Şimdi Ara

mini studyo (lightbox) hakkında tavsiyeler..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
109
Cevap
1
Favori
14.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    herkese selamlar..önceden beri hep ufak tefek nesnelerin ayrıntısını bol renklerini
    doygun ve tüm yüzeylerinde eşit ışık miktarı alabileceğim çekimler yapmak istiyordum..
    epey bir süredir nasıl yapsam ne kullansamda istediğim gibi olsa diye bir sürü yol denedim..
    ama nafile taki dh deki bir topic te asenyurt kardeşin tesadüfen fikrini alana dek bu sürdü
    inanın hemen koşturup malzemeleri tedarik ettim ve yaptım birazda benim mantıki :) katkılarımla
    heyecan ve acelecilikle denklanşöre ver yansın sonuçmu şaşırdım ..mükemmel (en azından bana göre)
    işte bu yaa dedim yapımı çok eğlenceli zevkli oldu lightbox ımın ilgili arkadaşlar olabilir herkes
    faydalansın diye açtım bu forumu..tanıdığım bir kaç kişiye verdim formülü :) burada paylaşmak istedim
    herkese sevgiler :)

• sağdan ve soldan 2 adet tumax ampul flaş kullandım..

• ve işte sonuçlar

• ticari amaçlı ürün çekimleri içinde olur kanımca

• bu topic te istediğim şeylerden biride eklemek istediğiniz fikirlerdir..eksik yada yanlış bulduğunuz kısımları dile getirirseniz sevinirim teşekkürler..
  • orta kısımda kavisli olarak serilen kagıt nedir.. yanlar aydınger(aydıngelde olabilir ismi.) kagıtlar, bu kagıtlarında gramajı fazla olanlardan kullanın daha iyi sonuc alırsınız diyen yazılar okumustum. sizin kagıtların gr/m2 oranı ne ögrenebilir miyim..
  • orta kısımdaki kağıt beyaz normal karton ama mat tarafı ..kenarlar normal a3 fotokopi kağıdı üstte ise aydıger a3 var..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: muratacuner

orta kısımdaki kağıt beyaz normal karton ama mat tarafı ..kenarlar normal a3 fotokopi kağıdı üstte ise aydıger a3 var..

peki yan tarafların fotokopi ust kısmın aydınger olmasının özel bir nedeni var mı yani üstte fotokopi yada yanlarda komple aydınger olsa farklar olur mu..
    kusura bakmayın cok soru oldu.. bende hafta içi tripod alıp lightbox işine girişicem de
  • hayır dostum çok soru falan olmadıönce kararsız kalmıştım normal a3 mü aydıngermi kullanıym diye sonra böyle karma yaptım bazen üsttende ışık verip(aydıngere)test ediyorum ama açıkçası fazla fark yok sadece aydınger ışığı daha fazla içeri gönderiyo ve diyafram kısmana neden olur alan derinliği sağlamak açısından bence daha iyi
    quote:

Orjinalden alıntı: Hypodenz

quote:

orta kısımdaki kağıt beyaz normal karton ama mat tarafı ..kenarlar normal a3 fotokopi kağıdı üstte ise aydıger a3 var..

peki yan tarafların fotokopi ust kısmın aydınger olmasının özel bir nedeni var mı yani üstte fotokopi yada yanlarda komple aydınger olsa farklar olur mu..
    kusura bakmayın cok soru oldu.. bende hafta içi tripod alıp lightbox işine girişicem de

• anladım teşekkürler..

artık deneye dendeye en iyiye ulaşmaya çalışacaz değilmi..

bakalım bende simdilik evdeki buyuk koliyle yapim de güzel olursa da modifiye ederim artık..
  • Hiç denemedim ama daha kolay bir yöntem de karton bir kutu kullanmak gibi; şu sitede ayrıntılı olarak anlatılıyor;

http://digital-photography-school.com/blog/how-to-make-a-inexpensive-light-tent/

Bir de ben hiç kendim uğraşamam diyenler için, nette hazırları bile satılıyor

• bende hazır alacaktım ama kendi emeğinle yapıp kullanmak inan daha zevkli
  • arkadaşım elllerine sağlık çok guzel olmuş ama biraz küçük olmuş gibi çıtalar kaç cm lık bunu daha buyuk yapsak daha guzel olmaz mı veya ne gıbı sorunalr çıkar sence?
  • teşekkür ederim dostum..ebatlar:yükseklik>40cm...uzunluk 60 cm...genişlik 40 cm dir daha büyüğüde olur büyük nesneler için ideal
    quote:

Orjinalden alıntı: yilmaz_memre

arkadaşım elllerine sağlık çok guzel olmuş ama biraz küçük olmuş gibi çıtalar kaç cm lık bunu daha buyuk yapsak daha guzel olmaz mı veya ne gıbı sorunalr çıkar sence?
  • bir kaç test daha

• quote:

teşekkür ederim dostum..ebatlar:yükseklik>40cm...uzunluk 60 cm...genişlik 40 cm dir daha büyüğüde olur büyük nesneler için ideal
    quote:

arkadaşım elllerine sağlık çok guzel olmuş ama biraz küçük olmuş gibi çıtalar kaç cm lık bunu daha buyuk yapsak daha guzel olmaz mı veya ne gıbı sorunalr çıkar sence?

boyutlar böyleyse senin oyuncak motor pek küçük değilmiş...

• aynen ya bende ona bakara k kucuk galıba demiştim ama bildiin motormuş bu bın uzerıne git
    quote:

quote:

teşekkür ederim dostum..ebatlar:yükseklik>40cm...uzunluk 60 cm...genişlik 40 cm dir daha büyüğüde olur büyük nesneler için ideal
    quote:

• tabi canım motor laptop büyüklüğünde falan
    quote:

quote:

quote:

• Dostum, tebrikler çok güzel iş çıkarmışsın. Ben de yapmıştım da, benimki koliden bozma daha basit, tembel işi oldu biraz. Yalnız ben bütün yüzlerde aydınger kullandım. Burda dikkat edilmesi gereken, flu arka plana ihtiyaç olmayacağı için diaframı olabildiğince kısmak olacaktır, sen de çekimlerinde kısık diafram kullanmışsın, detay çekimi olduğu için olabildiğince net olmalı.

Bu da benim antika cihaz. 1953 model Zenit Leica.

Güzel konu olmuş ayrıca
    Lightbox çekimleri buraya...

•  mini studyo (lightbox) hakkında tavsiyeler..
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.