Şimdi Ara

Mısır piramitleri hakkında somut bilgi varmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
1
Favori
1.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Durmadan internette içinde su arıtılıyor yiyeceklr bozulmuyor vs. gibi şeyler görüyoruz fakat somut bi deney varmı tak etti artık bana . Artık millet bunu pazarlamaya başlamış amerikada piramit seklinde cubuklar satılmaya başlanmış ve normal efsanedekilerin gerçek olduğu söylenerek ve myhtbusters bunu ele aldı bu satılan küçük piramitlerin işe yaramadığı ispatlandı fakat normal piramitlerde bunları doğruluyan bir deney vs. yapıldımı yapıldıysa buzamana kadar görmedim link. video vs. bilen bulan varsa atsın buraya. Yıllardır duyduğumuz şeyler gerek internette gerek kulaktan kulağa yayıldı ezbereyim diyebilirim fakat benim bildiğim somut bi kanıt yok bilen varsa şu cahil beynimi bilgilendirsin lütfen.

• Bende böyle bir konu açmayı düşünüyordum. Şu Mısır piramitlerinin gizemini gerçekten çok merak ediyorum. "nasıl yapılmış acaba" diyorlar ama bana yapılabilir gibi geliyor. İçerisinde odalar falan var diyorlar. Vikipedi bilgileri bana gerçekçi gelmiyor. Burada bilen varsa bilgilendirsin benide. Takipteyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: nk061

Bende böyle bir konu açmayı düşünüyordum. Şu Mısır piramitlerinin gizemini gerçekten çok merak ediyorum. "nasıl yapılmış acaba" diyorlar ama bana yapılabilir gibi geliyor. İçerisinde odalar falan var diyorlar. Vikipedi bilgileri bana gerçekçi gelmiyor. Burada bilen varsa bilgilendirsin benide. Takipteyim

hocam hadi yapılmasını geçtik tamamda yıllardır ne efsaneler dönüyor herkes inanıyor artık okadar çok görüyoruzki fakat bir allahın kuluda bukadar çok etrafta dolaşıyor bi belgesel çekeyim vs. demezmi bi Türklerde var desek taaa mythbusters a bile maillergidiyomuş !

• @dişipiylekuyuyainenadam bakalım burada bize yardımcı olabilecek bir Allah kulu çıkacakmı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

@dişipiylekuyuyainenadam bakalım burada bize yardımcı olabilecek bir Allah kulu çıkacakmı?

bekliyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: dişipiylekuyuyainenadam

quote:

@dişipiylekuyuyainenadam bakalım burada bize yardımcı olabilecek bir Allah kulu çıkacakmı?

bekliyoruz

Alıntıları Göster
    Takip.

• Bence piramitlerin hic bir numarasi yok. Sacma sapan varsayimlarla efsanelestiriliyor o kadar. Eger gercekten bize aksettirildigi gibi olagan disi marifetleri olsaydi, bugune kadar 100 tane belgesel cekilirdi emin olun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Vikingler hakkında kitap önerisi
    11 yıl önce açıldı
    İtalya Hakkında Bilgi
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Neden dünyanın her yerinde piramitler var, birbirini hiç görmemiş medeniyetler neden sanki antlaşmışcasına aynı piramitleri inşa ediyor?
    Öncelikle o devirlerde yüksek bina yapmanın tek yolu piramit yapmaktı. Çünkü mesela kule biçiminde bir bina yaparsanız, sadece belirli bir yüksekliğe çıkabilirsiniz. Yoksa yapı malzemeleri yapıyı taşımaz ve yapı çöker.
    Mısır piramitlerinin nasıl yapıldığını açıklayan eski metinlerde mevcuttur.
    Mısır piramitleri neden belirli yıldızlara denk gelecek biçimde yapılmıştır?
    Eski mısırlılar, atalarının öldükten sonra gök cismine dönüştüklerine inanıyorlardı. Yani yıldızları ve gezegenleri ataları sanıyorlardı.
    Piramitlerle ilgili bütün uçuk fikirleri bilirim ama gerçekçi değiller.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: antonidas

Neden dünyanın her yerinde piramitler var, birbirini hiç görmemiş medeniyetler neden sanki antlaşmışcasına aynı piramitleri inşa ediyor?
    Öncelikle o devirlerde yüksek bina yapmanın tek yolu piramit yapmaktı. Çünkü mesela kule biçiminde bir bina yaparsanız, sadece belirli bir yüksekliğe çıkabilirsiniz. Yoksa yapı malzemeleri yapıyı taşımaz ve yapı çöker.
    Mısır piramitlerinin nasıl yapıldığını açıklayan eski metinlerde mevcuttur.
    Mısır piramitleri neden belirli yıldızlara denk gelecek biçimde yapılmıştır?
    Eski mısırlılar, atalarının öldükten sonra gök cismine dönüştüklerine inanıyorlardı. Yani yıldızları ve gezegenleri ataları sanıyorlardı.
    Piramitlerle ilgili bütün uçuk fikirleri bilirim ama gerçekçi değiller.
    Hz. Süleyman cinlere yaptırmış diye biliyorum ben. Bence başka bir açıklaması yok. Allah'ın çölünde adamlar suyu zor buluyor bir de piramit mi yapacaklar ? Olağanüstü güçler...

