Şimdi Ara

Mini-itx KASA VE SİSTEM KULLANANLAR BURAYA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
217
Cevap
22
Favori
30.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese merhaba, bu başlığı açmamın sebebi mesaj kutuma gelen çok sayıda mini-itx kasa toplama ve tavsiye soruları, bundan sonra sorusu olan arkadaşlar bu başlığa sorabilir ve buradan herkes birbiriyle yardımlaşabilir, benden tavsiye isteyenleri de bu başlığa yönlendireceğim, bir müddet imzamda da duracak. Ben kendi tecrübelerimden aklımda ne kaldıysa yardımcı olmaya çalışacağım, gerisi kasa toplayan arkadaşlarımızın yeteneğine kalmış, şimdiden herkese kolay gelsin.

    Toplamak istediğiniz sistem güç ve oyun odaklı olacaksa FM2 yada FM2+ soket olmalı, yurtdışından alabilme ihtimalinizi atlayarak yazacağım, Türkiye'de bulabildiğim tek FM2 soket anakart bu.
    http://www.vatanbilgisayar.com/anakart/msi-fm2-a75ia-e53-fm2-a75ia-e53-amd-fm2-a75-ddr3-2133mhz-%28oc%29-vga&hdmi-anakart/productdetails.aspx?I_ID=68617

    Stoka 3 kere girdi ve bir kaç saat içinde tükendi, ilk sıkıntınız burada çıkacaktır. Anakartı alabilmiş iseniz gerisi daha kolaydır, istediğiniz FM2 soket işlemciyi takabilirsiniz, Richland olan 6000 serisi de buna dahil. Bu işlemciler APU oldukları için ekran kartları içinde ve bunu takınca ayreten ekran kartı takmanıza gerek kalmaz.

    APU işlemciniz olmasına rağmen yine de ekran kartı takmak isterseniz şu kasayı tavsiye ederim, Dark Mini Office 200W Güç Kaynaklı Mini-ITX HTPC Kasahttp://www.dark.com.tr/donanim/pc-kasa/dark-mini-office-200w-guc-kaynakli-mini-itx-htpc-kasa.html
    Bu kasaya 3.5" HDD ve stok fan bir arada sığar, itx uyumlu işlemci fanı takarsanız üstüne slim Bluray Yazıcı da takabilirsiniz. 200 watt power ve sessiz. Ekran kartı yuvası da oldukça geniş, büyük kartlar dahi rahatça oturuyor. Bu kasa dünyada en büyük ölçülere sahip olan mini-itx kasa, ölçüleri 335x180x315

    Mini-itx kasalarda ekran kartı yuvası genelde olmaz, yuva olmayan kasa almış iseniz ve ekran kartı takmak istiyorsanız Daughter Kart dediğimiz bir aparat almanız yeterlidir, 15-20 lira gibi fiyatlara bulabilirsiniz, tavsiye etmem. Yukarıdaki kasa Daughter Kart gerektirmeksizin ekran kartı takılabilen bir kasa.

    Mini-itx kasaların dış karton kutularında kesinlikle mini-itx olduğu yazar, yazmıyorsa bu kesinlikle micro-atx yada slim-atx kasadır, küp kasa olarak bilinen kasalar mini-itx değil micro-atx kasalardır, ortalama itx kasa çarpan boyutları 300x120x260'dir,.
    Eski itx anakartların çoğu düşük güç tüketimi için tasarlandığından kasalarda da düşük güçlü power olabiliyor, benim tavsiyem asla 200 watt'dan daha düşük Power'lı kasa almamanızdır. FM2 anakartlar 200 watt altındaki power'larda VGA sürücüsünü kurduğunuz anda sistem kendisini kapatır.
    Tüm mini-itx anakartlar 17cm X 17cm'dir ve tüm kasalara takılabilirler, isterseniz o kocaman dev ATX kasalara dahi takabilirsiniz, vida yuvalarının yerleri standart.

    200 watt power'lı olan itx kasa modellerinden benim bildiğim ince olan kasa yok ama olurda aldığınız kasa ince olursa işlemcinizin yanında gelen stok fanı kullanamazsınız, itx uyumlu FM2 soket işlemci soğutucusu gerekir, misal şunun gibi, fiyatı 49 lira.http://www.vatanbilgisayar.com/sogutma-sistemleri/xigmatek-cac-d9hh3-u01-praeton-ld963-lga775115511561366&-fm1fm2am2am2+am3am3+-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=65501
    Kendi adıma ince işlemci soğutucusu kullanma ihtiyacı hissetmedim, şirketin kasalarından birisi inceydi, stok fan kapağa sıfır dayandı ve o dönem itx uyumlu fan aramak istemedik, bu kasanın çarpanları 355x117x325 idi, fan üstüne gelen kısmı ostim sanayide kesip açtırdık, file takıp stok fanla devam ettik, 10 dkda birisi kesti orada, ücret almadı. Kesildiği belli bile değil, çok şık oldu.

