Şimdi Ara

Misvak Kullanıyor musunuz? Misvak nedir/faydaları nelerdir? Nasıl Kullanılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
8.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Peygamber Efendimiz (s.a.v.), ağız temizliğine ve diş bakımına da çok önem vermişlerdir. Bunun için misvakla dişlerini fırçalamışlar, ümmetine bu konuda tavsiyelerde bulunmuşlardır.

Misvak sıcak bölgelerde yetişen "erak" ağacının kökleridir. Lifli bir yapışı vardır. Biraz ıslatılıp ezilince fırçamsı bir hal alır. Hem mekanik hem de kimyevî olarak pek çok faydaları vardır.

MİSVAK'IN YARARLARI:

Misvakta birçok faydalar vardır.

Misvakla ağzı fazlaca fırçalamak, ağızdaki yemek artıklarını ve dişlerin pasını giderir.

Dişleri mîdeden yükselecek gaz ve kirleri kabul etmeye hazırlar.

Normal şekilde fırçalanırsa dişleri parlatır.

Damağı güçlendi*rir.

Anti Septik (Mikrop kırıcı) özelliği vardır.

Dili çözer, sözün akışını kolaylaştırır.

Diş köklerindeki çürümeyi giderir,

Ağız kokusunu güzelleştirir.

Zekâyı berraklaştırır

Yemeğe karşı iştahı artırır.

Kokusu tükürük salgısını artırdığından dişetlerinin kurumasını önler. Diş etlerini sertleştirir.

Balgamı keser.

Görüşü güçlendirir.

Mîdeyi sağlamlaştırır

Sesi berraklaştırır.

Yemeğin sindirimine yardım eder.

Okumayı, zikir ve namazı canlandırır.

Uykuyu uzaklaştırır.

Rabbin hoşnutluğunu kazan*dırır.

Melekleri sevindirir ve sevapların sayısını artırır.

Bedenin rutubetini keser.

Veremi engeller.

Bir karış uzunluğundaki Misvak'ın bir ucunu ilk kullanımdan önce yumuşaması için suda (mümkünse gül suyunda) bekletiniz.

Çapı 1-3 arasında olmalı.

Yumuşattığınız ucun alttan 2-3 santimlik kısmının dışındaki sert tabakayı bıçakla kazıyın. İç kısımdaki lifler yumuşamaya başlamış olacak.

Yumuşamadıysa dişleriniz arasında ezerek yumuşatın. Lif lif ayrılmış bir fırçanız olacak.

Her kullanımdan önce Misvak'ı hafifçe dişinizle ezerek yumuşatın. Suya sokmadan, dişlerinize sürterek kullanın. İçinden gelen öz hem dişlerinizi beyazlatacak, hem de ağız kokusunu önleyecek.

Kullandıktan sonra yıkayıp ucu yukarıda kalacak şekilde dik olarak saklayın. Kullandığınız uç kısımdaki lifler "doğal olarak" eskiyip koptukça bu kısmı tamamen kesin.

Açma işini tekrarlayınız.

Misvak'ın uzunluğu bir karış, kalınlığı bir parmak kadar olmalı.

Misvak'ı tutuş şeklimiz ise sağ elimizin baş ve küçük parmağımız Misvak'ın altında diğer üç parmağımız üzerinde olacak şekilde olmalıdır.

Misvak'ı kullanırken fazla baskı yapmadan enine doğru kullanmalıdır.

Şunuda Ayrıca söylemekte fayda var: Sadece misvakla değil, normal diş macunuyla da diş fırçası aracılığıyla dişlerimizi fırçalamalıyız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-İlimadamı -- 10 Mayıs 2013; 21:03:51 >

• Ben misvak kullanmış biri olarak şunu söyliyeyim Peygamberimiz misvak kullanmadı DEVRİN EN KALİTELİ DİŞ FIRÇASINI KULLANDI. Yani misvak. Peygamberimiz bu devirde yaşasa diş fırçası kullanırdı çünkü misvaktan 100 kat daha iyi temizliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rashid52 -- 10 Mayıs 2013; 21:02:05 >
  • Diş macunu ve diş fırçası var

Üye ban konu kilit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The@Thing -- 10 Mayıs 2013; 21:01:25 >

• Çok sevdiğimiz bi din hocamız vardı, yıl olmuş 2012 adam hala cebinde odunla geziyo derdi misvak kullananlar için.
  • The@Thing kullanıcısına yanıt
    yukarıda yazılan açıklamaların önemli bir kısmına katılmamakla birlikte, diş macunlarının içeriğini okudukça ne kadar kimyasal madde yuttuğumu düşünmekten kendimi alamiyorum. o nedenle yeni yeni misvak kullanmaya başladım. tabii yılların alışkanlığı ile acaba dişlerim yeterince temizleniyor mu diye de düşünmüyor değilim
  • Diş macunundan iyidir en azından doğal

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ağzı çok pis kokutuyor kesinlikle tavsiye etmiyorum.Benim misvaklar ve diş fırçası aynı kapta duruyordu leş gibi kokuttu diş fırçasını düşünün ağzı nasıl kokutuyor.Zaten çevremdede cebinden misvak düşmeyenlerin ağzı çok kötü kokuyor.

Birde eskiden diş fırçası yoktu tabi ondan misvak kullanıyodu millet diş fırçası varken ne gerek var?
  • Melekleri sevindirir ve sevapların sayısını artırır?

• quote:

Orijinalden alıntı: beats by dr.oz

Melekleri sevindirir ve sevapların sayısını artırır?

Tabii ki misvak değil mübarek sevap stick +8

• Okumayı, zikir ve namazı canlandırır.
    Rabbin hoşnutluğunu kazan*dırır.
    Melekleri sevindirir ve sevapların sayısını artırır.

Kafan güzelmiş kardeş güle güle kullan.
  • Her şeyin doğalı iyidir der babam İşin doğrusu da o zaten. Her şeyin dermanını yaratmıştır Allah.
  • diş macunu ve fırçası petrolden yapılıyor o sıvı kıvam petrol ürünü yutunca petrol yemiş oluyoruz kansere davetiye
  • Ben bedenin rutubetini keser kısmına takıldım.
  • dün kullanmaya başladım herkes övdü bakalım 1 ay üst üste kullancam.
  • Ne zaman misvak alsam fırçalamaktan ziyade kendimi misvak parçasını yerken buluyorum beceremedim kullanmayı
  • Diş macununda bulunan flor beyindeki dmt salımını azaltıyor bu da ruhsal özellikleri köreltiyor az da olsa ama kullanmaya devam
  • 1400 yıl öncesinin teknolojisinde kaldığımız için gelişmiş ülkelerden olamıyoruz.
  • Bi bitmediniz. Doğal yöntemler varken plastik fırçanın üstüne kimyasal sürüp dişlerinizi koruduğunuzu mu sanıyorsunuz ? Daha entel, daha modern nasıl gözükürüm diye diye insanlıktan çıktınız

• beyni güçlendirir veremi engeller :D:dD:D:D.d:D:D:DD:D:D.D:
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.