Şimdi Ara

Modifiye Ne Demek ?! [ Görüşler ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aslında Sorunun Cevabı Basit ama Çoğu kişi yanlış biliyor buda yanlış bilinçsizenmeden geliyor herhalde. Son zamanlarda görüyrum Tofaş,anadol,tipo,vb ... Tarzı araçlar için değmez para harcanmaz modifiye o arabayamı yapılır tarzında bazı sorular ustunden polemikler doğuyor. Bu Topiği bi bakıma herkes modifiye hakkında ne biliyor ve ne düşünüyor bunu öğrenip yanlış bilinen kuramları yıkıp doğruları gösterme amaçlı açtım.

Açıkçası Benim Bildiğim Modifikasyon Nam-ı Diğer Modifiye ( MOD ) İşlemi ve Uygulamaları Yaşını almış araçları tekrardan kazanmak amacı ile yapılan birtakım performans ve yaşı gereği eskiyen gövdesinide yenileyerek tekrardan kullanma amaçlı yapılan işlemlerin Bütününe Modifiye denir.

Gerçi Günümüzde Bu Modifikasyon işlemi çok tutmuş Son Model Araçlarda bile uygulanır olmuştur. Hatta Jeep lerde Milyarlık ve Trilyonluk arabalarda bile özel Modifikasyon şirketleri çizerlerle çalışıp aracın çehresini değiştirmek için çalışıyorlar.

Şimdi Tüm Bunları Göz Önünde Bulundurursak Bizim Eskiyen Yaşını Almış araçlara uyguladığımız veya uygulanan mod işlemleri gereksiz mi oluyor Dostlar ? Onları Eski Pis veya Artık Beğenmediğimiz Görünümünden Kurtarıp Yeni Görünümler Vererek Belki Motoru ile de oynayarak yeni araba alacagımız mebla lara aracımızı değişik makinelere dönüştürmek mümkün. Bu Sebepten Herkes İstediği Araçlara Mod Uygulayabilir.

Ha Olduda Adam 60-70 Milyar Toplayıp Sıfır araba alacağı yere Eski arabasını Baştan aşağı yenileyerek tekrar kazandırırsa Buna da kimse karışamaz sonuçta para aracın sahibinindir. Ve Harcama Lüxüne Sahiptir.

Umarım Kırılmamışınızdır. Gerçi Kıracak Cumleler Sarfetmedim ama Bu konuyada Bakış açımı Dilegetirmem Lazımdı .

Sevgi İlen Kalınız;
    Saygılarımla
    Ozdamar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf -- 30 Haziran 2006; 3:23:05 >

• yorum yapmayacağım,sözlükten modifikasyonun ve modifiye nin anlamlarını kopyalıyorum

modification ;

1. değişiklik, degişiklik, biraz değiştirme, tadil.
    2. değiştirme. değişiklik.

modify ;

1. gram, nitele/değiştir, tamlamak, nitelemek, modifiabledeğiştirilebilir, nitelendirmek; azaltmak, ılımlı yapmak, hafifletmek; biraz değiştirmek, tadil etmek, tebdil etmek, bir şeyde değişiklik yapmak.
    2. değişiklik yapmak. değiştirmek.
  • türkiyede modifiye yapılan arabaların çoğu şehir içi kullanım için tasarlanmıştır.
    ama bizim krolar 2 zımbırtı yapıp,dıptıs dıptıs gezmek için yaparlar,
    bence asıl modifiye bu değil
  • Modifiye budur Ölünün dirilişi
     Modifiye Ne Demek ?!  [ Görüşler ]

Modifiye Ne Demek ?!  [ Görüşler ]

Modifiye bana göre bir yaşam stilidir Neyle ilğiliyseniz hobi olarak onu geliştirmeye istediğiniz şeklile getirmeye çalışırsınız
    Arabacılıkta ise bununyeri bütün hobilerden başkadır bilmiyorum başka bir hobim yok o yuzden böyle konuşuyorum
    Arabacılık Aşktır Belki eşinizi bile kıskandırır
    Aslında modifikasyonun Belli bir anlamıda yok @emre nin dediği gibi yapılan yenileme geliştirme demek

Kimisi diyor ya benim için "Eşşeğe Altın semer vursan Eşşek Gene Eşşektir"
    Eşşek te olabilir başkaları için Tırtıl da Ama benim için Tay
    Tipo yu Yaptıgımdan beri 2004 model Meganımı daha hiç yıkatmadım unuttum bile git gel yapıyorum sadece
    İşte böyle bir şey
    Saygılar

• modifiye birinin bakıp dönüp tekrar bakabileceği bir eser ortaya çıkarmaktır
  • gerçek modifiye sedici kardeşin yaptığıdır.. arabayı her yyönden değiştirmek, diriltmektir..

bazılarının yaptığı gibi arabaya set yapıp camlara film çekmekte mod sayılabilir ama bana göre gerçek mod komple değişikliğe gitmektir.. otomobilin aslına sadık kalmadan, kendinden birşey katmaktır.
  • Modifiye arabanın kendine yakısanı giymesidir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    çok amaçlı otomobil ne demek?
    11 yıl önce açıldı
    Bu Fiorino ne güzel bişi ya
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • modifiye gelişimdir.her otomobil geliştirilebilir.ancak her arabaya bu gelişim yakışır mı değer mi bu her zaman tartışmaya açıktır

ancak tofaş(şahin demek istiyorsun heralde),anadol ve tipo yu yanyana yazmak başlı başına bir polemik.