• quote:

Orijinalden alıntı: Hasanyus

Hz. Süleyman cinlere yaptırmış diye biliyorum ben. Bence başka bir açıklaması yok. Allah'ın çölünde adamlar suyu zor buluyor bir de piramit mi yapacaklar ? Olağanüstü güçler...

Alıntıları Göster
    piramitler gerçekten insan üstü yapılar..
    dünyanın sonunda bir işe yarayacagını düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: depresif_adam

Dünyanın nasıl bir sonu olacağını düşünüyorsun ki ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayanozer

quote:

Orijinalden alıntı: depresif_adam

Dünyanın nasıl bir sonu olacağını düşünüyorsun ki ?

bunu kim bilebilir ki ?
    benim ki sadece bir varsayım

sen biliyor musun nasıl dünyanın sonunun gelecegini
  • quote:

Durmadan internette içinde su arıtılıyor yiyeceklr bozulmuyor vs. gibi şeyler görüyoruz fakat somut bi deney varmı tak etti artık bana . Artık millet bunu pazarlamaya başlamış amerikada piramit seklinde cubuklar satılmaya başlanmış ve normal efsanedekilerin gerçek olduğu söylenerek ve myhtbusters bunu ele aldı bu satılan küçük piramitlerin işe yaramadığı ispatlandı fakat normal piramitlerde bunları doğruluyan bir deney vs. yapıldımı yapıldıysa buzamana kadar görmedim link. video vs. bilen bulan varsa atsın buraya. Yıllardır duyduğumuz şeyler gerek internette gerek kulaktan kulağa yayıldı ezbereyim diyebilirim fakat benim bildiğim somut bi kanıt yok bilen varsa şu cahil beynimi bilgilendirsin lütfen.

konuyu araştırınca yerli yabancı binlerce site çıkmakta ama hiçbirisinde somut bir kaynağa rastlamak mümkün olmadı.

ama sonunda bu efsanenin asıl kaynağını bulmayı başardım.

"piramitlerin gücü" efsanesi Antoine Bovis isminde bir Fransız gizemcinin kitabında geçen düşünce deneylerine dayanmakta.

yani bu arkadaş gidip de piramitlerde bir deney yapmış değil. tamamen kendi düşüncelerinden oluşuyor.

ingilizcem çok iyi değil ama ben bunu çıkarıyorum şu çeviriden:

http://www.skeptic.com/junior_skeptic/issue23/translation_Bovis.html

kısacası; bu efsanenin hiçbir bilimsel dayanağı yok. okült öğretilerle uğraşan mistiklerin palavralarından sadece birisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timurlénk -- 1 Şubat 2013; 1:10:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Timurlénk

quote:

Durmadan internette içinde su arıtılıyor yiyeceklr bozulmuyor vs. gibi şeyler görüyoruz fakat somut bi deney varmı tak etti artık bana . Artık millet bunu pazarlamaya başlamış amerikada piramit seklinde cubuklar satılmaya başlanmış ve normal efsanedekilerin gerçek olduğu söylenerek ve myhtbusters bunu ele aldı bu satılan küçük piramitlerin işe yaramadığı ispatlandı fakat normal piramitlerde bunları doğruluyan bir deney vs. yapıldımı yapıldıysa buzamana kadar görmedim link. video vs. bilen bulan varsa atsın buraya. Yıllardır duyduğumuz şeyler gerek internette gerek kulaktan kulağa yayıldı ezbereyim diyebilirim fakat benim bildiğim somut bi kanıt yok bilen varsa şu cahil beynimi bilgilendirsin lütfen.

konuyu araştırınca yerli yabancı binlerce site çıkmakta ama hiçbirisinde somut bir kaynağa rastlamak mümkün olmadı.

ama sonunda bu efsanenin asıl kaynağını bulmayı başardım.

