Şimdi Ara

Mobil Operatörlerin Sinyal Gücü Değerleri -ASU-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
5
Favori
75.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kablosuz ağ mühendisleri, sinyal gücünü dBm ile (veya desibelden miliwatt'a şeklinde) ifade ediyorlar. Baz istasyonunun tepesinde sinyal kabaca +43dBm (20 watt) ile aktarılır. Ancak bu güç, uzaklaştıkça ciddi oranda düşer. Sinyal, antenden uzaklaştığı mesafeyi ikiye katladıkça, gücü 4 kat azalır. dBm birimini birçoğumuzun duymuş olmasına rağmen daha kolay anlaşılır ve dşrek olarak sinyal gücü ile ilgili olan bir birim daha var:ASU -arbitrary signal unit -keyfi güç birimi-. Operatörlerden gelen sinyallerin telefonlarımız tarafından ne kadar algılandığını gösterir bir değerdir. 0 ile 33 arasında değişir. Hiç çekmeme durumu ise 99 asu ile gösterilir.

Avea'nın gerçekten çekim gücü zayıf. Şu an Ankara Yenimahalledeyim. 8 ile 11 asu arasında değişiyor. bu da görüşmede kopmalara yol açıyor. aynı yerde vodafone 20 luruz 24 asu arasında değişiyor ve konuşmada bir problem yok..

siz de asu değerlerinizi yazarsanız şu aveanın "meşhur" çekip çekmeme olayına bir açıklık getirmiş oluruz hep beraber..

asu değerinizi telefonunuzun ayarlar bölümünde sim durumu menusu altında bulabilirsiniz... veya playstore'dan signal strength checker programını indirip öğrenebilirsiniz.

İlginizi çekebilir:https://www.donanimhaber.com/lokasyonunuz-telefonunuzun-pil-omrunu-etkiliyor--150590
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Dbm - olarak yüksek olmalı, yani 0'a mümkün olduğunca yakın olmalı. Ama - işaretini görmezsek mümkün olduğunca küçük olmalı. Yani -100 dbm gösteriyorsa sinyalde 100 birim kayıp vardır diyelim, -55 dbm gösteriyorsa 55 birim kayıp vardır, yani diğerinden 45 birim daha yüksektir sinyal şiddeti gibi. ASU değeri büyükse daha iyidir.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Mobil Operatörlerin Sinyal Gücü Değerleri (ASU)

Mobil cihazların sinyal kalitesini ölçmek için kullanılan bir birim olan ASU (Arbitrary Signal Unit), sinyal gücünün yaklaşık bir göstergesini sağlar. ASU değeri ne kadar yüksek olursa, sinyal gücü de o kadar güçlüdür.

ASU Değeri Kaç Olmalı?

En iyi sinyal gücü için ASU değeri genellikle -50 ile -70 arasındadır. Ancak, bu değer konum, ağ kalitesi ve cihaz türüne bağlı olarak değişebilir. Genellikle, -80'in altındaki ASU değerleri zayıf sinyal gücüne işaret eder.

Telefon Sinyal Gücü Kaç Olmalı?

Sinyal gücü, genellikle desibel-miliwatt (dBm) birimiyle ölçülür. En iyi sinyal gücü genellikle -80 dBm ile -100 dBm arasındadır. Bu aralık, güçlü ve istikrarlı bir sinyal sağlar.

dBm ASU Nedir?

dBm ve ASU, sinyal gücünü ölçmek için kullanılan farklı birimlerdir. Birbirleriyle doğrudan ilişkili değillerdir, ancak genel olarak daha düşük bir dBm değeri daha yüksek bir ASU değerine karşılık gelir.

Sinyal Gücü Kaç Olmalı?

En iyi sinyal gücü için -80 dBm ile -100 dBm arasındaki dBm değerleri hedeflenmelidir. Bu aralık, kesintisiz arama, veri aktarımı ve internet gezintisi sağlar.

Telefon Sinyal Kuvveti Kaç Olmalı?

Mobil cihazların sinyal gücü, dBm veya ASU birimlerinde görüntülenir. En iyi sinyal gücü için aşağıdaki aralıkları hedeflemelisin:

• dBm: -80 dBm ile -100 dBm
    • ASU: -50 ile -70
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Turkcell adana 2g 18 asu evimde 3g çekmiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3g farkli bir olay bu sinyal gucu. Benim avea 8 asu - 11 asu arasinda olmasina ragmen 3g de sikinti yok ama konusmada sikinti oluyor hat kesiliyor..

• Ankara öveçlerde ev içinde turkcell 12 asu telefon g2
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhunn

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Bende bugün bu durumu araştırmıştım arkadaş konuyu açmış. Şu anda Avea 9 ile 12 asu arasında değişiyor. Binamıza Avea baz istasyonu kuruldu 10 gün içinde sinyal vericekmiş inşallah o zaman düzelecek. Vodafone da baz istasyonu var binamızda onun asu değeri ise 20..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokbiloz -- 4 Kasım 2014; 16:28:42 >
  • Avea

30 Asu arada 28 oluyor

• 18 asu beylikduzu avea

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cihan

Avea

30 Asu arada 28 oluyor

o neymiş öyle? baz istasyonunu evin içine mi diktiniz?
  • Ankara haymana Avea 75 dbm 18 asu.Bence bir ilçeye göre İyi değerler.

