Şimdi Ara

Mimarlık okumak zor mudur? Bir el atın...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
6.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler küçüklüğümden beri mimar olmak istiyorum. Babam yetenek ister diyor. Yeteneğim var mi bilmiyorum belki vardir bunu nasil ortaya cikaririm onuda bilmiyorum. Ama boyle ev yapmaya kafada tasarlamaya falan cok merakliyim. Okuduktan sonra pisman olmak istemiyorum. Hicbir muhendislik dusunmuyorum. Ne diyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Mimarlık Okumak Zor Mudur?

Mimarlık, yaratıcılık, problem çözme ve teknik bilgi gerektiren zorlu ancak ödüllendirici bir çalışma alanıdır. Bir mimarlık derecesi peşindeyseniz, akademik zorluklarla karşılaşacağınızı bilmeniz önemlidir.

Mimarlık programları tipik olarak matematik, fizik, sanat, tasarım ve inşaat alanlarında sağlam bir temel gerektirir. Dersler, karmaşık çizimler, hesaplamalar ve 3B modellemeyi içerebilir. Sürekli projeler, stüdyo çalışmaları ve sunumlar da yoğun bir çalışma yükü bekleyebileceğiniz anlamına gelir.

Mimarlık okumak zor olsa da, ödüllendirici bir deneyim olabilir. Mimarlar, binalar ve yapılar tasarlamak ve inşa etmekten sorumludur ve bu da çalışma hayatında yaratıcı tatmin ve kariyer gelişim fırsatları sağlayabilir.

Akademik zorluk seviyesi, bireysel yetenekleriniz ve çalışma alışkanlıklarınıza bağlı olarak değişecektir. Ancak mimarlık okumayı düşünüyorsanız, meydan okumaya hazır olun. Çok çalışmak, azimli olmak ve yardım istemekten çekinmemek başarı için çok önemlidir.

Mimarlık Zor Mu sorusunun cevabı kişiden kişiye değişse de, bu alanın akademik olarak zorlu olduğunu ve yoğun bir çalışma yükü gerektirdiğini kabul etmek önemlidir. Ancak tutku, özveri ve sıkı çalışma ile mimarlık alanında başarılı olmak mümkündür.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • küçüklüğünden beri seviyorsan illaki biraz yeteniğin vardır. oda sana yeter, olmazsa herkesin 1 kez yaptığını 3 kez yaparsın yine olur. kimler mimar oluyor bi görsen pee,
  • aynen bende mimarlık yazacam gibi yetenek konusunda sıkıntım yok fakat iş alanı hakkında tereddütlerim var. Bu arada karabük üni. yozgat hatay felan tutuyo sizce bu üniversitelerde okunur mu
  • yıldız teknik düşünüyorum ama internette okunanları görünce resmen hayattan soğutuyorlar. yok 5 yıl tecrübe yap max maaşın 3lira işe girerken 1.5 lira ile başlarsın. ya yata yata öğretmen olan adamlar kafadan 2.5 ile başlıyor kafam allak bullak.
  • Up

• Yukarii

• İnternetten eksisozluk vb.kaynaklardan arastirma yapilmasini dogru bulmuyorum.Onun yerine tanitim gunlerine katil,ogrenci ve ogretmenlerle konus

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mimarlık dalında iç mimarlık,peyzaj mimarlığı,mimari dekarosyonlar güzel banada bunlar cazip geliyor yav ama yazamıyrum yetenek yoktur diye çizim yeteneği gerekli oda bende yok oysa feng sui vss.tarzında ne iç tasarımlar yapardım aklımda güzel orjinal fikirler var ama hayalde kalıcak peh napalım kader inşallah sen başarırsın
  • takip
  • arkadaşlar benim dayım ktü de mimarlık okudu. gerçi öss de çok iyi yapmış 90 soruda 78 net ktü yü tercih etmişti. mezun olur olmaz işe başladı (tabi işverenle tnaışıyor, akraba bile sayılabilir) şu an haftada 2 gün işe gidiyor 2 günde mimar sinan da yüksek lisans yapıyor. aldığı maaş 2000 tl. söylediği şey ise şu " her zaman aktif olmak zorundasın, sürekli yenilikçi üretken olmasın. "

bende mimarlık istiyodum ama hayatının sonuna kadar yeni şeyler üretmek zorunda kalacağını unutma
  • hocam kuzenim mimarlik bitirdi bu sene dokuz eylulden. butun gun maketlerle ugrasiyordu, heryer maket dolu falan, az uyuyabiliyordu. ama surekli yurtdisina gidiyordu. fransa,italya,yunanistan vb. falan cok gezdi. acikcasi zevkli bolum ama yogun biraz. he sunu da dipnot olarak geceyim okulu 4 yilda bitiren 2 kisiden biri okulda.
  • Up

• Konu yukari tasinsin hem.

Takipteyim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaliforniyum -- 14 Temmuz 2013; 17:47:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wake Me Up When I Care

hocam kuzenim mimarlik bitirdi bu sene dokuz eylulden. butun gun maketlerle ugrasiyordu, heryer maket dolu falan, az uyuyabiliyordu. ama surekli yurtdisina gidiyordu. fransa,italya,yunanistan vb. falan cok gezdi. acikcasi zevkli bolum ama yogun biraz. he sunu da dipnot olarak geceyim okulu 4 yilda bitiren 2 kisiden biri okulda.

Dostum hortlamak gibi oldu fakat soramadan edemedim kuzenin hangi unide okuyor bi oğrenebilirmisin

• quote:

Orijinalden alıntı: Burning Soldier

quote:

hocam kuzenim mimarlik bitirdi bu sene dokuz eylulden. butun gun maketlerle ugrasiyordu, heryer maket dolu falan, az uyuyabiliyordu. ama surekli yurtdisina gidiyordu. fransa,italya,yunanistan vb. falan cok gezdi. acikcasi zevkli bolum ama yogun biraz. he sunu da dipnot olarak geceyim okulu 4 yilda bitiren 2 kisiden biri okulda.

Dostum hortlamak gibi oldu fakat soramadan edemedim kuzenin hangi unide okuyor bi oğrenebilirmisin

Dokuz eylül yazmış ya

• quote:

Orijinalden alıntı: Curtis46

quote:

Orijinalden alıntı: Burning Soldier

quote:

Dokuz eylül yazmış ya

Afedersiniz

• benim çivi yazısı yazan arkadaşım bile itü mimarlıkta gidiyosa bence sıkıntı yapma
  • dokuz eylül
  • quote:

dokuz eylül

Teşekkurler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.