Şimdi Ara

Mobil Ödeme Mağdurları Buraya (Dolandırıcılığın yeni adı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
2
Favori
18.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • https://forum.donanimhaber.com/inceleme-mobil-odeme-yonteminin-istismar-edilmesinin-incelenmesi--123016575#123029776

    adresinden bu işi nasıl yaptıklarını, nasıl dolandırdıklarını daha iyi anlayabilirsiniz. Ayrıntılı bir açıklama olmuş. Lotus Expeditor teşekkürler.

    Evet arkadaşlar ne yazık ki dolandırcılık mobil bir boyut kazanarak biz ülkemiz insanlarını her türlü söğüşlemeye devam ediyorlar, ve üzülerek söylüyorum ki bu duruma hala müdahale edilmiyor.

    Bu başlığı açmaktaki amacım ben , eşim ve çevremdeki bir sürü insanın bu şekilde mağdur olmasıdır. ben gereken yerlere başvurumu yaptım , aldıkları parayı bilmem ne yapayım benim için önemli değil ama bu şeklide mağdur olan on binler hatta belki yüz binlerce insanı düşününce çok çok büyük paralar yapıyor ve bu paraları da bu adamlar bir güzel cebine indiriyorlar! neden buna izin verelim ki ? bizim bu boşvermişliğimiz yüzünden devam etmiyor mu bu ahlaksız para kazanma yolları? herkes şikayet ederse, herkes hakkını ararsa sanıyorum ki bu ahlaksız yöntemler artık uygulanmayacaktır.


    Fazla uzatmayacağım ama benim anlamadığım şey nasıl olur da benim iznim olmadan, benden onay istenmeden, şifre istenmeden ödeme alınır? bu nasıl bir saçmalıktır yemin ediyorum deliriyorum böyle bir şey olamaz arkadaşlar, siteye hiçbir şeklide girmediğim halde benden ödeme alınıyor işin kötüsü de mesaja bakmaz iseniz haberiniz olmuyor ve sizden spor videoları üyeliği adı altında her hafta 20 TL-40 TL, (kazığını boyutu değişebiliyor) para kesiyorlar ay sonunda kabarık faturayı görünce aklınız başınıza geliyor, adamları arıyorsunuz (tabi muhatap bulabilirseniz) ve ya kardeşim " manyak mısınız siz , internette milyonlarca video var, youtube var ben niye sizin dandik video servisinize üye olayım diyorsunuz" falan filan başarabilirseniz paranızı alıyorsunuz, ya da bir çok kişi gibi lanet olsun kapatın lan deyip , sineye çekiyorusunuz, adamlar da vermedikleri hizmetten havadan para kazanıyorlar !! Ohhh mis gibi değil mi ........... işin acı tarafı hiçbir devlet kurumu , kuruluşu vs.. buna bir el atayım demiyor. Keriz yerine konduğuna mı, paraların gittiğne mi, adamların milyonları götürdüğüne mi yanarsın yoksa seni kimsenin takmadığına mı yanarsın öylece resmen mal gibi ortada kalıyorsun..

    yıl olmuş 2017 buna bir şifre isteme gibi bir güvenlik önlemi almak çok mu zor ? size soruyorum arkadaşlar. Neden müsaade ediliyor bu tarz mağduriyetlere? İnanın bu sorunun cevabını verebilmeyi çok isterdim.........


    bu şekilde mağdur olanlar var ise ve çözüm yollarını belirtirse , insanları bilinçlendirme adına faydalı olacağını düşünüyorum,



    aşağıdahttps://sikayet.btk.gov.tr/
    adresine yaptığım şikayet başvurusu mevcuttur. benim gibi mağdur olanlar bu konuya duyarsız kalmasın ve lütfen şikayetini yapsın, yapsın ki bu ........... adamlar sırtımızdan milyonlarca TL!!! lik servet sahibi olmasın.


    26/10/2016 günü saat 12:07 ' de cep telefonumda herhangi bir internet sitesinden gezinti yapmamama rağmen MOBFUN ABONELİĞİNİZ BAŞLADI şeklinde bir mesaj geldi ve hemen ardında da (9230) Türk Telekom' dan "mobil faturanıza yansıtmak istediğini Türk Telekom Mobil Ödeme işleminiz başarı ile gerçekleşmiştir" şeklinde bir mesaj geldi.

