Şimdi Ara

MIT duyurdu: Bayraktar TB2, 2023'ün en önemli teknolojilerinden birisi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
1
Favori
4.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
42 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • güney koreye kaçanların ifadelerini oku canım . internet çalışıyor bizde allhtan.

  • karamitat kullanıcısına yanıt

    zaten ne zaman seçim,bişey olsa saçmalamalara başlıyor avrupa . sinsi sinsi kaşıyorlar milleti .

  • İnsanların İHAlar konusunda sınırlarımızdaki Suriye,Azerbaycan ve Ukranyadaki savaş gözlerin önünde olmasına rağmen ,hiç acaba bizimde başımıza böyle bişey gelir mi diye akıllarına getirmemesi çok tuhaf. Bgün enflasyon derdi olanlar. Yarın acaba ekmek -su-elektirk-barınak bulaiblrimiyim derine düşermiyim diye düşünüdüğünü görmüyorum. Azerbaycan konsusunda garantör Fransa nın Ermensitan saldırgan ve haksız olmasına rağmen Ermenistan tarafında durması, yarın Türkiye ve Yunanistanla kriz çıktığında uluslararası toplulukça nasıl bir muamaleye kalacağımız hayal edemiyorlar mı? Bu nasıl şuursuzluk,gaflet ,dalalet hatta hiyanet..

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

    Türkiyede enflasyon hep yüksekti. Ta ki AKP hükümetlerine kadar. o model 20 yıl denendi. Orta gelir tuzağına girildi. Orada gıdım gıdım yolun sonu enflasyon-açık-işsizlik-daralmaya gittiği görüldü. Burada acılı yöntem deneniyor. enflasyon olsa da büyüme ve var. Hersene bilmem kaç milyongencin iş ortamanı girdiği ülke büyümeden fedakarlık edemez. Millet olarak anlamamız gereken. Biz mercedes, rtx 4090 hayalliriyle yaşayamayız artık. Daha makul tüketim hayallerimiz olması lazım. İhraç ürün ve mmarkalar artmalı. 2007-2012 bol paradan kaynaklı tüketim alışkanlarıkarının geriye gitmesinde halk acı çekiyor. Ozaman krediyle düşük kurla araba,ev alanların bedelini tüm gariban büyük kitle ödüyor. ekonomide corona ve tedarik zinciri etkisi görmezden geliniyor.



    video.haber7.com
    Halk TV'de ekonomi için pes dedirten çözüm önerisi
    https://video.haber7.com/video-galeri/229687-halk-tvde-ekonomi-icin-pes-dedirten-cozum-onerisi

    Türk milletini getirdikleri hale bakın milletimiz onurundan gurundan taviz vermeyen bir miletti. Selahattin Demirtaş serbest kalacakmış, s400ler depoya kaldırılacak ,faiz artırılar ekonomi düzelcekmiş. Bu nasıl ekonomi bilimi..

    Atilla YEŞİLADA amerikadaki atlantikçi-globleci görüşleri takip eden bir ekonomist. Emlak balonu patlayacak bu fiyatlardan ev almayın dedi. 1 yılda ev fiyatları en çok kar getiren yatırım oldu. 2 ay önce varını yoğunuz satın bu hafta son günler dolar alına lamayan altında kalan yanar dedi. Altına çıkışa geçti. Böyle bir abi. Bir youtube kanalında konuşuyor köşede 3-5 kuruşum var diyor. yılların ekonomsitisin ABD çalışmış ders vermiş, bu yaşa gelmiş kendi dünyalığını halledememiş ekonmistsin, millete akıl veriyor. Bu adamın yaşında borsadan emekli olan küçük servet edinen bir sürü borsacı var. :D




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-26E6B5369 -- 24 Ocak 2023; 16:20:53 >




  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt

    Ben cümleleri rahatça çevirdim yani İngilizce biliyorum . Sana bir haberim var: Google çeviri sistemi gayet iyi çalışıyor. Kısacası artık herkes İngilizce metinleri kendi diline çevirerek rahatça okuyor ve anlıyor.


