Şimdi Ara

mini studyo (lightbox) hakkında tavsiyeler.. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
1
Favori
14.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: antique

Allah sohbetinizi artırsın ama lightbox yapınca ne oluyor

fotoğraf çekeceksen çıkacaksın dışarı, yiyeceksin o soğuğu, bak o fotoğraflar nasıl güzel oluyor sonra

• doğru diyorsunda ben dün full techizat k.çamlıca tepesindeydim zaten lightbox sadece akşamları..belki olmadığı için bilemiyosun dostum yap bi tanede sen
    quote:

fotoğraf çekeceksen çıkacaksın dışarı, yiyeceksin o soğuğu, bak o fotoğraflar nasıl güzel oluyor sonra

• quote:

Orjinalden alıntı: muratacuner

doğru diyorsunda ben dün full techizat k.çamlıca tepesindeydim zaten lightbox sadece akşamları..belki olmadığı için bilemiyosun dostum yap bi tanede sen
    quote:

Boşuna uğraşma.. O nun için ters ışıktan başkası yalan..

• evet herkesin bi stili vardır...
  • Burada kullandığınız ampul flaşlar hakkında bilgi verir misiniz? Fiyatı özellikleri, neyle çaktırıyorsunuz vs.
  • normal ampul duylu flaş ampul 25 dolar civarı fiyatı var sirkecide bulabilirsiniz,,
    makinadaki tepe flaşınız patlayınca bunlarda otomatik olarak tetikleniyorlar...
  • Beyler birşey sorsam..
    Benimde bi tane lightboxum var.. fakat örnek olarak model araba yada içki şisesi çekmek istediğimde arabayı eğer / yada \ konumunda koyarsam arabanın ön tarafı net fakat arkaya doğru blurlaşıyor. Bunun sebebi F değeri biliyorum. Fakat F4 dede boyle F8de de böyle bir türlü çözemedim...
  • sürekli aydınlatmalardan kullanıyorsanız,muhtemelen ışık gücü az gelecektir ve f değerini yükselmenizi engelleyecektir..oysa;bahsi geçen ampul flaşlarla ben 16 hatta 22 diyaframa kadar iyi neticeyle müthiş bir derinlik alabiliyorum...
  • Açıkcası 16 ve ya 22 diaframda denemedim birde yeni flaş aldım bu süre zarfı içerisinde bakalım finalleri atlattıktan sonra birşeylerde deniyeceiğim =) teşekkürler Murat Bey..
  • lightbox malzemeleri toplayıp yapmak şart oldu bu konuyu bulduğum süper oldu
  • veee işte bende yaptım
     mini studyo (lightbox) hakkında tavsiyeler..

• quote:

Orjinalden alıntı: anlergl

Bitirdim bugün...

Alt taraf ve zemine tek parça değişik bir kartonun az cilalı yüzünü kullandım. Etrafı a4 kağıdından az kalın bir kağıtla çevirdim. Işık girecek yerleri oydum ve garip bir kağıt buldum -sanki kurumuş ıslak mendil gibi- onunla kapattım. Işık güçsüz gedli -20W- Spot lambayı tavana vurdurarak güzel sonuçlara ulaştım ama en yakın vakiite lamba alacağım.

Hocam gerçekten güzel olmuş ama biraz büyük gibi sanki

• quote:

Orijinalden alıntı: RONSPY

quote:

Orjinalden alıntı: anlergl

Bitirdim bugün...

Alt taraf ve zemine tek parça değişik bir kartonun az cilalı yüzünü kullandım. Etrafı a4 kağıdından az kalın bir kağıtla çevirdim. Işık girecek yerleri oydum ve garip bir kağıt buldum -sanki kurumuş ıslak mendil gibi- onunla kapattım. Işık güçsüz gedli -20W- Spot lambayı tavana vurdurarak güzel sonuçlara ulaştım ama en yakın vakiite lamba alacağım.

Hocam gerçekten güzel olmuş ama biraz büyük gibi sanki

bunun daha büyüğünü yapacam ben bugün, bi aydınger eksik bulamadım burda. onu da alıp aşama doğru yapacağım..

çekeceğim ürünlerin boyutları büyük olduğu için mecbur büyük kutu lazım..

• Yanlara konan beyaz şey bildiğiniz a4 kağıt mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: efege

Yanlara konan beyaz şey bildiğiniz a4 kağıt mı?

aydınger kağıdı kullanırsanız daha sağlıklı olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Molenbeek

quote:

Orijinalden alıntı: efege

Yanlara konan beyaz şey bildiğiniz a4 kağıt mı?

aydınger kağıdı kullanırsanız daha sağlıklı olur

Hmm anladım.Teşekkürler
  • Peki arkadaşlar diyaframı olabildiğince kısmak için flaş ampuller dışında ne gibi bir ışıklandırma çözümüne başvurabiliriz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: djinn_inc

Peki arkadaşlar diyaframı olabildiğince kısmak için flaş ampuller dışında ne gibi bir ışıklandırma çözümüne başvurabiliriz?

Ben bahce aydinlatmasi aldim eve
    150W olanlardan 3 tane
    Her birine de 30 liralik tripot taktim altina
    Odamda strobist yapiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ToffieBoi

quote:

Peki arkadaşlar diyaframı olabildiğince kısmak için flaş ampuller dışında ne gibi bir ışıklandırma çözümüne başvurabiliriz?

150W olanlardan 3 tane

Bende düşünüyorum bu aralar aydınlatmaların fotoğraflarını görebilirmiyiz tripota bağlanmış halde. Birde strobist denemenizden bir tane paylaşabilirmisiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ToffieBoi

quote:

150W olanlardan 3 tane

Ampullerin maliyeti ne kadar acaba?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.