Şimdi Ara

Mitsubishi Colt'u Nasıl Bilirsiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
3.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar arabamı değiştirmeyi düşünüyorum ve colt lar çok hoşuma gidiyor kullanan arkadaşlar varsa tecrübelerini paylaşırlarsa çok sevinirim. 1.3 5 kapı düşünüorum benzinli bugün bi bayiden 25.900ytl fiyat aldım sizde nasıl?cevap verecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim...

colt hakkında yazdığım bir kaç yazıyı buraya kopyalıyorum eşitli bilgiler içermekteler. okursan colt hakkında kafanda soru işareti kalmayacaktır.

başka sorun olursa sorabilirsin.

bira uzun oldu daha da koyacaktım ama bu kadarı yeterli kanımca.

yazılarımı iyice oku daha sonra hala kafana takılan bir şey olursa sorabilirsin.

ayrıca şiddetle 1.3 AMT öneririm. manuelden daha iyi. 6 ileri vitesli.

hayırlı günler.

yazı:1

öncelikle colt japon arabası gibi dursada aslında melez bir araç.

yarı japon yarı alman malıdır.

japon üreticisi adı üstünde mitsubishi; alman üreticisi ise mercedes tir.

yollarda nadir görülen smart for forular var ya aslında onlar birer colt. yada coltlar birer smart for foru da denebilir. zira her iki aracında motor,şanjıman, elektronik aksam yürüyen aksamları aynıdır.

aynı fabrikada aynı üretim bandında arka arkaya üretilirler. bu arada colt hollanda da üretilmekte japonyada değil.

12 yıl paslanmazlık veren nadir japon markalı araçlardan biri.

dizel coltun motorunu açıp bakarsan "daimler chrysler" markasını göreceksin. yani dizel coltta kullnılan motor yüzdeyüz mercedes imalatı bir motor.

sınıfındaki en iyi teknik özelliklere sahip ve en kaliteli (mercedesten daha kaliteli bir marka yok doğal olarak) dizel ve benzinli motorlar mitsubishi coltta bulunmaktadır.

dizel motor yüzdeyüz mercedes imalatı iken benzinli motorlar ortak üretimdir.

dizel coltun standart donanımında; abs,ebd,2 airbag,otomatik klima,elektrik destekli hidrolik direksiyon,soğutmalı torpido gözü bulunmakta.

malesef dizel colt aksesuar olarak biraz fakir. ama motor kalitesi bence herşeye değer.

ayrıca yılda 10000 km den az yapıyorsan şiddetle benzinli 1.3 invite colt u tavsiye ederim. km de şehiriçi klima açık 20 ykr yakmakta. 45 litrelik deposu ile 600 km yi rahat rahat geçebiliyorsun. aradada baya fark var dizeli ile. bence benzinliyide düşün

hayırlı günler.

dizel motor 1.5 95 hp, benzinli motor 1.3 95 hp dir.

yazı:2

colt asla güvenlik konusunda çok zayıf bir araç değil.

belki 5 yıldızlı değil ama 2 yıldızlıda değil.

2 havayastıklı modeli ncaptan 4 yıldız almış bir araç colt.

benzinli versiyonda verilen standart 4 havayastığı ile daha fazla yıldız alacağını söylemek mantıksız olmaz.

yani vw polo kadar sağlam bir araç ncap testlerine göre

işte wv polonun çarpışma testi:http://arabam.e-kolay.net/ncap/mini/wolkswagenpolo2.asp

coltun kardeşi smart for four un çarpışma testi:http://arabam.e-kolay.net/ncap/mini/smart_forfour2005.asp

ve son olarak mitsubishi coltun çarpışma testi:http://arabam.e-kolay.net/ncap/mpv/mitsubishi_colt.asp

polo da 4 yıldız almıştır coltta 4 yıldız almıştır. objektif testlere göre gayet güvenli bir araç. 2 havayastıklı coltun 4 yıldız aldığını tekrar hatırlatırım

otomatik vites ise aslında otomatik vites olmadığı için kayma yapmakta. opel easytronik , ford asm veya toyota mmt gibi. baskı balatası var tork konvertörü yok.

hayırlı günler.

yazı:3

mitsubishi colt mercedes-mitsubishi ortak üretimi olan bir araçtır. hollanda da nedcar tesislerinde üretilmektedir. mercedes smart for four ile aynı motor,şanjıman,yürür aksam,elektronik aksam,ve şasiyi kullanmaktadır. yüzde 60 tan fazlası mercedes parçasıdır yani.