    Eskide kaldı o İngilizce bilen sayısının çok az olduğu günler. İngilizce metinleri Türkçeye çevirmek artık çok kolay bir iş. Bunu kabullenmelisin.

  • TB2 kendini kanıtlamış ve başarılı bir sistemdir ancak tek başına büyük bir savaşın kaderini değiştirecek bir sistem değildir.


    Yani '' Biz TB2 üretiyoruz artık tanklara, uçaklara gerek yok.'' gibi bir görüş kesinlikle geçersizdir.

  • Yurtsever1453 kullanıcısına yanıt

    Tankların çoğu Ermenistanda duman oldu. Ukranyada ingiliz elden atılan roketleriyle rusya bir sürü tank heba ett. Tank şuan açık çöl,bozkır arazilerinde bir alan hakimeyetinde işe yara ancak.

  • onatba O kullanıcısına yanıt

    ne diyorsun? hakkaten ne demiş oldun o alıntıları yaparak? anlamıyorsun ki ne yazdığını sen. Ben ingilize alıntı yaptım diye kalktın sen de altıntı yaptın, hepsi bu. sonra "... dikkat edersen daha iyi anlamış olursun" diye boş bir ifadeyle bitirdin. neymiş o daha iyi anlaşılacak şey? ben herşeyi anlattım, sen hiçbir şey anlatmadın, imam gibi vaaz vermekten başka. imam mısın?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BalkanGöçmeniBirBey kullanıcısına yanıt

    ingilizcen yoksa bilgin yok sadece fikrin var, ve fikrin de başkalarının ne dediğine göre sağa sola savrulur hep... bunu sakın unutma.

    vestel telefon monte ederek sıçrama mı yaptı? monster, casper, bilgisayar monte ederek sıçrama mı yaptı? Bayraktar yerli milli dediği şeye dolar üzerinden fiyat çekiyor, ne sıçraması bu?

    ben 90'larda savunma sanayiinde çalıştım, İHAları Atak helikopteri hepsini biliyorum, yerli için çok uğraştılar ama ABD izin vermedi, Çin'den falan sakın aklınızdan bile geçirmeyin siz Nato ülkesisiniz Çin'le Rusya'yla flört bile edemezsiniz denildi. Sonra kuleler yıkıldı, Çin dünya ticaret örgütüne girdi (WTO), herşey tersine döndü, Amerika dedi ki" artık neyiniz varsa herşey satılık, sadece ben istersem satmam" dedi, tesadüfen Erdoğan/AKP de o sırada iktidardaydı, hepsi bu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mercedesv8 M kullanıcısına yanıt

    Patentin var mı? yılların çalışması diyorsun, özgün milli yerli diyorsun, kaç tane patent aldın?

    yerli milli üretimi niye Ukraynaya taşıdın? yerli milli üretime neden dolar üzerinden fiyat çekiyorsun?

    fayda dediğin nedir? bana ihracatı söyleme sadece, onu üretmek için yapılan ithalatı da söyle.

    Baykar devletin kasasından ne kadar yardım aldı? bunların karşılığı ne kazandırdı? kayıtdışı paraları sayma...

    Kızıl elma nerede yapıldı? göster hadi üretim bandını, neden sadece hep bir tane gösteriliyor? TOGG diyorsunuz yıllardır, hep aynı 10-15 tane aracı görüyoruz, yerli mi şimdi onlar da?

    ver sen bana parayı, onunla gençleri çocukları yetiştireceğim önce, hepsine modern eğitim vererek ileride böyle algı yönetimi değil dürüstçe yerli milli çalışmalar yapmasını ve gerçek gururu yaşamalarını sağlayacağım... gidip Çin'in A yerine B firmasına yaptırtıp kendim yaptım diye caka satsam bu ülkeye ne faydası olacak?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    İmam ne alaka vaaz ne alaka. Lise münazara takımında bile imam mesleğini hakaret unsuru olarak kullanacaklarını sanmam.

