bizde Türklerle beraber müslüman olduk çünkü Türkler müslümanlığı seçti ve biz de azınlık olduğumuz için aralarında kaynayıp gittik. Ama dediğin doğru İslam Türkü yüceltemez Türk islamı yüceltti Türkler olmasa islam diye birşey şuan olmayabilirdi. Bu konular da daha yatkın arkadaşlar vardır eminim.

Ben Müslümanım.Müslümanlar kardeştir bizim inancımızda.Sen Gayri Müslümsin karışma bizim itikadımıza.Herkes kendini neyin yücelteceğine kendi karar verir sana akıl danışmadık.

Muslumanlar kardes mi?
    Savasin ortasinda bize yardim etmemeleri kardeslik
    Birbirlerini oldurmeleri kardeslik
    Cahillikleri kardeslik
    Bunlar mi kardes boyle kardesim olsa kellesini vururum

• Bende müslümanım AMA MOĞOL'un islamiyetin yayılışı konusunda Türklerin rolü düşüncelerine sonuna kadar katılıyorum. Müslümanlık araplara kalsaydı şu an tamamen yozlaşmıştı. Şu an bile yaptıklarını görmüyor musunuz? Kafa kesmeler, taşlamalar .vs. Sahabe mezarlığını bile talan etmişlerdir. Çoğu kişi bu adamların yaptıkları yüzünden müslümanlığı yanlış tanıdı ve anladı. Müslümanlığın yayılmasında ve korunmasında Türkler önemli rol oynamıştır.
    Türklerle ilgili ayet ve hadisler vardır araştırabilirsiniz.
  • Müslümanlığa birleştirilmiş olarak hala müslümanlık öncesi zamanlardan kalma bazı adetlerimiz olması aslında arkadaşı doğrular niteliktedir neden kızdığınız pek anlamıyorum.

Ölülerin ardından 7. 40. vb günlerde toplanıp dua okumak önemli bir şey olduğunda adak adamak vb. bir çok adetimizin müslümanlıkla aslında alakası bile yoktur bu olaylar genellikle müslümanlık öncesi inançlarımızla alakalı.

Şu anda Anadolu da yaşayan müslümanlar olabiliriz fakat geldiğimiz yeri ve eski inançlarımızı reddetmenin gereği yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Treth -- 31 Ocak 2014; 8:56:13 >
  • Beyler anlamıyorsunuz yahu.

Bu adam moğolsa ben de anglosaksonum.

Risk budur.
  • @MOĞOL. moğolların barbar olduğunu söyleyenlerin dediğine takılıp üzülmeyin hocam bunun sebebide
    Bize lisede propaganda tarih gösterdiklerindendir yok moğollar sadece yakıp yıkan barbarlardır,
    türkler yücedir hiç birbirleri öldürmemiş hiçbir yeri yakıp yıkmamış vb,
    benim merak ettiğim moğolistan nufusunun neden bu kadar az oluşu türkiyenin 2 katı kadar toprakta 2.5 milyon insan var ülkenin yarısı gobi çölü olduğu için mi?
  • @FRoGKaTa

Devletin çöküşündeki büyüksebeplerden biri de hain kumandanlardır.Son dönemde,Abdulazizi,Abdülhamid II dönemlerinde devlet erkanında mason satılmışların etkisi yadsınır mı ?Libya'yı İtalyanlara savşmadan satan kumandan anlatıldı mı tarih derslerinde hayır!Neden ?Suçu padişaha yükle ki Osmanlı kötülensin.Bu işler derin işler orta okul lisede öğretilen resmi tarih martavalları üzerine tarih konuşulmaz.
    @Di3Young
    Cahil olan sensin ki ordularımızda şehit olan binlerce arabı bir kalemle sil Şerif Hüseyinin arkasına takılan 500 bedevi isyancıya Araplar bize İsyan etti de ve ingiliz propagandasına kan !İngilizler o zaman Araplara gidip Türkler şöyle böyle diye ayırmaya uğraştıral(Şerifin bir kaç adamı hariç Arap isyanı palavradır)şimdide sen gibileri kandırıyorlar amaç müslümanlar bir olmasın
    @underdog
    Irkçısın.Araplara kalsaydı bilmem ne!Sen Arabı beğenme,Arap seni beğenmesin,Malezyalı Müslüman ikinize birden çelme taksın !Kime hizmet edecek bu görüşlerin!Görmez misin gavur ne kadar düzenli bir birlik oluşturmuş!Bu zelil halimizin müsebbibi senin gibiler!Evet eğer şeriat uygulanıyorsa kafa de kesilir,recm de yapılır.İlk önce bi bak Ayetlerde şeriat var mı?nerden geliyor,sonra İslam adına ahkam kes.Evet bazı gruplar İslam'ı yanlış tanıttılar,hatalar yaptılar özellikle bazı terorist denen örgütler.

@Treth
    Geldiği yeri redden yok.Eski inanç diye bir şey olmaz inanç İslamdır.Ancak adetler olabilir.İslama'da olmayan,sonradan girmiş bir şey varsa o da bidattır,bidat ateştedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrikçiler -- 31 Ocak 2014; 9:40:32 >

• quote:

@FRoGKaTa

Devletin çöküşündeki büyüksebeplerden biri de hain kumandanlardır.Son dönemde,Abdulazizi,Abdülhamid II dönemlerinde devlet erkanında mason satılmışların etkisi yadsınır mı ?Libya'yı İtalyanlara savşmadan satan kumandan anlatıldı mı tarih derslerinde hayır!Neden ?Suçu padişaha yükle ki Osmanlı kötülensin.Bu işler derin işler orta okul lisede öğretilen resmi tarih martavalları üzerine tarih konuşulmaz.
    @Di3Young
    Cahil olan sensin ki ordularımızda şehit olan binlerce arabı bir kalemle sil Şerif Hüseyinin arkasına takılan 500 bedevi isyancıya Araplar bize İsyan etti de ve ingiliz propagandasına kan !İngilizler o zaman Araplara gidip Türkler şöyle böyle diye ayırmaya uğraştıral(Şerifin bir kaç adamı hariç Arap isyanı palavradır)şimdide sen gibileri kandırıyorlar amaç müslümanlar bir olmasın
    @underdog
    Irkçısın.Araplara kalsaydı bilmem ne!Sen Arabı beğenme,Arap seni beğenmesin,Malezyalı Müslüman ikinize birden çelme taksın !Kime hizmet edecek bu görüşlerin!Görmez misin gavur ne kadar düzenli bir birlik oluşturmuş!Bu zelil halimizin müsebbibi senin gibiler!Evet eğer şeriat uygulanıyorsa kafa de kesilir,recm de yapılır.İlk önce bi bak Ayetlerde şeriat var mı?nerden geliyor,sonra İslam adına ahkam kes.Evet bazı gruplar İslam'ı yanlış tanıttılar,hatalar yaptılar özellikle terorist denen örgütler.

@Treth
    Geldiği yeri redden yok.Eski inanç diye bir şey olmaz inanç İslamdır.Ancak adetler olabilir.İslama'da olmayan,sonradan girmiş bir şey varsa o da bidattır,bidat ateştedir.

tebrikler.

• quote:

quote:

quote:

La saçma sapan konuşmayın.Osmanlı bile 100 seneden uzun hükmetmedi dünyaya , ne 1000 senesi ?

Senin rekor dediğini Roma İmparatorluğu yaptı.Git biraz tarih oku , ortaokul tarih bilgisiyle gelmiş laf anlatıyor millete.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.