    Mini-itx kasada optik okuyucuyu dahili kullanma alışkanlığınız varsa bunu değiştirmenizi tavsiye ederim, kasanın içini çok daraltıyor, bazı kasalara sığmıyor bile, slim optik okuyucuyu takacak yer kalmayan kasalar bile var, stok fanla devam edecekseniz zaten yer kalmaz, Harici optik okuyucu zamanıdır.

    SSD ve HDD'nin slim yada 2.5" olması zorunlu değil, 3.5"lerin sığdığı itx kasalarda var, sığmadıkları da var.

    200 watt'dan daha düşük güç tüketimli bir kasa toplamak istiyorsanız performansdan ödün vereceksiniz, en iyi performans veren düşük güç tüketimli ve fansız çalışan anakart EPIA-M920-12Q Bu anakart 1.2 Ghz 4 çekirdekli Via Nano işlemciye sahip, nano serisini bilenler gücünü tahmin edebilirler, aynı Ghz'deki AMD yada intelleri hız olarak rahatlıkla ikiye katlıyor. Fansız olduğu için de Bluray Yazıcıyı bile dahili kullanabilirsiniz.
    http://www.viaembedded.com/en/products/boards/1893/1/EPIA-M920.html
    Bu anakart artık Türkiye'de bulunmuyor malesef, ne zaman gelir yada gelmez bilgim yok, bunun dışındaki düşük tüketimli olanları kullananlara da Allah'tan sabır diliyorum.

    Son olarak şunu yazmak isterimki benim tercihim her zaman ortalama boyutu bir uydu alıcıdan fazla büyük yada kalın olmayan ve LCD televizyonumun altına sığabilecek olan mini-itx kasalardır. Bunun faydasını çok gördüm, şunun için yazıyorumki yukarıda verdiğim Dark Mini Office Kasa benim kullanım tercihim değildir, kasanızı kendi kullanımınıza göre seçmelisiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abdulmusavvir -- 30 Kasım 2013; 18:06:42 >







  • Yenı cıkacak fm2+ anakartlardan bulabılırmıyız mını ıtx uyumlu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1963bursa

    quote:

    Orijinalden alıntı: magicool
    Yenı cıkacak fm2+ anakartlardan bulabılırmıyız mını ıtx uyumlu

    Güzel başlık olmuş, teşekkürler.
    Aramak lazım, istemeden kimse getirmez. Gerçekten şu an piyasada tek bulunan güçlü itx anakart MSI'ın bu fm2 anakartı, bunun bir üst modeli var o da FM2, o da yok malesef, FM2+'larda ne zaman gelir bilinmez.

    NOT: Anakart stoka girmiş, hücum.

    Zaten olmadı mıcro atx toplicam heralde fm2+ M atx daha rahat bulunur dıe duşunuyorum aslında 75 euro nunaltında olsa yurt dışından getırtılenlr

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: abdulmusavvir

    quote:

    Orijinalden alıntı: magicool
    Zaten olmadı mıcro atx toplicam heralde fm2+ M atx daha rahat bulunur dıe duşunuyorum aslında 75 euro nunaltında olsa yurt dışından getırtılenlr

    Dostum, anakart şu an stokta görünüyor, yetişip alabiliyorsan senin dermânın bu.
    Stok tükendiğinde üzülürsün demedi deme. Halen bu anakartı kullanıyorum, memnunum, iyi olmasa yok satmazdı zaten. Alacağın işlemciyi Richland 6000 serisinden seçmeni tavsiye ederim, 16x2 32 GB DDR3 ram takabilirsin.

    Asrock fm552a fm2+ kartı var mıcro atx onu almayı dusunuyorum 140tl ye daha bı onerın var mı ebaydan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ben ne zamandır iç geçiriyorum bir tane steam machine toplayayım diye bunun için de tek seçenek mini itx anakartlar. Özellikle de yeni seri apuları ile amd beni ayrtmaya başladı fakat böyle bir sisteme güzel bir de anakart ve daha önemlisi güzel bir kasa lazım. Konu anakart için açılmış ve güzel de düşünülmüş mini-itx kasa konusunda özellikle yardıma ve bilgiye ihtiyaç var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi janparey -- 8 Aralık 2013; 20:12:14 >
  • İnventusda kasa ve anakart var peki ekran kartı ve psu örnekleri magazalardan örnekler verebilirmisiniz?
    3 tane anakart ve bahsedilen kasa fena değil...
  • Performans için m-ıtx yapacam mac almassam

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir arkadaşımız bu parçaları kullanarak "Su soğutmalı mini-itx oyuncu kasası" yapmış, oldukça güzel gözüküyor..