    Anlattığınız birşey yok ingilizce bilmiyor diye insanları aşağılıyorsunuz sadece.

    Haberde övgü yok demişsiniz. Bende kritik vurgu yapılan kısmı, haberin başlığını paylaştım. İngilizceniz yeterliyse anlamanız gerekirdi. 2023 ün en önemli teknolojik gelişmelerinden 4. Sü olarak paylaşılmış. Bu nasıl bir hakaret aman yarabbi ama allahtan james webb teleskopu 8. Sırada hakaret yemiş risc v 3. Sırada AI 2. Sırada CRISPR 1.sırada hakaret yemiş bak şu işe.

    Bu arada yazıyı ben yazmadım MIT tech review yazmış. Aralarında imam olacağına ihtimal vermiyorum ama siz genede bir onlara sorun olmadı cevap verirler muhtemelen.

    Daha önce etkin fayda/maliyet konusunu açıkladım. Bir daha yazayım. Tb-2 ler nispeten ucuz ve kritik teknokoji içermediği için riske atılabilirliği yüksek. Anka-Satcom export 3 adet tunusa 80 milyona satıldı. Reaperlar 40m usd. Tb-2 export 2m-6m arası. Nispeten ucuz.

    Tb-2 kompozit yapısı 6000 irtifada yavaş yavaş takılması ve 27 saat tepede kalması sebebiyle hava savunma sistemleri üzerinde yarattığı etki beklenenin üstünde. Vurmak için uçak yada tb2 den 10 kat pahalı orta menzil füzeler kullanmanız gerek tabi ondada vurabilirseniz.

    Ukraynada düşen tb2 sayısı 23 adet, maliyeti 40m usd. Ruslara verdirdiği kayıp 1.5milyar usd. O sebeple listeye 4. Sıradan girebilmiştir diye tahmin ediyorum.

    Sizin paylaştığınız kısımdaki eleştirel boyut bu tip nispeten basit ve uygun maliyetli silahların sahada oluşturduğu etkinin yarın birgün amerikan dış politikası karşısında oluşturabileceği riske işaret ediyor. Alenen uyarıyor.

    HSS ve uçaklar ile kuş gibi avlanması beklenen, sahada etkinlik sergilemesi beklenmeyen bu tip nispeten ucuz ve basit sihaların yarattığı etkiyi hafife almayın diyor. Önlemek için çok daha pahalı ve sofistike sistemlere ihtiyaç duyulduğuna işaret ediyor. Diyorki radarlarınızı güncelleyin yoksa hss ler bi boka yaramıyor diyor. TB2 kalkış yapan hafterin uçaklarını indirdi aman dikkat edin diyor. Hava-hava sistemine sahip olmadan uçak vuran tek sistem diyor.

    E tabi bir yandanda hakaret edebiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 24 Ocak 2023; 20:18:40 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Partilerden bağımsız olarak gerçekten önemli bir iş. Şirket olarak sadece savunma sanayi alanında kalınmaması temennisiyle.

  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt

    ilk cümlenizde hak verdim.


    bayraktar tamam yurtdışı satışlarında dolar fiyatı çeker ama kendi ülkemde dolar fiyat çekiyorsa(sanırım çekiyor) vay halimize...


    aslında basın mı desem propaganda mı desem yerli ve milli olmayan şeyleri bile yerli ve milli kabul etmişiz. bazen bunu bende kendimde görüyorum. ister istemez hepimizin içine sinmiş. ifade edilmesi zor bir şey.

  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    İşte bu bahsettiğiniz sistemi sağlayabilmek için nispeten eğitimde devrim yapmanız gerekli. Batı demokrasisi bu tarz bir yönetime sosyalizm gözüyle bakıp otoriter diye dışlıyor.

