Şimdi Ara

Mobil Operatörlerin Sinyal Gücü Değerleri -ASU- (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
87
Cevap
5
Favori
75.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türkcell %40 zam yapınca türktelekoma geçtim. -113dB 0ASU.
    Arıyorsun kimse takmıyor.
  • Vodafone 102dBm - 38asu sinyal kuvveti alıyorum. Baz istasyonu 300m falan ileride.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -92 dBm 53 asu türktelekom şehir merkezinde.
  • -75dBm 65asu turkcell. Önceden gece 130mbit+ aldığım yerde şuan 80mbit alıyorum turkcell ev paketinde gece 2-8 indirme yapan birileri var sanırım istasyonda en iyisi gece 12:00-02:00 arası denemek
  • İnternetim zyxel -25 ve -35 arası oynuyor normal mi

• Mobil Operatörlerin Sinyal Gücü Değerleri -ASU-

Mobil Operatörlerin Sinyal Gücü Değerleri -ASU-

İşyerimde durum bu. Bundan ne çıkarmalıyım bilemedim

• 4G'de sinyal şiddetinden başka sinyali frekansı da önemli. 800 MHz frekansta yapılmış bir test sanırım. 1800'de 50 üzeri oluyor genelde ama yoğunluk ve sinyal göre de değişebilir hız.

• quote:

Orijinalden alıntı: sis651

4G'de sinyal şiddetinden başka sinyali frekansı da önemli. 800 MHz frekansta yapılmış bir test sanırım. 1800'de 50 üzeri oluyor genelde ama yoğunluk ve sinyal göre de değişebilir hız.

Böyle daha iyi sanırım

• Günaydın Beyler birisi arkadas yorumlarsa çok sevinirim Türk Telekom

Turkcell.

Evimde bu şekilde, bilgili arkadaşlardan yorum alabilirmiyim?

• Yorumlanacak pek bir şey yok aslında. Baz istasyonu çok yakınınızda değil ya da aranızda engeller parazitler var. 25 - 30 Mbit veya daha üstü hız alabilmeniz lazım şebeke yoğun kullanımda değilse.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sis651

Yorumlanacak pek bir şey yok aslında. Baz istasyonu çok yakınınızda değil ya da aranızda engeller parazitler var. 25 - 30 Mbit veya daha üstü hız alabilmeniz lazım şebeke yoğun kullanımda değilse.

Sanırım haklısınız. Epey yoğun bir yerleşim yeri oldu artık burası. E haliyle kullanımda yoğun, yoğun olmayan saatlerde 25mb görebiliyorum (max 34mb gördüm) gün içerisinde de 12 13 vs.
    Maksimum 300 mt ileride bir baz istasyonu var ama Turkcell'in mi bilmiyorum

Teşekkür ederim.
  • Turkcell değildir sanırım ya da Turkcell ise de 800 MHz'den yayın yapıyordur. 1800'ü o kadar düşürmesi zor yoğunluğun ama olabilir de.
  • arkadaşlar eve çok yakın baz istasyonu var turk telekom 800 mhz ama benim telefon daha uzaktaki 1800 mhz istasyona bağlanıyor sürekli 800 mhz de full çekiyor 50 mbit civarı hız oluyor 1800 mhz baya bir uzakta 2 çubuk çekiyor 40 mbit hız veriyor ama bazen kendi kendine net gidiyor sürekli 800 mhz olan baz istasyonuna nasıl bağlanabilirim acaba çözümü varmıdır cihaz iphone x
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark Reaver

arkadaşlar eve çok yakın baz istasyonu var turk telekom 800 mhz ama benim telefon daha uzaktaki 1800 mhz istasyona bağlanıyor sürekli 800 mhz de full çekiyor 50 mbit civarı hız oluyor 1800 mhz baya bir uzakta 2 çubuk çekiyor 40 mbit hız veriyor ama bazen kendi kendine net gidiyor sürekli 800 mhz olan baz istasyonuna nasıl bağlanabilirim acaba çözümü varmıdır cihaz iphone x

hangi istasyona bağlandığını nasıl anlıyoruz?
  • Selam arkadaşlar,

Bu telefonlarda gösterilen sinyal çubuğu internetin mi gücünü gösteriyor yoksa konuşma için gerekli olan sinyali mi?

• buelent111 B kullanıcısına yanıt
    Çubukların gösterdiği istasyondan gönderilen referans sinyalinin telefona ulaştığındaki gücü.
    Özellikle 4G'de çubuklar sıfıra inmedikçe her seviyede ikisini de yapabilmeniz gerekli. Tek çubukta bile hız düşük olur ama konuşmaya yeterli hız olur genelde.
  • bu asu değerini gördüğüme rağmen bilmezdim ne olduğunu, neyse değerleri yazayım evdeki operator turkcell, 2g 13-15 asu, 3g 1-5 asu(bu etkiliyor baya konuşma yaparken sıkıntı cıkıyor mesela arayana telefonu kapa diyorum 2g alıp düzgünce anca konuşuluyor 4g 30-40 asu burdada sıkıntı var yine 99 asu oluyor arada ama 3g den stabil, arama acısından bakarsak 4g iyi ama volte desteği alamadık sağolsun turkcellden telefon desteklemesine rağmen

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elmandrill E kullanıcısına yanıt
    Telefon ne ki? iPhone 5 mi, 6 ve üstünü destekliyor muhabbeti vardı sanırım?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.