Şimdi Ara

modemden sürekli ağdan düşme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • superonline 5 yıllık kullanıcısıyım, her yıl yaz ayında bir kez de olsa kesin rastladığımız bir arıza var. modemin dibindeyiz. telefonlarla tabletlerle internete bağlanamıyoruz. 2-3 saniyede bir bağlayıp atıyor wifi simgesi bir gidiyor bir geliyor modem ağdan düşürüyor sonra geri alıyor ( modemde tüm ışıklar sabit olması gerektiği gibi yanıyor 4 ışık da) jamerdan şüphelendi superonline teknik ekibi türk telekoma arıza kaydı bırakıldı. türk telekom sorunun binadan modeme gelen kabloda sorun tespit edildiğini dedi, kablo soğukdan dolayı dış yüzeyinde biraz soyulma var kabuğunda ama kopma gibi bir durum söz konusu değil sadece kablonun dış yüzeyi hava şartları nedeniyle soyulmuş? NOT : ( modeme en uzak odada sorunsuz bir şekilde internete bağlanıyoruz kafayı yemek üzereyiz 1 aydır bu sorunla uğraşıyoruz) eski seneler olurdu geçerdi şimdi geçmedi bir türlü sizce bu sorun neden kaynaklanıyor bilgisi olan arkadaşlar acil yardımınıza ihtiyacım var. bu yüzden superonline iptal edip turknete geçtim. ekipler kuruluma gelince soracağım bu durumu ( yeni modem aldım denedim sorun devam ediyor 😡) ama sizin yardımınıza acil ihtiyacım var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam banada oluyodu superonlinenin dandik modeminden şimdi xiaomi router 4 aldım kafam rahat

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hocam biraz daldan dala atlayarak yazmışsın pek anlayamadım sorununu. Şimdi senin modeminde internet bağlantısı varmı? Yani internetin mi kopuyor wifi bağlantın mı? Doğrudan kablo ile bağlandığında sorun yaşıyor musun?

*Eğer internetin gidip geliyor ise muhtemelen bina hattın zayıflamıştır, mevcut internet hızını kaldırmıyordur. Ya hattı yenileyeceksin, ya iss den internet hızını düşürmesini isteyeceksin.
    *Eğer internetin var ama wifi sinyalinde sorun var diyorsan, modem arayüzüne girip kanal ve frekans değerlerini değiştirmeyi dene.
  • poyrazispir12 kullanıcısına yanıt
    bende yeni zyxel modem aldım ama sorun devam etmekde kafayı yiyeceğim acaba cidden jamer mı var çevremde

• Authorized kullanıcısına yanıt
    modemde yanması gereken ışıklar sabit düzgünce yanıyor adsl ışığı sönmüyor, tüm ışıklar düzgün yanıyor modemde.. sorun şu telefonu alıyorsun eline ayarlara giriyorsun bağlanıyor wifiye 3 saniye geçiyor atıyor bir daha bağlıyor bir daha atıyor. wifi ismi değiştirdim şifre değiştirdim kanal değiştirdim sürekli ama olmuyor bir türlü. :( bunu birisi bilerek bize yapabilir mi acaba , superonline teknik ekibi oranın durumunun incelenmesi lazım lokalde sinyalle alakalı sorun var diyor. ama bir boku beceremiyorlar . türknete geçtim ekipler geldimi ilk iş durumu anlatacam . NOT : İNTERNETİ KABLOLU KULLANMIYORUZ PC YOK EVDE VAR AMA CALISMIYOR GİBİ BİŞE BOZUK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremsan34 -- 28 Nisan 2020; 10:35:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: keremsan34

modemde yanması gereken ışıklar sabit düzgünce yanıyor adsl ışığı sönmüyor, tüm ışıklar düzgün yanıyor modemde.. sorun şu telefonu alıyorsun eline ayarlara giriyorsun bağlanıyor wifiye 3 saniye geçiyor atıyor bir daha bağlıyor bir daha atıyor. wifi ismi değiştirdim şifre değiştirdim kanal değiştirdim sürekli ama olmuyor bir türlü. :( bunu birisi bilerek bize yapabilir mi acaba , superonline teknik ekibi oranın durumunun incelenmesi lazım lokalde sinyalle alakalı sorun var diyor. ama bir boku beceremiyorlar . türknete geçtim ekipler geldimi ilk iş durumu anlatacam . NOT : İNTERNETİ KABLOLU KULLANMIYORUZ PC YOK EVDE VAR AMA CALISMIYOR GİBİ BİŞE BOZUK
    Modemde degistirdim ayni diyorsun, yaz aylarinda rastliyoruz bu duruma diyorsun. Modemin etrafinda sinyali bozacak manyetik bi alan olusuyordur belkide. Modemi evin farkli bir yerinde denemeni onerebilirim.

iss jammer dan suphelendi ye baya guldum hhahaha. Teknolojiden gram anlamayan adamlari musteri temsilcisi diye koyuyorlar cevap bulamayinca cozum uyduruyorlar ulan 😅

modemin yanında telsiz telefon yok mikrodalga fırında yok normal kitaplık da duruyor sagı solu açık , valla ben de anlamadım civarda sinyal kesici olabilir diyorlar ama bir türlü çözüm yolu yok, türknete geçtim 2 gün içinde dsl sinyalimi verecekler internetimi kullanmaya başlayacağım insallah bu sorunu türknet de yaşamam, dsl kablomu değiştirmemi önerir misin?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İnternet fiber mı ?

