Şimdi Ara

Mini usbye dişi usb girişi takmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar basit bir sorunum var, elektronikten anlayan arkadaşlar bilir ama amatör olduğum için yapamadım. Sorunum şu tabletin mini usb erkekden dişi usb çıkışı kablosu vardı kaybettim fotodaki kablo

ben de bu kaybolan kablo yerine bendeki kablolardan bir tane yapayım dedim ama ne denediysem olmadı örnek olarak yaptığım;

işte burada kırmızı, siyah, beyaz, yeşil kablolar var resimdeki gibi birleştirdim ama çalışmıyor,

Ayrıca bu üstteki gibi erkek usb ekledim bilgisayara taktım çalışmadı. Normalde kesip birleştirmediğim mini usb den erkek usb kablosunu taktığımda çalışıyor bilgisayar da tableti depolama birimi olarak görüyordu. Sorun nerede anlamadım sonuçta aynı kabloları aynı şekilde bağlıyorum çalışmıyor. yardımcı olabilir misiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DOĞA_AŞKI -- 31 Mart 2012; 13:23:13 >

• Ayrıca arkadaşlar adaptör de vardı elimde çalıştığından yüzde yüz eminim test etmiştim bu da çalışmadı acaba bu tabletin mini usb kablosu 5 kablolumudur nedir yani farklı herhalde mini usb usb dönüştürücülerini yapamadım

•  Mini usbye dişi usb girişi takmak

pin bağlantılarına dikkat ettiniz mi

mini usb deki 5 numaralı kablo önemli değil 1234 numaralı kabloların yerlerine doğru bağlanması lazım sizdeki kabloların renkleri farkı olabilir teker teker deneyerek pinleri bulup öyle birleştirmenizi öneririm renkleri dikkate almayın
  • tek tek kabloları değiştirdim, hatta ölçüm aletiyle elektrik gelip gelmediğine bile baktım hiç elektrik ölçemedim. sonuç başarısız büyük ihtimal mini usb a mini usb b hikayesi gibi bir olay var bunda. 5 kablolu olabilir hiç elektrik gelmiyor 4 kablodada. neyse çinden mini usb a sipariş ettim bekleyeceğiz artık inş. o olur.
  • mini usb girişini yakmış olabilirsin hocam. usb kablo ile bilgisayara vs.. biyere bağlayıp dene derim çalışıp çalışmadığını
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dangerousx

mini usb girişini yakmış olabilirsin hocam. usb kablo ile bilgisayara vs.. biyere bağlayıp dene derim çalışıp çalışmadığını

yok hocam şimdi normal usb mini usb kablosu vardı onu taktım bilgisayarıma çalışıyor nasıl mini usb imiş anlamadım
  • dün yaptım arkadaşlar, mini usb kablosu uymayan olursa inş yardımımız dokunur başkalarına. Çinden yeni mini usb adaptör getirttim olmadı en sonunda uğraştım ve yaptım. Yukarıdaki resimde de görülüyor mini usb de 5 pin var. Birisi boş. Tahminim doğru çıktı ölçüm cihazıyla o boş kısma negatif çıkışın verildiğini gördüm. Pozitif zaten kırmızı renkti ikisini ölçüm cihazına bağladığımda büyük bir sevinç aldı halimi Eğer başınıza böyle bir durum gelirse mini usb girişi çabuk açılan kablolar var açıp boşta olan pini siyah kablonun pini ile lehimleyip sorunu çözebilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aküden Usb Çıkışı Almak
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: terbüyesüzcanavar

Arkadaşlar basit bir sorunum var, elektronikten anlayan arkadaşlar bilir ama amatör olduğum için yapamadım. Sorunum şu tabletin mini usb erkekden dişi usb çıkışı kablosu vardı kaybettim fotodaki kablo

ben de bu kaybolan kablo yerine bendeki kablolardan bir tane yapayım dedim ama ne denediysem olmadı örnek olarak yaptığım;

işte burada kırmızı, siyah, beyaz, yeşil kablolar var resimdeki gibi birleştirdim ama çalışmıyor,

Ayrıca bu üstteki gibi erkek usb ekledim bilgisayara taktım çalışmadı. Normalde kesip birleştirmediğim mini usb den erkek usb kablosunu taktığımda çalışıyor bilgisayar da tableti depolama birimi olarak görüyordu. Sorun nerede anlamadım sonuçta aynı kabloları aynı şekilde bağlıyorum çalışmıyor. yardımcı olabilir misiniz

Mikro usb ucunun plastiğini sıyırmanız gerekecek. Boşta olan pini gnd ye yani siyah kabloya ya da konnektörü çevreleyen metal kısma lehimleyin. O zaman olacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• dostum sağolasın yazdığımı görmeyip faydalı olmaya çalıştığın ve benim yazdığımın aynısını yazdığın için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DOĞA_AŞKI -- 26 Eylül 2012; 0:56:57 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.