    Oysa ki ben mesajın geldiği anda hiçbir şekilde herhangi bir internet sitesine girmedim , mesajda adresi görünen internet sitesine de girmedim ancak, buna rağmen bana bu şekilde mesaj geldi. İnternetten araştırdığıma göre bu şekilde bir sürü mağdur var. Ne yazık ki bu şekilde binlerce insanın istem dışı paraları gitmekte ve buna Türk Telekom da herhangi bir önlem almamaktadır. bizler keriz yerine konmaktayız

    Teknolojinin geldiği aşamayı ve yıllardır her yenisi eklenen binlerce şikayeti düşünürsek, böyle basit bir olaya Türk Telekom , PTTCELL olarak müdahale edilmemesi ,buna bir önlem alamaması ya da almaması, bunun neticesinde de vatandaşın her sene cebinden milyonlarca TL' nin bu yöntemlerle akıp gitmesi kabul edilemez.

    Sonuç olarak ;
    Herhangi bir onay işlemi yapmadığım halde ve hiçbir şeklide bu siteye girmiş olmamama rağmen resimde görülen internet sitesinden isteğim dışında para aldıkları ve üye yaptıkları için şikayetçiyim. (http://n.mobfun.me)

    Yine bu tür işlemlere hiçbir şeklide müdahale etmeyen , güvenlik önlemi almayan, Türk Telekom' dan ve PTTCELL' den şikayetçiyim.

    şikayetimin dikkate alınarak gereğinin yapılmasıın saygılarımla arz/talep ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigbooss -- 4 Ocak 2017; 12:39:39 >







  • Tek çare hattı mobil ödemeye kapatmak gibi görünüyor.Benim annemin de başına gelmişti (vodafone).Paşa paşa ödettiler

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulan o değilde bu tarz işleri de genelde iki lafı bir araya getiremeyen at hırsızı suratlı insanlar yapıyor. Nasıl bir ironidir, çayına dem koyduğumun yerinde.
  • Çağdaş kullanıcısına yanıt
    aynen, benim kabullenemediğim nokta bu tarz olaylarla bir sürü insan dolandırılıyor, kimse bu adamlara bir şey yapmıyor ya da yapamıyor...

    herkesin yaptığı yanına kar kalıyor, vatandaş dışında tabi! sen bir yamuk yap bakayım ne oluyor, Anandan emdiğin süt burnundan gelir. Ne yapalım bizde dolandırıcılık yapıp malı götürelim ?

    yav adamların telefon numarası bile yok, hatta siteye giriyorsun sitede bir halt yok, ama senden haftalık 40 TL kesiyorlar ay sonu bakıyorsun 160 TL gitmiş , güler misin ağlar mısın .


    Bu ve benzeri olaylara devletin kayıtsız kalması sonucu, insanlar nasıl olsa bir şey olmuyor diyerekten insanları dolandırıyor bunlara örnek olarak

    cep telefonu ile insanlardan para alma,
    paravan şirket kurarak hediye, ekstre borcunu taksitlendirme, kargo ile bedava sayılacak fiyata telefon gönderme, cep telefonu üzerinden istem dışı olarak seni servisine üye yapma, gibi........ daha aklımıza gelmeyen bir sürü yöntem deneniyor ve bu adamlara hiçbir şey olmuyor malesef..


    bu arada ben benim ve eşimden alınan haksız paraları geri aldım ama çektiğim çile yanıma kar kaldı. bundan 4-5 ay önce yine kabarık bir fatura gelmişti onda da böyle bir ödeme alınmış sanırım şimdi onunla da uğraşacağım ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigbooss -- 3 Ocak 2017; 11:36:50 >




  • Tek suçum bir iddaa sitesine girmekti. Anında 7890 lira çekildi benden.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ohol Oula

    Tek suçum bir iddaa sitesine girmekti. Anında 7890 lira çekildi benden.

    nasıl oldu ? paranı alabildin mi acaba ? paylaşırsan sevinirim, sayfaya girenlere örnek olur böylece.
  • Telefonumu servise vermistim
    Evde duran basit bir telefona taktim hattimi idareten
    Disardayken bir iki odeme yapmam gerekti
    Şirket telefonu vardı rotlu bir cihaz
    (Şirket artık niye rotlu cihaz veirse çalışanına)
    Neyse kendi hattimi takıp işlemleri yaptım ve hattimi tekrar kendi telefonuma taktım
    Ertesi gün bir mesaj geldi bankadan itunes ödeme falan
    itunesden haberim olmadan 300 liraya yakın içerik alınmış kredi kartimla
    Bankayı aradım itiraz ettim
    Ayrıca mesajın bana alışverişten önce onay mesajı şeklinde gelmesi gerekiyormu diye çıkıştim
    Çekilen tutar tarafıma iade edilmezse kartı komple iptal edeceğimi söyledim
    Bakalim sonuç ne olacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ohol Oula kullanıcısına yanıt
    Mobil ödeme sınırı 500 TL. csb



    Mobil ödemenizi kapatın olsun bitsin. Tarayıcının izinlerinden telefon iznini de kaldırın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lotus Expeditor

    Mobil ödeme sınırı 500 TL. csb



    Mobil ödemenizi kapatın olsun bitsin. Tarayıcının izinlerinden telefon iznini de kaldırın.

    hocam tamam doğru diyorsunuz da, annelerimiz, babalarımız bunu bilmez, hatta bir çok insan bunu bilmiyor, ne zaman başına böyle bir olay geliyor o zaman bu izinleri kaldırıyor, tabi giden para da gitmiş oluyor.