şu an sıfır olarak 1.3 invite benzinli ve 1.5 d.id dizel inform seçenekleri sunulmakta. her iki motor içinde AMT kodlu tork konvertörü olmayan manuelinden daha az yakıt tüketen 6 ileri tiptronik şanjıman ile sunulmakta. 6 ileri 1 geri vitesi var yani.

1.3 invite benzinlinin nin standart donanımı:

4 airbag (sürücü yolcu ön ve sürücü yolcu yan hava yastıkları)

abs+ebd

otomatik klima

elektro-hidrolik hıza duyarlı direksiyon sistemi

elektrikli-ısıtmalı yan aynalar

yol bilgisayarı

hıza duyarlı silecekler (araba hızlandıkça daha hızlı çalışmaya başlıyorlar)

cd player+rds radyo+6 hoparlör

soğutmalı torpido gözü

5 adet bardaklık

yeri değiştirilebilen küllük(ben evde bırakıyorum)

hem sürücü hem yolcu tarafı tek dokunuşla açılabilen sıkışma güvenlikli ön camlar

aliminyum alaşım jantlar+bridgestone turanza lastikler (lastikçide 200 ytl tanesi)

çok geniş iç hacim.

yatabilen/çıkabilen/ön koltuklar gibi kayabilen arka koltuklar

öne yatabilen ön yolcu koltuğu( uzun bir şey taşımak gerekirse diye)

3 yıl teknik garanti

12 yıl paslanmazlık garantisi

sabancı güvencesinde ( temsa)

donanımları kabaca bunlar.

motoruna gelecek olursak;

1332 cc, üstten çift egzantrikli, değişken subap zamanlamalı( hondadaki vitec, mitsubishide mivec diye geçmekte)95 beygir güç,125 nm tork üreten mercedes-mitsubishi üretimi motoru var. kuvvetli ve ekonomik bir motor.

şehir içi klima açık yakıt tüketimi 20 ykr/97oktan/km, 7-7,5 litre/100km ye denk gelmekte.

45 litrelik deposuyla her seferinde 600 km yi geçiyorum şehir içi.

şehir dışı 800 km yi geçen arkadaşlar var. ben daha çıkamadım şehirdışına.

çok seri bir araç. içinde kaç kişi olduğuna bakmadan rahat rahat yokuş yukarı araba sollayabileceğin bir araç yani.

tavsiyem 6 ileri AMT şanjıman ile almanız. motor ile çok uyumlu bir şanjıman.

ncaptan 2 havayastıklı modeli 4 yıldız almış. bu değer vw polo ile aynı. sağlam bir araç yani 4 havayastıklı olanı belki 4.5 yıldız alabilirdi.

standart bilgiler bunlar . ek soru olursa sorabilirsiniz.

ben otomatiğini 26000 e bırakıyorlar diye duydum ama 2 hafta önce idi.

ben 2005 aralıkta aldım 17000 km oldu. hiç bir teknik arıza vb yaşamadım.

bakımları 15000 de bir.

400 usd karşılığı garantisi 5 yıla çıkartılabiliyor.

12 aydır colt kullnıyorum amortisörler yumuşak değil aksine yolu daha iyi tutması için sert yapılmış. o sitelerde geçen problem amortisörlerden ses gelmesi. benim aracımda da vardı ( her coltta da olmuyor) bunun için mitsubishi bir bülten yayınlamış sorunun nasıl çözüleceğine dair 12 saatlik bir amortisör uygulamasından sonra ses filan kalmıyor. ben aldığım ay yaptırtmıştım arabayı servise akşam bırakıyorsun sabah alıyorsun olay bundan ibaret. bir arıza değil zaten sadece ses çıkarıyor oda öyle büyük bir ses değil çukurlara girdikçe klik klik sesi gibi.

dediğim gibi bu sorunda düzeltildi yaklaşık 10 aydır böyle bir sorun yok coltlarda.

bakımları daha öncede yazdığım üzere 15000 km de bir yapılıyor. 15000 bakımı 180 ytl tuttu. parçaları diğerlerinden pahalı değildir. kalite açısından türkiyede bilinmesede en az bir toyota kadar kaliteli bir firmadır mitsubishi. yarı yarıya japon devletine ait bir firma.

