Şimdi Ara

MIO MOOV 300 Acilmiyor, Yardim

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
4.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Cihazla ugrasirken icinde flashtaki dosyalari sanirim bozdum. Yedeklerini daha onceden almistim elimde varlar ancak cihaz acilis ekraninda donuyor. "Error: Program application database cannot be found" diyor. USB ile PC ye bagladigimdada gormuyor cihazi elimdeki yedekleri nasil icine atabilirim. Yardimci olurmusunuz?



  • İlk önce sorunun nerde olduğunu çözmek lazım. Eğer sorun sadece sd kartta ise orası çok kolay. bir yerden sd kart okuyucu temin ederek yedeklerinizi karta atabilirsiniz. Sorun yazılımda ise miomore desktop'ı yüklediyseniz program içerisinde Araçlar -> "Mionizdeki yazılımı tekrar yükleyin" seçeneği ile yazılımı tekrar yüklemeyi deneyin. eğer hiç birinden sonuç alamıyorsanız albim ile iletişime geçebilirsiniz sonuçta garantisi vardır cihazın.
    www.albim.com
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Malesef bunlarin hepsini denedim hicbiri sonuc vermedi, sanirim servise gidecek. Garanti bu durumu kapsarmi yada kapsamasa bile cihazin Flash'ini orda yukleyebilirlermi? Bu arada yurtdisindayim cihazida burdan aldim, Albim'in yardim almam imkansiz malesef.
  • Yurt dışında garanti neleri kapsıyor bilemiyorum ama muhtemelen sizden ücret almadan flash'ını yüklemeleri lazım. En sağlıklı yöntem size destek sağlayacak firmayı arayıp sormanız olacak sanırım.
  • Kendileriyle iletisime gectim, cihaz bugun ellerinde olacak. Umarim sizinde soylediginiz gibi Flash'ini yukleyebilirler. Sorun cozulurse eger yine burdan yazarim.

    Bu arada bu nasil basima geldi yada ASLA yapmayin demem gereken sey, MOOV serileri icin;

    Cihazin Flashinda \Program Files\MioMap veya navman kullanan cihazlar icin \Program Files\Navman klasorunun icindeki AppStartupSec.exe ve appstartupsec.ini dosyalarina kesinlikle dokunmayin, isim icerik degistirmeyin tasimayin! Bu cihazin tamamen bloke olmasina sebep olacaktir. Ve bilgisayariniz cihazinizi goremedigi icin elinizde dosyalarin yedekleri dahi olsa geri yukleme yapamazsiniz. %90 basari kaydedilmis bir metod var donus icin ama ben %10'da kaldim :( Cihazda bu degisiklikler yapildi cihaz acilmiyor ve PC tarafinda gorulmuyorsa eger;

    @Cihazi ON pozisyonunda sarzi tamamen bitene kadar acik birakin (Orn: 1 gece)
    @Ekran kapandiktan sonra kontrol amacli cihazi once OFF sonra ON yapin, turuncu pencerede "MIO explore more" yazisi gorunup kapanirsa pil bitmistir,
    @Daha sonra Cihazi RESET dugmesine getirin, Bilgisayarim penceresini acin ve Cihazi USB ile PC ye baglayin
    @ON poziyonuna getirin, bilgisayarda herhangi bir uyari vermeyebilir ancak Bilgisayarim penceresinde MIO DEVICE adiyla gelmesi gerekli ve hemen icine girip neyi yanlis yaptiysaniz duzeltin. (Mio serisi pilini tamamen bitirdiginde RESET'lenirlermis)

    Bu yontemle cihaziniz PC ye baglanmadiysa;
    *Bilgisayarim simgesini sag tiklayin Ozellikler\Donanim\Aygit Yoneticisi'ni acin, Evrensel Seri Yol denetleyicisinin yanindaki +'ya basin alt basliklar acilacak,
    *Simdi Cihazinizi Pili bitmisken USB ye takin, cihazi gormedigi icin yapmaniz gereken ON/OFF/RESET tuslari arasinda devamli ileri geri kaydirin, bu adimla gostermek icin cabalayin muhtemelen gormesi gerekli.
    *Eger Evrensel Seri Yol denetleyicinde Sari bir unlemle Yigin depolama aygiti yazar ise malesef sizde benim gibi sanssiz olan taraftasiniz. Servisle irtibata geciniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Z4R4R -- 1 Mayıs 2009; 19:04:44 >