    Müşteri hizmetleri de sen eğer bu şekilde mobil ödeme iznini kaldırma diye bir şey olduğunu bilmiyorsan ve bu şekilde bir talepte bulunmamışsan , sana gerekli açıklamayı yapmıyor ve senin yine mobil ödeme kapatılmamış şekilde duruyor. Bu şekilde bir kaç kez şahit oldum. Sen sormadan bu konuda bir yardımda bulunmuyorlar. Talep edersen kapatıyorlar.
  • 14 + 14 = 28 lira girmisti bana iki kere reklam yuzunden ve ben aglaya aglaya çekmistim hatirlatmayin bana o anı.



    Ama parami geri iade ettiler ve mobil odemeye kapadim hatti artik çatır çutur izliyorum
  • https://forum.donanimhaber.com/inceleme-mobil-odeme-yonteminin-istismar-edilmesinin-incelenmesi--123016575#123029776

    linkinden sistemin nasıl işlediğini çok güzel bir şekilde anlatmış Lotus Expeditor arkadaşımız. helal olusn diyorum büyük emek var. duyarsız kalmayalım varsa başımıza gelen böyle bir olay şikayeti basalım acımayalım.
  • Bu şerefsiz mobfun arkadaşada aynısını yaptı, turktelekomu arayıp şikayette bulundu ertesi gün mobfun dan aradılar faturanızı biz ödedik kusura bakmayın yanlışlık olmuş vs vs. Palavra, bildiğin dolandırıcılık yapıyorlar ve bu resmi bir şekilde gerçekleşiyor bu nasıl iştir arkadaş? Nerde yaşıyoruz

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lotus Expeditor

    Mobil ödeme sınırı 500 TL. csb



    Mobil ödemenizi kapatın olsun bitsin. Tarayıcının izinlerinden telefon iznini de kaldırın.

    Tarayıcı izinlerinde ki telefon izni nedir ve nasıl kaldırılıyor?iPhone Safari için soruyorum.
  • İki senedir açık. Sıkça kullanırım ama bir sorun yaşamadım. Genelde saçma sapan sitelerden oluşan bir sorun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • iPhone da tarayıcıdan kaynaklanan bir sorun yok. Android 5 ve altı sürümler için söylediğim bir önermeydi.

    // Konunun başında verdiğimiz bilgilendirme yazısına göz atabilirsiniz detaylı bilgi ve tedbirler için.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Zodiac Killer Z kullanıcısına yanıt
    O firmalardan reklam alan her sitede yol açılan bir sorun.

    Ekleme: Facebook gibi yerlerde, komik video gibi başlıklarla da yayıyorlar sitelerini.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HATTUSILI -- 4 Ocak 2017; 13:16:1 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu tür reklamları alan köklü bir site görmedim. Saçma sapan, Facebookta yönlendirmeli siteler, pornografi içerikli birçok site.. Biraz bilinçli olsalar bu tür tuzaklara düşmezler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zodiac Killer Z kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme yazısını bu yüzden yazdım.

    Fakat yukarıda konu sahibinin söylediği gibi yaşlılarımız bu anlamda tecrübesiz olan kitle. Onları hedef alıyorlar belki.

    Bilgilendirme yazısında geçtiği gibi ABD'de benzer olay gerçekleşti ve FTC bu yolla kazanılan paraların sahiplerine iade edilmesine ve firmanın para cezası ödemesini kararlaştırdı.

    Olay sadece mobil ödeme değil, reklam ağları üzerinden yayılan zararlı yazılılmlar var. Son zamanlarda bankacılığı hedef alan mobil cihaz zararlıları artış gösterdi ve bu yolla yayılıyorlar. Ülkemizin birçok büyük haber sitesi daha önce bulundukları reklam ağından dolayı zararlı yazılım dağıtmıştı.Önlem aldılar. Kötü insanlar yeni yollar buldu. Biz bu yolları kapatmak ve insanımızı bilgilendirmek isiyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HATTUSILI -- 4 Ocak 2017; 13:31:53 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yaklasık 7 yıldır kullanıyorum bir sorun yaşamadım, güvenli ve bilindik yerlerden alısveris yaparsanız sorun yasamazsınız
  • Sorun dürüst alışveriş değil.

    Sorun kullanıcının haberi olmadan mobil ödeme tetiklemesi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.