colt bu 3 araç içerisinde en kuvvetli en atak olanı. motor güçlerine bakarsan diğerleri 80 küsür beygirken colt neredeyse 100 beygirlik bir araç. bu farkıda hissediyorsun. hiç bir şekilde hızlanma,yokuşta bayılma,problmi yok. gayet seri ve kuvvetlibir araç.

yakıt tüketiminide yukarıda yazdım.

yazı: 4

colt 2005 yılında piyasaya çıkan bir araç.

hollanda da eski volvo fabrikalarında mersedes işbirliği ile smart for four ile birlikte üretilmekte idi. daha sonrafor fourun üretimi durduruldu. aynı fabrikada colt üretilmeye devam ediyor.

yüzde 60 a yakın mersedes parçası kullanmakta.aracın radyatöründen egzosuna kadar her yerinde smart logosu var zaten. motor kelepçelerinde bile mersedes yıldızı bulunmakta.

çıktığı yıl bild dergisiden altın dreksiyonaldı. hollandada da en uygun ölçülere sahip araç seçildi.

şanjımanı getrag marka 6 ileri AMT şanjıman. teknil bilgisi olan arkadaşlar GETRAG markasını tanıyacaktır. bilmeyenler için ise ferrarilerin de şanjımanlarını bu firma yapmaktadır dsem yeterli referans olacaktır kanımca.

şanjımana tiptronik de denebilir ama sadece sürüş stili tiptronik gibi. yoksa teknik olarak alakası yok. zira tiptronik wv nin patentli markası . ister vitesleri sen değiştir ister A moduna al araç kendisi değiştirsin. en önemli artısı 6 vitesli olması. çoğu otomatik araç hala 4 ileri den ileri gidememekte. şanjımanı güncellenebilme özelliğine sahip. siz gelimi 2006 dan buyana 3 kez yazılım güncellemesi yapılarak daha da mükemelleştirildi fabrika tarafında. ilk aldığımda A modunda araç vites değiştirirken rahatsız edici şekilde sarsmaktaydı. şimdi ise o sarsıntıdan eser yok.

motoruna gelecek olursak;

tamamı aliminyumdan üstten çift egzantrikli değişken subap zamanlamı ( hondada ki vtec sisteminin mitsubishi deki versiyonu mitsubishideki adı mivec) 95 beygir 125 nm tork üreten çok güzel bir motoru var.

bu motorun bir çok özelliği var. mesela; colt ,honda jazz dan sonra 1.4-1.6 hacminde en az yakıt tüketen 2. otomatik vitesli araç. bunu çoğu kişi bilmez ama teknik değerlerbunu doğrulamakta. ( honda jazz 7.2/100km şehiriçi, mitsubishi colt 7.3l/100km şehiriçi)

ben istanbulda 45 litrelik deposu ile şehir içi klima açık olarak 600 km gidebilmekteyim. gerçek tüketimi de bu bağlamda 7,5 litre100 km şehir içi demek ki bu kuvette otomatik vitesli bir araç için harika bir değer kanımca. örnek vermek gerekirse gene 1.4 otomatik vitesli wv polo şehir içi tüketimi 10 litrenin üzerinde sitesinden kontrol edebilirsin.

motorun bir diğer özelliği drive by wire sistemine sahip olması. yani gaz teli olmayan gaz sistemi. bu sayede gaz teli kopması vb gibi bir durum yok.

motorun bir diğer özelliği triger kayışının çelik zincir olması. triger kayışının değişmesi gerekmiyor. diğer çoğu araç ortalama 100.000 km de triger ayışı değişir.

donanımlarıı saymışsın ben bir daha sıralayayım.

öncelikle 4 havayastığı abs, ebd 5 adet 3 noktalı emniyet kemeri ve 5 adet kafalık, kapı içi çelik barlar güvenlik ekipmanları olarak sayılabilir. colt
    n capten 4 yıldız almıştır yanlız testi ayrıntılı incelerseniz 4 yıldız alan versiyonu 2 havayastıklı inform versiyondur. çarpışma resimlerine bakacak olursanz yolcu kabinini stabil olduğunu görürsünüz. burnunun kısa olmsı bir güvenlik açığı değil asla.

konforel ekipmanları ise; otomatik klima, alaşım 15 jantlar, 195 50 r15 H sınıfı bridgestone turanza lastikler (lastik önemli çünkü bu sınıftaki diğer çoğu model gibi standart binek lastikleri değil H sınıfı adedi 200 ytl civarı bir lastiği standart sunmakta yalan olmasın 2007 deki lastikleri görmedim bende turanzalar vardı.)

