Şimdi Ara

Mining Nereyi Kazıyor? Araştırıyorum Ama Anlayamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkes Mining diyip geziyor ama bu iş nasıl oluyor? Yani Windows üzerinden bir yazılımla mı kazılıyor? Birde kazım işlemi ne demek, daha doğrusu Knight Online'daki gibi random şekilde mi çıkıyor? Eğer öyleyse çıkma ihtimali nedir? Neden güçlü ekran kartı istiyor? Bu tür para birimlerini çıkaran kişilerin kazancı ne?

Aklımda deli sorular

• elektrik israfi tuzagi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hocam zaten herkes öyle yazıyor ama 50-100k gibi para yatırıp bu işi yapan adamlar var. Bence bu miktardaki paraları boşuna yatırmış olamazlar.
  • matematik işlemi yapıyor

işlem ücreti olarakta ---coin veriyorlar
  • [A]narchy kullanıcısına yanıt
    hocam biraz daha detay verseniz?
  • ben merkez bankasıyım 10 sene içinde 21 milyon adet lira piyasaya dağıtacağım. ilk sene 10 milyonunu direkt dağıtıyorum sonra 5 milyonunu kurayla halkın yarısına dağıtıyorum. ertesi sene 3 milyonu %30'una dağıtıyorum ertesi sene 2 milyonu %10'una dağıtıyorum böyle böyle tüm liraları piyasaya dağıtmış oluyorum. bazı adamlar da var (daha güçlü ve daha çok mining ekipmanları olanlar) başkalarının kurasını satın alıyorlar ve 1 kura hakkı yerine daha fazla kura hakkı kazanmış oluyor. böylelikle bunlar kuralar çekildikçe elbet pastadan paylarını alıyorlar. olay tam anlamıyla böyle değil çünkü kuradaki gibi tam anlamıyla şans faktörü yok biri 10 alırken diğeri 0 alıyor gibi bir durum yok ama kabataslak böyle.
  • [Eren] kullanıcısına yanıt
    peki mining işleminde ekran kartını tam olarak zorlayan şey ne? ha birde mining işleminde parayı dağıtan kişinin çıkarı ne?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bürküt -- 20 Temmuz 2018; 18:20:38 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bildigim kadarıyla anlatıyorum, o bilgisayarların tek yaptığı transfer işlemlerini kayda geçirmek. İlk zamanlarda bu mining çok ucuz sistemlerle bile yapılabilirdi.

Bu mining çok ağır bir iş değil, sistem böyle işliyor. Zamanla matematik işlemleri zorlaşıyor, zorlaşmasınada gerek yok tabii ama sistem böyle.

O bilgisayarlar problemi çözünce o kazı yapanlar arasında bir kişiye 15 bircoin çıkıyor (takamı salladım) tabii bu 2-3 yıl önce 30 bitcoindi zamanlada azalacak. Dünyada toplam 21bin tane var sanırım daha hepsi kazılmadı.

Bitcoin somut birşey değil zaten, insanlar onun değerini yükseltiyor, bir gün değer vermezlerse değeri düşer tabii. Parada böyle, altında böyle hepsine insanlar anlam yüklüyor.

Bunu bitcoin işini altın kazma işiyle ilişkilendirebilirsin. Nasıl altınlar kazıldıkça derindeki altını çıkarmak gerekiyor, ve derindeki altınada daha iyi daha pahalı makina gerekiyor, bitcoini yapan kişide bu olay üzerinden yürümüş. Yani yüzeydeki bitcoinler tükendikçe alttakileri kazmak için daha pahalı bilgisayar sistemleri gerekigor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V. van Gogh -- 20 Temmuz 2018; 18:23:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• V. van Gogh kullanıcısına yanıt
    tamamda tam olarak burada ekran kartının işlevi ne? ve buradan parayı yayan kişinin çıkarı ne? matematik işlemi dediğimiz şey tam olarak ne yani?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bürküt

peki mining işleminde ekran kartını tam olarak zorlayan şey ne? ha birde mining işleminde parayı dağıtan kişinin çıkarı ne?
    şöyle başka bir örnek vereyim şimdi ben senin dh hesabını patlatmak istiyorum basit bir yazılım yazdım tüm rakamları tek tek deniyor. örneğin senin şifren 6 haneliyse bilgisayar işlem gücüyle bu işlemleri tek tek yaparak 1 günde patlatıyor 9 haneliyse 3 gün sürüyor 15 haneliyse 1 ay sürüyor falan. bunun çok çok zor halini düşün ve bu işlemleri yapan belki milyonlarca bilgisayar ve mining cihazı düşün. yani ekran kartını zorlayan şey sana 0.001 bitcoin kazandıracak bu algoritmayı çözmenin zorluğu.

