< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
vodafone ceo'su demişki, müşterilerin ödediği faturanın yüzde 45'i neredeyse yarısı vergi. bu oran avrupa ülkelerinde yüzde 5 demiş: https://x.com/PiyasaTurkiye/status/1949058075798774124 yani hem dünya kadar vergi alıyorlar, hem milatta kalan çağ dışı kotalı hizmeti verip yüksek fatura ödetiyorlar, hem de bu ülkeye diğer gelişmiş ülkelerde bile artık eskiyen 5g'yi, sınırsız interneti inatla, gözü doymazlıkla bu millete hala sunmuyorlar. ukrayna'da yıllardır sınırsız kotasız internet sunan ve suriye'ye bile internet altyapısı yatırımı yapmaya çalışan malumlar, türk milletine sıra gelince antika kalan 4g kotalı gsm hizmetini hala devam ettirmeye hem de bol vergili yüksek fiyattan her geçen gün katlaya katlaya milletin tüm ceplerinden almaya devam ediyor. bu ülke bu millet hem teknolojik hem de ekonomik olarak kendisine bu kadar kötü bir muamele hiç görmedi... |
|
|
|
ağustos ayı başında türkiye'nin en pahalı operatörü olan turkcell efendi 100gb paketi 100 liraya verdi ve hemen 1 haftaya yeter bu kadar kendi milletime çok bile deyip kampanyayı sonlandırdı... yani canı istediklerinde tak diye her şeyi her fiyattan verebiliyorlar, ama milleti kotayla fahiş fiyatlarla yıl boyu sömürüp sınırsız interneti bilerek şu yüzyılda hala ama hala sunmuyorlar!!! ![]() ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi johnny lenn -- 7 Ağustos 2025; 22:7:26 > |
|
|
Vodafone da yabancı baktığında. Ama türkiye' ye gelen yabancı firmalar da çakala dönüşüyor çok farklı değil yani. Sorun ülkedeki kanunların halk lehine değil büyük şirketler ve devletler lehine yapılmasında. Yoksa istersen isveçten firma getir burda 2 haftada kapalıçarşı esnafına dönüşüverir. |
|
|
Aynen öyle. İnsanları daha ucuz diye faturalıyla kandırıyorlar sonra dayıyorlar fiyatları. Vaktimin %90 ı evde wifi li ortamda gçeiyor zaten. Bimcell faturasıza geçtim 230 tl' ye paket yapıyorum yetiyor. 600-700 liraya insanların aylık fatura ödediğini görünce kahkaha atasım geliyor. |
|
Vodafone yine o iki yandaştan iyidir, zaman zaman çok iyi kampanyalar yapıyor. Vodafone olmasaydı bu iki yandaş şirket bizi tam soyardı. |
|
aylar geçti yıllar geçti ama şu ay dedikleri aya gelince başka aya atıyorlar hep. bu sefer de ekim demişler. bunların dediklerinin artık haber değeri bile yok ama yine de paylaşalım da bunların masallarını herkes görsün: 5G ihalesi Ekim'de, ilk sinyal 2026'da https://www.donanimhaber.com/5g-ihalesi-ekim-de-ilk-sinyal-2026-da--195189 |
|
|
biz 5g ile birlikte kotayı kaldırmaya yönelik açıklamalar beklerken, daha 1 nisan 5g'ye geçilmeden bile zam haberini önceden millete müjdelemişler(!) adeta alın size 5g demişler, hem de operatörler değil birinci önceliği vatandaşı düşünmesi gereken bakan ağzından: “5G hızından yararlanmak isteyen herkes buyursun bunu kullansın ama elbette her şeyin, her nimetin bir külfeti olacaktır. Şu andakine göre tarifeler biraz daha yukarıda olacaktır. Niye? Bu üç operatör, KDV dahil 3 milyar 535 milyon dolar ödeyecek. Bu ciddi bir para. Sonra milyarlarca dolar yatırım yapacak. Adam 4.5G faturasıyla bunu yapamaz, geri dönüşünü sağlayamaz, batar. O zaman 4.5G hızıyla ben idare ederim, diyen makul faturasıyla devam edecek. Fazla hız isteyen de onun maliyetine, külfetine elbette katlanacak.” |
|
|