diğer aksesuarları; yol bilgisayarı soğutmalı torpido gözü, ısıtmalı elektrikli yan aynalar,hıza duyarlı silecekler, hıza duyarlı elektrik destekli ( eps) hidrolik direksiyon, 6 hoparlörlü cd player, yatabilen /çıkabilen/"ön koltuklar" gibi öne arkaya kayabilen arka koltuklar,sıkışma önleyicili elektrikli ön camlar,12 yıl paslanmazlık, isteğe göre ortalama 300 usd karşılığı 5 yıla sınırsız km ye çıkartılabilen 3 yıl 100000 km teknik garanti.

bir diğer artısı ise; honda jazz ile aynı iç hacme sahip olması. şöyle bir örnek vereyim.içi o kadar geniş ki benim boyum 1.80 ön koltuk bana göre ayarlı iken arka koltuğa oturduğumda ön koltuk ile dizim arasında bi 10 cm kadar boşluk kalmakta. arabaya bindiysen görmüşsündür zaten. dışardan tahmin edilemeyecek bir ic hacme sahip. bagajı ufak denmekte. ama aksesuarlar olarak saydığım modüler koltuk yapısı sayesinde içerdeki kişi sayısına göre kullanmadığın koltukları bir kaç basit hareketle katlayarak 1 dakikadan az sürede kocaman bir bagaja kavuşabilirsin. coltla istersen çamaşır makinesi gibi hacimli eşyaları rahatlıkla taşıyabilirsin.

bir kaç değişik özeliğini sayayım. bir çok şeye sürücü karar verebiliyor . örnek; alarmı kapattıktan sonra farların kaç sn yansın; arka silecek fasılası kaç saniye olsun, ön cama veya arka cama su sıktığında silecekler çalışsınmı çalışmasınmı, pratik sinyal verdiğinde sinyal lambası kaç kez yansız sönsün vb gibi özellikler serviste sürücünün isteğin göre kolayca değiştirilebilmekte. kapıları açtın mesela 10 saniye içinde gelip kapıyı açmazsan tekrar kendisi kilitliyor.

herşeyden önemlisi aracı bir kere sürmeni isterim. gerçekten çok seri ve hızlı bir araç.

aracın 2 eli türkiyede mitsubishini genel tanınmamazlığı sebebi ile pek iyi değil denebilir. ben 2006 de 1.3 invite amt yi 24000 e aldım şu an 2. el ilanlarında 19 ila 20 arası görünmekte.

aracım 35000 km de daha en ufak bir problem yaşamadım.

• yazdıkların için çok teşekkür ederim zaten herşeyi anlatmışsın peki 25.900 fiyat nasıl sizce pazarlık yapmam gerekirmi yoksa yüzsüzlük mü olur bu fiyata pazarlık etmek.

bir arkadaş geçen yıl başı 25000 e zor aldı.

AMT ise o fiyat normaldir kanımca.

ama alarm spoyler sis farı vb ekletebilirsen daha iyi tabi.

hayırlı günler.

bence güzel bir otomobil..mercedes-mitsubishi ortak ürünü..1.3 benzinli motor da gayet başarılı..(95hp galiba)..Tek beğenmedim diyebileceğim nokta bagajının biraz ufak olması..O da beklentilere göre değişecektir.. bence güzel de bir fiyat almışsınız..

----Uzunluk Genişlik Yükseklik

Jazz: 3830 1675 1525 mm
    Colt: 3870 1695 1550 mm

Yukarıdaki verilere göre: colt jazz dan daha uzun daha geniş daha yüksek olmasına rağmen, nasıl oluyorda jazz da yayla gibi bagaj olup coltun bagajı çok yetersiz kalıyo. Bildiğim kadarıyla jazzın diz mesafeleri falanda çok iyi

Orjinalden alıntı: noqturno

Merhaba, bende colt almaya niyetli olanlardanım. yalnız kafama bişey takıldı

Yukarıdaki verilere göre: colt jazz dan daha uzun daha geniş daha yüksek olmasına rağmen, nasıl oluyorda jazz da yayla gibi bagaj olup coltun bagajı çok yetersiz kalıyo. Bildiğim kadarıyla jazzın diz mesafeleri falanda çok iyi

Bu yüzden Jazz'ın tasarımcısı muhtemelen Colt'un tasarımcısından daha fazla kazanıyordur. Boyu değil işlevi de diyebiliriz...
  • quote:

Orjinalden alıntı: diegoforlan

yazdıkların için çok teşekkür ederim zaten herşeyi anlatmışsın peki 25.900 fiyat nasıl sizce pazarlık yapmam gerekirmi yoksa yüzsüzlük mü olur bu fiyata pazarlık etmek.

