Şimdi Ara

modem sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1 kasım dan beri dsl ışığı sabit yanmıyor telekomu defalarca aramama rağmen çare bulamadılar.belki kablolarda bir sorun var diye kontrol ettim.telefonun bir kablosunu bağlayıp dsl ışığının sabit yanmasını bekliyorum yandıktan sonra diğer kabloyu da bağlayıp dsl ışığının tamamen gitmesini beklliyorum son olarak tekrar dsl ışığı sabit yanmaya başlıyor bu şekilde bağlanabiliyorum(tamamen şans eseri).belki tuhaf ama durum bu.acaba sorun modemdemi telekomdamı bunuda anlamış değilim.tavsiyelerinizi bekliyorum?



  • yokmu bu tuhaf olayda düşüncesi olan.sabah belkide hiç bağlanamam
  • 1 kasımdan önce sorun yaşıyor muydun?

    eğer aşamıyorduysan ve anladığım kadarıyla limitli adsl abonesi olduğundan 512 kbps ye geçirildiysen telekom tarafından yapılan bir bağlantı hatası olabilir. modemin, adsl sinyalini almakta zorlanıyor olabilir.

    eğer telekom kaynaklı değilse sorun, splitter'ini kontrol etmeni öneririm. splitter, normal telefon frekansıyla adsl frekansını ayırıp ona göre çıkışar veren küçük bir kutucuktur. telekomdan gelen kablo buna "line" den girer, "modem " ve "phone" gibi çıkışları vardır. bu bağlantılarda hata yaptıysan, mesela 1 kasım günü evini temizlerken o kablolar çıkmıştır, sen rastgele takmışsındır, sorun yaşayabilirsin. splitterin rutubet yüzünden sinyalleri gerektiği kadar ayıramıyor olabilir. kablolarında ek varsa ositlenmiş olabilir. 1 kasım günü telekom görevlileri mahalledeki telefon kutularını yenilemiş olabilir. bunları kontrol edersen sorununu çözebilirsin diye düşünüyorum.

    (ikinci kısımdaki sorunlarla ben karşılaştım, şu anda sorumnum yok...)

    saygılrımla...




  • 1 kasımdan önce sorunum yoktu.Tekrar kontrol ettim splitter da bir sorun yok kablolarda sağlam ya modem sinyalleri bazen algılayamıyor ve bozuk ya da telekom çalışmaları yüzünden oluyor bu olay.
  • sorun telekomdaymış kendiliğinden çözüldü.ama denediğim taktik cok tuhafmış doğrusu!
  • Aynı şeyi bende yaşıorm basen.....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.