Şimdi Ara

Mod-Medyan ???? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
219
Cevap
1
Favori
51.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Misafirler siz de 2 dakka üye olup yorumlarınızı yazın şuraya olmuyo böyle
  • Bir sonuca varılmalı. Lys ye mi çalışalım, şifreleme olayını mı çözelim..
    Yeter artık diyorum... Lys de ne çıkıcak bakalım...
    Forumlarda açılan bu konularda konuyu açanların bişey bildiklerini sanmıyorum ben.
    Bilseler bir gün önceden forumda niye sorsunlar.. Arkadaşların dediği gibi hocalara sorulabilir.
    O arkadaşların IP adreslerine bakılsada onlarda bişey çıkmaz.. Daha derinlere inip çözsünler şu sorunu..
    Herkes sorgu amiri kesilmiş bakıyorum..
    Hakkımızı yemişler diyip isyan etmek yerine Ali ye Veli ye buralardan selam gönderiliyo
    r..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi édaa -- 6 Nisan 2011; 16:38:29 >
  • açık ve net söylüyorum. gerçekten böyle bir oyun dönmüşse. cumhuriyet tarihinin en büyük sahtekarlığı ile karşı karşıyayız.

çok açık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WhiteC

quote:

zaten onlar kesin suçlu demiyor ki kimse , ortada bir yanlış anlama var bunların çoğu tabikide şifre olacağının farkında değil çünki onlar tüyoyu soru çıkacak diye almışlar , kısacası büyük ihtmal cemaatte konuşulan şifre böyle bir tüyo olarak yansımış diğer adaylara

ama yinede şupheliler , konuyu açma biçmine bak "rüyamda gördüm" :) "femde gece 3 te bunu çalıştırmışlar" diyen arkadaşta mesajını silmiş

Aslında aynı şeyden bahsediyoruz :) Yani benim demek istediğim bu konunun sahibi arkadaşın kesinlikle zan altında bırakılmaması gerektiği, çünkü bu gibi konuları açanlar muhtemelen başka arkadaşlarından duyup da üşendikleri için hocalarına sormayıp buraya yazanlardır :)

Ben o mesajı direkt olarak konu sahibine yönelik birkaç mesaja rastladığım için yazdım. Yoksa zaten soruşturma başlatılmış, tabii ki gereken yapılacaktır. 'Rüyamda gördüm' gibi muhabbetler de oldukça saçma olmuş gerçekten :) Ama yine de bu rüyasında gören adam mod-medyanın şifrelemede kullanılacağını bildiği halde internette rüya gibi bir gerekçeyle kendini hedefe açık hale getiriyorsa, 'beyin bedava' akımından etkilenmemiş demektir :P Yok, bunun bir şifreleme olduğunun farkında olmayıp da sınavda çıkacak diye sorduysa (ki muhtemelen öyle, duyum üzerine merak geliştirmiş) bu kişiyi bırakın suçlu ilan etmeyi, zan altında bırakmak bile ayıptır. Zaten korkularından dolayı mesajlarını silmişler anladığım kadarıyla, şimdi daha da çok ilgi çektiler olay kapansın diye düşündükleri halde :)

Gerçi bu kadar sayfa tartışmanın bile lüzumu yok, zaten sınav kitapçıklarının tamamı gösterildiği zaman kimin ne yaptığı ortaya çıkacak, herkes işlemini kitapçıkların üzerine yapmıştır ve şifreleme kullanan adam da ona göre işlemler yapmıştır, direk belli olur. Ben böyle bir şifreleme olduğunu sanmıyorum, bunu geliştirmek yerine direkt olarak cevap anahtarı verilirdi diye düşünüyorum, çünkü kitapçıklar kişiye özel, sizinkinden farklı sorular bile olabilir, o kişilerin kitapçıklarına özel olarak basılan cevap anahtarları olabilir ve bu olaylardan haberimiz bile olmaz, çünkü sınav esnasında ne başkasının kitapçığını görebilirsiniz, ne de böyle bir tahmin yürütebilirsiniz.

