Değerli arkadaşlar Nette o kadar aramama rağmen bulamadım ve aylardır o site senin bu site benim derken bu siteyle karşılaştım ve üye oldum ben bu mini minnacık elektronik devrelerin tamiratıyla uğraşıyorum ve de yeni başladım pekte prof sayılmam
Diyeceğim oki bu miniminnacık devre elemanlarının ölçümleri nasıl yapılır ve müdailleri nelerdir nasıl bulunabilir. diyot, transistör, kondanstör falan filan ayrıca resimleri ile birlikte olursa bilgisi olan arkadaşlarlardan ve uzman arkadaşlardan yardım bekliyorum saygılarımla.
onlar "minnacık elektronik devre" değil "smd" dir. anlamıda surface mount device...
kardeş devre elemanlarını ölçmek için multimetren olması gerekiyor, bu şekilde hem değerlerini hem de arızası olup olmadığını bulabilirsin. Fakat devreye bağlı cihazların ölçümünü yapıcaksan kondansatörleri boşaltman multimetrene zarar vermemen ve doğru ölçüm yapman adına iyi olur...
multimetreyle uğraşmak istemiyorsan, mesela dirençlerin üzerlerinde renk kodları var,http://www.otansev.com/img/direnckod.jpg bu adresten kodlara ulaşabilirsin. kondansatörlerin de değerleri üzerlerinde bit kadar da olsa yazıyor...