    Cooler Master Elite 130 mini itx kasa
    MSI Z87I
    ASUS GTX760-DC2OC-2GD5
    Cooler Master Seidon 120V su soğutma kiti
    Cooler Master Silent Pro M2 720W

    http://forum.donanimhaber.com/m_84211017/f_/key_mini%252Bitx//tm.htm#85140980
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hayyam_karadenizli

    Güzel iş çıkarmış. Bu başlığı vermeniz iyi bir örnek olacaktır, üstünden konuşarak geliştirebiliriz, ben FM2+ soket tavsiye etmiştim, hemen ilk gözüme gelen avantajı oradaki ekran kartı, ekran kartını taktığınız anda kasanın büyüklüğü en az 2 katına çıkıyor, halbuki aynı güçte bir sistemi FM2+ soket anakart kullanarak yaptığınzda ekran kartına gerek kalmıyor. İncecik küçücük bir kasaya toplayabiliyoruz, gören uydu alıcı zannediyor.


    Hocam aynı güçte sistem derken,Dahili GPU'su GTX 760 gücünde olan bir APU var mı? Biraz da AMD tarafını çok bilmediğim için soruyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _BLooDLiNe_ -- 16 Aralık 2013; 11:17:24 >




  • Hocam yukarıdaki mesajda aynı güçte sistemi fm2+ anakart ile ekran kartsız kurulacağını söylediğin mesajı okurken heyecanlandım açıkçası, APU' lar bu kadar güçlümüymüş dedim.Kendim de hem yazılımcı hem oyuncuyum. Kurmak istediğim mini-itx sistem için ideal olur mu diye düşündüm. Fakat sonradan öğrendim ki A10-7850K içerisinde bulunan GPU: Radeon HD 8650G diye geçiyor. PassMark testlerine baktığımda GTX 760: 5016 puan alırken HD 8650G: 889 puan alabilmiş. APU' larda ki GPU' yu ölçmek için farklı yöntemler kullanılıyorsa bilmiyorum ama bildiğimiz GPU testlerine bakarsak arada dağlar kadar fark var performans açısından. Bu sistemlerin arasında ekran kartsız çalışan sistemin f/p olarak yüksek olacağı kesin ama güç olarak GTX 760' lı sisteme yakın bile olmadığı da bir gerçek.

    Ben linkte verilen arkadaşın topladığı konfigürasyonu sevdim hem performanslı hemde olabildiğince sessiz bir sistem yapmış su soğutma kullanarak. Şu ekran kartları biraz daha ufalsa da (GTX 760 Mini bile büyük bence) şöyle PS4 boyutunda TV' nin altına koyabileceğimiz slim bir kasa toplayabilsek keşke..








  • Arkadaslar benimde konuya katkım olur belki bende yaklasık 8 aydır Asrock Z77E ITX anakart ve Bitfenix prodigy kasa kullanıyorum iki ürünümüde almanyadan getirttim ve cok memnunum işlemcim i7 3770k ve o.c olarak 4.6 ghz de kullanıyorum.(h100i sıvı soğutma ile)
    Asrock anakartımdan bir hayli memnunum acılıs hızı olsun o.c potansiyeli olsun Asus a şapka cıkartır.Daha önceleri asus kullanabir olarak soyluyorum bunlarıt kullandığım en iyi anakart ve pc kasasına sahibim.Türkiyede tekim sanırım anakart konusunda.
     Mini-itx KASA VE SİSTEM KULLANANLAR BURAYA
     Mini-itx KASA VE SİSTEM KULLANANLAR BURAYA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KAZUYA MISHIMA -- 20 Aralık 2013; 9:49:11 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hayyam_karadenizli

    quote:

    Orijinalden alıntı: fehmiugur
    Asus
    A55BM-E
    http://www.jticaret.com.tr/ProductDetails.asp?productid=23545&asus-amd-a55bm-e-a55-ddr3-2133-vga-glan-raid-01-16x-fm2-lpt-com-port.html
    112,20 TL

    EVEREST
    525A 300W
    http://www.vatanbilgisayar.com/Bilgisayar%20Kasas%C4%B1/everest-525a-525a-300w-midt-atx-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=64688
    %40 İndirim
    70 TL
    ben aileme bunu toplamayı düşünüyorum şahsen...