parayı dağıtan kişinin çıkarı paranın belli bir kısmını kendine ayırıyor ve borsada bu değerlenince havadan para kazanmış oluyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [Eren] -- 20 Temmuz 2018; 18:30:45 >

• quote:

hocam zaten herkes öyle yazıyor ama 50-100k gibi para yatırıp bu işi yapan adamlar var. Bence bu miktardaki paraları boşuna yatırmış olamazlar.
    Ekran kartları şifre çozme işlemlerinde çok yeteneklidir bu coinleri kazma işlemi karşısında verirler size. Peki bu kazma nedir? Gizli ve çok yüksek güvenlikli haldeki milyonlarca belgenin şifresinin çozülmesi işlemidir.

Örneğin aes-256 çok yüksek güvenlikli bir şifrelemedir. Süper bilgisayarların dahi çözmesi 60-70 yıl sürebilir.

Mining işleminde ise yüz binlerce grafik kartının kullanılması nedeniyle bu şifreler kolaylıkla çözülüp veriler kullanılabiliyor.

Ama yanlış anlaşılmasın her mining yapıldığında özel bilgiler veya belgelerin şifrelerini çözmüyorsunuz. Bazen yüksek işlem gücü gerektiren işler yapıyor ekran kartları.

Ama uzun zaman mining yaptıysanız emin olun bilgisayarınız önemli istihbarat dosyalarının şifrelerinin çözümünde kullanıldı.

• quote:

tamamda tam olarak burada ekran kartının işlevi ne? ve buradan parayı yayan kişinin çıkarı ne? matematik işlemi dediğimiz şey tam olarak ne yani?
    Son yazdığımı iyi oku.

Altın kazma işi gibi, yüzeydeki altınlar bittikçe deribdeki altınları çıkarmak hem daha maaliyetli olur hem daha fazla süre gerekir.

Bitcoini yapan adamda böyle düşünmüş. Sistemdeki bitcoinler tükendikçe daha iyi işlemci daha iyi ekran kartı gerekiyor. İlk zamanlarda mini laptop ile bile bitcoin çıkarabilirdin. Gittikçe sistem kendi kendini zorlaştırıyor.

Bitcoini kimin yaptığı ise bilinmiyor, bitcoinin bildiğin gibi bir yöneticisi yok, sistemin yöneticiside, düzenleyiciside o ekran karti ile mining yapanlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V. van Gogh -- 20 Temmuz 2018; 18:34:22 >

• Blockchain i bilmeden mining olayini ve bitcoini anlayamazsiniz. Bence arastirin madem merak ettiniz, cunku burada hepsini yazmak zor olur.

Bi platform olusturdugunuzu dusunun, yaptiginiz anlasmalar, sozlesmeler devletin yada birinin kontrolunde olmadan iki kisi arasinda yapildigini. Bu sozleme yapildiginda da sozlesmenin sartlarinin ve sonuclarinin belli oldugunu. Tum bu sozlesmelerin kaydedildigini, saklandigini dusunun. Bitcoin blockchanin bir parcasidir. A dan B ye para transfer edeceksiniz diyelim, normalde elektronik ortamda bir kisiye dunyanin herhangi bir yerine para gonderirken isin icine en az iki banka ve devlet girer. Burada ise hesaplar arasi transfer direkt oluyor. Ancak paranin A dan B ulastiginin teyit edilip kaydedilmesi lazim. Iste bilgisayarlar burada devreye giriyor, her 10 dkk bir yapilan tum islemler islenerek sifreleniyor ve bir algoritmayla bir onceki bloga baglaniyor. Bu sifreleme islemi ise islem gucu gerektiriyor. Her blok bir oncekinden etkileniyor. Bu sayede blok zinciri surekli kontrol altinda. Herhangi birisi blogun bir bolumune mudahale etme sansida kalmiyor. Bu islemler karsiliginda sansli isen blogu sifreler ve odul coini sen alirsin. Boylece sisteme bitcoinde kazandirilmis oluyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.