Şimdi Ara

Mitsubishi Space Star izlenimlerim (Önyargılarınızı yıkacak) (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
423
Cevap
19
Favori
44.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    abi sana özelden msj attım bide bu araçta triger zincirmi toyota honda nissan zincir artıkta buda öylemi bilgin varmı?
  • Donanımı düşürmüşler
    Sanki daha dolu gelecek demişlerdi Sedan olanı mıydı ki . Gerçi manuel de daha gelecek, zor arkadaş onlarda haklı tabi donanım demek +fiyat demek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Huysuz İhtiyar H kullanıcısına yanıt
    Otomatikteki donanımı manuele koymamak bence saçmalık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oranj -- 5 Aralık 2014; 15:37:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mydonose2

abi sana özelden msj attım bide bu araçta triger zincirmi toyota honda nissan zincir artıkta buda öylemi bilgin varmı?

Bu araçta zincir yok maalesef, kayış var. Ben 3000 km'yi doldurdum. Şehir içi/dışı genel ortalamam 5,2 L/100km. Yakıt tüketimi gittikçe azalıyor, günlük ortalamalarda genelde 5L'nin altındayım. Evet, Civic Sedan'dan geçtim. Hem yakıt hem yıllık işletme maliyeti açısından arada uçurum var. Hacim yeterli gelecekse eğer, Space Star mantıklı olabilir. Ben satın alma gerekçelerimi ve rakipleriyle kıyaslamasını paylaştım. Mantığımı kullanarak aldım, çok da memnunum. Ayrıca aracın negatif yönlerini de tarafsız gözle yazdım. Onları da dikkate alın.

Son 4 ayda:
    - Hız sabitleyici olmadan araç kullanmaya alıştım
    - Civic'den daha yüksek yol sesine alıştım
    - Aynaların otomatik katlanmamasına alıştım
    - Sustasız anahtara alıştım
    - Ses sistemini elle kontrol etmeye alıştım
    - H4 ampullü xenon fara alıştım
    - Kapıları elle kilitlemeye alıştım

Ama bunların karşısında, yıllık işletme maliyetinde çok ciddi tasarrufa gittim. Net hesaplamadım ama üçte bire bile inmiş olabilir. Benim için zaten önemli olan da buydu. Araç almak sadece aracın fiyatı değildir. Önemli olan yıllık işletme maliyetidir: Yakıt tüketimi, vergi, kasko, sigorta, muayene, bakım periyodu, kış lastiği fiyatı vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huysuz İhtiyar -- 6 Aralık 2014; 23:15:40 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Haklısın abi gidip bi göreyim şu aracı bide atrageyle bi deneme surusu yapayım ona göre bakarım artık teşekkurler

işte bilinçli tüketici
    Hocam şunu öğrenmek istiyorum. 20 bin km bakimi her yil olmak zorunda mi diger markalarda oldugu gibi? Örneğin 15 bin km de yillik bakimi olan bir otomobil, o kadar km yapmasa dahi 1 yili aşinca bakima götürülmek zorunda. Aksi halde garanti dışı kalıyor.

Space star da durum nedir?

• sorrento kullanıcısına yanıt
    Space Star'da da durum aynı. Tepkisiz tüketicilerin neden olduğu vurgun düzeninin bir parçası bu durum. Km dolmasa da yıl dolunca bakıma gitmek zorundasınız. Üç yıl boyunca. Yoksa aracı garanti dışı bırakıyorlar. Fakat yasal olarak, şu kozunuz her zaman mevcut: Periyodik bakım hizmeti yetkili servisten alınmış olmasa da tüm araçlar üretimden kaynaklanan hatalara karşı iki yıl garanti kapsamında olmak zorunda. Bu konuda yargıda örnek kararlar mevcut, Yargıtay'da bir içtihat oluşmuş da olabilir. En kötü senaryoda bu koz kullanılabiliyor. Örnek kararlarla ilgili en doğru bilgiyi hukukçu arkadaşlar verir.

Mitsubishi Türkiye'nin garanti koşullarından:
    Aracın Temsa Motorlu Araçlar garantisinden yararlanabilmesi için bütün periyodik bakımlarını ve onarımlarını Garanti ve servis el kitapçıklarında belirtilen kilometre veya zaman aralıklarında Temsa Motorlu Araçlar yetkili servislerinde eksiksiz olarak yaptırmış olması gerekmektedir.

• Beyler attrage ve space starı merak edenler Denizli Özpam Mitsubishi haftaya 13/14 aralıkta test sürüşü günleri düzenleyecek. Yakın olan gelsin derim.

