Şimdi Ara

Mini Onarım Kazığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2014 de Vw den satın almış olduğum golf 1.2 tsi aracımı 2015 yılında xx bayisinde xxx dan kasko yaptırdım.XX bayii aracımı XXXdan kasko yaptırırsam mini onarımlarıda kendilerinde yaptırabileceğimi söyledi.bende 850 tl civarına kaskomu %20 indirimle onlara yaptırdım.Aracımı haziran 2015 te mini onarım yaptırdım. Ancak bugün değişik kaskoşirketlerinden teklif alırken başka bir şirketin hasarsızlık indirimimin %30 olduğunu aracım tramerde 177 tl lik hasar kaydının bulunduğunu söyledi.bende aracımla kaza yapmadığımı sadece sağ arka çamurluktaki bir çizikten dolayı mini onarım yaptırdığımı söyledim.işin aslını daha sonra öğrendiğimde ise kandırılmış olduğumu öğrendim.Meğerse mini onarımının XXX da gerçekte mini onarım olmadığını her türlü hasarın trammere girildiğini öğrendim.şöyle bir cinlik yapmışlar mini onarım yaptıkları aracıma kendileri bir daha onlara sigorta yaparsam %40 lık indirimi bozmadıklarını öğrendim,ama diğer firmalar tabi hasar gördüklerinden %30 luk inidirim yapıyorlar.Bugün XX de ,XXX yada şikayette bulundum.iki tarafta kendini bu işten sıyırdı.kendilerinde bir hata bulmadılar.hatta XXDEKİ sigortacı bayan kasko içeriğini okusaydınız o zaman diyerek kendini sıyırdı.ama ben mini onarıma aracımı sokmadan önce kaskodaki görevli arkadaşlara sormuştum onlarda mini onarımın trammere yansıyacağından bahsetmemişlerdi.şimdi inkar ediyorlar.halbuki deselerdİ bahsetselerdi böyle bi şeyden ben cebimden ne 177 tl verirdim ne aracım trammere girer ne de hasarsızlık indirimim düşmezdi.kesinlikle hakkımı onlara helal etmiyorum.kanunen xx e xxx sigortaya dava açabilir miyim?Not:xx araç bayisi xxx:kasko şirketi. isteyene isimleri pm atarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahlep -- 21 Ocak 2016; 20:47:22 >

• Türkiye'de mini onarımları hasarsızlığı etkileyen iki şirket var.

Bu şirketler arasında en titizi Axa sigorta.

Bunu poliçe yaparken size belirtiyorlar , eğer belirtmiyorlar ise sigortacınızı mutlaka değiştirin.

Dava maalesef açamazsınız çünkü size gönderilen poliçe de hasar olarak yazılacağı belirtiliyor. Bu nedenle maalesef sadece geçmiş olsun diyebiliyoruz.
  • benimde merak ettiğim soru bu.

şuandaki kasko axa da. eğer axadan çıkarsam öbür sene başım belaya girer mi bu konuyla onu öğrenmeye çalışıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Or_By

benimde merak ettiğim soru bu.

şuandaki kasko axa da. eğer axadan çıkarsam öbür sene başım belaya girer mi bu konuyla onu öğrenmeye çalışıyorum.

Hocam yanlız kaskonuz Axa ise şayet axa'da mini onarım hizmeti yok zaten.
    Burada poliçeyi kestirdiğiniz size var diyerek sırf satış yapabilmek adına
    yalan söylemiş.

Küçük onarım hizmeti diye geçer, kullandığınız zaman tramere hasar işlenir, axa fiyat çıkartırken hasarı görmezden gelir hiç kaza yokmuş gibi fiyat çıkartır lakin diğer sigorta şirketleri hasarı görür ve hasarlı yenileme şeklinde fiyat verir. Böylece AXA uygun fiyat verirken diğer sigorta şirketleri daha yüksek teklif verme gibi bir durum oluşur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damneed -- 5 Mart 2016; 23:35:18 >
  • spacewolf kullanıcısına yanıt
    Hocam hangi şirketten yaptırırsanız yaptırın tramerde gözükür bazı şirketlerde MİNİ ONARIM olarak gözükür bazı şirketlerde normal hasar olarak gözüküyor

Ben daha tramerde gözükmeyen sigorta şirketine rastlamadım belkide vardır ama

Birde hemen gözükmüyorhasar dosyası açılmadığı için auto king ve diğer firmalar belirli aralıklarla bilgi aktardığından belirli bir süre sonra tramere işleniyor diye duydum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: damneed

quote:

Orijinalden alıntı: Or_By

benimde merak ettiğim soru bu.

Hocam yanlız kaskonuz Axa ise şayet axa'da mini onarım hizmeti yok zaten.
    Burada poliçeyi kestirdiğiniz size var diyerek sırf satış yapabilmek adına
    yalan söylemiş.

Küçük onarım hizmeti diye geçer, kullandığınız zaman tramere hasar işlenir, axa fiyat çıkartırken hasarı görmezden gelir hiç kaza yokmuş gibi fiyat çıkartır lakin diğer sigorta şirketleri hasarı görür ve hasarlı yenileme şeklinde fiyat verir. Böylece AXA uygun fiyat verirken diğer sigorta şirketleri daha yüksek teklif verme gibi bir durum oluşur.

poliçede kocaman yazıyor mini onarım diye nasıl yok auto king de onaylıyor yılda 1 parça mini onarım hakkın var diye.

evet tramerde görünüyor ama mini onarım diye geçiyor. bazı şirketler 2000-3000 fiyat çekerken bazıları %30 hasarsızlık indirimi yapıyor.

• damneed D kullanıcısına yanıt
    Anadolu , Ray , Groupama , Halk ve daha bir çok firmada mini onarım tramere işlemez değerli hocam.

Axa ve benzeri firmaların sunduğu da mini onarımdır tek koşulları hasar olarak belirtmektir ki müşteriyi kendileri kazansın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mini onarıma girer mi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Or_By O kullanıcısına yanıt
    Daha bu gün forumdan bir arkadaşa kasko kestim Axa'da ''küçük onarım hizmetleri'' şeklinde yazıyor hocam :)
    Hatta bu auto king konusu geçti bizde uyardık ne işlem yaptırırsan yaptır tramere işlenir diye.
    Mini onarım gibi birşey değil aslında tamamen pazarlama stratejisi, tramere işlendikten sonra
    yenilemesi geldikten sonra bana Axa hariç başka sigorta şirketinde hasarlı fiyat çıkarttıktan sonra
    bir esprisi kalmıyor ki hocam. Diğer normal dosyalı hasarlardan ne farkı var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damneed -- 6 Mart 2016; 2:27:19 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.