Şimdi Ara

MMS 460 Yardım !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selamun aleyküm arkadaşlar. 4-5 yıl önce mms460 ses sistemini aldım. ilk başta gayet memnundum. fakat bu aralar ses kalitesi kötü geliyor bana. yeni ses sistemleri gerçekten harika. özelliklede LG nin sinema sistemlerine bayılıyorum yeni pc aldım ses kartı hd ses biraz daha kaliteli artık. + olarak 1 premier , 4 logitech olmak üzere 5 kolon daha ekledim ( anfiye değil diğer kolonlara ek olarak ) ve anlayacağınız 10+1 lik bir ses sistemim var.

mms460 ta bildiğiniz üzere 1 stero kablosuna 2 kolon bağlı. ana kolon ayrı , diğer 4 kolon 2 'şer 2'şer olmak üzere 2 stero girişle anfiye bağlanmakta.

benim sıkıntım , ses sistemi arasıra 2 kolonun sesini kesiyor ve ses sistemi 3+1 e dönüyor ( diğer eklediğim kolonları hesaba katmıyorum orjinal 5+1 mms460 ta ) ancak stero girişiyle biraz oynadığımda tekrardan 5 kolonda çalışıyor. sizce bu sorunu nasıl düzeltmeliyim ? bir ses sistemi mağazasına gittiğimde anfinin içindeki lehim in kopmuş olabileceğini söyledi ve 50 tl ye yapabileceğini söyledi ama kararsızım birde size sorayım dedim.

NOT : +5 kolon bağlamadanda bu sıkıntım vardı. şimdiden teşekkür ederim hepinize.

• Kolonla alakası yok
    Stereo bağlamakkta kullandığınız kablo yada aparat ucuz yada dandik ise olabilir
    Daha öncede stereo mu bağlıyorsunuz

Ayrıca neden ek kolon bağladınız anlayamadım güç bölüşülecek ses kalitesi düşecek ve 5 kolondan aldığınız ses yüksekliğini bu sefer 10 kolondan alacaksınız boşu boşuna yer kaybı ve kablo kalabalığı logitech uyduları phılıps uydularından daha kalitesizler mms uyduları mid sesleri yoğun logide ise mid yok yapay tiz sesler verebiliyor bence kalitenizden olmayın birde sub a zarar verme ihtimali var o kolanların sub u elinize almanız an meselesi olabilir
  • -THIEF- - kullanıcısına yanıt
    valla ben ek kolonları bağladığımda daha iyi ses kalitesi almaya başladım. stereo uçlara bunca sene birşey olmadı ama bu sene sıkıntı vermeye başladı anlayamadım. anfiyle ilgili bir sıkıntı olabilirmi ? ne yapmamı önerirsiniz ?
    ek kolanlar mantıksız diyorsunuz geniş bir odaya sahibim kolonları odaya dağıtsam nasıl olur ? yoksa 5+1 e geri dönerek daha iyi bir ses kalitesi elde edebilirmiyim ? birde yaz sezonunda pionerr champions almayı düşünüyorum 30 cm kabinle. anfim yeterli olurmu ? arkadaşım eski bir 5+1 in basına direk artı eksi uçları bağlayarak çalıştırıyor ve gayet iyi ses kalitesi aldığını söylüyor. ne önerirsiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alişan Güvercin -- 1 Nisan 2014; 19:10:51 >
  • Sub uydulara 50w verebiliyor
    Siz isterseniz 100 uydu bağlayın yine 50w verecek ses gücü aynı olacak sadece uydulara ses dağılacaktır aynı oranda uydu ses kalitesi düşecektir
    Bağladığınız uyduların karakterleri farklı olduğundan ses kulağınıza farklı gelecektir
    Uzun süreçte dinlerseniz müziklerde seslerin gerçeklikten uzaklaştığını yada bozulduğunu duyabilirsiniz

Pioneer lar hakkında bilgim yo yorum yapmam doğru olmaz

Mms460 hakkında bilgim olduğu için yorum yazdım
    Mms biraz mid baskın bir set logiech x serisi uydular size biraz tiz karakterli uydular gibi gelebilir ama doğallıktan uzaklar uzun süre tecrübe ederseniz bunu farkedebilirsiniz
    o zaman ek 5 kolonu çıkartıp orjinal mms460 a dönme vakti geldi ;) pioneer muhabbetinede daha sonra bakarım. kolonların gidip gelmesi konusunda ne yapabilirim stero kabloların uçlarını değiştirmem yeterli olurmu ? yada yeni bir anfi alsam 500w veya daha üstü ses kalitem ne derece değişir ? benim için önemli olan sesin kalitesi. öyle bass zangır zangır odayı inletsin derdinde değilim. tabiiki inletsin ama bunu sesi yok ederek değil. mit ve tize önem veriyorum. dengeli olmalı bence. sesi biraz yüksek açtığımda bass kaldıramıyor ve kötü bir ses veriyor. ne yapmamı önerirsiniz ?
  • Alişan Güvercin A kullanıcısına yanıt
    bu arada 5+1 e dönmüş bulunmaktayım ve şuan daha net ses almaktayım teşekkür ederim :) sanırım ses kalitesinin düşmesi eski bilgisayarımda 20 liralık ses kartının bulunmasındandı :D :D şuanki hd ses kartıyla birlikte hd olan mms460 iyi ses vermekte. fakat hala şu kolonların gidip gelmesi sorununu çözebilmiş değilim ne önerirsiniz ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    acil yardım Rcd 200
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yapacak birşey yok kabloları yenileri ile değiştirip deneyebilirsiniz
    Mms 460 sub u böyle malesef çok açınca boğuluyor
    teşekkür ederim herşey için. çok yardımcı oldunuz. iyi geceler..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.