Özpam'ın numarası 0258 267 22 99 mesut yönlendirdi deyin anlarlar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrmst -- 7 Aralık 2014; 14:01:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huysuz İhtiyar

Space Star'da da durum aynı. Tepkisiz tüketicilerin neden olduğu vurgun düzeninin bir parçası bu durum. Km dolmasa da yıl dolunca bakıma gitmek zorundasınız. Üç yıl boyunca. Yoksa aracı garanti dışı bırakıyorlar. Fakat yasal olarak, şu kozunuz her zaman mevcut: Periyodik bakım hizmeti yetkili servisten alınmış olmasa da tüm araçlar üretimden kaynaklanan hatalara karşı iki yıl garanti kapsamında olmak zorunda. Bu konuda yargıda örnek kararlar mevcut, Yargıtay'da bir içtihat oluşmuş da olabilir. En kötü senaryoda bu koz kullanılabiliyor. Örnek kararlarla ilgili en doğru bilgiyi hukukçu arkadaşlar verir.

Mitsubishi Türkiye'nin garanti koşullarından:
    Aracın Temsa Motorlu Araçlar garantisinden yararlanabilmesi için bütün periyodik bakımlarını ve onarımlarını Garanti ve servis el kitapçıklarında belirtilen kilometre veya zaman aralıklarında Temsa Motorlu Araçlar yetkili servislerinde eksiksiz olarak yaptırmış olması gerekmektedir.

O zaman 20.000 km'de bir bakıma girmenin cazibesi kalmıyor. Space Star gibi nispeten şehir içi kullanımı için tercih edilen bir otomobilin yılda 20.000 km yapması çok zor diye düşünüyorum. Sonuç olarak çoğu benzinli araçta 15 bin km olan bakım periyodunun mitsubishi'de 20 bin km olmasının bir esprisi kalmadı benim nazarımda.

Harika zaten araçta iphone 6 plusla aynı ebat.Şaka bir yana bende takipteyim aracın 30 lar seviyesine düşmesini bekliyorum.
  • sorrento kullanıcısına yanıt
    Bence tam aksine, araç şehir içi kullanıma yönelik olduğu için 20.000 km'lik bakım periyodu çok mantıklı. Ayda 2000 km kullandığınızı düşünün, 5 ayın sonunda Yaris, Swift, Corsa bakıma girmek zorunda. Şaka gibi. 7 ayın sonunda da Micra'yı, Fiesta'yı, i20'yi, Polo'yu bakıma sokarsınız. Space Star ise 10 ayın sonuna kadar "zorunlu bakım"a girmeden devam eder, hatta biraz daha idare edip yılı kurtarırsınız.

Yorumumu, kendi kullanım alışkanlıklarıma göre yaptım ve "benim nazarımda 20 binde bir bakıma girmesinin bir esprisi kalmadı" diye de belirttim. Zira yaptığım km sene başına maksimum 12-13 bin km seviyelerinde.

Çok yol giden kullanıcılar için cazip olabilir elbette. Fakat bakım periyodunun fazla olması benim açımdan tercih sebebi değil.
    Makul yakıt tüketimi, konforlu şanzımanı, bol donanımı, güvenlik ekipmanları vs. dikkat çekici hala..

Çok güzel bi inceleme hocam tebrik ederim. Sizin gibi ne istediğini bilen, marka fanatikligi yapmayan bir insanın incelemesini okumak çok keyifli oldu.

• attrage bunun sedanı olabilir mi?
  • wehrmacht kullanıcısına yanıt
    Evet, Attrage Space Star'ın sedanı oluyor. Mitsubishi'nin B segmenti için ürettiği sedan.

• Bana göre olması gereken ve alınmamaya sebep olabilecek eksiklikler

içerden açılan bagaj
    fonksiyonel direksiyon
    otomatik merkezi kilit

İlk mesajda arkadaşın dediği;

"Stepne yerine tamir kiti veriliyor. Ama böyle bir araç çok uzak mesafelere gitmez zaten. O açıdan fazla takılmamak gerek."

bu düşünceye katılmıyorum. neden uzak mesafeye gitmesin , gitmesi için üretilmesi lazım. üretici "bununla 500 km yapabilirsin sonrasını gitmez" diyemez. hepsi 24 saat çalışabilir şekilde ayarlanır/ayarlanmalı.

Fiestayı satıp sıfır araç ararken bu aracı düşünmüştüm. Yerden 15 cm yüksek olması neredeyse rakipsiz yakıt tüketimine sahip olması tercih nedenimdi. Sizin gibi japon bakıyordum, suzuki bayiinde splash bakarken eski kasa SX4 gördüm. fiestayıda 20bine saydırınca takasla onu aldık. Yerden oldukça yüksek oluşu birde full modeli olan GLX oluşu nedeniyle SX4 tercih etmiştik. Ancak sizin araç gerçekten çok işlevsel. Güle güle kullanın.
  • Hayırlı olsun güle güle kullanın.Bende 2003 den beri mitsubishi carisma kullanıcısıyım.Bu arabada bazı önemli eleştirecek noktalar vardır ama 40 binliralık bir arabada merkezi kilit olmaması elle mandal kilitlemek nedir abi ya.
  • Araçta merkezi kilit var. Araç hareket edince kapıların otomatik kilitlenmesi yok, kapıları merkezi olarak kilitlemek için özel bir tuş yok. Sürücü kapısındaki merkezi kilit kolundan ya da uzaktan kumandadan kilitliyorsunuz. Araçta mandal yok. O kadar da değil.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.