Şimdi Ara

Mini Fırın Tavsiyesi (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
690
Cevap
10
Favori
330.859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar, midi fırın alacağım.
    max. bütçe 500 TL önerileriniz nedir ?

    Çift cam, A enerji sınıfı, iç kazanı kolay temizlenebilen, mümkünse alt rezistans kapalı bir model arıyorum.

    Simfer'ler özellik olarak iyi ama rezistanslar açık. Genel olarak tavuk ve balık pişiriyorum bu yüzden temizlik önemli.

    Dijital yerine analog olması daha iyi diye düşünüyorum.

    Bir de Araçelik SUF 5000 MEB ile MSGI arasında fark olarak sadece buz çözme özelliği mi var ? Arada 100-150 TL fark var.

    @bayberty



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ofamof -- 21 Ekim 2018; 13:29:8 >
  • arkadaşlar anneme mini fırın alacam kaliteli özellikl olsun diyorem arçelik yada beko 5000 iyi mi acaba. memnun kalırmıyım.
  • ofamof kullanıcısına yanıt
    mesajı şimdi gördüm alıntı yapılmayınca uyarı gelmiyor farketmedim ...
    meb/msgı arasında renk dışında birkaç küçük fark var ama çok da ihtiyaç özellikler değil ...
    5000 meb aradığınız özellikleri karşılıyor ama inox isterseniz ve birkaç ek özellik için msgı tercih edilebilir ...
  • alovera01 kullanıcısına yanıt
    arçelik 5000 meb iyidir ...
  • Bayberty kullanıcısına yanıt
    Mrb. Linkteki Arzum fırın hakkında ne düşünüyorsunuz,resimlerde gördüğümüz kadarıyla çift çamın arası üstten açık görünüyor eğer bu şekilde olursa arasına kir toplanırmı ?
    Vodafone % 40 indirimle 395'e geliyor.

     Mini Fırın Tavsiyesi


    https://www.arzum.com.tr/urun/mutfagima-ar2034-cookart-color-50-lt-cift-camli-firin/2550/2860

    Tercih edilebilirmi yada başka bir modelemi yönelmeliyiz ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legend_84 -- 27 Ekim 2018; 0:15:42 >




  • Legend_84 kullanıcısına yanıt
    selam,
    kullanıcı yorumları olmayınca ar-2034 hakkında görüş belirtmek zor, arzum ürünleri iyidir ancak mini fırınlarının performansı nasıldır bilemem ...
    alternatif olarak yine çift camlı Simfer 4552 modeli daha ucuz, en azından daha fazla biliniyor ve bu konuda adı çok geçti alanlar memnun diye biliyorum ...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bayberty

    biraz pahalı olsa da arçelik suf 5000 meb ve simfer 4507, 4503, 4552 ...
    Merhabalar. Bütçe sıkıntısı yok. Sizce bu tarz fırınlarda alınabilecek en iyi ürün hangisi?

    Eşit pişirme, hızlı pişirme, hacim gibi konularda öne çıkan fırın?

    Aslında ankastre fırınlardan almayı düşünüyordum ancak evde priz sorunu var. Sanırım baktığım ankastrelerin elektrik bağlantısı normal fişli değil. Tek priz var fırın konacak yerde ona da kombiyi takıyoruz. O yüzden mecbur bu fırınlara yöneldim, ve ankastre fırın kalitesine yakın bir şeyler bakıyorum.

    Bu iyi gibi.

    SUF 5000 MGSI

    Daha iyisi de var mıdır acaba?

    Teşekkürler.
  • kultablasi kullanıcısına yanıt
    selam,
    ankastreye en yakın ebat ve kalitede olanlar arçelik/beko, bosch/siemens, korkmaz ve arzum markalarında mevcut, bende 35 lt.lik arçelik modeli var o bile nerdeyse ankastre kadar ...https://forum.donanimhaber.com/arcelik-suf4000meb-mini-firin-incelemesi--116794536

    korkmaz ve arzum mini fırınlar dıştan güzel fiyatları da makul ancak performans şikayetleri yazıldığından önermek zor, yukarıdaki linkte yazmıştım kendi kullandığım arçelik suf-4000 modelini bile performans yönünden öneremiyorum ama kalitesine diyecek yok, sorduğunuz 5000 MGSI/5000 MEB aradığınız kriterlere en uygun model sayılır, kullananlardan da kronik bir sorun şikayeti okumadım, bence bir arçelik/beko bayiinde ürünü inceleyin beğenirseniz alacağınız yere sonra karar verirsiniz ...