ÖSYM yine yaptı yapacağını diyorum sadece :) Rezillikten başka birşey değil.

arkadaşım dediğin şeyleri yapmak yürek ister , souçta ösym dekileri tümden işin içine katmak gerek ve çok daha rahat kanıtlanabilcek şeyler bunlar , işte sınav kitapcıklarıda dışarı sızdığında en azından bu kanıtlandı ve sınav zorlanda olsa iptal edildi ayrıca bu spontanede gelişmiş olabilir yani osym böye bir yöntem uygular ve bünyesindeki bazı kurnazlarda bu yönetmin açığından faydalansınlar diye birlerine bilgi iletmiş olabilir

herşekilde burda bir kodlama var güvenliği sıfır , sınav öncesi birilerine çıtlatılmış ise ki sınav öncesi ortada dönen dedikodularda bunu destekliyor sınavın geçerliği ortadan kalkıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 6 Nisan 2011; 16:57:32 >

• oturup adam gibi çalışan, gecesini gündüzüne katan, emek veren çoğu insanın hakkını yiyorlar resmen! nasıl bir vicdandır bunlardaki. insan olan yapmaz be, bi' işi de düzgün becerin, hile karıştırmayın. ne diyeyim ki ben size, yaptığınız açıklamalar da çok inandırıcıydı cidden, hepimiz tatmin olduk; kopya falan çekilmemiş yaa,, evet, size güvenimiz sonsuzz!.
  • madem şifreleme oldu deniyor bunu ortaya atan kişi yada kişiler bunu nasıl bulduğunu tesadüfe mi sığdırıcak buna inanıyo musunuz ? bunu söyleyen kişi yada kişiler ya açıkça belirtmiyorlar yada maksat başka bişi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hemre_

Ben ÖSYM savunucusu değilim... Geçen yılki KPSS sınavının sorularının çalındığını bir öğrencim vasıtasıyla öğrendim... Telefon açtı hocam sınav sorularını satıyorlardı 10bin TL istediler dolandırıcılık olur diye tenezzül etmedik keşke alsaydık demişti... çalındığında çalındı derim, ama çıkıp şifre var diyip soruların %30'unu çözene kusura bakmayın matematik bilmiyorsun diye söylenirim...

Merak etmeyin zaten ÖSYM yüksek puan alanları, kitapçıklarını ve cevap anahtarlarını yayınlayacak... O zaman anlaşılacak herşey... Hayatında kitap açmamış derslerde başarısız insanlar var ise emin olun işte o zaman mod medyan değil soru sızdırma gündeme gelecek... Eğer böyle bir şey söz konusu ise Soru sızdırılmıştır ve bu sızdırmayı mod medyan diye gündeme sürüp sızdırma olayını kamufle edeceklerdir.

Ancak dediğim gibi mod medyan tüm sınavlarda %30 doğru yanıt verir...

################################
    mikoli88 ben açıklama yapmışım, senin gibi direkt yazık diyip kesmemişim... Açıklamanı göreyim sonra yazık dersin... Yoksa gerçekten körü körüne herşeye inan birimisin? Sanırım öylesin çünkü bir açıklama yapma gereği bile duymamışsın... Ben size diyorum tüm soruları indirin deneyin Mod Medyan denilen formül ile %30 çözüm var ancak geri kalan %70'lik çözümü nerenden çıkartacan?

evet ösym açıklıcak ama 1. olanları sence kpssden ağzı yanan bi kurum tekrar aynı hataya düşermi hayır ? yiyosa ilk 15 bin kişinin çözdüğü kitapçığı boş olarak değil ama çözdüğü şekilde koysunlar..

• ben linki verdim ,orada adı soyadı bile yazan ve isimlerini önünde öğretmen sıfatı olan kişilerin sınav tarihinden önce mod medyan sorusu geleceğini söylemelerine ne diyorsun.
    resmini bile koydum sayfaya hala neden kafalar toprağa gömülüyor.
    tıkla gör.

http://groups.google.com/group/tmoz/browse_thread/thread/c9a3157f5c30dc40/1c94e0b802867cc2
  • KONUYU TAKİP EDENLER OKUSUN BU YAZIYI...