• quote:

modemin yanında telsiz telefon yok mikrodalga fırında yok normal kitaplık da duruyor sagı solu açık , valla ben de anlamadım civarda sinyal kesici olabilir diyorlar ama bir türlü çözüm yolu yok, türknete geçtim 2 gün içinde dsl sinyalimi verecekler internetimi kullanmaya başlayacağım insallah bu sorunu türknet de yaşamam, dsl kablomu değiştirmemi önerir misin?
    Benim bina hattim asindiginda 5mbit uzeri hiz alinca internet kopuyordu. Bende telefon kutusundan kendim bina disindan eve dsl kablosu cekip duzelttim. Ama senin wifi sorununla bir ilgisi oldugunu sanmiyorum. Ama teknoloji bu, zamaninda arizali bilgisayarimi mantik cercevesinde her turlu alternatif cozum deneyerek tamir edememistim. Sans eseri bi forumda cd romu cikararak cozum sagladigini yazan birine denk geldim. Cd romu cikardim pc calisti. Verdigi ariza ile alakasi yoktu halbuki. Kisacasi sen yinede kablonu degistir ne olur ne olmaz :)

• Moueson kullanıcısına yanıt
    hayır adsl kullanıyorum bizim mahallede fiber yok :(

aynen ben bi kabloyu değiştirim yeni çekim en iyisi en kalitelisi hangisi oluyor bu binadan modeme gelen kablonun reis

• quote:

aynen ben bi kabloyu değiştirim yeni çekim en iyisi en kalitelisi hangisi oluyor bu binadan modeme gelen kablonun reis
    adsl fiber ne kullanıyorsun bilmiyorum. Adsl için basit telefon kablosu kullandığın için çok fark olacağını sanmam. Fiber kullanmadım o yüzden bilemicem.
    adsl kullanıyorum , fiber buralarda yok :( şimdi önerebileceğin binadan modeme gelen kablo önerin nedir en iyisi budur diyiceğin, şu vakte kadar ki yardımların içinde sana ayriyeten çok teşekkür ederim 🙏

• quote:

adsl kullanıyorum , fiber buralarda yok :( şimdi önerebileceğin binadan modeme gelen kablo önerin nedir en iyisi budur diyiceğin, şu vakte kadar ki yardımların içinde sana ayriyeten çok teşekkür ederim 🙏
    bu öyle önerilebilecek bir şey değil, su markası gibi yani ne marka olduğu farketmez hepsi su, al birini :) rica ederim.
  • SMPS gürültüsü nedir, araştırınız.

SMPS gürültüsünün çevre aygıtlarına etkilerini "alentironik"den anlayan arkadaşlarınızdan öğreniniz.

O cihazı farklı bir adaptörle çalıştırmayı deneyin. Ama voltajı aynı olsun. Mesela modem adaptörünüzün üzerinde 5V yazıyorsa aynısından.

Benim modemimde 12V DC 1A yazıyor. Demek ki ben, adaptörümü değiştireceksem,

12V DC 1A
    12V DC 1,2A
    ........2A

Gibi voltajı aynı olan ama amperi daha düşük olmayan bir adaptör ile çalıştırabiliyormuşum. Bazı adaptörler kalitesiz üretimden ya da arızadan kaynaklı olarak SMPS gürültüsü (anahtarlama gürültüsü) üretirler. Bu gürültü modem sinyallerine girişim yaparak yayın kalitesini düşürebilir, yayını kesebilir, ya da cihazın devrelerini etkileyerek geçici arızalara neden olabilir. Ya da bazen modemi etkilemeyip, modem yakınındaki alıcı cihazların sapıtmasına neden olabilir. Diğer odalardan rahat kullanıyor olmanızı bu son cümle açıklıyor aslında.

Bu anlattıklarım sadece bir ihtimal. Bunu çözmek için yapabileceğiniz tek test bu. Adaptörü değiştirip deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KendiİsteğiyleAyrıldı -- 28 Nisan 2020; 21:47:19 >

• RTS Thersold değerini 200 300 düşür.

tamamdır pekala 😄 normal köken kablo alırım 25-30 metre

• modem 12 saattir kapalı idi şuanlık bir sıkıntı yok hocam olursa bu dediklerini hemen deneyeceğim ve size haber vereceğim yardımların için çok teşekkür ederim şimdiden

• Omisis046 kullanıcısına yanıt
    modem 12-13 saattir kapalı idi şimdi açtım bir sorun gözükmüyor olursa deneyeceğim ve sana haber edecegim nasıl yapılıyor bu işlem modem arayüzünün tam olarak neresinden ( şimdiden yardımların için çok teşekkür ederim)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.