    Kardeş bu anakart ve kasa Micro ATX, bu kasa mini-itx kasadan 2 kat büyük, poşetle bile taşıyabileceğini sanmıyorum. ATX yada micro-ATX toplayacaksan diğer başlıklardaki tüm tavsiyeleri değerlendirebilirsin, bu başlıktakiler yıllardır Mini-itx'den başka sistem kullanmıyor, ATX tavsiyelerinde seni istemeden yanıltabiliriz.

    ouups...

    benim hatam...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hayyam_karadenizli

    quote:

    Orijinalden alıntı: KAZUYA MISHIMA
    Arkadaslar benimde konuya katkım olur belki bende yaklasık 8 aydır Asrock Z77E ITX anakart ve Bitfenix prodigy kasa kullanıyorum iki ürünümüde almanyadan getirttim ve cok memnunum işlemcim i7 3770k ve o.c olarak 4.6 ghz de kullanıyorum.(h100i sıvı soğutma ile)
    Asrock anakartımdan bir hayli memnunum acılıs hızı olsun o.c potansiyeli olsun Asus a şapka cıkartır.Daha önceleri asus kullanabir olarak soyluyorum bunlarıt kullandığım en iyi anakart ve pc kasasına sahibim.Türkiyede tekim sanırım anakart konusunda.

    VGA'dan dolayı kasayı kalın tutmak zorunda kalmışsın, herkes aynı sıkıntıdan muzdaripti işte, FM2 ve FM2+ mini-itx anakartlar geldi ve bizi bundan kurtardı, arkadaşın yazdığı olayı ben yaşıyorum, benim kasa seninkinin yarısı kadar ince, 2-3 gün LCD'nin altında duruyor oyun konsolu gibi, çok farklı bir deneyim.

    Üstat konsol gibi demişsin fakat ekran kartını sığdıramıyorsun +soğutman düzgün olmıyacak ne anlamı var ozaman oyun pc sinin.Benim pc kasam cok ideal bir boyutta bence her türlü vga sığıyor ve sıvı soğutmaya uygun bir yapıda, normal kasaların yarısı boyutunda ve normal kasaların yapabildiği herseyi yapabiliyor.heryerede sığıyor.
     Mini-itx KASA VE SİSTEM KULLANANLAR BURAYA

    bir zamanlar h80 vardı ozamanlardan resim kalmış şimdi h100i kullanıyorum.
     Mini-itx KASA VE SİSTEM KULLANANLAR BURAYA

     Mini-itx KASA VE SİSTEM KULLANANLAR BURAYA

     Mini-itx KASA VE SİSTEM KULLANANLAR BURAYA

     Mini-itx KASA VE SİSTEM KULLANANLAR BURAYA




  • birde kasalar,donanımlarınız ve ortamlarınız hakkında resimlerinizi paylaşırsanız konunun dahada renkleneceğini düşünüyorum.
    iyi forumlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hayyam_karadenizli

    quote:

    Orijinalden alıntı: _BLooDLiNe_
    öğrendim ki A10-7850K içerisinde bulunan GPU: Radeon HD 8650G diye geçiyor. PassMark testlerine baktığımda GTX 760: 5016 puan alırken HD 8650G: 889 puan alabilmiş. APU' larda ki GPU' yu ölçmek için farklı yöntemler kullanılıyorsa bilmiyorum ama bildiğimiz GPU testlerine bakarsak arada dağlar kadar fark var performans açısından.

    Dostum, Radeon HD 8650G dediğin GPU bir apuya ait değil, mobil yani cep telefonlarına üretilen AMD işlemcilerin içindeki yongada bulunan GPU, A10-5750M model numaralı mobil işlemciye ait.
    http://www.anandtech.com/show/7106/amds-a105750m-review-part-1-the-apu-and-radeon-hd-8650g-performance

    A10-7850K dediğimiz APU, GPU olarak GCN Radeon R7 Series ismiyle geçen bir APU kullanıyor. Ayrıntıları şu linkte.
    http://wccftech.com/amd-announces-a107850k-kaveri-apu-specifications-architectural-details-launching-14th-january-512-gcn-cores-28nm-steamroller/

