Şimdi Ara

BU SİSTEME KASA TAVSİYESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

fx-6300 işlemci
    Sapphire R7 265 ekran kartı
    MSI 970A-G43 Anakart
    Gskill Ripjaws 4 GB 1600MHz ram
    Seagate 1 TB HDD

dediğim gibi sadece kasa kaldı bu sisteme hangi kasayı tavsiye edersiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kauseg -- 9 Aralık 2014; 13:55:33 >

• Dostum o bütçeyle oyun bilgisayarı biraz zor bu zamanda oyun için i5ten aşşağısı alınmaz i5+anakart+düzgün bi ekran kartı zaten o fiyatlara geliyor ben olsam anakart işlemci ekran kartını 2.el alır düzgün bişey toplardım yoksa sıfır alırsan o paraya aldığın sistemden hiçbişey olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Kauseg

f/p oyun bilgisayarı toplayacağım toplam bütçem 1200-1300 TL bu bütçeye uygun oyun için hangi işlemciyi tavsiye edersiniz

Kardeş senin açından ideal sistemi topladım hem oyunlar açısından hem performans açısından biraz daha ekleyelere boyle iskelet sistemi oluşturabilirsin.
    http://www.vatanbilgisayar.com/msi-z97-pc-mate-intel-z97-soket-1150-ddr3-3000mhzoc-hdmidvi-anakart.html

http://www.vatanbilgisayar.com/pentium-g3258-soket-1150-32ghz-3mb-cache-22nm-islemci.html

http://www.vatanbilgisayar.com/kingston-8gb-hyperx-genesis-ddr3-1600mhz-cl9-kit-pc-ram.html?srt=UP

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-gtx750-ti-strix-oc-gddr5-2gb-128bit-nvidia-geforce-dx11-ekran-karti.html

http://www.vatanbilgisayar.com/120gb-840-evo-sata-30-okuma-540mb-_-yazma-410mb-ssd.html

http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-x-calibre-serisi-500w-guc-kaynagi.html

TOPLAM= 1444 LİRA İNDİRİMSİZ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkprince -- 5 Aralık 2014; 16:41:07 >

• yıl 2015 olacak hala g serisi işlemci öneriyorlar bunlara uyup paranı sokağa atma dostum bi arada i3 ler modaydı herkes öneriyordu sonra beklentileri karşılamayınca milletin elinde patladı

Orijinalden alıntı: StickyGreen

yıl 2015 olacak hala g serisi işlemci öneriyorlar bunlara uyup paranı sokağa atma dostum bi arada i3 ler modaydı herkes öneriyordu sonra beklentileri karşılamayınca milletin elinde patladı

dostum 2 sene kullanır sonra yetmemeye başlayınca sonra daha iyisini alır bütçesine göre en ideal işlemci şuanda bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: StickyGreen

yıl 2015 olacak hala g serisi işlemci öneriyorlar bunlara uyup paranı sokağa atma dostum bi arada i3 ler modaydı herkes öneriyordu sonra beklentileri karşılamayınca milletin elinde patladı

Tamam o zaman süper bilgili elinden envai çeşit cpu'lar geçmiş kardeş topla bir i7'li sistemde öğrenelim.

Daha Fazla Göster
  • Anakart: - (Ort. 200TL)
    İşlemci: Intel Pentium G3258 (190TL)
    Bellek: Corsair Vengeance Pro 8GB DDR3-1600MHz (260TL)
    Ekran Kartı: EVGA GTX750TI FTW ACX 2GB (490TL)
    Kasa: Corsair Spec-01 (150TL)
    PSU: Corsair CX600M (220TL)
    SSD: Samsung 840 Evo 120GB (200TL)
    HDD: Seagate 1TB 7200RPM 64MB (140TL)

Toplam: 1850TL

Daha ucuzada parçalar toplanabilir ancak ben daha sağlam bir sistem olsun diye böyle bir sistem dizdim senin için.

Not: G3258 ile H81 anakartlarda bios update ile overclock yapılabiliyor diye biliyorum yanlış biliyorsam arkadaşlar düzeltir zaten.