Ben size şöyle diyeyim.Bu şifreleme tabiki vardır.Nasıl mı ? Oluşturulan 1m700bin farklı kitapcık(ki oldugu saibeli) için 1m700 bin cevap anahtarının olup olmadıgı bilinmiyor.var mı şeklindeki soruya ise ali demir bunu söyleyemeyiz diyor.belli ki yok.peki soru kitapcıgı kadar cevap anahtarı yoksa optik okuyucular optik kagıtları neye göre okuyacaklar ? işte tam bu sırada devreye algoritma giriyor.optik okuyuculara belli bir algoritma proğramlanıyor ve o optik okuyucular bizim cevapları kodladıgımız optik kağıtları o algoritmaya göre okuyor işte o algoritma şifredir. Zaten algoritma, olan optik okuyucuların optik kagıtları okumasına yarayan şifredir.Bu şifre yani bu modlama sistemi belli ki içeriden dışarıdaki belli kesime sızdırılmış.Fakat o sızdırılan kişilerden de başka kişilere yayılmıştır fakat aynı kulaktan kulağa olayındaki gibi.1.elden sızdırılan kişiler bu mod medyan'ın bir şifreleme sistemi oldugunu bilerek bu sınava girmişler ve kendi adlarına oluşturulan özel kitapcıkları bu sisteme göre çözmüşlerdir. 2.,3.,4.,5., kulaktan duyanlar ise bunu sınavda çıkabilecek bir soru tipi olarak algılayıp buna o gözle bakarak çalışmışlar ve sınav sonrası ise: ''sınavdaöyle mod medyan falan sorusu yoktu .'' şeklinde düşüncelerini bu forum vesaire yerlerde belirtmişlerdir zaten.yani açıkçası içeriden sızdırılan 1.elden sızdırılan kişiler haric diğer 2.3.4.5. kulaktan duyanlar bu mod medyan olayını sadece sınavda çıkabilecek bir soru tipi olarak algılamışlardır.Fakat o 1.elden sızdırılan kişiler bunun sınavda kullanılacak olan bir şifre oldugunu bildiklerinden kendi adlarına özel olarak bu algoritmaya uyan kitapcıklarını rahat rahat çözmüşler ve kopyalarını paşa paşa çekmişlerdir tüm olay bundan ibaret.

• quote:

Orijinalden alıntı: darkrhapsody

Şimdi bu iletiye dikkat.İletinin atılış saati TSİ 10.32 Bu iletinin hemen üstündeki mesajın atılış saati ise TSİ 00.25 İşte bu 2 mesaj arasındaydı o femde milleti çalıştırmışlar mesajı ve daha sonra silindi.Şimdi diyeceksinizki nerden biliyorsun.Bu iletinin sahibi demişki arkadaş rüyasnda görmüş paylaşmış bir arakdaşda bir duyum almış onu bize aktarmış. Bu mesajdan önce hiçbir mesajda şurdan duydum diye bi mesaj atılmamıştı.Olay burda kopuyor

Mod-Medyan ????

Birkaç ay öncesine kadar bu forumun yönetimindeydim , 3.5m üyesi var forumun. Haksızlıklara karşı dayanamayıp isyan edip banlanmıştım eğer banlanmasaydım demekki bende o insanlardan olacaktım büyük ihtimalle vay bee kader kısmet

Mesajı yazan DemokaN ıda tanırım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Insurrection -- 6 Nisan 2011; 18:20:21 >

• asdsad
  • ...................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turn Me On -- 6 Nisan 2011; 19:48:46 >
  • Bize düşen susup oturmak sanırım... Kimsenin umursadığı yok haberlere bakarsak.
    Üstünü örtmeye çalışıyorlar bu olayın, elden bişey gelmez dinleyen yok, haktan anlayan yok...
    Kitapçıkların farklı olduğunu söylüyorlar,
    hangi kitapçığı denerlerse denesinler mod-medyan la en az 20 soru çözülecektir...
    Kandırmaya devam etsinler bizi bakalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi édaa -- 6 Nisan 2011; 19:46:26 >
  • quote:

Şimdi bu iletiye dikkat.İletinin atılış saati TSİ 10.32 Bu iletinin hemen üstündeki mesajın atılış saati ise TSİ 00.25 İşte bu 2 mesaj arasındaydı o femde milleti çalıştırmışlar mesajı ve daha sonra silindi.Şimdi diyeceksinizki nerden biliyorsun.Bu iletinin sahibi demişki arkadaş rüyasnda görmüş paylaşmış bir arakdaşda bir duyum almış onu bize aktarmış. Bu mesajdan önce hiçbir mesajda şurdan duydum diye bi mesaj atılmamıştı.Olay burda kopuyor

Mod-Medyan ????

Burada bahsedilen DemokaN benim.

Başta belirteyim bende sizler gibi 2011 YGS Maduruyum.

Durumu size hemen izah edeyim;

Ben bu bölümde görevliydim ve ortamın yatışması için attım bu mesajı . Ve benden önce atılan tartışmalı postları sildim.Biz kurum ve kurulaşları korumakla mükellef değiliz.sadece ortamı sakinleştirmek adına tartışmalı yorumları sildim.
    Benden önce atılan tartışmalı postlarda ''duyum aldım''gibi kelimler geçiyordu zaten göreceksiniz aşağıdaki linkte
    ,bende ona nazaran mesajımda duyum kelimesini kullandım

silinen mesajlar geri alındı , linkten bakabilirsiniz.

http://www.frmtr.com/ygs-ve-lysye-ha...l#post37475952

Ortada tartışma vardı bu büyümesin diye yorumları silerek üyelere uyarı geçtim.

Buradaki art niyet nedir?