beğenilmeyen tipo 1989 yılında tamamen bilgisayarla tasarlanmış ilk otomobillerden biridir.aerodinamik katsayısı 0.28cw dir

bazı tiplerinde otomatik klima ,airbag,abs falan bulunabiliyor.

yani aşağılanıcak bir otomobil değil. mod a deymez bilmem ne diyenler önce bir kullansınlar araştırsınlar.

sedici kardeşim araban hayırlı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sephiroth -- 30 Haziran 2006; 9:48:00 >
  • hiçbir araba için bu araba mod a değmez denilemez bence... dünya üzerindeki her araç modlanabilir, arabanın 3 4 katı para harcanabilir.. zevk meselesidir.. bunu kimse tartışamaz zaten..
  • quote:

Orjinalden alıntı: alysentr

hiçbir araba için bu araba mod a değmez denilemez bence... dünya üzerindeki her araç modlanabilir, arabanın 3 4 katı para harcanabilir.. zevk meselesidir.. bunu kimse tartışamaz zaten..

trabant denen aracı 200 hp ye çıkartıp değerinin 10 katı para harcasan.o gücü karşılayacak aerodinamik özelliği o kasaya verebilecek misin?

o aracı yolda tutup,güvenli fren mesafesi verebilecekmisin.?

her araç belli sınırlara kadar modlanır.gidip de sınırı zorlarsan seni eleştirenler çıkar.

sen kimse bana karışamaz benim zevkim istediğimi yaparım desende gelişmiş ülkelerde saçma sapan mod lu bir arac bırak tartışmayı ,trafiğe bile çıkaramazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sephiroth -- 30 Haziran 2006; 10:03:31 >
  • elbetteki bir sınır vardır.. ben sınır yok demedimki.. sadece her araç modlanabilir dedim.. ama bence bu sınır dediğin gibi performas modlamasında vardır.. ama görsel mod un sınırı hayal gücünle sınırlıdır..
  • benim gözümde modifikasyon şudur.
    aracın gücününe torkuna sürat ve yol tutuşuna vereceğiniz artılar veya işlevselliği ciddi boyutta artırılan üniteler modifikasyon olarak adlandırılır.
    ama iç kısmında konsola değişik ambiyanslar ilave etme tarzı şeyler benim nebzimde modifiye anlamına gelmez.
    vede gereksiz ilave ediliş anlamı olmayan yanlızca görsellik içeren amacına ulaşamamış tadilatlar ve ilavelerde bana göre modifikasyon anlamına gelmez. tabiki herkes bu tarz değişiklikler yapıp beğenebilir oda onun tercihidir.

artık günümüzde modifiye yaptım diyerek ortalıkta dolaşan okadar genç varki.
    ama çoğu yanlızca görüntüden öteye gidemiyen aracı ağırlaştırmaktan başka bir iişe yaramayan aksesuarlar zımbırtısıdır.

her ne kadar kelime anlamıylada modifikasyon değişiklik anlamınada gelse, bir koltuk kumaşı değiştrime veyahut arkaya hopaorlör atmanın benim gözümde modifikasyonlu araç denmesi için yeterli değil. o ancak müzik sistemini modifiye etmiş sayılabilir.
    ona bakarsak ertex yıllardır modifikasyonlu araç yapıyor. denebilir.

bir kaç örnek verirsek...
    +sedicinin aracındaki cantların eski halinden daha büyük çapa sahip olması bir artı getiren modifikasyondur.
    ama cantları boyatması için aynı şey söyleyemem.
    +yada çamurluk kenarlarındaki finler görselliktir. gerçek anlamında kullanılmadığı için buda bir modifikasyon sayılmaz.
    +ön tampon ve marşpiyeler yol tutuşunu artırmak için yapılmıştır modifikasyon sayılabilir ama farlar da eğer xenon değilde yanlızca siyah renge boyanmış çerçeve ve far kaşı ilavesi var ise bu bir görüntüdür.

yani benim için kelime anlamı değil araca ne kattığı işlevsel değer önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkes -- 30 Haziran 2006; 10:14:14 >

• Modifiye elindeki imkanlarla elindeki araca bir takım malzemelerle orjinalinden değişik bir hale sokmaktır....

bi cam filmide modifikasyondur full body kitte ve kimin ne yaptığına hiç kimse karışamaz.parası olan ister sıfır bmw alır ister şahini yapar bmw leri yer....kısacası bu arabayı neden yaptın yada neden bu kadar para harcadın gibi bir mantık olamaz beyler......
  • herkes kendine göre bşyler yazmıs, o zaman cvp cok basit..

"customization"
  • herneyse mod iyi birşeydir

hayırlı olsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: miraz.miraz

herneyse mod iyi birşeydir

hayırlı olsun

hayırlı olan ne?
  • modifiyenin watana millete hayırlı olması iyi olur diye yaw
  • çok abartılı olmadığı sürece modifiye harika bi olay.. bendeki civic öle mesela
  • İşallah yanlış düşünenler fikirlerini değiştirmişlerdir ama hala okuyorum değmez değmez peki neye değer ferrarilere mi anlamıyorum .
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ozdamar

İşallah yanlış düşünenler fikirlerini değiştirmişlerdir ama hala okuyorum değmez değmez peki neye değer ferrarilere mi anlamıyorum .

+1000
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.