Bu arada G3258 'i küçümseyen arkadaşlar görüyorum forumda, oc ile tekil çekirdek performansında i7-4790K 'yı geçen bir işlemciden bahsediyoruz. Tamam çekirdek sayısı günümüzde yetersiz olabilir ancak her türlü iş görecektir. Bu bütçe ile i5 beklemeyin, i5 alacam diye diğer parçalarıda sakın kalitesiz almayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ahayri

Anakart: - (Ort. 200TL)

Daha ucuzada parçalar toplanabilir ancak ben daha sağlam bir sistem olsun diye böyle bir sistem dizdim senin için.

Not: G3258 ile H81 anakartlarda bios update ile overclock yapılabiliyor diye biliyorum yanlış biliyorsam arkadaşlar düzeltir zaten.

Bu arada G3258 'i küçümseyen arkadaşlar görüyorum forumda, oc ile tekil çekirdek performansında i7-4790K 'yı geçen bir işlemciden bahsediyoruz. Tamam çekirdek sayısı günümüzde yetersiz olabilir ancak her türlü iş görecektir. Bu bütçe ile i5 beklemeyin, i5 alacam diye diğer parçalarıda sakın kalitesiz almayın.

Adam 1200 liralık sistem istemiş sen 1800 liraya bi sistem önermişssin

• quote:

Orijinalden alıntı: Ahayri

Anakart: - (Ort. 200TL)

bütçem başlıkta gayet açık yazıyor 1850 TL lik sistem yapmışsınız hadi onu geçtim pentium işlemci hayatta almam çünkü o.c yapmayacağım sisteme zaten

• Sanırım yorumumu tam olarak okumadınız.

"Daha ucuzada parçalar toplanabilir ancak ben daha sağlam bir sistem olsun diye böyle bir sistem dizdim senin için."

Bütçenizi gördüm ancak biraz daha biriktirip daha sağlam bileşenler almanız daha sağlıklı olur bunu anlatmaya çalışmıştım. 1200-1300TL civarı bir sistem toplayacaksanız G3258 'den başka işlemci önermem mümkün değil. AMD 'den çok çektim başkalarınında çekmesini istemem.

ilerde ram işlemci takviyesi yapıp performansı arttırabilirsin.
    edit: toplam tutar : 1.212,62 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeAr -- 8 Aralık 2014; 8:00:52 >
    Hadi bütçeyi geçtik 1.850 TL'ye topladın birde gittin G3258 mi koydun oraya Adama SSD aldıracağına bari işlemciyi daha yüksek seçseydin her yönden ilginç bir tavsiye olmuş seninki...
    İşlemci : İntel Core i7 4790 \\ Anakart : Msi Z97 Pc Mate \\ Ekran Kartı : XFX AMD RX 5700 XT 8 Gb \\ Ram : Corsair Vengeance 16 Gb \\ Hdd : 2.5 TB Sata 3.0 \\ Ssd : Sandisk ssd plus 120gb+480gb \\ Monitör : Lenovo ThinkVision 22” \\ Ses Sistemi : Creative x-fi xtreme gamer sound card -- Creative T6160 5+1 \\
  • quote:

Orijinalden alıntı: OmC43

Intel Pentium G3258 Alınabilir. Pm'den ulaşırsan yada burdan bir sistem toplarız istiyorsan.

Beyin göçünü ilk kez desteklemeye başladım su yorumdan sonra.

Konuya gelirsek o fiyata AMD tabanlı bir sistem yapabilirsiniz.

FX 6300 gibi bir işlemci R9 270x gibi bir GPU olabilir.

Orijinalden alıntı: xmxksk

Hadi bütçeyi geçtik 1.850 TL'ye topladın birde gittin G3258 mi koydun oraya Adama SSD aldıracağına bari işlemciyi daha yüksek seçseydin her yönden ilginç bir tavsiye olmuş seninki...

Size ilginç gelmiş olabilir ancak ben kendi tecrübelerim doğrultusunda bu yönde bir sistem önerdim.

AMD işlemci alınacağına tekil çekirdek performansında sıkıntı yaratmayacak geçici bir CPU almak daha sonra bu işlemciyi yükseltmek bana göre çok daha mantıklı olduğu için G3258 önerdim, alıp senelerce kullan diye değil.

SSD konusunada cevap vermiş oldum böylece sanırım?

AMD işlemci önerenlere herhangi bir saygısızlık yapmak istemem ama AMD işlemci kullanmayıp önerenler varsa çok büyük haksızlık yapıyorlar bu insanlara. Tekil çekirdek performansı rezalet AMD işlemcilerin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.