Orada herhangi bir kurum ismi geçmesinden dolayı değil , tamemen tartışmayı büyütmemek için yorum silinp üyeler uyarılmıştır.

Bu konunun medyada görünmesini sağlamak için Abbas Güçlüye mailliyen benim zaten.neden böyle birşey yapalım biz!

Kimse bizi bu tür şeylerle suçlamasın.

http://www.frmtr.com/forum-hakkinda/...mtr-farki.html

bu konuda herşey ortadadır.

İyi forumlar,adını lekediğniiz sitenin ne oldugunu iyi bilin önce.

saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turn Me On -- 7 Nisan 2011; 0:22:26 >

• UYARI ! YGS’DE ŞUANA KADAR SORULMAMIŞ ANCAK SORULABİLECEĞİ DÜŞÜNÜLDÜĞÜNDEN ‘’MOD,MEDYAN VE AÇIKLIK’’IN TANIMI AŞAĞIDA VERİLMİŞTİR.

MOD(TEPEDEĞER) = Bir dizide en çok tekrarlanan sayıya dizinin MOD’u denir.

Örnek = 2,2,3,3,1,1,4,4,4,13,17 dizisinin Modu kaçtır?

Çözüm = 4 Sayısı 3 defa tekrarlandığından dizinin modu 4’tür.

Not= Bir dizide tekrarlanma adedi aynı olan sayılar varsa bunların her biri dizinin Modu’dur.

Örnek = 1,2,2,3,4,4,4,5,5,5,6,13,19 dizisinin modu kaçtır?

Çözüm = 4 ve 5 üçer defa tekrarlandığından dizinin modu 4 ve 5’tir.

AÇIKLIK = Bir dizideki en büyük sayı ile en küçük sayı sayı arasındaki farka AÇIKLIK

denir.

MEDYAN (ORTANCA DEĞER)= Dizinin terimleri küçükten büyüğe doğru sıralandığında

tam ortadaki sayıya dizinin MEDYAN’ı denir.

Örnek = 2,4,1,5,12,13,17 dizisinin medyanı kaçtır ?

Çözüm = 1 , 2 , 4 , 5 , 12 , 13 , 17

Ortanca Değer(Medyan)

NOT= Dizideki terim sayısı çift ise dizinin medyanı ortadaki iki sayının aritmetik ortalamasıdır.

Örnek = 2 , 5 , 7 , 11 , 13 , 15 , 19 , 27 dizisinin medyanı kaçtır?

Çözüm = 2 , 5 , 7 , 11 , 13 , 15 , 19 , 27

Toplam sayı adedi = 8 o halde ; 2 , 5 , 7 , 11 , 13 , 15 , 19 , 27

Ortadaki iki sayının toplamının
    2’ye bölümünden elde edilen 12
    dizinin Medyan’ıdır.

Örnek =

1,1,1,2,2,3,3,3,3,4,4,4,5 dizisi için ;

A) Dizinin modu (Tepe Değeri) ‘ni
    B) Dizinin Medyanı (Ortanca Değeri)’ni
    C) Dizinin Açıklığı’nı
    bulunuz?

Çözüm =

A) Dizinin modu(tepe değeri) 3 sayısı dört defa tekrar ettiğinden ‘’3’’ olacaktır.
    B) Dizinin medyanı dizinin ortasında yer alan ‘’3’’ sayısıdır.
    C) Dizinin açıklığı =(en büyük değer ) – (en küçük değer) olduğundan
    5 – 1 = 4 dizinin açıklığı dır.

HAZIRLAYAN =
    MATEMATİK ZÜMRE BAŞKANI -ÖZGÜR BALCI
    elime böyle bir mesaj geçti.

• bu konuda patladı gitti :D
  • Bu sınavda birşeyler vardı.. Örtbas edilmesi kötü olur..
  • arkadaşlar çok açıkça yanlışda duymadım az önce cnn türkte ankara temsilcisi bu sabah ösym başkanına hocam mod medyan diye bir olay var diye soru sormuş çok dikkat başkanın cevabı : arkadaşlara sordum öyle bir soru yok sorularımızın içinde demiş. Bakın yanlış duymadınız adam resmen bu mod-medyanı soru olarak algılıyor :)))) cnn türkü 22:00 den itibaren kaydedin böyle siteler var arkadaşlar video yapıp koysun. YUHHHH YAAAAA
  • quote:

Orijinalden alıntı: demokan01

quote:

Mod-Medyan ????

Burada bahsedilen DemokaN benim.

Başta belirteyim bende sizler gibi 2011 YGS Maduruyum.

