Şimdi Ara

Mobil 10/60 Araca Etkileri ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ufak bir yağ yakma problemi ile karşı karşıyayım.
    Biraz araştırdım çok eski konular da Mobil 10/60 yağın kullanıcılar tarafından etkili olduğunu gördüm .

Şuan günümüz de bu yağı kullanıp yağ yakma veya motor conta kaçaklarını engelleyen oldu mu acaba ?

Ayrıca motor onarıcı katkılar ne kadar işe yarar ?

Motorsilk
    Bor Power
    Restore motor onarıcı

Şimdiden teşekkürler

• Yağ numarası kalınlaştırın öyle devam edin o yağ en son denenecek yağdır. katkı atmayın. ufak yağ yakma demişsin ufak sa yağ ekleye ekleye devam edin 1000 km de yağ yakma seviyesii artış göstermişse 1000 de 1 litre gibi ozaman yağı kalınlaştırın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuri37781 -- 24 Ağustos 2015; 10:54:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nuri37781

Yağ numarası kalınlaştırın öyle devam edin o yağ en son denenecek yağdır. katkı atmayın. ufak yağ yakma demişsin ufak sa yağ ekleye ekleye devam edin 1000 km de yağ yakma seviyesii artış göstermişse 1000 de 1 litre gibi ozaman yağı kalınlaştırın.

Şuan 15/40 koydum yaklaşık 300 km yaptım daha eksiltme yok gözlemliyorum fakat 10/60 ı kullanan herkes memnun .
  • emraherdogann kullanıcısına yanıt
    10 60 memnundur tabi de motor bitme noktasına gelmiş ise bunu son çare atıyorlar. sen yağı kontrol etmeye devam et. yağın yanma miktarını yaz. sonrasına bakarız.
  • quote:

10 60 memnundur tabi de motor bitme noktasına gelmiş ise bunu son çare atıyorlar. sen yağı kontrol etmeye devam et. yağın yanma miktarını yaz. sonrasına bakarız.

Birde egzost manifold contasından da kaçırıyor bu hafta onu da değiştireceğim . Araca bunun bir etkisi olur mu
  • Merhaba.
    Dynamic Kote 100 adlı motor katkısını tavsiye ederim.
    Yağ eksilten araçtaki mucize etkisine bizzat şahit oldum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emraherdogann

quote:

Birde egzost manifold contasından da kaçırıyor bu hafta onu da değiştireceğim . Araca bunun bir etkisi olur mu

yağ ile alakası olmaz oranın. sadece yakıtı fazla yakarsın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mytohology

Merhaba.
    Dynamic Kote 100 adlı motor katkısını tavsiye ederim.
    Yağ eksilten araçtaki mucize etkisine bizzat şahit oldum.

hocam biraz daha detaylı bilgi verir misiniz bu ürün hakkın da
  • Önce kullandığınız yağın tüketimine ve egzostta zorlama anında yağ yaktığının belirtilerinin olup olmadığına bakın.
    Yağ ısı etkisi ile sentetik kısımlarının buharlaşması sonucu eksilebilir
    Supap kayıtları yada kılavuzu ve süpap contası (lastiği) üzerinden de eksilebilir.
    Bütün bunları değerlendirmeden gereksiz yağ yada katkıları ile uğraşmayın. İyi bir usta örneğin uzun bekleme sonrası ilk çalıştırmada yağ yakma belirtisi gibi ucuz yada performansa etkisi olmayacak yağ tüketim kaynaklarını tespit edebilir.
    Kalın yağ 50-60 numara gibi hidrolik iticili araçlarda daha başka sorunlara sebep olabilir. Ben de çok düşündüm denemeyi ama usta arkadaşlarım vazgeçirdi. Ayrıca kalın yağ yakıt ekonomisine zarar verir aracın gücünden çalar zira artan vizkoziteyi yenmek için motor daha çok güç sarfeder.
  • az miktarda yağ yakıyor diyorsun hiç ellemeye gerek yok bence yinede masraf yapmak istiyorsan yapabilirsin.
  • emraherdogann kullanıcısına yanıt
    Merhaba.

http://www.dynamickote.com.tr/index_dosyalar/Page303.htm

Ustanın bahsettiğine göre motor tamamen yağsız kalsa bile hareketli parçalara yapışan Dynamic Kote 100 mikro granülleri yağlama yapıyormuş gibi motorun sorunsuz çalışmasını sağlıyor.

500 km' de 500 ml. yağ eksilten motora Mobil 1 10-60 yağ fayda etmemişti. Usta Dynamic Kote 100' ü motor yağına ekledikten aylar sonra bile yağ eksiltme yapmadı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler arkadaşlar .

Bir durum tespiti yapıp tam net olarak ne yapmam gerektiğine karar vereceğim .
    Aracım orjinal kazasız bir araç 98 model 180 bin km'de 306 . Çokta seviyorum aracımı . Bakalım nasıl kurtulacağız bu dertten .

@sozuak
    Araçta tam gaz yapınca beyaz duman görülüyor. Geçen hafta 3 Lt 15/40 yağ koydum yeni olarak . Suan 300 km oldu daha eksilme yok denecek kadar gözlemlediğim . her dışarı çıkmam da bakıyorum . bakalım 1000 km de ne kadar eksiltecek onu göreceğim şuan .
  • Su kabında yağ var mı bakın. Motor contası problemi de buna sebep olabilir. Beyaz duman su yakma demektir. Su seviyesinde eksilme var mı? Ben de 406 kullanıcısıyım. 3 sene kadar önce motor contasını supap kılavuzu değişiminde değiştirdiğimde gördüm ki kanallar arası conta aralığı çok düşük ve bende iki silindir arası contanın yarısı yanmıştı. Silindirler arası birleşmeye çok az kalmıştı. Peugeot motorları birbirine çok benzer o nedenle sizde de bu tip bir problem olabilir. Bençe üst bloğu kontrol ettirin çok çok bir conta alır takarsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sozuak

Su kabında yağ var mı bakın. Motor contası problemi de buna sebep olabilir. Beyaz duman su yakma demektir. Su seviyesinde eksilme var mı? Ben de 406 kullanıcısıyım. 3 sene kadar önce motor contasını supap kılavuzu değişiminde değiştirdiğimde gördüm ki kanallar arası conta aralığı çok düşük ve bende iki silindir arası contanın yarısı yanmıştı. Silindirler arası birleşmeye çok az kalmıştı. Peugeot motorları birbirine çok benzer o nedenle sizde de bu tip bir problem olabilir. Bençe üst bloğu kontrol ettirin çok çok bir conta alır takarsınız.

Zaten silindir kapak contamda ufak bi kaçak var benimde ilk aklıma o geldi ama su eksitme v.s yok.
  • konuyla alakalı başka bilgisi olan ?
  • Konuyu bende takip ediyim motor zorlanınca 180nin üstünde yağ atma mevcut 10/40 kullanıyorum yeri gelince haftada bir 1 litre ekleme yapmam gerekiyor 1000 kmde 1 litre...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.