    Dolarla fiyat biçilmesinin ardında yatan sebeplerden en önemlisi en büyük tüketici amerika yıllarca en büyük üretici çine trilyon dolarlık tahvil satarak, dolar karşılığı petrol alarak, hammadde piyasalarını domine ederek dolarizasyonu körükledi. Dolar bu sebepten dolayı global para birimi haline geldi. Yani siz bugün dışa mahkum olduğunuz her türlü ham madde veya product için çift yönlü dolara mahkumsunuz.

    Rusya 1 seneden beri niye savaşıyor? Kaddafinin saddamın kafası niye gitti? Rusya en son bas bas bağırdı ben artık gazı rubleyle satacam dedi diye ambargo yedi.

    Yerli ve millilik oranının en yüksek olduğu ülkelerin başında çin geliyor, onlar bile şu anda hem amerika hem rusya hem avrupa hem de avustralya ile iç içe geçmiş vaziyette. Avrupada amerikada bütün büyük firmalarda ortaklıkları var. Otomotiv sektöründe yıllardır yaptıkları ortaklıklar sayesinde almanyayı geçecek konuma gelmek üzereler.

    Almanya rusya çin amerika kuzey kore yerli ve millilik oranı en yüksek ülkelerden. Kuzey kore de anca içeride sattığı araçlara rebranding yapıp satıyor.

    Amerikan chrysler ve gm alman vw meksikada üretiyor kuzeye satıyor. Birçok amerikan firmasının merkezi amerikada bile değil.

    Sene 2023, at arabası üretmiyorsanız global rekabette var olma çabasında iseniz apple gibi yerli ve milli tasarlayıp(designed in california) çinde üretmeniz gerekebiliyor.

    Çin ve rusya dediğinizi yapmaya kalktı. Rusya kardeşi ukrayna ile aktif savaşta, çin kardeşi taiwandan hong kongdan pasifikte, uygurdan kuzeyinde baskı yiyip duruyor.

    Yerli ve milli BRICS ülkelerinin 2050 de dünya ekonomisini domine edeceğini Goldman Sachs ekonomisti Jim Oneil açıklayalı 22 sene oluyor. 22 sene az buz değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 28 Ocak 2023; 16:8:49 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Bize faydası? Ekmek olmuş 20 TL ihaları mı kemirecez

  • ne mutlu bize ama tek başına yeterli mi?

  • Bu ve bunun gibi özellikle Savunma sanayi ürünlerini faydasız gören zihniyet şuan ki savaşları bile görmekten aciz yada görse de algılamaktan aciz oldukları aşikâr, bir ülke hele bizim gibi ALLAH göstermesin bir savaşta neredeyse hiçbir ülkenin yardım etmeyeceği edecek olanında gücünün yetmeyeceği aşikâr iken Kendi savunmamızı kendimizin sağlaması gerektiği ortada iken hala Savunma sanayisi üzerinden yerim içerim derdine düşüş zihniyet bilmelidir ki, eğer Kendimizi savunamaz isek ne o kemirecek yiyecek ağınız kalır nede yediklerinizi çıkartacak mabadınız.


    Ekonominin iyi yada kötü olması ile Savunma sanayi üretiminin yada üretilmemesinin alakası yoktur asla olmayacaktır.


    Ekonomisi iyi olan Ukrayna idi yada ab de bir sürü ülkenin iyi ama Almanyanın savunmasını sağlayan abd abd olmasa almanyanın hiçbir ordusu güvenliği bile yok. Aynısı Japonya içinde geçerli, evet kimse istemez ekonomi kötü olsun alım şartları kötüleşsin ama bunun Savunma sanayisi ile alakası yok asla olmayacak.


    Biz ülkemizi kendi ürettiğimiz ürünler ile savunmalıyız. Haa bunun içni gerekiyor ise az yeriz sıkıntı çekeriz ama işte vatanımız dediğimiz bir yerimiz olur onu da savunuruz sonuna kadar, Ukrayna işte batıdan yemek ekmek aş dilenmiyor istemiyor. Bana tank verin top verin silah verin diyor.





  • rakanishu R kullanıcısına yanıt

    sizi besleyek derkenek saman ithal eder olduk


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.