Durumu size hemen izah edeyim;

Ben bu bölümde görevliydim ve ortamın yatışması için attım bu mesajı . Ve benden önce atılan tartışmalı postları sildim.Biz kurum ve kurulaşları korumakla mükellef değiliz.sadece ortamı sakinleştirmek adına tartışmalı yorumları sildim.
    Benden önce atılan tartışmalı postlarda ''duyum aldım''gibi kelimler geçiyordu zaten göreceksiniz aşağıdaki linkte
    ,bende ona nazaran mesajımda duyum kelimesini kullandım

Aşağıda size resimlerle kanıtlıyacağım

Bu sildiğim mesajların kanıtı;
    http://i52.tinypic.com/71oa41.png

Şuradakiler ise bu iddayı görüp sililen mesajları eski haline getirdikten sonraki hali;

okuyup sonrada benim yorumumdaki duyum kelimesinin nerden geldiğini ve tartışmaları görmenizi fark edersiniz

http://www.****.com/ygs-ve-lysye-ha...l#post37475952

Ortada tartışma vardı bu büyümesin diye yorumları silerek üyelere uyarı geçtim.

Buradaki art niyet nedir?

Sizler bilmessiniz belki fakat forum yöneticileri iyi bilir bu işleri kurum ve kuruluşlara yapılan haraketlerde , hakareti yapan kadar hakaretin yapıldıgı site de ceza alır.

Bu konunun medyada görünmesini sağlamak için Abbas Güçlüye mailliyen benim zaten.

Kimse bizi bu tür şeylerle suçlamasın.

http://www.****.com/forum-hakkinda/...mtr-farki.html

bu konuda herşey ortadadır.

İyi forumlar,adını lekediğniiz sitenin ne oldugunu iyi bilin önce.

saygılar.

EK OLARAK SAYFADAKİ RESMİN SİLİNMESİNİ İSTİYORUM!
    EĞER GEREKLİ MÜDHALE YAPILMAZ İSE BURADA BENİ SUÇLAYAN ARKADAŞLARLA MAHKEMEDE GÖRÜŞÜRÜM.

BİZİM ÜZERİMİZDEN KİMSEYE PRİM VERDİTMEYİZ!

• quote:

Orijinalden alıntı: yigitcan19901

KONUYU TAKİP EDENLER OKUSUN BU YAZIYI...

Ben size şöyle diyeyim.Bu şifreleme tabiki vardır.Nasıl mı ? Oluşturulan 1m700bin farklı kitapcık(ki oldugu saibeli) için 1m700 bin cevap anahtarının olup olmadıgı bilinmiyor.var mı şeklindeki soruya ise ali demir bunu söyleyemeyiz diyor.belli ki yok.peki soru kitapcıgı kadar cevap anahtarı yoksa optik okuyucular optik kagıtları neye göre okuyacaklar ? işte tam bu sırada devreye algoritma giriyor.optik okuyuculara belli bir algoritma proğramlanıyor ve o optik okuyucular bizim cevapları kodladıgımız optik kağıtları o algoritmaya göre okuyor işte o algoritma şifredir. Zaten algoritma, olan optik okuyucuların optik kagıtları okumasına yarayan şifredir.Bu şifre yani bu modlama sistemi belli ki içeriden dışarıdaki belli kesime sızdırılmış.Fakat o sızdırılan kişilerden de başka kişilere yayılmıştır fakat aynı kulaktan kulağa olayındaki gibi.1.elden sızdırılan kişiler bu mod medyan'ın bir şifreleme sistemi oldugunu bilerek bu sınava girmişler ve kendi adlarına oluşturulan özel kitapcıkları bu sisteme göre çözmüşlerdir. 2.,3.,4.,5., kulaktan duyanlar ise bunu sınavda çıkabilecek bir soru tipi olarak algılayıp buna o gözle bakarak çalışmışlar ve sınav sonrası ise: ''sınavdaöyle mod medyan falan sorusu yoktu .'' şeklinde düşüncelerini bu forum vesaire yerlerde belirtmişlerdir zaten.yani açıkçası içeriden sızdırılan 1.elden sızdırılan kişiler haric diğer 2.3.4.5. kulaktan duyanlar bu mod medyan olayını sadece sınavda çıkabilecek bir soru tipi olarak algılamışlardır.Fakat o 1.elden sızdırılan kişiler bunun sınavda kullanılacak olan bir şifre oldugunu bildiklerinden kendi adlarına özel olarak bu algoritmaya uyan kitapcıklarını rahat rahat çözmüşler ve kopyalarını paşa paşa çekmişlerdir tüm olay bundan ibaret.

katılıyorum çok güzel açıklamışsın

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.