  • cihaza müdahale ettiğiniz için muhtemelen para alacaklar. keşke hard reset atsaydınız. sistem yeniden fabrika ayarlarına dönerdi.
  • Cihazin uzerinde malesef hard reset icin bir dugme yok herseydi denedim, keske olsaydi. Pili tamamen bittiginde resetlenmesi gerekiyormus ama buda ise yaramadi. Saglik olsun, bizede boyle tecrube oldu ne diyelim.
  • 1-2 dosya ile oynayarak cihazın tamamen ulaşılmaz olması çok kötü olmuş. en azından usb device olarak görmeliydi. geçmiş olsun diyelim umarım en az (maddi) hasarla durumu atlatırsınız.
  • Iyi dilekleriniz icin cok tesekkur ederim. Ustteki yaziyida o sebeple yazdim, umarim kullanicilar o 2 dosya uzerinde oynama yapip bu duruma dusmezler, dusselerde en azindan deneyebilecekleri 2 yontem yukarida. Gercektende Moov serileri uzerinde hard reset yuvasi olmamasi buyuk bir dezavantaj. Saygilar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Z4R4R

    Malesef bunlarin hepsini denedim hicbiri sonuc vermedi, sanirim servise gidecek. Garanti bu durumu kapsarmi yada kapsamasa bile cihazin Flash'ini orda yukleyebilirlermi? Bu arada yurtdisindayim cihazida burdan aldim, Albim'in yardim almam imkansiz malesef.



    Sana Yardımcı Olabilirim ama biraz teknik bilgiye ihtiyacın var flash Hard reset yapman lazım moov serilerinde maalesef hard reset switch'i bulunmamakta o yüzden cihazın içini açıp flash'ı ufak bi kablo yardımıyla yazılım yükleme moduna alman gerekiyor. nasıl yapacağını anlatırım eğer hala sorunun varsa.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sylar_01


    quote:

    Orijinalden alıntı: Z4R4R

    Malesef bunlarin hepsini denedim hicbiri sonuc vermedi, sanirim servise gidecek. Garanti bu durumu kapsarmi yada kapsamasa bile cihazin Flash'ini orda yukleyebilirlermi? Bu arada yurtdisindayim cihazida burdan aldim, Albim'in yardim almam imkansiz malesef.



    Sana Yardımcı Olabilirim ama biraz teknik bilgiye ihtiyacın var flash Hard reset yapman lazım moov serilerinde maalesef hard reset switch'i bulunmamakta o yüzden cihazın içini açıp flash'ı ufak bi kablo yardımıyla yazılım yükleme moduna alman gerekiyor. nasıl yapacağını anlatırım eğer hala sorunun varsa.





    Cihazi degistirmislerdi keske oncesinde olsaydi ogrenmis olurdum hem sizden. Yinede;
    http://forum.donanimhaber.com/m_39161356/tm.htm
    su basliktaki arkadasa yardimci olabilirsin sanirim. Onunda basina aynisi gelmis ve cihazin degisim imkani yok.




  • ok geçmiş olsun
  • ARKADASLAR MİO MOOV 300 CIHAZIM VAR VE BEN ELEKTRONİKLE UGRASIYORUM. ELIME BIR MİO GELDI KENDIM KULLANACAGIM FAKAT CIHAZDA SORUN VAR CIHAZI ACINCA BILGISAYAR VE NAVİGASYON RESMİ CIKIYOR ARADA DA USB BAGLANTI RESMİ VAR KIRMIZI BİR BAGLAN İŞARETİ DEVAMLI HAREKET EDIYOR BASKA BİR FALİYET YOK BUNUN SEBEBI İCİNDEKİ DOSYALARDA SILINME OLMUŞ.PC YE BAGLAYINCA HARDDISK OLARAK GORUYOR..DOSYA İLAVE EDIYOR VEYE SİLEBİLİYORUM.. SİZDEN RİCAM NETTE TEST POİNT DIYE YAZMIŞSINIZ BEN BU TAMIRI KOLAYLIKLA YAPABİLİM AMA NE YAPMAM GEREKTİGİNİ BİLEMİYORUM BANA YARIMCI OLURSANIZ MİNNETKAR OLURUM.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.