Şimdi Ara

Modemdeki Hızım hergün 1mbit düşüyor !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar modemdeki hızım hergün 1mbit düşüyor. Bu ayın 22 sinde hızım 8192/800 dü. Snr sınırım normallerde idi indirme: 14db gönderme :19db kopmadan kullanıyordum. ne olduysa 22 sinde itibaren indirme snr sınırım 3db'lere indi. arıza kaydı bıraktım. adil kullanım kotasını aştığınız için bir şey yapamıyoruz diyorlar ayın 1 ini beklemek zorundasınız diyorlar. Hadi sürekli kopmalara razıyımda modem görünen hızım hergün 1 mbit civarı düşüyor. 5 günde modemde görünen hızım önce 7160 sonra 6140 ve şimdide 5118/796 ya düştü. Ne yapacağımı bilmiyorum biri bu konuda bana yardımcı olabilir mi?
    İşte modemimin son hali:

Modemdeki Hızım hergün 1mbit düşüyor !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerkarakaya -- 27 Ağustos 2012; 17:25:39 >

• Normalde böyle olmaması lazım. Ayın birinde sorun devam ediyorsa müşteri hizmetlerini ara.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir yandanda şöyle bir şey aklıma geliyor. acaba ttnet modemden otomatik 3mbite düşürmek için bir şeyler mi yapıyor. bu sorunu yaşayan aranızda var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: omerkarakaya

Bir yandanda şöyle bir şey aklıma geliyor. acaba ttnet modemden otomatik 3mbite düşürmek için bir şeyler mi yapıyor. bu sorunu yaşayan aranızda var mı?

ben AKK yi aştım modeme gelen hızı 3500 yapmışlar. daha önceki aylarda 8100 dü ama 3mbit kullanabiliyodum AKKyi aşınca. bu sefer modeme gelen hızı düşürmüşler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lasvegaswings

quote:

Bir yandanda şöyle bir şey aklıma geliyor. acaba ttnet modemden otomatik 3mbite düşürmek için bir şeyler mi yapıyor. bu sorunu yaşayan aranızda var mı?

ben AKK yi aştım modeme gelen hızı 3500 yapmışlar. daha önceki aylarda 8100 dü ama 3mbit kullanabiliyodum AKKyi aşınca. bu sefer modeme gelen hızı düşürmüşler.

Acaba hızınız kademe kademe mi düştü. yani 7-6-5-4-3 mbit gibi. yoksa direkt 3 mü oldu. birde kotanız kaç gibi 3'e sabitlendiniz.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Lasvegaswings

quote:

Acaba hızınız kademe kademe mi düştü. yani 7-6-5-4-3 mbit gibi. yoksa direkt 3 mü oldu. birde kotanız kaç gibi 3'e sabitlendiniz.

kota 70-80 civarı hız direk düştü... en azından kademeli düştüyse de ben fark etmedim. ben zaten bırakıcam ttneti artık 10 sene oldu superonline a geçicem o yüzden pek sallamıyorum artık

• quote:

Senin sorunun akk ile alakası yok.Teknik bi problem var ya sende bi sıkıntı var yani evdeki tesisatla alakalı yada telekom kaynaklı porttan falan bi sorun oluşuyor.Snr değerin çok düşmüş haliyle sistem hızı düşürmek zorunda kalıyor ideal snr değerini tekrar yakalamak için.Bence bu sorunu tespit etmeye çalış.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ttnet 8mbps de 10mbps hız
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeSiN

quote:

Senin sorunun akk ile alakası yok.Teknik bi problem var ya sende bi sıkıntı var yani evdeki tesisatla alakalı yada telekom kaynaklı porttan falan bi sorun oluşuyor.Snr değerin çok düşmüş haliyle sistem hızı düşürmek zorunda kalıyor ideal snr değerini tekrar yakalamak için.Bence bu sorunu tespit etmeye çalış.

Teknik bir problem var evet santral alakalı bir sorun. çünkü ayın 21'inde 8192/800 indirme snr sınırı 14db'lerde olan bağlantım ertesi günden itibaren 3db'lere düştü. sizce bu normalmi tabiki de değil. evdeki tesisat bir gün önceden 14db lere çıkarken ne olduysa aniden 3db lere düşüyor. bu sorun kesnlikle porttan kaynaklı bir sorun. müşteri hizmetleri bile akk'den dolayı bir şey yapamıyoruz diyor. açtığım tüm arıza kayıtları bir kaç dakika içerisinde kapatılıyor. snr sınırım düşük olduğu için nasıl benim hızı düşürüyor onu anlayamadım. mecburen kotaların sıfırlandığı günü bekleyeceğiz.

Aslında ilk olarak şöyle başladı. upload değerimi 800 den 956 ya çıkarmışlardı. upload snr sınırm 6 db lere düştü. yani download 14db upload 6db lerde idi. bu yüzden kopmalar yaşıyordum. arıza kaydı bıraktım upload hızımı eskisi gibi 800 e çekmelerini istedim. çektiler ve düzeldi sandım. modem arayüzüne bir baktım ki ne göreyim uploadla download yer değişmiş. yani download 4db ye düşmüş upload 12 lere çıkmış. bu sorun burdan itibaren başladı. uploadı düzelteyim derken downloadı resmen bitirmişler. şimdide böyle böyle yapmışsınız diye arıyorum hattınızı dokunamıyoruz. ayın 1'inde arıza kaydı bırakın diyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerkarakaya -- 27 Ağustos 2012; 22:59:52 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: CeSiN

quote:

Teknik bir problem var evet santral alakalı bir sorun. çünkü ayın 21'inde 8192/800 indirme snr sınırı 14db'lerde olan bağlantım ertesi günden itibaren 3db'lere düştü. sizce bu normalmi tabiki de değil. evdeki tesisat bir gün önceden 14db lere çıkarken ne olduysa aniden 3db lere düşüyor. bu sorun kesnlikle porttan kaynaklı bir sorun. müşteri hizmetleri bile akk'den dolayı bir şey yapamıyoruz diyor. açtığım tüm arıza kayıtları bir kaç dakika içerisinde kapatılıyor. snr sınırım düşük olduğu için nasıl benim hızı düşürüyor onu anlayamadım. mecburen kotaların sıfırlandığı günü bekleyeceğiz.

Aslında ilk olarak şöyle başladı. upload değerimi 800 den 956 ya çıkarmışlardı. upload snr sınırm 6 db lere düştü. yani download 14db upload 6db lerde idi. bu yüzden kopmalar yaşıyordum. arıza kaydı bıraktım upload hızımı eskisi gibi 800 e çekmelerini istedim. çektiler ve düzeldi sandım. modem arayüzüne bir baktım ki ne göreyim uploadla download yer değişmiş. yani download 4db ye düşmüş upload 12 lere çıkmış. bu sorun burdan itibaren başladı. uploadı düzelteyim derken downloadı resmen bitirmişler. şimdide böyle böyle yapmışsınız diye arıyorum hattınızı dokunamıyoruz. ayın 1'inde arıza kaydı bırakın diyorlar.

ozaman sabret ayın başında tekrar iletişime geç ozaman ilgilenirler.Muhtemelen o ayarlar esnasında bir sıkıntı olmuştur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.