• quote:

Orijinalden alıntı: murat425

Ankara haymana Avea 75 dbm 18 asu.Bence bir ilçeye göre İyi değerler.
    Hakkari, Şemdinli, Derecik
    Turkcell -81 dBm 14 ASU

Bu değer baz istasyonuna yaklaştıkça azalır, uzaklaştıkça artar. Ayrıca aynı konumda bile telefonu tutuşunuza göre değişiklikler gösterebiliyor. Çekip çekmeme mevzuuna bu şekilde açıklık getirilemez. Açıklama gerekiyorsa o da şudur, Avea bölgenizde çekmiyorsa gerekli yatırımı yapmamıştır. Müşteri hizmetleri ile görüşüp yatırım planlarını sorun, planlarda yoksa bölgenizin de yatırım planına eklenmesini söyleyin. Diğer operatörlerin ful çektiğini, Avea'nın çekmediğini; bölgedeki herkesin Vodafone'a vs. taşınmaya başladığını söyleyin.
  • Giresun Lapa Köyü Merkeze uzaklik 20 km
    3G Yeni geldi 1 yil olmadi

Turkcell 91 dbm 11 Asu

Yil 2014 diğer operatörler 2G hizmet veriyor.

Avea neredeyse hic çekmiyor..

Köy merkezinde -95 dbm 18 Asu

Ekteki resim Turkcell HSDPA+ hız testine aittir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluraydisk -- 11 Kasım 2014; 22:09:46 >

• Turkcell, Çengelköy

Sinyal gücü : -111 DBM 1 ASU

Telefon: Samsung Galaxy Note 4

Şebeke gün içinde sık sık tamamen gidiyor ve ben bir işlem yapmazsam geri gelmiyor. Dün Turkcell TİM'de SIM kartı değiştirdim ama çözüm olmadı..

• quote:

Orijinalden alıntı: Deutscher

Turkcell, Çengelköy

Şebeke gün içinde sık sık tamamen gidiyor ve ben bir işlem yapmazsam geri gelmiyor. Dün Turkcell TİM'de SIM kartı değiştirdim ama çözüm olmadı..

demek turkcell'in de çekmediği yerler varmış

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: doctorfizik

quote:

Turkcell, Çengelköy

demek turkcell'in de çekmediği yerler varmış

Alıntıları Göster
    Avea 23 ASU, Turkcell 2 ASU. Evde Vodafone olmadığı için bakamadım ama bulunduğum yerde Turkcell ve Vodafone 3G hiç yok, 2G'de çok az çekiyorlar. (Bazen sinyal tamamen kesiliyorlar.)

• Mobil Operatörlerin Sinyal Gücü Değerleri -ASU-

Tekirdag -çerkezkoy

• quote:

Turkcell, Çengelköy

Forumda bi konuda denk gelmiştim note 4 lerde kronik şebeke sorunu varmış örneğin hiç sinyal yokken arama geldiğinde telefon bi anda full sinyal almaya başlıyormuş vs. Note 4 konusunda sorarsanız daha detaylı bilgi alırsınız

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazy0067

quote:

Turkcell, Çengelköy

Forumda bi konuda denk gelmiştim note 4 lerde kronik şebeke sorunu varmış örneğin hiç sinyal yokken arama geldiğinde telefon bi anda full sinyal almaya başlıyormuş vs. Note 4 konusunda sorarsanız daha detaylı bilgi alırsınız

Alıntıları Göster
    S.A ARKADAŞLAR BU ASU DEDİĞİNİZ OLAY NEDİR NE KADAR YÜKSEK OLURSA O KADAR GÜZEL Mİ ÇEKİYOR

• quote:

Orijinalden alıntı: derya78

S.A ARKADAŞLAR BU ASU DEDİĞİNİZ OLAY NEDİR NE KADAR YÜKSEK OLURSA O KADAR GÜZEL Mİ ÇEKİYOR

ilk mesajda sorularınızın cevabı mevcut...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Alıntıları Göster
    AŞAĞIDA AYNI YERDE AYNI ÇİFT HATLI CEP TELEFONUMDA SAMSUNG GT I 8552 WİN GALAXY

BİMCELL VE TÜRKCELL ASU DEĞERLERİNİ YOLLADIM AŞAĞIDA ÇEKİM GÜÇLERİ NASIL ANLAYANLAR YORUMLAYABİLİR Mİ BİMCELL ( AVEA )ÇEKMİYOR DENİLİYOR DA

BEN TÜRKCELL AĞIRLIKLA KULLANIYORUM SABAHA BİMCELE GEÇTİM AÇILDI BİMCELL

• quote:

Orijinalden alıntı: nadir_en

quote:

ilk mesajda sorularınızın cevabı mevcut...

S.A BU DEĞERLERİM EKLEDİĞİM EVİN İÇİNDE DIŞARIDA DEĞİL O YÜZDEN NASIL SİZCE BU ASU DEĞERLERİ İLE KONUŞURKEN SIK SIK KESİLMELER OLABİLİR Mİ BİMCELL AVEA DA
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.