  • Bayberty kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Sanırım turbo fanlı modellerden bir tek Arçelik "gerçek" fanlı. Daha önce Simfer M 4257 test etmiş ve hiç memnun kalmamıştım. Çok yavaş ısınıyordu ve iddia ettiği yüksek derecelere çıkmıyordu. Dijital ekran tuşları sıkıntılıydı. Fanı da arka köşeye yerleştirmişler ki bence çok saçma. Eşit hava dağıtımı yapabilmesi için Arçelik'teki gibi tam arkadan öne doğru üflemesi gerekir.

    Klasik fırınlardaki gibi fan gördüğüm kadarıyla bir tek Arçelik/Beko'da öyle.

    Bu arada fiyat olarak Beko'nun aynı modeli daha uygun gibi. İkisi arasında marka ismi haricinde fark yoktur herhalde?

    Hamur işlerinden ziyade yemek için kullanacağız çoğunlukla. Zaten tüm modelleri inceleyince arada kalacak bir durum yokmuş. Özellik olarak 5000 serisine yaklaşan yok. Yüksek watt değeri (2400), çift cam, rezistansların gömülü olması ile tek tercih bu olabilir. Hem enerji hem zaman tasarrufu için hem de kolay temizlik için en iyi tercih bu olacak gibi. Gerçekten baktım da arada kaldığım başka model bulamadım.

    Sizin fırında önceden ısıtma süresi yaklaşık ne kadar? Ayarlanan sıcaklığa gelince uyarı veriyor mu? Bu bilgileri hiçbir yerde bulamadım. Yoksa bir de termometre almayı düşüneceğim.




  • Bayberty kullanıcısına yanıt
    https://www.arcelik.com.tr/set-ustu-firin/suf-5000-mgsi-firin

    Sizin fırın modelinde de aynı durum var. Şu derece düğmesinden bahsediyorum. Orada 150 - 200 ve Max yazıyor fakat örneğin 170 dereceye nasıl ayarlıyorsunuz fırını? Göz kararı mı? :) Çevirirken tık tık ses çıkarıyor mu her kademede? Bayide bakıp inceleyeceğim ama bulamayabilirim diye size de sormak istedim.
  • kultablasi kullanıcısına yanıt
    ara sıcaklıkları göz kararı belirliyorsunuz kademe aralıkları yok, ben de severim ama çevirirken tık tık ses yok düz sistem, ince detaylarla ilgilenmemişler ... kalitede beko/arçelik farketmiyor ...

    sıcaklığın 200"e çıkması ve ışığın sönmesi yakl. 10 dak. sürüyor, son kademede ise ısıtma süresi uzun, en üst seviyede (230") termostat nadiren devreye giriyor ısıtma sürekli çalışıyor ... termostata girince sesli uyarı yok sadece ışık sönüyor ... tımer ayarında sesli uyarı var ayarladığınız süre dolunca fırın kapanıyor ve tek bir zil/çın sesi veriyor ...

    durum bizimkinde böyle ama simfer 4558/4559 modellerinde dijital ekran var belki daha fazla detay/özellik vardır, ben elektrikli aletlerde dijitalden pek hazzetmem ama belki sizin ilginizi çeker ...
  • Bayberty kullanıcısına yanıt
    Anladım. Bunlar diğer kişilere de faydalı olacak bilgiler.

    Dijital ekranı severim ancak bu durumda önceliğim pişirme performansından olacak. Sizin fırın 1600 Watt galiba, benim alacağım 2400W. 10 dakika gayet iyi bir süre. Teorik olarak 5000 SUF daha da hızlı ısınacaktır. Bakalım pratikte de öyle olacak mı. Alınca denerim artık.
  • uygun fiyatlı mini fırın arayışında olanlar !!! ... 23 kasımda bim'de simfer fırın var 179 tl. ... kaçırmayın ...
  • 200-300 TL civarı kek börek balık buğulama ve ızgara amaçlı f/p ürünü mini fırın tavsiyelerinize açığım sizce şu nasıldır?



    https://m.n11.com/arzum-ar2003-midi-firin-P198696014
  • Simfer M4507 Mini Fırın, 1400 W, 45 Lt, Metal, Inokshttps://www.amazon.com.tr/dp/B07BFC155F/ref=cm_sw_r_cp_apa_yrJ8BbJVQC4DX



    260 tlye düşmüş. Cift cam, turbo ozelligi ve dijital saat var.
    Aldim bakalim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0173FC748 -- 19 Kasım 2018; 7:1:27 >
  • ACİL BİLGİ YARDIMI LÜTFEN (Arçelik SUF 5000 MGSI MİDİ FIRIN)

    Merhaba Arkadaşlar,
    Arçelik Suf 5000 meb ile Arçelik SUF 5000 MGSI Midi Fırın arasında ki farklar tam olarak nelerdir renk dışında? Bir satıcı MGSI olanda çift tepsiyi aynı anda pişirebilirsiniz ve kokular karışmaz çünkü yandan üfleme yerleri var dedi bu pratikte gerçekten çalışan bir özellik mi yoksa satış için mi söylüyorlar? Satıcı ısınmanın 30dk yı bulduğunu söyleyince şüpheye düştüm.

