Bildirim
Mining için kart alıyorum
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
Miningi hangi programla ve nasil yapacaksin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam miningi cgminer 3.7.2 ile yapıyorum. Şu an 5 adet R9 280x kullanıyorum. Günde 1.5LTC üretiyorum şu an ki zorluk derecesinde. Litecoin farmlayıp btce de bitcoine çeviriyorum. sonrada hesabıma aktarıyorum. -
quote:
Orijinalden alıntı: Deniztns
Hocam miningi cgminer 3.7.2 ile yapıyorum. Şu an 5 adet R9 280x kullanıyorum. Günde 1.5LTC üretiyorum şu an ki zorluk derecesinde. Litecoin farmlayıp btce de bitcoine çeviriyorum. sonrada hesabıma aktarıyorum.
Ben 290x aldim ben kac uretebilirim
Şöyle söyleyeyim o vakit. 5 X R9280x X 750khash = 3000khash = 3M hash Litecoin için = 1.5LTC/Gün X 25EU = 37.5 EU
1 X R9290x X 1100khash = 1100khash = 1.1M hash Litecoin için= 0.55LTC/Gün X 25EU = 13.5 EU
Şu an ki fiyattan size 13.5EU getirir. Günlük enerji harcamanız hariç 2697zorluk seviyesinde ayda 400EU civarı getirir yani elektrik masrafını düşerseniz 45-50günde ekran kartınızı bedavaya getirirsiniz. Tabi bu LTC bu fiyatta kalırsa ve bu zorluk seviyesinde kalırsa(ki kalmaz kesin yükselir) oluşacak durum.
Özetle, 2 ay kasın mine ettiğiniz LTC yi 25EU civarındayken satın kartınız bedavaya gelsin. -
quote:
Şöyle söyleyeyim o vakit. 5 X R9280x X 750khash = 3000khash = 3M hash Litecoin için = 1.5LTC/Gün X 25EU = 37.5 EU
1 X R9290x X 1100khash = 1100khash = 1.1M hash Litecoin için= 0.55LTC/Gün X 25EU = 13.5 EU
Şu an ki fiyattan size 13.5EU getirir. Günlük enerji harcamanız hariç 2697zorluk seviyesinde ayda 400EU civarı getirir yani elektrik masrafını düşerseniz 45-50günde ekran kartınızı bedavaya getirirsiniz. Tabi bu LTC bu fiyatta kalırsa ve bu zorluk seviyesinde kalırsa(ki kalmaz kesin yükselir) oluşacak durum.
Özetle, 2 ay kasın mine ettiğiniz LTC yi 25EU civarındayken satın kartınız bedavaya gelsin.
%50 sini cikartsam gene yeterli olur aslinda benim için peki o oyle kullanirken internete girip film oyun vs yapabiliyormuyuz
-
film ,internet, ofis programları, photoshop yapabilirsiniz sorun olmaz. Ben aktif olarak kullanabiliyorum.
Ama 3D oyun oynayamazsınız. -
quote:
film ,internet, ofis programları, photoshop yapabilirsiniz sorun olmaz. Ben aktif olarak kullanabiliyorum.
Ama 3D oyun oynayamazsınız.
anladım ppeki
programi indirdik id pw bişiler yazmamiz lazim mi nasil üretilenleri aktaricaz hesap filan açiçakmiyiz -
bunun için yeni konu açacağım zaten özelde de yığılma oldu pekçok insan soruyor. -
Mining nedir?
quote:
Arkadaşlar ,
Asus Radeon R9 280X DCII TOP,3GB modelinden 4 tane sipariş geçmek üzereyim. Sizce daha randımanlı veya ekonomik mining yapılabilecek bir kart var mıdır?
Hayır yok, R9 280X mining için muazzam bir kart 4 tane kartı paralel bağlayacağınıda düşünürsek muazzam bir performans alacaksın -
Cevap için teşekkürler de biraz geç geldi. Ben kartları alıp mininge başlayalı neredeyse 2 hafta olacak =D
http://forum.donanimhaber.com/m_85276227/tm.htm
konusundan rehberime bakabilirsin.
iyi forumlar
Deniz -
soracağım bir soru var; sistemimde Gtx 650 TI boost var.... Biliyorum Nvidia lar bu konuda ATI' nın yanına yanaşamıyor. AMA 2. pci-exp x16 slotuna ATI taksam, oyun oynarken (örn dota2), ATI ekran kartı mining yapabilir mi? -
İlginç bir soru ama bir pc de iki farklı markayı geçtim iki seri bile kullanamıyoruz...
Ekstra ekstra bir adam olsanız mesela 2 alt pc şeklinde çalışacak bilgisayar... İki işletim sistemi olacak aynı anda çalışan işlemcilerde 1 çekirdeği mining e diğerlerini ana pc ye aktarmayı balarsanız olur belki de futuristik hayaller
Mining para kazandırır mı? Bevet ama 24 şa çalışan bir ekran kartı ömrü nedir bilmeyeceğim...
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: fatihburak95
İlginç bir soru ama bir pc de iki farklı markayı geçtim iki seri bile kullanamıyoruz...
Ekstra ekstra bir adam olsanız mesela 2 alt pc şeklinde çalışacak bilgisayar... İki işletim sistemi olacak aynı anda çalışan işlemcilerde 1 çekirdeği mining e diğerlerini ana pc ye aktarmayı balarsanız olur belki de futuristik hayaller
Mining para kazandırır mı? Bevet ama 24 şa çalışan bir ekran kartı ömrü nedir bilmeyeceğim...
gpu ya %100 yüklenen bir program ise mining, Sapphire için Vapor-x, Msi için Lightining veya hawk, Gigabyte için o.c. veya Super O.c. .... gibi modeller kullanmak hem çekeceği watt bakımında, hem üreteceği ısı bakımından hem de ömür açısında daha iyi olur...
referans tasarımlar da yapar da dediğiniz gibi ömür meselesi... çok da kafaya takmamak gerek, sonuçta atıyorum lighting 3 sene dayacaksa, referans tasarım 2,5 yıl dayanır... hiç belli olmaz...
peki 2. sorum, atıyorum, 2. bir PC yaptım diyelim... işlemcisi ATOM, ekran kartı hd6850... mini-ıtx kasa... böyle bir şey ile iş yapabilir miyim?
bu mining, 7/24 açık kalsa (evde fibernet var, download 22-23 mbit/s, Upload ise 1.5-2 mbit/s) hd6850 gibi bir kart ile, bana aylık 200 lira brüt gerisi olur mu?
amacım burada elektriğini ve internetini çıkarsın14 şubat sonrası işsiz olacağım, KPSS kursuna gideceğim..
-
2 ay çok iyi ya parasını çıkaracaksa. Hocam afedersiniz ama bir soru sormak istiyorum. Şimdi mesela siz 4 adet 280x ile bir ayda elektrik masrafını da çıkarırsak ne kadar gelir elde etmiş olacaksınız? Yani net olarak cebinize kalan ne kadar olacak? Ayrıca bu kazançtaki zamanda, yani 2 ayda bilgisayar 7/24 açık mı kalacak? Çünkü böyle bir şey pek mümkün değil, sürekli 24 saat yüksek performansta çalışan ekran kartı nasıl olur bilemedim... -
4 tanesini mining'e atayıp, diğerini oyunda vs. kullanılabiliyor mu?
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X