    A10-7850K ile bilgiyi şu sitedeki tablodan almıştım:http://www.game-debate.com/hardware/index.php?pid=1959&cpu=APU%20A10-7850k

    söylediğiniz siteye de baktım, evet GPU bilgisini game-debate sitesi tabloya yanlış yazmış. Doğrusu, sizin de söylediğiniz gibi R7 series IGP kullanıyor. Bu IGP (dahili GPU için bu tabir kullanılıyor) için performans olarak HD 7750 ile aynı demişler. HD 7750' yi incelediğimde oyun oynatabilecek kapasitede bir GPU olduğunu gördüm ve bu performansın IGP olarak sunulması gerçekten etkileyici. Gelgelelim bu performans orta seviyede oyun oynayanlar için yeterli olabilir zira BF4' ü Full HD medium grafik detayında 28-40 FPS ile oynatabildiğini söylemişler.Tabi GTX 760 gibi bir ekran kartı BF4' ü Full HD, ultra ayarlarda rahatlıkla 60 fpsnin üzerinde oynatabiliyor.

    Bu noktadan sonra kasanın kalınlığı ne kadar oyun oynadığınıza bağlı olarak değişecek gibi görünüyor:) Benim gibi yüksek grafik işlem gücü isteyen oyunları iyi görüntü kalitesinde oynamak isteyenler için harici ekran kartı hala şart görünüyor. Öte yandan arada oynayım kafam dağılsın diye düşünerek oynayanlara A10-7850K gibi bir APU hayli hayli yetecektir.

    Bu gelişmeyi görmek beni sevindirdi. Bu demektir ki bundan kısa bir süre sonra piyasaya çıkacak IGP' ler harici ekran kartı kullanma ihtiyacı bırakmayacak gibi görünüyor.

    Bu arada bir ara bende Bitfenix Prodigy kasa getirtmiştim Almanya' dan fakat gözüme çok büyük geldiği için satmıştım. Bu konudaki CoolerMaster Elite 130 kasayı görünce ekran kartının da takılabileceği sıvı soğutmalı ve bitfenixten daha küçük bir sistem toplanabileceğini düşünüyorum.




  • Ben sizin gibi düşünmüyorum eğer o kadar güçlü bir APU üretecekse amd neden ekrankartına önem veriyor bu iş birazda ticari bir mevzu öyleyse ekrankartı piyasasından cekilir sadece işlemci ve APUlara yoğunlaşırdı.Bence bir oyuncu sistemi için harici ekran kartı can alıcı noktadır.Bu yüzden slim kasaların ileriye dönük olacağı kanaatinde değilim.Tabi media center için bu apu lar bulunmaz kaftan.
  • H100i nin kurulumunu bugun tamamladım abilerine şapka cıkarttıracak o.c deneyine sahip anakarta ve muhtesem bir soğutması olan kasaya sahibim.
    Buna birde gtx 770 veya 780 ekran kartı aldımmı konsollar halt etmiş olur.(maaşallah)
     Mini-itx KASA VE SİSTEM KULLANANLAR BURAYA
  • Arkadaşlar bu gigabyte brix 2 diye bir ürün tanıtılmıştı ben adını andığım ürün boyutunda bilgisayar kasası toplayalabilirmiyim şayet mümkün değilse pc kasası en küçük boyutta hangi ürün vardır? Ayrıca mac mini sistemler var bu tip hazır sistemlerden 1000tl aşmayacak ürün tavsiyeniz varmı? Lütfen yardım edin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1963bursa

    quote:

    Orijinalden alıntı: MehmetNurD
    Arkadaşlar bu gigabyte brix 2 diye bir ürün tanıtılmıştı ben adını andığım ürün boyutunda bilgisayar kasası toplayalabilirmiyim şayet mümkün değilse pc kasası en küçük boyutta hangi ürün vardır? Ayrıca mac mini sistemler var bu tip hazır sistemlerden 1000tl aşmayacak ürün tavsiyeniz varmı? Lütfen yardım edin.
    Bence Hayyam_Karadenizli'nin topladığı sistemden yürümelisin, küçük ve güçlü bir kasa toplamış gerçekten.

    Bu arada başlıkta Güç kaynağı olarak ciddi sorunlar yaşamış herkes ve çözüm olarak sadece Overlock sunulmuş, herkese hitaben yazıyorum, EPS yane External Power Suply, daha da açık olarak Harici Güç Kaynağı düşünen olmadı mı hiç?
    Türkiye'de olmadığını biliyorum ama yurtdışında kolayca alınabilen bir ürün.

    Dostum belirttiğin kişinin kasası mac mininin en az 4 katı büyüklükte. Toplama pc için en küçük kasa olarak alabileceğim ürün linki varmı? Yada hazır sistem tavsiyesi.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.