    Kullanıcılar fırında iki ayrı şeyi ör:yemeği/böreği aynı anda pişirdiniz mi, evetse kokular ve pişme sonucu alt üst eşit kızarma durumu ne şekilde oldu acaba, 100TL fazla vermeye değer bir özellik mi + fırından memnun musunuz, Annem çok heveslendi çünkü bu özelliği duyunca (2-3 gün içinde almalıyız)?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derinsuvari -- 26 Aralık 2018; 18:16:40 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: derinsuvari

    ACİL BİLGİ YARDIMI LÜTFEN (Arçelik SUF 5000 MGSI MİDİ FIRIN)

    Merhaba Arkadaşlar,
    Arçelik Suf 5000 meb ile Arçelik SUF 5000 MGSI Midi Fırın arasında ki farklar tam olarak nelerdir renk dışında? Bir satıcı MGSI olanda çift tepsiyi aynı anda pişirebilirsiniz ve kokular karışmaz çünkü yandan üfleme yerleri var dedi bu pratikte gerçekten çalışan bir özellik mi yoksa satış için mi söylüyorlar? Satıcı ısınmanın 30dk yı bulduğunu söyleyince şüpheye düştüm.

    Kullanıcılar fırında iki ayrı şeyi ör:yemeği/böreği aynı anda pişirdiniz mi, evetse kokular ve pişme sonucu alt üst eşit kızarma durumu ne şekilde oldu acaba, 100TL fazla vermeye değer bir özellik mi + fırından memnun musunuz, Annem çok heveslendi çünkü bu özelliği duyunca (2-3 gün içinde almalıyız)?
    Merhaba.

    Satıcı satmak için diğer modeli dipe çekmiş. MGSI modelinde renk farkı ve çift tepsiyi pişirebilen Surf teknolojisi var. Bu doğru. Ancak yandan üfleme yerleri yok. Fırının arka duvarında büyük boy fırınlar gibi genişçe fan var sadece. 2 tepsi yemeği birden pişirebilirsiniz. Ama kokuları karıştırmama özelliği yok zaten öyle bir özellik olsa sitesinde belirtilir.

    30 dk da ısınması külliyen yalan. Arçelik midi fırınların ısı yalıtımı iyi olduğu için 200 dereceye kadar ısınması ortalama 10-15 dk sürüyor. 30 dk da milfoy börek yapıp pişirir servis bile edersiniz

    Et böreği aynı anda pişirmezsiniz zaten mantık teknik olarak olmaz aynı anda pişirseniz poğaçacı erkenden pişer poğaçayı fırından alıp eti hala pişirmek durumunda kalırsınız. Bilirsiniz et yemekleri geç pişer.

    Arada zaten çok fiyat farkı yok 100₺ fiyat farkına değer. Ben olsam kesinlikle MGSI modelini alırdım. Ama kokuları karıştırmama özelliği yok, diğer fırınların da 30 dk da ısınması gibi bir durum yok.

    Seçim sizin şimdiden hayırlı olsun




  • -YucukluSucurtam- kullanıcısına yanıt
    O halde iki tepsi böreği aynı anda alt üst değiştirmeden pişirebiliyoruz, 2 ayrı tür yiyeceği değil. Acaba bu şekilde iki tepsi pişirmede sonuç nasıl oluyor, iyi mi?

    Not : Bu arada mağazada teşhir ürüne baktığımda MGSI modelinın sağ-sol yan iç duvarlarında bir sürü yuvarlak delik vardı ve delikler kapanmasın diye ince eklenmiş tel kızaklar üzerinde tepsiler içeri sürülüyordu. Sanırım inovasyon yapmışlar.
  • Simfer 4552 350 TL alınır mı sizce arkadaslar ? alan arkadaslar memnun kaldınız mı ? kronik bir problemi falan yoktur dimi. ilk defa simfer marka bişey alacağım
    10 yıldır kullandığımız arçelik fırın bozuldu tamiri için 250TL istiyorlar . onun yerine 350 TL verip simfer fırın almk dah mantıklı gibi duruyor
  • Hocam su firin nasildir: Luxell 13575. Bunu almaya deger mi yoksa Simfer 4552 falan daha mi uygundur. Eger oyleyse neden?
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.