"piramitlerin gücü" efsanesi Antoine Bovis isminde bir Fransız gizemcinin kitabında geçen düşünce deneylerine dayanmakta.

yani bu arkadaş gidip de piramitlerde bir deney yapmış değil. tamamen kendi düşüncelerinden oluşuyor.

ingilizcem çok iyi değil ama ben bunu çıkarıyorum şu çeviriden:

http://www.skeptic.com/junior_skeptic/issue23/translation_Bovis.html

kısacası; bu efsanenin hiçbir bilimsel dayanağı yok. okült öğretilerle uğraşan mistiklerin palavralarından sadece birisi.
    anladığım üzere hepinize teşekkür ediyorum öncelikle çoğunun düşüncesi benimkiyle aynı burda neden piramit? veya nasıl yapılabilir diye sormuyorum çünkü bunlar hakkında belirli efsane ve varsayımlar var fakat şuanlık kanıtlanan bişey yok ve ço kzor kanıtlamak kaç yıl önce yapılmış yıldız olayıda mantıklı onada bişey demiyorum fakat içerideki yiyeceklerin bozulmadığı gibi efsaneler varsa kesin denenmiştir fakat olumlu sonuç alınamadığı için belgesel vs. çekilmemiştir yoksa bu işin peşi bırakılmaz fakat hala bu tür saçma gelen efsanelere inananlar var su arıtılır bıçaklar keskinleşir gibi fakat ne akla nede mantığa uyan bu efsaneler eğer gerçek olsaydı şuan yüzlerce belgesel olurdu fakat efsaneden öteye geçemiyor hala inananların olması ilginç ve araştırınca hep 1 listenin kopyala yapıştır şeklinde iinternette binlerce sitede olduğunu görüyoruz .

• İnsanların cahilliği devam ettiği sürece bu efsaneler bitmez bence.

Geçenlerde facebookta bir sayfada gördüm ekşimiyor, keskinleşiyor, o oluyor bu oluyor vs. Oldu dedim bari içine birde kadın atalım çocuk yapsın versin bize

• quote:

İnsanların cahilliği devam ettiği sürece bu efsaneler bitmez bence.

Geçenlerde facebookta bir sayfada gördüm ekşimiyor, keskinleşiyor, o oluyor bu oluyor vs. Oldu dedim bari içine birde kadın atalım çocuk yapsın versin bize
    Şöyle bir kaynak var;

http://www.yasarozkan.com/makaleler/22-makale-gizemi-cozulmemis-olan-antik-yapilar-1

• quote:

Orijinalden alıntı: Hasanious

Süleyman peygamber ile durumun hiç alakası yok yahu. Cinler ile birlikte yaptığı şey Süleyman tapınağı piramitler değil üstelik Mısır ile kendisinin hiç alakası yok. Yusuf peygamber ile alakalı teoriler var piramitler ile ilgili, sadece söylencelerden ibaret.

Bu arada piramitlerde öyle olağanüstü şeyler olduğu falan yok. Fakat gerek geometri gerek mühendislik açısından mükemmel yapılar oldukları aşikar. Olağanüstü olabilecekleri belkide tek alan var o da ley hatları üzerinde bulunduklarıdır. Bunun yanında piramit yapının enerji aktarımındaki etkisi ile dikdörtgen, silindir veya farklı yapıların aynı değildir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kraven

quote:

Orijinalden alıntı: Hasanious

Süleyman peygamber ile durumun hiç alakası yok yahu. Cinler ile birlikte yaptığı şey Süleyman tapınağı piramitler değil üstelik Mısır ile kendisinin hiç alakası yok. Yusuf peygamber ile alakalı teoriler var piramitler ile ilgili, sadece söylencelerden ibaret.

Bu arada piramitlerde öyle olağanüstü şeyler olduğu falan yok. Fakat gerek geometri gerek mühendislik açısından mükemmel yapılar oldukları aşikar. Olağanüstü olabilecekleri belkide tek alan var o da ley hatları üzerinde bulunduklarıdır. Bunun yanında piramit yapının enerji aktarımındaki etkisi ile dikdörtgen, silindir veya farklı yapıların aynı değildir.

Alıntıları Göster
    http://www.celalakar.com/?p=354
    oramakomaburamako

• quote:

Orijinalden alıntı: Gne94

http://www.celalakar.com/?p=354
    oramakomaburamako

Alıntıları Göster
    doğru olmayan bilgi üstüne yapılan çıkarımlar doğru olur mu? bence olmaz.

özetlemek gerekirse konuyu açan arkadaşın bahsettiği iddialar yıllar boyunca birçok kaynakta bahsedilen şeyler. ama hiçbirisi test edilmiş şeyler değil. tamamen hayali.
    önceki mesajıma bakabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Timurlénk

doğru olmayan bilgi üstüne yapılan çıkarımlar doğru olur mu? bence olmaz.

özetlemek gerekirse konuyu açan arkadaşın bahsettiği iddialar yıllar boyunca birçok kaynakta bahsedilen şeyler. ama hiçbirisi test edilmiş şeyler değil. tamamen hayali.
    önceki mesajıma bakabilirsiniz.

Alıntıları Göster
    http://skeptikler.blogspot.com/2013/01/piramitoloji-ilk-yaz.html

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.