Pazarlıksız araba mı alınır. İndirebildiğin kadar indir ki kasko vb. ıvır zıvır işlerine para kalsın
  • arkadaşlar bugün görüştüğüm bayide fatura bedelini düşük kesmemize izin verirseniz 25.000ytl ye bırakırız dediler böyle bişi ile karşılaşan oldumu fatura bedelini düşük kesmesinin benim açımdan nasıl bir dezavantajı olur yada bi olumsuzluk çıkartırmı?

Orjinalden alıntı: noqturno

Merhaba, bende colt almaya niyetli olanlardanım. yalnız kafama bişey takıldı

coltun bagajı çok yetersiz değil.

220 litre sınıf ortalamalarında.

jazz ise benzin deposunun koltukların altına konması sonucu geniş bir bagaja sahip.

jazz a binmedim ama coltun gerçekten inanılmaz bir diz mesafesi var. arka koltukta bacak bacak üstüne atabiliyorsunuz.

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 4 Ekim 2007; 21:44:21 >

• Dayım geçen hafta aldı,colt 1.3 amt.Genel anlamda memnunlar tek şikayetleri içeri motor sesi alması ve viteslerin geçişlerde hissettirmesi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tahas

Dayım geçen hafta aldı,colt 1.3 amt.Genel anlamda memnunlar tek şikayetleri içeri motor sesi alması ve viteslerin geçişlerde hissettirmesi.

ne kadar aldılar acaba?

quote:

Dayım geçen hafta aldı,colt 1.3 amt.Genel anlamda memnunlar tek şikayetleri içeri motor sesi alması ve viteslerin geçişlerde hissettirmesi.

ne kadara aldılar acaba?

Orjinalden alıntı: hmisir

Jazz mercedesten bile daha ferah bir otomobil bence

mesela s600 den de rahattır colt

• quote:

Orjinalden alıntı: ottocu

quote:

Orjinalden alıntı: hmisir

Jazz mercedesten bile daha ferah bir otomobil bence

mesela s600 den de rahattır colt

resimdeki colt czt 3 kapılı modeli.

şaka bir yana eski kasa e 200 ü olan arkadaşımı colta bindirdim. bagajını saymazsak içi bizim arabayla aynı dedi. kendiside duruma şaşırdı tabi.

s600 le değil sede e 200 ile yakın iç hacme sahip.

ben e 200 sahibinin yalancısıyım.

eski arabam 99 honda civic ies ti. coltun içi honda civic in içinden geniş. bunuda bizzat civic ve colt kullanmış biri olarak söylüyorum.

3.8 metrelik bir araç nasıl 4.6 metrelik bir araçla aynı iç hacme sahip diyebilirsiniz ama yapacak bir şey yok aynı iç hacme sahip:)

sözlerim inandırcı gelmiyorsa mitsubishi bayiine gidip gözlerinizle görmek sizin elinizde.

bir dip not arka koltuklar tam arka poziyonda olacak tabiiki. yni standart bagaj hacmindeyken.

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 5 Ekim 2007; 19:48:06 >

• Dikkatimi çekti son aylarda colt u soran çok arkadaş oldu.Ön plana çıkmaya başladı araba.Bence hoş bir araç ,colt ile ilgili açılan bütün topiclerde söylüyorum bunu ;imzamdaki arabamı almadan önce coltu almaktan son anda vazgeçtim

quote:

quote:

ne kadara aldılar acaba?

• czt modeli favorim

çıktığından beri coltu tanıtmaya çalışan biri olarak ( temsayla hiç bir alakam olmamasına rağmen) aracın hiç reklamı yapılmadığı halde yavaş yavaş değerinin anlaşılması hoşuma gidiyor.

sıfır reklamla bu kadar oluyor ne yapalım.

son 3 yıldır colt reklamı görmedim tv de

bi çıktığı 2 3 ay yapıldı o kadar.

neden ilgi çekiyor? sunduğu aksesuarlara göre çok ucuz bir fiyata sahip olması, sorunsuz ve orjinal dizayna sahip bir araç olması bence en önemli kozları.

ve tabi 975 kg de 95 hp üreten 1.3 motoru.

hayırlı günler.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.