Şimdi Ara

Mini amplifier yapımı hakkında yardım edin lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ve Sayın elektronik ustaları
    Yapmak istediğim mini bir amplifier kibrit kutusundan daha küçük boyutlarda bu nedenle aliexpres de dolaşmaya başladım üç farklı bileşenle yapmak istiyorum ilk olarak

Süper Mini PAM8403 DC 5 V 2 Kanal USB Dijital Ses amplifikatör Kurulu Modülü 2*3 W Ses Kontrolü ile Potentionmeter anahtarı

3.7 V 200 mAh 402030 Lityum Polimer Li-Po li ion Şarj Edilebilir Pil

tp4056 5 v 1a lityum pil şarj kurulu modülü

Böyle bir üçlü kombi ile yapsam nasıl olur şarjı ne kadar gider fikri olan varsa yada böyle küçük bir üçlü kombine fikri olan varsa fikirlerinizi yazarsaniz sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mini amplifier yapımı hakkında yardım edin lütfen

• Cevap yazan yokmu ya

• Pilinizin/bataryanızın mAh şeklindeki bilgisi sizin sorduğunuz "ne kadar gider" sorusunun cevabıdır. mAh=miliampersaat

800mAh demek 1 saat boyunca 800miliamper verebilir demek. Sizin çalıştırdığınız sistemin kaç amper elektrik çektiğini bulacaksınız ve pilin mAh değerinden hesaplayacaksınız.

Sisteminiz 5Wattlık olsun. 3.7Voltluk pille bu sistemden geçen amper(akım)----> Akım(i)=Güç(P) / V = 5Watt / 3.7Volt = 1.351Amper =1351miliAmper

800mAh = 1351mA * Zaman(t) ---> Zaman(t) = 0,59 saat(h) = 35,5dakika

Pil için eğer wattsaat Wh tipi değerle bilgi verilirse, bu Wh değerini pilin gerilimine yani Volt değerine bölerseniz Ampersaat onu da 1000e bölerseniz miliAmpersaat yani mAh değerini bulursunuz. Wh olarak bir değer verildiğinde hesabın diğer yöntemi de çalıştırılan sistemin Wattını bulmaktır. Sistemin çektiği amper ile sistemin gerilimi çarpılarak sistem Wattı bulunur.

• Örneğin bu resimdeki devre

2.5-5 V 2X3 W Mini Ses D Sınıfı amplifikatör

Asagidaki resimdeki ise

8002 3 W Amplifikatör Kurulu Mono USB Mini PCB Kurulu Tek Parça Alçak Gerilim 3 V 5 V Ses Modülü 4-8 ohm 150Hz-20 KHz

Boyutları ise ortalama 30×30mm boyutlarında kullanacağım batarya da bu boyutlara uygun olmalı şimdi o zaman kullanacağım batarya kaç mAh lik olmalı uzun süre kullanım için ve şarjı ne kadar gider

• Yukardaki Bataryalar ortalama 30×40 mm en büyüğü ve boyutları ve güç değerleri üzerinde yazıyor

• Ustam bir göz atarmisin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ses vb konularda fazla bilgim yok, uzmanları beklenmekte..
    2.5-5 V 2X3 W lık sistem diyelim. 2*3W=6Watt Bu sistemi 3.7Volt ve 800mAh lik pil çalıştırsın; 6Watt/3.7Volt=1.62A=1620mA, ÇalışmaZamanı(t)= 800mAh/1620mA=0.5h=0.5saat=30dakika. Tabi sistemin tam güç incelemesi lazım ben sadece eldeki verileri karaladım, tam bir inceleme lazım.

Bilgiler şöyle olursa; 3V-5V Ses Modülü 4-8 ohm aralıklarından 3.7Volt ve 8 ohm. Akım(i)=3.7/8=0,4625A=4625mA 800mAh lik pil ile; ÇalışmaZamanı(t)= 800mAh/4625mA=0,173h=10,4dakika

Uzmanları tarafından tam bir inceleme ya da tecrübeliler tarafından deneyimler paylaşılırsa size daha faydalı olucaktır.
    Başarılar...
  • Elimdeki ses bombası 5 saate yakın çalışıyor o zaman 2000 mAh lik olması lazım ki imkansız 40×60mm boyutlarında maximum en iyisi deneyip bakmak lazım

• Malicarpar1985 kullanıcısına yanıt
    Hesaplanan değerler, aslında anfinin sesi sonuna kadar açıkken ki değerlerdir,, ses bombası tek hoparlör olduğundan, seside sona dayalı olmadığından, sadece 2w hesaplarsak, 6w için 35dk çıkan değer, 2 saate çıkar ortalama,, belkide ses bombası 1-2w lik birşeydir, çipi görmeden birşey diyemeyiz

• Malicarpar1985 kullanıcısına yanıt
    Bu bir D sınıfı ampli. Sayın Emin-Fırtına'nın dediği gibi maksimum çıkış gücü üzerinden hesap yapmanız yanıltıcı olur. Müzikte durum tamamen farklıdır. Önce ampli devresini alıp rölantide ve ortalama müzik çıkışı verirken çektiği akımı ölçüp buna göre bir hesap yapmanız daha sağlı olur. Ölçüm yapmadan hesap yapmak hayali hesaptır.
  • Mikado MD-236 var bende şarj baya uzun gidiyor yaklaşık 2 saat rahat. İçinde nokia bataryası var bulabilirseniz onu bir açıp inceleyin derim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.